Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 7.10.2009 22:52:34
|
|
|
|
felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: yania Ej, kaj bi vprašala...ali imajo še mehko na glavici???? (kako se že reče-fonatela, al kako že)...naš ima še...od kolegice pa je pri 5 imel že trdo bučko ...sej vem, da ima čas do 2.leta, samo tako, da malo primerjam ja, itak, še ma "luknjico" je pa danes bila pri nas patronažna, pa ga je tudi mal po glavici pobožala in rekla, da je normalno velika luknjica.
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 7.10.2009 22:52:37
|
|
|
|
felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: MalaČebelica dajte mi prosim nekaj povedat - a je še katera ko ni imela obiska iz krvavca sploh še po porodu? do kdaj je normalno da nimaš? jaz še sploh nisem imela pa me že malo skrbi če je to normalno, al že naj paničarim vem da je povezano z dojenjem. ampak zdaj če recimo hipotetično dojim dve leti, a pol je normalno da cel čas nimam. mislim, sprašujem - do kdaj je še normalno. če katera ve???? blagor ti moja sodelavka je tudi dolgo dojila, je ni mela 10 mesecev po porodu. No, jaz pa tut ne vem, a je to, kar mam jest, sploh M... vsake 14 dni krvav izcedek, ki traja kak dan ima katera podobno izkušnjo?
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 7.10.2009 22:52:40
|
|
|
|
felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa yania sori ampak za prvi odstavek. Sta pa res maherja! jaz sem se tut mogla mal nasmejat
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 7.10.2009 22:52:46
|
|
|
|
felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: yania Danes pa poštarji pozno nosijo pisma ma daj, zdaj si pa Poštar zvoni samo 2x pojem... a pejt se solit, zdej si pa še jest to pojem
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 7.10.2009 22:52:52
|
|
|
|
mama_milchy
|
IZVIRNO SPOROČILO: trinity22 IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy IZVIRNO SPOROČILO: leo**tia čer punce..kako ste??mi vredu,mali ne teče več s noska...jutri ima ceplenje,samo ne vem 2dozo je imela avgusta..zdaj je za tretjo dozo baje..sam ni 3 doza s 9mescov?? mi smo danes papali juhco s veliko zelenjave..jedla je ko velika..ne tlačim ji več...samo mal razrežem na manjše kose,,pa tud rezance v juhi sam mal razrežem..nič ji ne zaletava ..povejte mi a je dovolj da ima zjutraj 180ml mleka in zvečer pred panjem??ostalo je na gh,pa tud čimveč pudingov,in mlečne zadeve ji dajem da ima vsaj 3-4mlečne obroke..ker flaške čez dan sploh noče v usta prijet..samo sok al pa čaj..če ji dam mleko se dere kot bi jo iz kože dajali meni je ravno včeraj P rekla, da je dovolj če ima dve dojenji (zjutraj in zvečer) ostalo pa GH, namesto enega dojenja čez dan pa naj ji dam nek mlečni izdelek; sta pa najini enake starosti nekje; samo midve z Leo sva še daleč od samo dveh podojev samo 2 podoja pri 6m?? u, to je pa malo. meni se tudi zdi malo midve sva jih imele danes 5 pa je imela 3 obroke GH, ob 11h sadje, ob 14.30 rdečo peso in mesek, vse zmiksano, ker pretlačeno ne gre dol , pa ob 19.30 še milupin riž z banano, sem ji skuhala polento on zmešala z AM, pa ni bila zadovoljna, lačna ful ampak za vsako žlico se je zmrdovala in jokala zraven, no pol sem ji ono kašico nardila in je zmazala 170 ml ko keks meni se tudi zdi malo; ker naša Lea išče joško po skoraj vsakem obroku GH in poje zaprav, ni da 2x povleče in pusti; pupa se pač naje kot je treba Najaa, ko boš dol v ZD v KP poglej na plakat, ko so podani predlogi za uvajanje GH kolko piše za 5,6 mesecev podojev in pol naprej.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 7.10.2009 22:52:52
|
|
|
|
yania
|
IZVIRNO SPOROČILO: PERSIDA leo**tio - zakaj si zaskrbljena ko ,pa je celi drobižek kak naj ma vlko glavo bo ko e.t. Je tak čist ok ,če bi blo kaj bi ti itak P kaj rekla.Mojadva imata obseg 45 in 46 pa kako kilo več ,pa dečka sta .Saj poglej tvojga pa primerjaj s sabo ,pa bo rezultat tu. joj, Persida naša, ti ga pihneš.... ma res...imaš prav...naš ima 44.5, je imel septembra, pa je rekla sestra v zdr.domu- joj, kako veliko bučko imaš...no zdej pa vedi , kaj je s tem mislila...verjetno, da je brihten po mamici..... Poštar- Naji tipkam izvide od RA...to to..nič drugega...ni se nobenmu poštarju v našem kraju odpulilo in zdej nosi...
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 7.10.2009 22:55:41
|
|
|
|
yania
|
Ma joj..glej glede GH in dojenja...pa sej Timon tudi ko poje ali sadje ali pa kosilo, takoj potem al pa kake pol urce potem spije ogromno kompota, npr.100, pa čez pol urce še ene 100 ml...to so žejni,,,in če mama doji, pa naj mu pač joško da...jaz mu pač aptamila ne dam, ker se res naje GH, 220 ima pa hudiča dovolj za tri urce, al pa mal več..je pa logično da je žejen...ma treba je gledat če je otroček zadovoljen, pol pa je vse uredu...če hoče joško, hb...moj je ni hotu, pa sem se sekirala takrat..kaj čmo....zdej mu je pa ne dam več
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 7.10.2009 22:56:07
|
|
|
|
trinity22
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: PERSIDA Naja - a ste feštali danes kaj? smo feštale babnce ja. smo si tortice privoščile, svečko, Tija je zapela Vse najboljše (draga Tija ) in smo se posladkale. Vi ste feštali kaj? Daj spomni se, kaj si mi mela za povedat. Skleroza... kak prisrčno ... sem se ful nasmejala
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 7.10.2009 22:57:54
|
|
|
|
trinity22
|
IZVIRNO SPOROČILO: felix7 IZVIRNO SPOROČILO: yania Ej, kaj bi vprašala...ali imajo še mehko na glavici???? (kako se že reče-fonatela, al kako že)...naš ima še...od kolegice pa je pri 5 imel že trdo bučko ...sej vem, da ima čas do 2.leta, samo tako, da malo primerjam ja, itak, še ma "luknjico" je pa danes bila pri nas patronažna, pa ga je tudi mal po glavici pobožala in rekla, da je normalno velika luknjica. naša še tudi ima mehko na vrhu, pa mi je zdaj dozo AD3 kapljic povečala iz 7 na 10 A zaradi tega mogoče, jaz sem mislila, da zato ker bo zima in bo majn sonca
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 7.10.2009 22:59:39
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: felix7 IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: yania Danes pa poštarji pozno nosijo pisma ma daj, zdaj si pa Poštar zvoni samo 2x pojem... a pejt se solit, zdej si pa še jest to pojem pa še za ilustracijo: http://www.youtube.com/watch?v=awXOLVo4T2Y
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 7.10.2009 23:00:15
|
|
|
|
PERSIDA
|
Dvakrat na dan mleko- zakaj ,pa ne se ,pa ponoči tudi jemo .Jaz jima dam ful sadja ,pa jogurt al skuto ,kosilo ,pa še kaka kašica pade .res ,da gh ne drži 5 ur pač jemo večkrat ali postarem na dve uri .Al,pa še prej včasih.Koga ,pa sadje dolgo drži samo sta ,pa nora na sadje in mlečne izdelke. Naj vam povem danes vprašam p kako dolgo naj jima še dajem adaptirano mleko.In odgovor čim dalje.Je rekla ,da je svojemu sinu do dveh let davala.Če mi je pa to predrago ,pa naj od pomurskih mlekarn mleko v prahu kupim.Hm in seveda mene skor šok.No dve leti glih nebom čakala kako leto pa že.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 7.10.2009 23:01:08
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy Najaa, ko boš dol v ZD v KP poglej na plakat, ko so podani predlogi za uvajanje GH kolko piše za 5,6 mesecev podojev in pol naprej. ja, sej to sem že brala. bom še enkrat.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 7.10.2009 23:02:48
|
|
|
|
mama_milchy
|
na, sem pozabla kaj sem hotla vprašat
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 7.10.2009 23:03:05
|
|
|
|
Najaa
|
PERSIDA a da se mu je zmanjšala mečava? Super! Joj jaz pa sploh nisem pridna in skor vsak dan pozabim na ad3. Od jutri bom bolj pridna. Mi je pa v P rekla zdravnica, da je 7 kapljic preveč, če je otrok na AM, ker ima že mleko nekaj ad3. Kolk kapljic pa imate vi? Mleko - pri enem letu kor. bo šla na kravje.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 7.10.2009 23:03:51
|
|
|
|
mama_milchy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy Najaa, ko boš dol v ZD v KP poglej na plakat, ko so podani predlogi za uvajanje GH kolko piše za 5,6 mesecev podojev in pol naprej. ja, sej to sem že brala. bom še enkrat. če me spomin ne vara piše, da pri 5,6 mesecih 3x mleko, pol 7-12 pa 2x mleko.....
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 7.10.2009 23:05:34
|
|
|
|
yania
|
IZVIRNO SPOROČILO: PERSIDA Joj sem si sedaj tak glavo razbijala.Se spomniš ko sva se zadnjič pogovarjale o mehki glavici.No in danes P spet tipa in reče ,da sva dobro porihtala in nama dozo zmanjša.Pa skoz pravim ,da sem dr .persida ,pa ne za man .Do sedaj sem še vse trofla ,tak ,da kot sem nekoč rekla bo bavc nekoč fuzbaler in k temu strmim še danes in gre nama dobro HB. Dozo česa? D vitamina?...joj, mi2 zdej spet kak teden ne jeva kapljic, odkar je imela AB nisva nič....a ve vse dajete, Najaa, ti daješ?
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 7.10.2009 23:05:36
|
|
|
|
KOKICA32
|
LAHKO NOČ!
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 7.10.2009 23:05:47
|
|
|
|
mama_milchy
|
Persida Mleko: po enem letu kr na kravje; AD3: ops jaz jih dam sm pa tam, kr pozabim ma kaj ko smo tolko zunaj....
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 7.10.2009 23:06:01
|
|
|
|
PERSIDA
|
Mehko na vrhu glavice - je bla enkrat pri nas na obisku sodelavka s hčerko pa jo potihem vpraša ko grem stran mama zakaj ima anže tak veliko luknjo na glavi .No se meni tudi ni blo jasno ,ker je tomaž imel manjšo ampak je to čist ok vsaj tako pravi p.Jo ,pa jo ima še sedaj samo manjšo.Ma ,pa itak sedaj čupo prek ,tak da moram prav tipat včasih da najdem.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 7.10.2009 23:06:57
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: yania IZVIRNO SPOROČILO: PERSIDA Joj sem si sedaj tak glavo razbijala.Se spomniš ko sva se zadnjič pogovarjale o mehki glavici.No in danes P spet tipa in reče ,da sva dobro porihtala in nama dozo zmanjša.Pa skoz pravim ,da sem dr .persida ,pa ne za man .Do sedaj sem še vse trofla ,tak ,da kot sem nekoč rekla bo bavc nekoč fuzbaler in k temu strmim še danes in gre nama dobro HB. Dozo česa? D vitamina?...joj, mi2 zdej spet kak teden ne jeva kapljic, odkar je imela AB nisva nič....a ve vse dajete, Najaa, ti daješ? sej pravim - skor vsak dan pozabim.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 7.10.2009 23:07:00
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy Najaa, ko boš dol v ZD v KP poglej na plakat, ko so podani predlogi za uvajanje GH kolko piše za 5,6 mesecev podojev in pol naprej. ja, sej to sem že brala. bom še enkrat. če me spomin ne vara piše, da pri 5,6 mesecih 3x mleko, pol 7-12 pa 2x mleko..... ja... po njihovo. dopovej ti to npr. Niki!
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 7.10.2009 23:07:48
|
|
|
|
trinity22
|
IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy Persida Mleko: po enem letu kr na kravje; AD3: ops jaz jih dam sm pa tam, kr pozabim ma kaj ko smo tolko zunaj.... jaz jih tudi pozabim devat ... pa tudi sva ogromno zunaj na sončku
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 7.10.2009 23:08:23
|
|
|
|
yania
|
Aha, sem si gor prebrala...no mi2 s Timonom imava 4 ali 5 kapljic Idroplurivit...pa isto je kot AD3 te naše ma mi je zdr.tako rekla...pa nič višala doze... bom jutri dala 4, pa potem spet 5, pa 6.....to pa mora biti dovolj....ma sej ne vem kolko jih sploh ne daje..
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 7.10.2009 23:08:48
|
|
|
|
trinity22
|
IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 LAHKO NOČ! lahko noč ... jaz tudi grem .... lahko noč
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 7.10.2009 23:09:52
|
|
|
|
PERSIDA
|
Najaa - od začetka sta imela 3 ,pol jima je zvišala enemu na pet drugemu na sedem ,sedaj sta oba na pet.Anže je imel odzadaj glavico mehko ko sem ga oblačla sem najbolj čutla je blo tak mehko za odzgoraj ni nič rekla možno pa da spada zraven .
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?