Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 4. del 8.10.2009 22:18:43
|
|
|
|
majana79
|
Jaz tudi grem. Eno dobro za vse naše malčke. Nočko!
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 4. del 8.10.2009 22:19:40
|
|
|
|
lake
|
Tale kvadratek mal pomanjšaš, pa potegneš smajlija sem.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 4. del 8.10.2009 22:20:28
|
|
|
|
lake
|
Nočko!
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 4. del 8.10.2009 22:32:13
|
|
|
|
meduzica
|
IZVIRNO SPOROČILO: mama11 IZVIRNO SPOROČILO: meduzica dans je bila pa patronažna na obisku za uvajanje GH in jasno mi dala navodila precej drugačna kot pediatrinja .. komu zdej bolj verjet V čem se pa razlikujejo? evo se bom prav potrudla napisat razlike, me prav zanima kaj boste ve na vse to povedale 1. Pediatrinja pravi naj uvedem gluten (pšenični zdrob -zelo male količine vzmešam v zelenjavico ) že takoj ko začnemo z GH .. torej med 6 in 7. mesecem. Naj bi bilo v 6-7m okno ko se začne uvajat saj naj bi uvajanje glutena v tem času zmanjšalo verjetnost za pojav celiakije. Patronažna pravi da nikar saj bo otrok že tako bombandiran. 2. ribe patronažna pravi po enem letu, pediatrinja se mi zdi da je rekla okoli 7. m 3. dodajanje rastlinskega olja (olivno, repično, koruzno) - Pediatrinja pravi da je potrebno - ena žlička na koncu priprave hrane od 7.m dalje, patronažna je rekla da ni potrebno dodajat 4. Pediatrinja pravi naj uvajam tako da dajem najprej samo eno vrsto zelenjave (en obrok - kosilo) in po 3 dni dajem samo to zelenjavo da vidim učinek. Patronažna pravi naj začnem uvajati z žličko sadja za dopoldansko malico, žličko zelenjave za kosilo in žličko sadja za popoldansko malico (torej 3 obroke različnih vrst). 5. Pediatrinja pravi naj čakam do dopolnjenega 6.meseca za pričetek uvajanja GH, patronažna pravi naj začnem takoj (sedaj je 5 m star) 6. kravje mleko - patronažna pravi da lahko (ona pravi ja če lahko je meso od krave zakaj pa potem njenega mleka ne bi smel) medtem ko Pediatrinja pravi da prilagojeno mleko ali moje mleko Skratka se še nisem čist odločla koga bom upoštevala Drugač sem se pa čist cel dan (kadar me je malček pustil seveda) ubadala z obdelavo slik da jih pošlem v fotostudio razvit .. zdej pa neki šteka ne morem uploadat na njihov strežnik mi skoz neke napake javlja grrrrr
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 4. del 8.10.2009 22:36:26
|
|
|
|
ajetam*
|
Še jaz vas malo pozdravim. Vidim, da ste kar uživali na plavanju. Zdaj mi je pa kar malo žal , da nisem šla z vami. Greva pa definitivno, a šele čez par mesecev. Zdaj hodiva z Izo na telovadbo za 2-3 letnike. Sva bili v sredo prvič, najprej ni nič ubogala, potem se je pa kar razživela, ko so jim postavili poligon in seveda trampolin. Sedaj komaj čaka, da bo lahko spet šla. Zoja09, naš se tud upira gosti hrani, jaz mu zaenkrat dajem samo dop.malico, mi je tako svetoval P, ker se je začel ponoči zbujat(zdaj je malo bolje, spi od 9-4oz.5ih).Jakob tudi ne mara GH, pa ga kar malo posilim, potem pa pol ven pljune, nekaj pa poje, ampak počasi napredujeva. Sicer pa ni treba z uvajanjem GH nič hiteti. Tako, da se ne sekirat. Jaz s starejšo nisem imela težav, ker je že pri 4 mesecih pokazala interes za GH. Vsak otrok je pač drugačen. K.tja upam, da ti je uspelo prezračit stanovanje Kdaj se bomo pa preselile na nov Katmat-in forum? Lepo spite, nočko.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 4. del 8.10.2009 22:50:09
|
|
|
|
Kasija
|
še eno pozno javljanje... plavalke in malčki plavalčki lepo vas je bilo spoznat, se že veselim naslednjega četrtka. prav paše poklepetat (v živo). plavanje - meni se je zdelo lušno. je res prva ura kar trajala. kar je v redu. midva sva šla prej ven, ker je jokal - je bil utrujen. in je bil cel popoldan utrujen in zaspan. no, saj sem še jaz zaspana lahko noč
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 4. del 8.10.2009 22:53:55
|
|
|
|
ajetam*
|
Meduzica, meni so po prebranem všeč bolj nasveti od pediatrinje glede uvajanja GH. Je zelo podoben sistem kot sem ga imela pri starejši razen glutena, ki sem ga takrat uvajala kasneje. 1. Gluten sem uvajala šele po 8.mesecu. Sem pa slišala, da so glede glutena sedaj nova navodila. 2. za ribe se ne spomnim, mora biti pa čimbolj sveža riba zaradi alergij. V starih ribah se nabira snov, ki lahko povzroči alerg. reakcijo. 3. olje se dodaja, in sicer 1 žlička na koncu kot ti je rekla P 4. pri uvajanju tudi poslušaj P, najprej eno zelenjavo oz. sadje samo 1 obrok na začetku(in ne 3), zato, da se otrok navadi 5. če ni potrebe počakaj do 6. mes. 6. Tale s kravjim mlekom je pa najbolj neumna izjava- meso in mleko nimata nič skupnega razen, da sta od krave. Z Mlekom se čaka do 11 mes oz 1.leta . Kravje mleko je zelo težko prebavljivo za dojenčke, tudi za odrasle. Če nimaš svojega mleka, kupi prilagojeno in potem s prilagojenim delaš različne kašice dokler otrok ni dovolj star. Jogurte in skute iz kravjega mleka pa lahko uvajaš že prej , pri 8.mesecu. Prav tako do 8.meseca počakaj z zelenjavo, ki zelo napenja, stročnice, zelje etc. Če ima katera še kakšne nasvete , naj me prosim dopolni oz. popravi.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 4. del 8.10.2009 23:09:40
|
|
|
|
meduzica
|
ajetam* za komentar izkušnje drugo in več-rodk so vedno dobrodošle
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 4. del 9.10.2009 6:47:28
|
|
|
|
OliveOyl
|
Jutro kokoške... Lena sem ratala,me ni skor nič več sem gor.Več ali manj smo skoz zunaj,pol pa še 1000 opravkov..enkrat en h dohtarju,drugič drugi,pa zobar,pa rojstni dnevi,pa mene je v križu vsekalo sem se šla mal zmasirat...danes bova pa okno in balkonarja v spalnici zamenjala. vidim,da ste plavale,lepo...jaz tudi kupujem fredov obroč že en lep cajt. kaj pa za en kurnik gradite? pokica zate sem pa tako vesela,da bi te kar ke prišla polupčkat..tebe in Aneja,možička pa na skrivaj. nč,uživajte še naprej...pa ne skoz od pira pisat,a je prou?meni tudi full paše mal anestezije,brezalkoholnega pa ne maram,edin Hoferjev radler.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 4. del 9.10.2009 6:54:26
|
|
|
|
OliveOyl
|
IZVIRNO SPOROČILO: ajetam* Meduzica, meni so po prebranem všeč bolj nasveti od pediatrinje glede uvajanja GH. Je zelo podoben sistem kot sem ga imela pri starejši razen glutena, ki sem ga takrat uvajala kasneje. 1. Gluten sem uvajala šele po 8.mesecu. Sem pa slišala, da so glede glutena sedaj nova navodila. 2. za ribe se ne spomnim, mora biti pa čimbolj sveža riba zaradi alergij. V starih ribah se nabira snov, ki lahko povzroči alerg. reakcijo. 3. olje se dodaja, in sicer 1 žlička na koncu kot ti je rekla P 4. pri uvajanju tudi poslušaj P, najprej eno zelenjavo oz. sadje samo 1 obrok na začetku(in ne 3), zato, da se otrok navadi 5. če ni potrebe počakaj do 6. mes. 6. Tale s kravjim mlekom je pa najbolj neumna izjava- meso in mleko nimata nič skupnega razen, da sta od krave. Z Mlekom se čaka do 11 mes oz 1.leta . Kravje mleko je zelo težko prebavljivo za dojenčke, tudi za odrasle. Če nimaš svojega mleka, kupi prilagojeno in potem s prilagojenim delaš različne kašice dokler otrok ni dovolj star. Jogurte in skute iz kravjega mleka pa lahko uvajaš že prej , pri 8.mesecu. Prav tako do 8.meseca počakaj z zelenjavo, ki zelo napenja, stročnice, zelje etc. Če ima katera še kakšne nasvete , naj me prosim dopolni oz. popravi. Naša pediatrinja lih tako pravi,babca je še bolj stroga. Edino za olje mi ni nikoli nihče rekel,da naj ga dodajam. Pa dojenje in samo dojenje do 6 mes. Ja en obrok zelenjave(taprvo) dnevno,pa to isto zelenjavo daješ min.3 dni,da se pokaže morebitna alergija.Potem pa dalje.Edin za korenček je rekla,da lahko mešam,ker full zapira.Jaz sem pri obeh začela z jabolčkom,potem pa zelenjava.Zdaj sem začela pa z večernim obrokom,da vidim če mogoče zaradi lakote zadnje čase slabše spi.Dam ji pa od milupe riževo kašico al pa od hippa.Počasi bom kakšen jabolček spasirala pa bo.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 4. del 9.10.2009 6:57:55
|
|
|
|
Dudica1
|
dobro jutro olivica kooončno...smo te pogrešale že malo v vrtec... ...drug teden pa sploh ne vem če ga bom dala,ker ma v torek pregled,v četrtek pa že gremo...
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 4. del 9.10.2009 7:03:55
|
|
|
|
OliveOyl
|
o dudi..lepo,da me je vsaj nekdo pogrešal.. možeka čakam,da mi prpelje vaniljev žepek iz pekarne,mnjami..tamal je šel z vrtcem na pošto v Lj. ,ga je bilo treba bolj zgodaj peljat,pa tabletko proti bruhici prej dat. Žepek je prišel... čawči
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 4. del 9.10.2009 7:10:24
|
|
|
|
Dudica1
|
kakšno tabletko proti bruhici
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 4. del 9.10.2009 7:44:07
|
|
|
|
OliveOyl
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 kakšno tabletko proti bruhici Da ne bo v avtobusu bruhal,ker mu je vedno slabo.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 4. del 9.10.2009 7:45:10
|
|
|
|
Dudica1
|
AJA nism vedla da dobiš prav zato tabletke
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 4. del 9.10.2009 7:57:41
|
|
|
|
Tanja_
|
Jutro! oliva živjo!Lepo te je spet brat.Spet rabim tvoj ZS z naslovom, ker sem unga po nesreči zbrisala meduzica jst bi tud bolj upoštevala pediatrinjo glede uvajanja.Tudi glede glutena, ker so se zdaj navodila glede tega, kdaj se ga uvede spremenila. So ugotovili, da je najbolje med 4. in 7. mesecem, ker je tako manj verjetnosti za razvoj celiakije. Kaj boste danes počele?Jst še ne vem. Pospravit bi mogla, ampak mi kej druzga bolj diši.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 4. del 9.10.2009 8:06:44
|
|
|
|
Anonimen
|
dobro jutro! je petelinček že zakikirikal? Urban začel svoje prvo dnevno spanje... čas za zajtrk, hitro pospravljanje, umivanje, napravljanje,... in RR:)
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 4. del 9.10.2009 8:08:24
|
|
|
|
meduzica
|
dobro jutro !! danes smo spali rekordnih 10 ur pa še malo od 20:15 do 6:30 raje ne razlagam kako mi bojo zize eksplodirale (no .. ena je že prazna ena pa še čaka odrešitve ) grem zdej še 1x probat srečo z oddajo slik prek interneta v fotostudio .. čene pa počakam da se odprejo pa jih zagnjavim po telefonu
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 4. del 9.10.2009 8:10:59
|
|
|
|
meduzica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 AJA nism vedla da dobiš prav zato tabletke joj te tabletke so meni kot otroku ful pomagale sem mela hude težave z bruhanjem med vožnjo. Še dandanes !! zdej ko kam gremo sedim zadaj z malim, ati pa vozi .. in morm rečt da smo se parkrat že mogli ustavit (posebej če so ovinki) ker mi je grozno slabo ratalo mam zdej skoz eno vrečko zadaj pripravljeno za vsak slučaj.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 4. del 9.10.2009 8:12:55
|
|
|
|
majana79
|
Jutro! Mi smo se kar naspali, vsaj zdi se mi... Krčev ni bilo, sem pa imela malega pri sebi od 1 naprej in potem to pomeni spanje za njega, zame pa ne. Tanja, midve morava resno najt nekoga za pospravljanje... Meni se tudi ne da, bova šla rajši ven, danes zgleda še ne bo dežja.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 4. del 9.10.2009 8:13:20
|
|
|
|
FLASK_A
|
Jutro! Olivaaaa, kako si kej? Dolgo te ni bilo na raport
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 4. del 9.10.2009 8:18:53
|
|
|
|
majana79
|
flaska, kako je bilo ponoči? Ste se naspali?
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 4. del 9.10.2009 8:19:00
|
|
|
|
Dudica1
|
meduzica potem pa sedi spredaj ko se kam peljete...jaz sem vedno spredaj tudi zaradi slabosti,pa tudi da se navadi pač sam bit zadaj. lačnaaaaa sm...pomoje bojo jajčka...kava se pa kuha
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 4. del 9.10.2009 8:19:08
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: OliveOyl o dudi..lepo,da me je vsaj nekdo pogrešal.. Olive, tudi jaz sem te pogrešala!!! (ampak bolj na skrivaj,...) vi kar izkoristite te lepe jesenske dneve... čim več svežega zraka!!! drugače pa, meduzica, se spomnim, da mi je patronažna ob zadnjem prihodu rekla, da naj jo kar pokličem okrog 6. meseca, ko se bom odločila za uvajanje GH, da so zdaj neke spremembe. omenila je gluten,... žal pa se ne spomnim več v vezi s čim... jo bom te dni poklicala, ko pride vam pa še jaz poročam... se mi zdi pa celiakija kar zoprna... in zadnje čase ugotavljam, da se povezuje s sladkorno,...
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 4. del 9.10.2009 8:20:08
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: meduzica danes smo spali rekordnih 10 ur pa še malo od 20:15 do 6:30 sem ti FOUŠ!!!! (pa seveda: čestitke za spanec!!!)
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?