|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: November2009 - 2. del
8.10.2009 12:43:28   
mayamaya
jei, sonček se kaže.
ma meni se še vedno nič ne da, zato pa sem tle na RR, da vlečem debato naprej user posted image

petkapet, če so res lahko očkoti več je to super, ki samo uno urco in pol, je meni izgledalo tako malo...magari ob vsem kar se mu bo dogajalo, upam, da bo našel čas še za naju gor na hribu user posted image

una blazina je pa itak super. jo imam že skoraj od začetka in se ne zlažem dosti, če povem da je bila to ena najboljših investicij v nosečnosti user posted image

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu petkapet)
Neposredna povezava do sporočila: 1451
8.10.2009 13:15:56   
MC09
oj,

Na hitrco glede obiskov v Celjski porodnišnici, ko je kolegica rodila 14.9., so lahko bili tudi očki samo eno uro dop in eno pop, pač v času obiskov, tista, ki je rodila pa 1.9., je bila pa sama v sobi in se je lahko zmenla, da je prišel zvečer, ker prej ni mogel, zaradi službe.
strožji režim je baje zaradi gripe.

lp

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1452
8.10.2009 13:34:29   
petkapet
No, upam, da ne bodo prestrogi za očkote, zaradi gripe. Ma dobro bomo videli kako bo.

Mayamaya, med prvo nosečnostjo nisem imela blazine. Ma pol, ko so me šivali, so babice rekle, nad gre dragi po šlauf (obroč za plavanje za mičkene). Sredi zime ga valda ni dobil user posted image , je pa prinesel takrat to drago reč user posted image .

Ma,ko sem se vsedla gor, nisem več videla zvezd user posted image , je res zelo pomagalo. Tako, da povem, da od celega poroda, so mi bli najhujši boleči šivi, šivanja pa nisem čutla . Zato bom, če zdržim do kakega 36.tedna, tudi jaz probala z masiranjem presredka in pitjem čaja.

Prebava: Jo mam kr v redu, ben zgleda, se je par dni nekaj zaštekalo user posted image , in sem mislila, da bom danes rodila od napenjanja na wc-U user posted image .

(odgovor članu MC09)
Neposredna povezava do sporočila: 1453
8.10.2009 13:39:12   
Bojana82
Glede čaja iz malinovih listov imam eno vprašanje, če katera ve........ali lahko pijemo tudi čaj iz svežih malinovih listov, je učinek isti??!!

(odgovor članu petkapet)
Neposredna povezava do sporočila: 1454
8.10.2009 13:47:54   
divja
ja blazina za dojenje je ZAKON :))) jaz jo imam tudi že od 3 meseca dalje, in brez nje sploh ne morem spati. Mojemu je pa tudi zelo všeč tako da včasih se ponoči zbudim brez nje, ker jo je moj zaplenil user posted image

Malinovi listi...jaz sem si ravno zdele skuhala čaj iz doma nabranih listov, sicer še niso čisto suhi, ampak meni je okus tako zaničuser posted image pa sem si dala še žličko medu noter pa kar ne gre po grlu .....

Poštar mi je že prinesl paket...brezkasetni koš za planice...mi je ful všeč, praktičen, lahek za sestavit pa še lepe barveuser posted image

Zdej grem pa počasi na kosilo...tašča dela neko obaro, potem pa pridejo centralno napeljat...se je treba pripraviti na sneg.... 

(odgovor članu Bojana82)
Neposredna povezava do sporočila: 1455
8.10.2009 14:00:17   
mayamaya
kdaj ste začele piti ta  čaj iz malinovih listov?

(odgovor članu divja)
Neposredna povezava do sporočila: 1456
8.10.2009 14:04:27   
zupica
drage souser posted image , imam en problem, zaradi katerega sem depresivna že dva tedna. in sicer krst najine še nerojene punčke. ker je ati ateist (in njegovi muslimani), js pa kristjanka, sva se odločila, da s krstom počakava, da bo otrok malo večji.

in ko sem to povedala moji mami, mi je tako zamerla, da se že dva tedna ne pogovarja z mano, me ne pokliče, ne zanima se za vnukinjo, čeprav imava do konca še dobre tri tedne. pravi, da sem jo razočarala v dno duše, da sem zatajila vse svoje korenine in se prodala novi družini.

ker mi je nekaj mesecev nazaj umrrl oče, sem pričakovala vsaj od nje podporo. še namesto očeta.

kaj naj naredim? vsela bom vsake prijazne besede.

lp

(odgovor članu divja)
Neposredna povezava do sporočila: 1457
8.10.2009 14:13:01   
pikica 28
zupica: ne sekiraj se preveč zaradi njene reakcije. Poglej pikica je vajina in vidva sta se tako odločila. Jaz mislim, da sta se prav odločila. Fer je do njega (očeta) in do tebe....jaz bi na tvojem mestu ravnala tako, kot sta vidva prvotno dogovorjena. Saj vem, da je hudo, če se ti mami tako obrne kontra tebi. Je pa res, da jo poskušaj razumeti. Se bo že navadila na to misel. Vi trije boste družinica in prav je, da se vidva skupaj odločita kaj bosta naredila. Jaz bi pač tako naredila, čeprav verjamem, da ti je zeloooo hudo.

Ne sekiraj se in se o tem temeljito pogovori s svojim dragim. Kako pa on gleda na vso stvar?

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu zupica)
Neposredna povezava do sporočila: 1458
8.10.2009 14:14:31   
Eva19
To je pa skor tko,če bi sebe poslušala. Sama sem tut vzgojena kot kristjanka, mam narjene zakramente in vse, sicer zdej se recimo maše ne udeležujem več, vsaj redno ne,ampak sam bol za tavelike praznike. naši doma, seprav starši in pa sestra z družino so tam vsako nedeljo. No moja polovica je pa ravn tko ateist, ampak on pa sploh noče da bi dala otroka krstit, in bo tud treba nek kompromis sklent, pa nevem kako naj ga sploh prepričam ?! so pa tut pr men doma že razočarani nad mano, in mam občutk da so razočarani tut zarad tega, ker on pač ne hod...ampak to razočaranje stresajo nad mano, jst pa res nimam kle nič zravn, če on pač ni tko vzgojen. je pa res da nisem na to gledala,pač men je všeč tak kot je in to men ne igra neke velike vloge, ker sama pač tud ne hodim več. je pa res, da bi otroka rada dala krstit, ker se mi zdi to prav,ampak še nevem kako se bom sploh lotila pregovarjanja, kako naj sploh začnem. ne bi se pa rada kregala...

tko da jaz te čist razumem,ampak še sebi ne znam pomagat user posted image

vsekakor pa upam, da se ti vse čim bolj uredi, brez prepirov user posted image

(odgovor članu zupica)
Neposredna povezava do sporočila: 1459
8.10.2009 14:21:28   
pikica 28
jaz imam tudi vse zakramente narejene in moj dragi tudi, vendar pa ne hodiva k maši. Otroka bova dala krstu (mi to tudi nekaj pomeni), vendar pa ga kasneje k verouku ne bom silila. če bo sam hotel obiskovati verouk, bom ga podpirala, če ne pa tudi prav. Pač mi cerkev ne pomeni kaj veliko. Da se pa razume, mi pa pomeni vera. Če me razumete kaj hočem povedati. se mi je vse zamerilo zaradi enega župnika....

20.10.2010 .. 3170g/51cm

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 1460
8.10.2009 14:22:48   
tassika
No pri takih zadevah sem pa jaz vesela, da so moji tako fajn, res imam vse zakramente ampak od birme naprej mi ni bilo treba v cerkev če nisem želela,... otroka bova dala krstit, pač ne vem točno zakaj, ampak moj tako želi in prav pa naj bo, vse ostalo pa kakor bo sam želel, če bo hotel hodit k verouku prav naj, če ne tudi prav, jaz ga ne mislim silit, ker se mi zdi, d aje zdaj krščanstvo itak postalo prisila z nalepkami,... v naši fari je župnik metal ljudi od verouka če niso hodili k maši, to mi je čisto mimo.

Zupica ne se sekirat, kaj pa če bi se odločila, da bi jo vzgajala v muslimanski veri, tako kot so starši od tvojega partnerja, a potem bi pa celo življenje mulo kuhala. Pač če sta se tako odločila bo pač to mogla sprejet, ko bo otrok polnoleten se še vedno lahko da krstit, če mu bo pač ta vera ustrezala. Itak pa zdaj vsak župnik naredi vse pred poroko, če želiš cerkveno samo kakšno kuverto več je treba dati, to ja pa pač moč kapitalizma.

Eva19 lepo mu povej, da je to tvoja želja in kaj on misli in zakaj ne, lepo mirno se je treba pogovorit pa se vse da.

Njami moja zelenjavna juhica pa tako diši, da sem kar lačna ratala.

ps. Naredila sem tiste vaje, prvi dve, zdaj je pa biba tako mirna, a mislite da ima morsko bolezen, ker sem jo res dobro prerukalauser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 1461
8.10.2009 14:42:55   
korala
Zupica, daj svoji mami čas, ker to je njen problem, če ne more sprejeti vajine odločitve. Vidva pa naredita tako, kot sta se dogovorila. Vi boste družina, mama pa bo imela še veliiiko priložnosti, da uveljavlja svoja načela in principe. Ne pusti se, da te to vsakič podere. Drži se user posted image

Midva otroka ne bova krstila, čeprav bodo s strani njegovih verjetno kakšna pričakovanja v to smer.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1462
8.10.2009 14:52:42   
rožica13
Malinov čaj: jaz sem ga začela piti v 37t, dokler se listi niso posušili sem pila kar iz svežih, zraven pa dala rman in robidove poganjke. Čaj pa itak noben ni dober po okusu razen sadnega, jaz spijem brez problema.

zupica ne se sekirat zaradi tega! Midva sva oba kristjana pa vseeno ne bova dala krstiti in moji ne bojo ravno mule kuhali tašča pa verjetno bo zelo pa mi je popolnoma vseeno. Ti svoji mamici povej, da je bil Jezus krščen šele pri poznejših letih (ne vem kolk je bil dejansko star) in da Sv. pismo pravi o krstu, naj bi ga sprejeli zavestno, kar pa tako majhen otrok absolutno ne zmore in pa tudi, krstiš se zato, da te operejo grehov, kar pa dojenček ne mora imeti, razen tistega izvirnega greha od Adama in Eve, kar pa je čista bedarija. Razloži ji, da bosta otroka o vsem poučila, da boste praznovali praznike, ko pa bo starejši se bo sam odločil za vero, ki ji bo bolj zaupal. Pa veliko uspeha.

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1463
8.10.2009 15:00:01   
tassika
Evo Eva1 prišel odogovr iz KR in to tak, da si nič ne znam pomagat: piše:
Po posvetu z ginekologom vam posredujem naslednje informacije.
V kolikor bo otrok pri naslednjem pregledu še vedno v medenični vstavi, takoj naslednji dan pridite za sprejem v našo bolnišnico za obrat. (22. ali 23.10.)
Lep pozdrav 

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1464
8.10.2009 15:31:51   
zupica
hvala, pokica 28, Eva19, tassika, korala, rožica13, za prijazne besede. ste mi malo polepšale dan.

če povem po pravici, sem k maši vedno hodila zaradi ljubega miru. moja mama je vzgojena kar strogo krščansko in nekatere njene ideje so na nivoju neizobraženega človeka (glede tujcev, predvsem južnih bratov, na primer). čeprav je visoko izobražena. a karkoli ji razlagam (že o sami jezikovni povezanosti vseh južnih slovanov, pa o tem, kako ni bistvo vere, da hodiš v cerkev vsako nedeljo, temveč to, da nekje najdeš upanje, mogoče smisel vsega, za kar živiš), me ne posluša in trdi svoje.

naj povem, da je mama drugače krasna ženska in vem, da bo dobra babica, ampak me boli to, da mi je sedaj, ko jo najbolj potrebujem, obrnila hrbet.

bodoči ati je žalosten zaradi tega, zelo si želi, da bi se z mojo mamo lepo razumela. otroke bova vzgajala po vrednotah, ki jih sama ceniva (in so zelo blizu krščanskim zapovedim), praznovali bomo vse praznike, mogoče kdaj šli k maši. samo krstila jih ne bova, zato ker tudi jaz ne želim, da bi bil otrok musliman. toliko.

p. s.: rožica13, si me nasmejala s tezami o kristusovih letih. ko bo mama za fore, ji bom to omenila. sedaj si še ne upam;)

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1465
8.10.2009 15:39:16   
nika23

mayamaya
ja, 20. imam CTG in UZ, verjetno da sva se tud kaj vidle že v bolnici ;) hodim k dr.Zver.....

< Sporočilo je popravil nika23 -- 8.10.2009 15:40:30 >

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1466
8.10.2009 16:03:21   
sanjacka
Zupica, ne obremenjuj se preveč, naredi tako kot čutiš. Z mamico se pogovorta, ji povej, da takoj ni čas za to, se ti nikamor ne mudi, važno je, da ste vsi zdravi in srečni! Pokliči mamo, povej da jo razumeš, da pa ti naj da čas. Ne delajta si zamer, ker to ni dobro, bodi prijazna in ji reči da jo imaš rada. Pričakuješ otročička in boš videla, da ji ne bo oz. itak ji ni vseeno, zato le naredi prvi korak z njo že danes. Potem pa bo vse lepše!
Kar pa se krsta samega tiče, lahko povem mojo izkušnjo in zgodbo. Pri nas nismo verni, ker sta bila oba starša učitelja in so bili takrat drugi časi. Zanimivo je tudi, da tudi starši od mojga niso verni. No, imava sina starega 11. let.
Verske praznike vedno praznujemo, tako da nismo čisto out.Vsako leto nas obišče ob božiču župnik in je pravi človek dobesedno! Lahko se pogovarjamo o vsem, ker je novodobni župnik!
No, in moj sin je v 1. razredu v OŠ dobil verouk v šoli. Ko je prišel prvič iz šole domov in povedal, da je bil pri verouku je bil tako ponosen in doma ni bil niti eden proti. V tretjem razredu je bil čas obhajila. Ker še ni bil krščen, sem se pogovorila z župnikom, da ga je krstil. Vse skupaj je bilo na moj rojstni dan, trajalo 5 minut in to je to. Sin se je sam strinjal in želel, botra mu je bila moja teta, ki ga velikokrat vzame sabo ob nedeljah k maši, noben ga ne sili.  Župnik pa tudi ne sili nas v nekaj, ker pač ve, da nismo edini ljudje z različnimi pogledi v življenju. Mislim, da največja vera je v naših srcih, takšen kot si, če si dober do sebe in do drugih je svet okoli tebe lep,lepši....     

P.S. Se vidi, da smo že vse bolj kot ne na porodniški, pa tipkamo in se lepo beremo. Do poroda, potem pa verjetno ne bo več toliko časa! Lep popoldan, grem na zrak, saj še samo danes nas sonček razvaja!user posted image  

(odgovor članu zupica)
Neposredna povezava do sporočila: 1467
8.10.2009 16:27:08   
mayamaya
IZVIRNO SPOROČILO: nika23

mayamaya
ja, 20. imam CTG in UZ, verjetno da sva se tud kaj vidle že v bolnici ;) hodim k dr.Zver.....

jaz imam tudi CTG 20., ampak sem pri dr. Lovšinu. Onadva pa itak delata iste dneve. mogoče pa res veva ena za drugo user posted image

zupica
sem ti poslala zs

(odgovor članu nika23)
Neposredna povezava do sporočila: 1468
8.10.2009 16:43:55   
Bojana82
Ma jaz bom kar vas vprašala, sem že sita ker iščem po netu pa so odgovori na vse drugo razen na tisto  kar jaz iščem user posted image ......spet gre za ta čaj iz malinovih listov, zanima me kako močan je lahko.....koliko približno se da listov na dva deci vode ( nevem bo ena čajna žlička v redu )!?

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1469
8.10.2009 17:04:35   
srecna_zvezda
pozdravljene danes prvicuser posted image

Joj ste se razpisale, ste bile potem danes zelooo pridne. Bojana na caju pise da v dva dcl vode das dve cajni zlicki. Jaz vcasih vzamem malo vecjo zlico in potem od oka dam v vodo. Se ne bojim da bi se ravno predozirala. Pijem ga pa ze po 3x/dan.
Tako da...kar brez skrbi.

(odgovor članu Bojana82)
Neposredna povezava do sporočila: 1470
8.10.2009 17:22:48   
sanjacka
A lahko ta čaj tudi kupiš? Kaj  potem tisti sadni od malin ima isti učinek? Pa boste vse pile ta čaj? Jaz še nisem zato slišala, tudi moja mama ne pozna te skrivnosti od naših babic! Sam, če vse tako pravite da je fajn, bi tudi jaz probala! Gre se pa zato, da prej rodiš, da se hitreje vse konča?

(odgovor članu srecna_zvezda)
Neposredna povezava do sporočila: 1471
8.10.2009 17:32:29   
pikica 28
sanjačka, tudi jaz še nisem slišala za ta čajček...skrivnost naših babic...

20.10.2010 .. 3170g/51cm

(odgovor članu sanjacka)
Neposredna povezava do sporočila: 1472
8.10.2009 17:36:08   
Bojana82
Srečna zvezda, hvala.......ker imam doma nabrane liste nisem imela pojma kako močan mora biti čajček.......user posted image

Sanjačka, sadni malinov čaj pa nima istega učinka......

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 1473
8.10.2009 17:45:38   
mayamaya
kako se pa pije ta čaj sploh. a eno skodelico na dan, ali kako? a potem kaj povečuješ ''dozo''? čisto nič nisem pametna user posted image

(odgovor članu Bojana82)
Neposredna povezava do sporočila: 1474
8.10.2009 17:48:11   
mayamaya
še eno vprašanje, ki nima veze s čajem.
glede modrcev za dojenje: koliko večjega moreš kupit, če sploh mora biti večji. a se prsi res toliko povečajo. jaz že sedaj nimam glih majhnih, pa ne bi potem imela še večje...no, ne pretirano vsaj, neki najbrž že so, ker so polne mleka?

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......