mama11
|
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja ajetam* glede sprehajanja je pa že res tako, da si pri drugem bolj obremenjen s časom in zato je tudi manj časa za dolge vsakdanje sprehode. tudi sama to kar pogrešam, posebej, ker sem mislila, da ko bo moj prvi v vrtcu, bom imela pa več časa,... sem še celo manj zunaj, kot pa ko sem imela oba pri sebi Ej pod tole se pa lahko do zadnje črke in pike podpišem. Glede uspavanja se pa da doktorirati. Dejansko ni lepšega ko ti novorojenček zaspi na rokah, ampak kaj ko potem raste in raste in včasih tudi nimaš časa/energije, da bi ga tako uspaval. Jaz sem starejšo pri 4 mesecih začela navajati, da čez dan zaspi sama - in sploh ni trajalo dolgo, da je poštudirala in to brez kakšnega joka - če je zajokala sem enostavno šla k njej, jo dvignila, umirila, odložila, dala dudo in spet odšla. In to ponavljala, dokler ni več zajokala. Pri mlajši sem to poskusila prakticirati že od začetka. Starejša zvečer ni dobila dude, ker sem kmalu ugotovila, da se zbudi vsakič, ko ji pade ven. Sva jo pa tapkala po ritki, dokler ni zaspala. Podobno delam pri mlajši, ki rabi veliko manj tapkanja - pač mlajšega kot ga navadiš, hitreje "se prime". Imamo znanko, ki ima pol leta starejšo punčko kot je moja Tamara in so jo navadili uspavanja na rokah. Deklica je - po očku in po mamici - zrasla v veliko punčko, ki je pri dobrih 10 mesecih tehtala 14 kg in bila skoraj tako velika kot je moja starejša pri 22 mesecih... in uspavanje je trajalo po 40 minut - zdaj si pa predstavljajte, kako to izgleda za vsako dnevno spanje, za vsako večerno uspavanje, dan za dnem... Malo joka je pa povsem normalno, saj mora iz sebe spraviti vtise iz časa budnosti. Če pa ornk joka, sta pa dve možnosti - še ni dovolj utrujen ali pa je preutrujen. To zadnje je najhujše, ker se potem zelo težko umiri. Ajetam* sem pogledala fotke - imaš ful luštna škrata. Iza je pa samo dva meseca in pol starejša od moje Tamare Pa vidim, da imaš podobne blazine za na tla kot jaz - sem jih starejši nabavila v Hoferju in sem ful zadovoljna. IZVIRNO SPOROČILO: KatMat my sister je ze veliko bolje....ma pa eno blesavo babico...sam to lahko recem....ji take stvari prodaja da kr ni res... A to misliš patronažno sestro? Ker če sta sestri imata isto babico IZVIRNO SPOROČILO: meduzica mogoče bi šlo z uno ki je podobna dudi. A ma kera idejo kje to kupit? To grizalo imam doma še od starejše, pa se žal ne spomnim, kje smo ga nabavili. Pri starejši ful ni delovalo, ker je tista zadeva za masažo dlesni ful velika, pa je ni hotela imeti v ustih. Pri tamali pa nismo niti probali, ker si nisem mislila, da bo tako kmalu dobila zobke - sem opazila šele, ko je prvi pogledal ven. Pri nas je pri starejši najbolj delovalo tisto, ki ga daš v hladilnik. IZVIRNO SPOROČILO: majana79 Btw, kdaj se pokliče patronažna za GH? Meni je P v ponedeljek rekla, naj že kar pokličem, ker traja, da pride - najbrž je mislila, da živimo v LJ. Če jaz našo pokličem, bo tu najkasneje jutri, to je pa za nas še kar prekmalu. Pa nisem zih, da bom sploh klicala - pri starejši sem začela uvajati konec maja lani, take hude skleroze, da bi to že pozabila, pa še nimam. IZVIRNO SPOROČILO: pokica_ Dajte povedat prosim,...katera krema je boljša za rdečo ritko? Praška pasta ali Sudocrem? Anej je dobil po GH malo rdečo rito. Praške paste nisem sprobala, nam je Sudocrem vedno pomagal. Aja, avokado sem ji pa starejši dajala samo pretlačen - pa en nasvet - ne uvajaj hrane, ki je načeloma ne jeste - namen postopnega uvajanja je, da mu lahko v končni fazi daš na krožnik enako kot jesta vidva. Kul recepti za : http://www.annabelkarmel.com/ IZVIRNO SPOROČILO: pokica_ A vaši nimajo čist čist nič rdeče ritke...al malo že mora bit? Bom pol probala z Praška pasto. Julija še nikoli, Tamara pa samo 1x in je Sudocrem pomagal. Ampak Julija kaka enkrat na teden, pa ne uvajam še GH.
|