sanjacka
|
Zupica, ne obremenjuj se preveč, naredi tako kot čutiš. Z mamico se pogovorta, ji povej, da takoj ni čas za to, se ti nikamor ne mudi, važno je, da ste vsi zdravi in srečni! Pokliči mamo, povej da jo razumeš, da pa ti naj da čas. Ne delajta si zamer, ker to ni dobro, bodi prijazna in ji reči da jo imaš rada. Pričakuješ otročička in boš videla, da ji ne bo oz. itak ji ni vseeno, zato le naredi prvi korak z njo že danes. Potem pa bo vse lepše! Kar pa se krsta samega tiče, lahko povem mojo izkušnjo in zgodbo. Pri nas nismo verni, ker sta bila oba starša učitelja in so bili takrat drugi časi. Zanimivo je tudi, da tudi starši od mojga niso verni. No, imava sina starega 11. let. Verske praznike vedno praznujemo, tako da nismo čisto out.Vsako leto nas obišče ob božiču župnik in je pravi človek dobesedno! Lahko se pogovarjamo o vsem, ker je novodobni župnik! No, in moj sin je v 1. razredu v OŠ dobil verouk v šoli. Ko je prišel prvič iz šole domov in povedal, da je bil pri verouku je bil tako ponosen in doma ni bil niti eden proti. V tretjem razredu je bil čas obhajila. Ker še ni bil krščen, sem se pogovorila z župnikom, da ga je krstil. Vse skupaj je bilo na moj rojstni dan, trajalo 5 minut in to je to. Sin se je sam strinjal in želel, botra mu je bila moja teta, ki ga velikokrat vzame sabo ob nedeljah k maši, noben ga ne sili. Župnik pa tudi ne sili nas v nekaj, ker pač ve, da nismo edini ljudje z različnimi pogledi v življenju. Mislim, da največja vera je v naših srcih, takšen kot si, če si dober do sebe in do drugih je svet okoli tebe lep,lepši.... P.S. Se vidi, da smo že vse bolj kot ne na porodniški, pa tipkamo in se lepo beremo. Do poroda, potem pa verjetno ne bo več toliko časa! Lep popoldan, grem na zrak, saj še samo danes nas sonček razvaja!
|