kaminek
|
ej, zdej mam pa že poln kufr tega bedačka pahorja gledat na tv. res. kr dviguje se mi in pritisk in vse. naj mi sam še enkrat kdo, kje omeni to pi.... , od ljudstva izvoljeno vlado. nč. bomo še kr kakšnega kaminčka naredl, pa bom lepo doma, sej itak penzije ne bom imela oz. jo prej ne bom dočakala, ker mi vse žre moje živce. sm se spremisnla, lepo bomo kar par deset kaminčkov našopal, pa od sociale živel, dobr jedl in pil in nam ne bo nč mankal. tist krompir bom pa že posadila, ga okopala in skopala, da ne bomo lačn. sej ga znamo prpravt na sto in en način. pa še kakšno kravo bomo kupl, da bomo mel domač mlek. svinjarija do konca. pa kaj se grejo. sam skup je treba stopt in it protestirat pred parlament oz. zbrat 40.000 podpisov al kolk že in razpisat referendum. sej ima država že itak preveč denarja, k take kozlarije počenjajo, bo pa še slednjih nekaj sto tisoč evrov šlo za volitve, kaj pa je to za nas. da bojo pol lohk mel izgovor, da še kakšnga kozla ustrelijo. mah, sm jezna. mamice pa lahko delamo kot norci, se dodatno izobražujemo, žremo svoje živce, zakaj nismo še bolj zagnane, kot da damo premalo od sebe. pa rihtat vse po spisku . se raztrgat na miljon koščkov, da bi vsakmu ustregle, češ sej si mamica, bi pa lohk vedla, kako se temu streže ne hvala, sej itak nas noben več ne podpira. a se sploh splača hodt v službo? plačvat prispevke za "svojo" pokojnino, se dodatno zavarovat, ker drugače te nikjer v zdravstvu ne vzamejo, če je kaj narobe.... nč, raje neham, ker ne bom dons končala. in kaj ste kaj počele danes? mi smo danes trgal, me s nismo, smo bolj nadzirale pravilno rezanje grozdov , pa da ni premal podlage za mošt nastal
|