mama11
|
Hvala za fotke Barika, imaš dva super dečka, Martin je pa že ful velik oz. vsaj v leže tako izgleda. Tomaž je pa podoben Martinu. Javi se kaj bolj pogosto, ko ti znese. GB, meni bi se sfuzlalo, če bi se kdorkoli takole najavil na dolg obisk. Na tvojem mestu bi elegantno telefonirala in prijazno povprašala, če so se kaj zmotili pri datumu... Če se jih ne da "skrajšati", bi pa sladko povedala, kako zelo se jih veseliš, ker ti bosta lahko pomagala pri kuhi in pospravljanju, da se boš ti lahko povsem posvetila Tianni. Pa jo lahko toliko kasneje vpišeš v vrtec in malo prihraniš. Sicer pa glede ostalega, kar te skrbi: - Ali imajo t.im. "igralne urice", ko otroka lahko pripelješ tja za 1, 2 ali 3 ure, da se igra? Če ne, pa predvidevam, da imajo tudi v VB uvajalno obdobje, v katerem je mamica z otrokom v vrtcu. Takrat boš zagotovo videla, kako ji je všeč.
- Pri nas so v vrtcu redni obroki - zajtrk, malica, kosilo, malica, potem pa prideš po otroka. Hrane je tako več kot dovolj. Glede žeje pa - ko sem uvajala Tamaro sem videla, da imajo nekateri otroci s seboj stekleničke s pijačo - če Tianna ne pije po cuclju, imajo tudi take z vgrajenimi slamicami ali ustniki, pa ji jo lahko daš za s seboj in zaprosiš vzgojiteljice, da ji jo napolnijo, ko bo popila vse.
- Mislim, da vsak otrok v vrtcu vsaj malo joka, ker pogreša starše. Pri nas je bilo tega zelo, zelo malo. Je pa odvisno od otroka do otroka.
- Mislim, oz. upam, da so normalni ljudje - pri teh letih je otrok otrok, ne glede na to, ali je Britanec, Slovenec, Rom ali Afganistanec. Jezika pa se bo zelo hitro naučila, še posebej, ker bosta okolji, v katerem bo govorila slovensko in angleško, ločeni.
- Če ti bo po kakšnem mesecu še vedno tja hodila z odporom, ji najbrž ne bo všeč. Glede ravnanja pa - če je ne bodo redno previli, bo ritka rdeča, če je ne bodo nahranili, bo doma zrušila hladilnik. Pa vedno več bo govorila in ti bo že nakazala. Pa nikar ne bodi sramežljiva - vzgojiteljice čim več sprašuj, tako da bodo videle, da si angažirana in se bodo tudi same toliko bolj potrudile.
Pa še spanje - Tamara se zbuja okoli 8h zjutraj (za vrtec jo večkrat moramo zbuditi kot ne), spat gre okoli poldneva za 2-3 ure. Zvečer gre spat med pol osmo in osmo zvečer. Jaz poznam le enega otroka, ki je z dnevnim spanjem nehal pred 2. rojstnim dnem - Tamarino sestrično, ki z 19 meseci, ko so odpravili dudo, ni več hotela zaspati podnevi. Sicer je dnevno spanje vsaj do 2,5 let običajno. Kdaj popoldan jo pa dajeta spat - mogoče prepozno - kaj če bi jo dala prej? Če pa ti zaradi tega zvečer ne spi, bi jaz dnevno spanje poskusila ukiniti in jo dajala spat najkasneje ob 19h. Mogoče ima pač takšen bioritem. Glede spanja v vrtcu je mene ful skrbelo, pa je Tamara že 2. dan tam spala 2 uri. Sem malo spraševala vzgojiteljico in mi je povedala, da imajo več metod in da jih preizkusijo na otroku, dokler ne najdejo takšne, ki deluje. Nicolina, lepo praznujte! Sonchek, upam, da se lepo rihtate. Javi se, ko boš imela kaj časa, in nam pošlji kakšno fotko!
|