MAŠKA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Najprej hočemo oz. se nam zdi samoumevno, da nam država plačuje zavarovanje v času porodniškega dopusta... Potem pričakujemo oz. se nam zdi samoumevno, da dobimo porodniško nadomestilo in to celo, če nismo zaposlene... Seveda se nam zdi logično, da bolniško dobivamo v nedogled, če imamo uraden razlog za to, da nismo na delovnem mestu... Na delovno mesto ne bi šle, če se selimo, če nam je umrla teta, če se poročimo, če otrok kihne... Hmmm... a se samo meni zdi, da smo razvajene?... in da se potem še pi*dimo čez to, kako nesocialno državo imamo?... Kerensa, a si si preračunala, koliko daš od svoje plače državi? Za koga torej plačujemo prispevke? Zakaj imajo poslanci pravico 2 leti po izteku mandata vlečt še visoke poslanske plače? A se predstavljaš kako boš opravljala neko odgovorno delovno mesto pri svojih 65? Se pa strinjam, da bi moral zdravnik ocenit razloge za bolniške, pa da bi bilo treba pošlihtat lažne samohranilke o katerih je bilo že veliko govora, pa na prste stopit mega podjetnikom, ki uspešno utajajo davke pa še in še stvari bi se našlo, kjer bi država lahko profitirala... Pa da me ne bo katera narobe razumela, osebno nisem jezna na nobeno samohranilko in na nobenega, ki je pri teh zadevah nekoliko bolj spreten kot jaz, jezna sem na sistem, ko to dopušča.
< Sporočilo je popravil MAŠKA -- 25.9.2009 11:26:44 >