5ra_28
|
Jutro... Jaz spet šmrkam. Sem bila prejšnji konec tedna prehlajena, pa zdaj že dooolg ok, dans pa spet. To je to, ko se ne pozdravim do konca, pa neham žret zdravila in vitamine takoj ko je mal boljš. Če bom jutr spet taka kot zadnjič, lahk kar umrem!! Pa razgovor imam jutr. Za novo službo. (saj služba me čaka, sam jaz iščem nekaj (še) boljšega. Ker v 'recesiji' (saj se je že končala, ali ne?!) zaposlujejo le najboljša podjetja. Na razpisu je bil pogoj, da bodo razgovori potekali v nemškem jeziku, tako da že tu se mi zdi, da jih ni sploh dosti poslalo prošenj, sploh glede na to da so me poklicali isti dan kot so dobili mojo prošnjo. IZVIRNO SPOROČILO: arupnik3 ojla 5ra28 mi hočeš dati recept za bananino pecivo??? Evo, mojo mojstrovino. Zdaj ko ti izdam skrivnost, te morm.....veš kaj.. - 4 jajca - 125g sladkorja v prahu (lahko tudi navaden, če nimaš v prahu, ni treba letet v trgovino) razdeliš na 'polovico', 65g in 60 g - 65 g moke - 35 g škrobne moke (gustin), meni ga je tudi enkrat zmanjkalo in sem dala kar navadno moko - sladka smetana za stepanje (jaz imam 2x po 200 ml ali pa 1/5 L in mal ostane) Tak, ostalo, pa se sama znajdi.. Saj ne.. Rumenjake penasto stepeš s eno polovico sladkorja (vseeno katero, 65 ali 60 g). Stepeš beljake v sneg. Proti koncu dodaš drugo polovico sladkorja. Sneg mehko vmešaš v rumenjake. Nato dodaš moko in gustin. Spet rahlo premešaš. Na pekač (velik, globok daš peki papir) in to vliješ gor. Razmazat še moraš mal žlico ali nožem, ker bo ful tanko pokrito. Pečeš na 200 st. le 10 min. Le da malo porumeni. Ne sme bit nič zapečeno testo!!!! Ker bo pretrdo. Ko je pečeno, daš ven, prevrneš na brisalko (če hočeš rolado jest čimprej, brisalko zmočiš, da bo mokra oz. vlažna), odtrgaš peki papir in roaldo skupaj z brisalko zrolaš. Pustit jo moraš tako dolgo, da se ohladi. Jaz to največkrat naredim čez noč (s suho brisalko, ker se ne mudi). Ko je ohlajena, jo odrolaš, napikaš fuuul z vilico, preliješ z marmelado oz. malinovcem, oz. kar češ. Jaz dam domačo marelično marmelado. Lahk dodaš kak alkohol, če ti paše:) Sam jaz ne dam, ker jo Tai tudi papca, pa da se ne navadi. Nato zmiksaš 3 banane, lahk kakšne kočke mal večje pustiš in to namažeš na rolado (na marmelado gor npr.). Nato pa še dobro polovico stepene smetane (ostalo si pustiš za zunanji del). Pozor /Achtung / Attention: Ko mažeš banane in smetano, namaži 3cm do roba. Do roba lahk le namažeš na tisti strani, kjer začneš rolat. Vsi ostali robi naj bodo prazni. Ker ti bo masa itak zlezla do roba. Nato zrolaš, jo še zunaj namažeš s smetano, gor pa po želji: nič, rezine banan, mrvice, čokolada itd. Pa dober tek. Zadeva je hitro gotova, enostavna in prekleto slastna! V nedeljo zvečer sem Taiu naročila Pediped čeveljčke, pa sem jih včeraj pričakovala po pošti, pa nič. Jao, sem smotka, najprej odlašam s čevlji, potem pa bi jih imela v istem hipu, kot kliknem 'naročilo'. tasa...nisem še kupila 'potiskalne igrače'. Sem mislila it najprej gledat. Sicer pa glede na to, kar je Otika napisla, je menda res, da ni verjetno čist ok. nana..čestitke... tak..tai gre spat..jaz pa...uh, saj sploh ne vem s čim naj začnem... lep dan..
_____________________________
Končno smo trije:)
|