|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2010
29.9.2009 11:30:16   
Teja K
alam zakaj bi bile jezne nate. Meni se zdi tvoje razmišljanje zdravo in normalno. Hvala bogud oz. tebi user posted image , da si ženska, ki imam razčiščene pojme.

Poglej še tako,... boš lahko spet vadila user posted image .

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 676
29.9.2009 12:22:49   
frcefela
Alma, en veliiiiik objemček zate user posted image ... Žal mi je za pikico. user posted image

Za seznam, moj naslednji pregled je 12.okt.

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 677
29.9.2009 12:51:05   
petruscha
Alma user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted imageNaj ti zopet posije sonček ...

(odgovor članu frcefela)
Neposredna povezava do sporočila: 678
29.9.2009 14:24:28   
MiniMiska
alma - pridružujem se že napisanemu - velik user posted image , za srečo naprej pa: user posted image user posted image user posted image - upam, da bo pomagalo.

dobrodosla nova nosečka, zup2!

Kava in cigareti: kadim NE, nikoli nisem, kava ... sem pila prej belo kavo, ampak občasno, bolj zaradi okusa, no skoraj vsak dan eno, zdaj pa je ne pijem več oziroma sem odkar vem, da sem nosečka, popila eno "brezkofeinsko" ... mi kava sploh NE diši user posted image

zivepo: vem, kako ti je - kot pravi tista reklama... slabosti so pa res hudič. Jaz pijem čaj poprove mete, da preguram službo, .... no zdaj se ubadam še s prebavo, tako da je pestro user posted image moj pravi, da sem čisto prava nosečka, zdaj mi še vetrovi nagajajo, tako da sem prav user posted image (smešna)

Lepo preživite popoldne, pa se tipkamo :)

aja, vozički. To pa sem enkrat lani, ko sem slučajno na netu videla oglas, rekla, da mi2 bova kupila Teutonio. Še vedno sva tega mnenja, problem je le premajhen prtljažnik user posted image Lahko pa, ko vidim voziček v živo (ko bo čas za ta nakup), da se premislim. Trenutno pa mi je ta najboljši. Če katera pozna model spirit s3, lahko kaj več pove user posted image

(odgovor članu petruscha)
Neposredna povezava do sporočila: 679
29.9.2009 14:55:28   
markicaa
hej bejbe
no pri men je pa tko, da še vedno kadim, sicer precej manj pa skadim samo pol cigareta naenkrat, tok k mi res paše, kavo pa samo zjutri eno turško spijem, popoldanski sem se pa odpovedala. Drugače mam pa bolj probleme s psihičnem počutjem, na momente vesela in polna zagona, nato pa postanem kar žalostna in mi gre na jok, nevem kako to, a ma katera podobne težave?
pa še ta teden je moj na službeni poti in mi je še tolk težje, ker noben od mojih sploh še ne ve da sem nosečka in se nobenmu ne morem potožit user posted image ampak sej bo, še 14 dni do 1.pregleda, potem pa powem veselo novicouser posted image

pa še to, stara se 22, decembra bom 23

(odgovor članu MiniMiska)
Neposredna povezava do sporočila: 680
29.9.2009 14:58:49   
Teja K
markica oja in čestitke user posted image !

Te razne "psihične"težave so pri nekateri bolj, pri drugih manj izrazite, tako da se ne sekiraj. Kar pa se tiče, tega da da svojga pogrešaš, ker nihče ne ve, da si user posted image ti pa povem, da lahko tukaj gor na foromu prosto čvekaš in te bo verjetno spravilo v dobro voljo, pa še po katerih drugih straneh pobrskaj o kakšni nosečniški stvari, ki te zanima, boš vidla bo kr boljš.

Pa na sprehod se odpravi user posted image , pomaga.

(odgovor članu markicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 681
29.9.2009 15:26:42   
markicaa
teja hvala za nasvete, zdej se že bolš počutim, res moram it na sprehod, to vedno pomaga, pa nikol se mi ne da it, a ni to čudn user posted image ko se pa sprehajam si pa mislm zakaj nism šla že prej k je tok fajn user posted image

pa treba bo kmal kšne nosečniške hlače nabavt, kavbojk si sploh zapet več ne morem, skos z odpetim gumbom po svetu hodm, drugač pa itak ko sem doma skos trenirko furam, k so res zakon

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 682
29.9.2009 15:29:39   
Teja K
Markica a vidiš kolk maš dela user posted image , saj za svojga sploh časa ne bi imela user posted image . Kr pejd po trgovinah malo pobrskat za hlačami, pa ne sprehod, pa tko... boš kuj boljše bolje.

Veš, da ko ženska denar zapravlja, s tem dviguje hormon sreče? Kar pomeni, daje srečna ko šopingira user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu markicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 683
29.9.2009 16:03:20   
bubolin
Ojlaaa.

Teja K - ja itak da sem se crkljala z mojima muckoma. Se mi zdi kot da bi čutila, da se nekaj dogaja, saj odkar vem da sem noseča se tudi onadva hočta z mano več crkljat user posted image

Alma - vesela sem da tako razmišljaš, in tako je prav. Pa veliko sreče pri naslednjem boju. Upam, da nas ne boš sedaj čist zapustila, ampak boš ostala z nami user posted image

Markicaa - noo jaz sem si že tudi morala kupit nosečniške hlače saj sedanjih ne morem več zapeti, pa fuul ni dobr da bi te zdaj hlače kaj tiščale, tako da kar v šoping user posted image Tudi jaz sem skoraj ves čas v trenirki user posted image

Jaz še malo počakam potem grem pa s kolegico na en sprehod. Pa pa

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 684
29.9.2009 17:07:16   
knorbalbo
Oj!

Ja bo treba res ene nosečniške hlače nabavt....men je grozn k nimam kej več oblečtuser posted image Pišuka!!!

Kar se pa mačkov tiče.......moj se prej ni nikol pri meni crklov, ko sem zanosila (še vedla nisem da sem user posted image ) pa je skos na mojmu trebuščku spal, se crklou itd.....se mi je ful čudn zdel....par dni se je to dogajal pol sem šla pa test delat in je bi l en tak močen + da se je vidu iz vesolja....no od takrat moj mucek skos pri meni spi, na bušiju user posted image user posted image

Dans pa pelem mojga v kinouser posted image Treba izkoristit ko dojenček še ne sliši.....ker od mojga sestra ko je bila  noseča je enkrat letela ven iz kina ker jo je tamala tolk začela brcat in se premetavat po bušiju da jo je kr bolel....to je bilo tam okol 22.tedna recimo, skratka bilo je preglasno pa še zvok se hitrejej širi po plodovnici.......tko da pejte v kino dokler še lahkouser posted image user posted image

(odgovor članu bubolin)
Neposredna povezava do sporočila: 685
29.9.2009 18:01:03   
markicaa
evo ravnokar iz sprehoda, počutje odlično user posted image , vidm da nism edina napihnjena pa šele v 8. tednu... kaj bo šele pol user posted image
po štacunah se mi pa neki ne da, sem bol lenček za take stvari razen če je nuja, kar zdej je ampak bom počakala do petka

(odgovor članu knorbalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 686
29.9.2009 18:18:43   
MiniMiska
še ena s kratkega sprehoda, ravno toliko, da malo svežega zraka zajamem, drugače pa zaradi slabosti ne gre prav daleč user posted image
meni so zaenkrat hlače še prav, najraje pa sem itak v trenirki, bla že prej, zdej pa sploh ... sem pa kupila ravno nekaj dni pred user posted image novo pižamo, ki me zdaj prav nemarno tišči - elastika - tako da jo nosim čisto na riti kot kaka skaterka user posted image

(odgovor članu markicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 687
29.9.2009 18:18:49   
Korina*
Pozdravljene,

da se malo javim....vsem novim nosečkam čestitke!!!!!!!

Jaz sem bila napotena k svoji g po napotnico za abrazijo, ker ginekolog včeraj ni ničesar videl!

Pridem po napotnico, mi  UZ in vidi plod s srčkom!!!!

A si ve to predstavljte????? Včeraj pa mireče ko sem bla samoplačniško, da je to za abrazijo???

Moja g sicer pravi, da je bila kasnejša zanositev in da bo vse ok.

Malo me edino skrbi, ker sem imela hcg v petek 35000, v ponedeljek pa 42000. Baje da je to premalo?
V glavnem plod je velik 6,57 in bije mu srček! Edino datum porda bi naj bil 18.5, ne 12.5!

Je bila katera pri 6 tednih na uz? kolk je bil velik plod???

Uživajte....

Korina

(odgovor članu markicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 688
29.9.2009 18:22:58   
MiniMiska
aja, moram še povedat, da sem si prej v trgovinci kupila mandarine user posted image user posted image in ravnokar berem, da so zelo zdrave, poleg vitamina C vsebujejo tudi vlaknine... zdaj jem le še mandarine,so mi res mnjam user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 689
29.9.2009 18:41:02   
nusi
Alma vesela sem zate, da lahko tako racionalno gledaš na nastalo situacijo in ja PDP še kar čakam, ker sem v četrtek naročena, ga takrat sporočim, sem videla, da samevam tam na koncu seznama user posted image
Korina super, kaj naj človek še rečeuser posted image

Knorbalbo a veš, da je imela moja sestra isti problem, moram jaz tudi priliko izkoristit, dokler še lahko user posted image

Torej ste se res že lotile nakupov nosečniških hlač? No jaz še nisem na tej stopnji. Upam, da mi čimdlje ne bo treba, čeprav mi je zadnja dva dni nekaj slabo in potem skos po malem nekaj prežvekujem, tole se mi zna enkrata poznat user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 690
29.9.2009 19:33:18   
petruscha
OJLa!

Šoping: sploh ne vem več kdaj je to nazadnje bilo, mislim, da tam okoli marca. Ja in strah in groza, ker v moji omari res ni nobene pametne cote, tako, da čez 14 dni si vzamem čas in denar seveda in grem v šoping. Ne mislim, si zaenkrat kupovat nosečniških stvari, ker se nimam namena zrediti toliko  kot v prejšni nosečnosti. Trenerka je zakon, samo tudi potuha, ker te nič ne veže in tišči, kos se zrediš, pri kavbojkah pa je druga pesem, tako, da sedaj sem non stop v kavbojkahuser posted image user posted image .

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 691
29.9.2009 19:40:45   
fiška33
Jaz sem mojga ravno poslala po 2L sladoleda, ko je že ravno zunaj user posted image .
Pa sem bla tak prepričana, da jaz se pa že ne bom zredila, več ko bi blo mus.
Že prej sem poznala sama sebe in sem vedela, da sladkarij pač ne smem met doma in tudi v trgovini sem se znala na srečo zadržat.
Zdaj pa si kr dam duška. Pa taka bolj gospodinjska sem postala, rada kaj dobrega skuham, celo recepte sem začela iskat po netu user posted image . Bo treba tudi kmalu po kake hlače, ker me kavbojke že na bokih tiščijo user posted image . Pa tak ne rada nakupujem user posted image .

Korina, odlične novičke !!! user posted image Jst sem bla na pregledu 6t5d in je bil plodek velik 0,76 cm. Pa srček se je lepo videl.
Včeraj sva pogledala dokumentarec "In the womb", zdownloadan z Mule in srček začne biti že 3 tedne po oploditvi.

Zup2, pozdravljena in dobrodošla med majčicami user posted image . Držim pesti, da bo tokrat vse tako kot je treba user posted image .

LP

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 692
29.9.2009 19:41:36   
Anonimen
Živjo so user posted image !
Vidim, da se spopadate s podobnimi problemi kot jaz user posted image . Slabo mi je ravno po malem - ravno toliko, da mi ni prav in ravno toliko, da ni za bruhat. Imam pa enake nosečniške apetite kot prvič - diši mi cheesburger in pomfri iz McDonaldsa user posted image . Sama zdrava hrana... No, do sedaj sem bila 2krat tam. Sicer se probam držati urnika - jesti na 3 ure. In sicer zajtrk (nekaj s kruhom + kakav), malica - bela kava in kak navaden keks, kosilo, sadna malica in večerja. Bomo videli koliko časa bom zdržala user posted image . Je pa zanimivo, da se mi ob misli na čokolado, za katero bi sicer ubijala, kar obrne.

Razvade ste obdelale - cigarete: ne, bela kava - 1 skodelica dnevno. Strast - čokolada (ki pa mi trenutno ne paše).

Vozički - ve pa ste hitre user posted image . Pri prvem smo imeli sposojen Peg Perego P3 (nekaj takega) pa sem zdaj 100%, da vozička z dvema ročajema ne kupim - naš prvorojenec namreč ni maral vozičkanja in sem ves čas morala z eno roko potiskati voziček in z drugo nositi njega. Zaradi izkušenj bomo zdaj gledali vozičke, ki so enostavno vodljivi z eno roko user posted image . Bugaboo kameleon je po vseh kriterijih uporabnosti absolutno prvi na seznamu.... ŽAL pa po kriteriju cene pade povsem na dno :(((. Ah, za to je še čas.

Nosečniške hlače - nisem še tako daleč. Sem pa imela v prvo taaaak trebuh, da mi tiste elastike od nosečniških hlač sploh niso šle čez trebuh user posted image Pa malo za okvir - takrat sem se zredila za 18kg (kar je po vseh kriterijih juhuhu preveč) - ampak zgledala sem pa kt en dahavc z ogromnim trebuhom (sem štartala iz 55 na 170cm). Tako da - te kile + so zelo odvisne med vsako posameznico.

Če je katera prebrala do sem - lahko noč user posted image .

Anonimna user posted image

(odgovor članu nusi)
  Neposredna povezava do sporočila: 693
29.9.2009 19:52:16   
carly
Ojla,
jest sem imela tudi danes pregled, vse je ok,user posted image že migal ravno ko je uz delala.Sem v desetem tednu, pikec/pikica je velika 2.86cm kar je normalno za to starost.Ns imam 20.10., naslednji pregled pri moji gin pa 27.10.

Korina tvoji podatki glede ploda so mi malo čudni, si prepričana da so pravi?Sicer pa je imela ena moja sonosečka iz prve nosečnosti podobno zgodbo, sicer malo bolj žalostno, je bila noseča z dvojčki pa se nista pravilno razvijala tako da je morala na čiščenje v petem mesecu, no in potem je zopet zanosila pa ji na enem pregledu rečejo da srčka ni in da mora zopet na čiščenje, vsa obupana je najprej odklonila, naslednji dan pa šla na še en pregled k drugem gin. in srček je veselo bil, tako da ravno oktobra pričakuje.

(odgovor članu petruscha)
Neposredna povezava do sporočila: 694
29.9.2009 19:59:05   
Korina*
Carly,...6,75 mm piše.....
Ve imate vse v cm vidim...

(odgovor članu carly)
Neposredna povezava do sporočila: 695
29.9.2009 20:31:29   
Vitaebella
Zdravo Carly,

kdaj je morala tvoja kolegica na čiščenje dvojčkov ??!! Po 5 mesecih ali po 5 tednih? Če si prav napisala, bi rada vedela, če lahko, zakaj so šele po 5ih mescih ugotovil, da se nista prav razvijala? Me je kar malo zmrazilo tole...

Moja dva sta pa zelo velika. Korina, moja dva sta bila v 6ih tednih eden 0,8cm in 0,9cm, če se prav spomnim. Včeraj 7T5D pa že skoraj 2 cm.

Lp

(odgovor članu Korina*)
Neposredna povezava do sporočila: 696
29.9.2009 22:02:54   
alma82
Bubolin z vami bom ostala vse do zadnjega dne maja (pa mogoče še kakšen dan več, če bo katera potegnila čez rok user posted image   Mislim, da je Frcefela na koncu ne? ) . Tole je moje prvo sodelovanje na takšnem forumu in moja prva nosečnost, tako da ste mi kar k srcu prirasle user posted image in se me ne boste kar tako losale user posted image . Se bom učila od vas, da bom kasneje vse vedela user posted image .

Korina*
sej ne morem verjet user posted image user posted image kaju vse si dovolijo. Takšna malomarnost user posted image . Nimam besed, razen seveda čestitam user posted image user posted image . To je bilo pa lepo slišati. Sem se bila že malo ustrašla, da je kaj narobe. Lepo da si naslednjič srčka slišala user posted image . Čestitke user posted image

Ti grem takoj dat user posted image na seznam user posted image

< Sporočilo je popravil alma82 -- 29.9.2009 22:04:40 >

(odgovor članu Vitaebella)
Neposredna povezava do sporočila: 697
29.9.2009 22:07:24   
alma82

user posted image
 user posted image

NICK, NOSEČNOST, ŠT. OTROK, STAROST, SPOL, NASLEDNJI PREGLED(NP)

01.05.
* carly 3 user posted image  ; 1 user posted image  ;
27 let ;user posted image NP 20.10. ; NS 27.10.
* Anonimna A 3 user posted image  ; 1 user posted image  ; NP 25.09.; NS ?     
* O_O 2 user posted image  ; 2 user posted image  ; NP 24.09.; NS ?
* ks 1 user posted image  ; 0 user posted image  ; 30 let ; user posted image NP 21.10.; NS 19.10.
* bejbobo user posted image ; 0 user posted image   ; 23 let ; user posted image NP 1.10.; NS ?  

02.05.

03.05.
* tulip4 ? user posted image  ; ? user posted image  ;
NP ? ; NS ? 
* candygirl ? user posted image  ; ? user posted image  ;
NP ?  ; NS ?

04.05.
* anajan ? user posted image  ; ? user posted image  ;
NP 07.10.; NS ?
* alma82 
26 let ; user posted image
* fiška33 1 user posted image  ; 0 user posted image  ;  33 let ; user posted image NP 16.10.; NS ?
* Snovalka ? user posted image  ; ? user posted image  ; NP 15.10.; NS ?

05.05.
* larisa2002 3  user posted image ; 1 user posted image  ; NP ?; NS 27.10

06.05.
* ??? ? user posted image  ; ? user posted image  ; NP ? ;
NS ? 

07.05.

* patella ? user posted image   ; ? user posted image  ; 24 let ; NP 13.10. ; NS 22.10

08.05.

09.05.

10.05.

11.05.
* petruscha user posted image ; 1 user posted image   ; 28 let ; NP 13.10; NS ?  

12.05.
* Vitaebella 1 user posted image  ; 0 user posted image  ; 30+ let ; user posted image user posted image   NP ? ; (user posted image user posted image ) ; NS ?
* Anonimna B 2 user posted image  ; 1 user posted image  ; NP 01.10.; NS ?
* Ladybug_2007 2 user posted image  ; 1 user posted image  ; NP ?; NS ?
* barvar 2 user posted image  ; 0 user posted image  ; 28 let ; user posted image NP 16.10.;  NS ?

13.05.

14.05.

15.05.

16.05.
* kajča 4 user posted image  ; 2 user posted image  ; 31 let ; NP 25.09.;  NS ?
* markicaa 1 user posted image  ; 0 user posted image  ; 22 let ; NP 13.10.; NS 02.11. 
* Anonimna C ? user posted image  ; 1 user posted image  ; NP ?; NS ?

17.05.
* *ANA* 3 user posted image  ; 2 user posted image  ; NP 28.09.; NS ?
* aischa1 4 user posted image ; 3 user posted image ;
31 let ; NP 30.09.; NS ?
* Mariana ? user posted image ; ? user posted image ; user posted image NP 09.10.
; NS ?

18.05.

* danaja29 user posted image ; 0 user posted image ; NP 24.09.; NS ?
* knorbalbo user posted image   ; 0 user posted image   ; 26 let ;  user posted image NP 05.10.; NS ?
* Korina* user posted image   ; 1 user posted image   ; user posted image NP 23.09.; NS ?   

19.05.

20.05.
* mala 4 user posted image ; 3 user posted image ; 26 let ; NP 16.10.; NS ?

21.05.
* zvezdica.08.09 2 user posted image ; 0 user posted image ; NP 07.10.
; NS ?
* Guerina 3 user posted image  ; 1 user posted image  ; 31 let ; NP ?
; NS ?

22.05.
* Gromska 1 user posted image ; 0 user posted image ;
29 let ; NP 08.10.; NS ?
* Anonimnauser posted image 2 user posted image ; 1 user posted image ; NP 20.10.; NS ?
* MiniMiska 1 user posted image ; 0 user posted image ; 27 let ; NP 07.10.; NS ?

23.05.

24.05.

25.05.
* Teja K 3 user posted image ; 1 user posted image ; NP 06.11.
; NS ?
* isabeaux 13 user posted image  ; 2 user posted image  ; 33 let ; NP ?; NS ?
* zivepo 2 user posted image  ; 1 user posted image  ;  23 let ; NP 15.10.; NS ?

26.05.
* bubolin 1 user posted image ; 0 user posted image ; 24 let ; NP 28.10.; NS ?

27.05.
* Agapornis 1  user posted image ; 0 user posted image   ; 28 let ; NP 15.10.; NS ?
* zup2  2 ; 0 ; NP 27.10; NS ?

28.05.

29.05.
* ička 1 user posted image ; 0 user posted image ; NP 12.10.; NS ?

30.05.

31.05.

* frcefela user posted image ; ? user posted image ; 27 let ;  NP 12.10; NS ?

XX.05.

* MARTINA25 2 user posted image ; 1 user posted image ; NP 22.09.; NS ?
* nusi 1 user posted image ; 0 user posted image ; 26 let ; NP 01.10.; NS ?

user posted image  ko vidiš srček utripat na pregledu

user posted image  MAJČIC JE ŽE 43 user posted image

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 698
29.9.2009 22:08:58   
alma82
Carly pri tebi sem tudi kar user posted image dodala. Če je pikica velika že skoraj 3 cm srček že bije user posted image

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 699
30.9.2009 7:04:01   
aischa1
dobro jutro mojeuser posted image no pa je prišel dan pregleda tako,da upam da boste držale pesti pa da bom kaj vidli danes potem pa se beremo da vam povem kako je bilouser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?