Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Za porodniško nič nedlovne dobe! 25.9.2009 10:15:34
|
|
|
|
tajtaja
|
Ja, saj to je itak normalno. Pa saj to tudi ni nobeno delo . In kdo si je to zmislil? Sigurno kakšen zabit dedec, ki je cele dneve v "službi", in še opazi ne, kdaj mu otroci odrastejo, ker vse postori mamica. PR... sr..., saj več ne morem drugače rečt. ČE bojo to sprejeli, pa so res vsi za pred zid. IN če bo za to glasovala kaka ženska, ki je dala porodniško skoz in ve, da je to 24-urni delavnik, tisti pa res kar cev na bučo. Evo, sem se malo zlajala, ker so me že navsezgodaj taaaak razjezili .
|
|
RE: Za porodniško nič nedlovne dobe! 25.9.2009 10:16:45
|
|
|
|
zvesta
|
ki si pa to čula? a vojaški rok, pa študijska leta se pa lahko štejejo, ali kaj?
|
|
|
|
RE: Za porodniško nič nedlovne dobe! 25.9.2009 10:17:11
|
|
|
|
tajtaja
|
Evo, od jeze sem še naslov narobe napisala. "delovne dobe"!
|
|
RE: Za porodniško nič nedlovne dobe! 25.9.2009 10:18:08
|
|
|
|
Anonimen
|
preveč nas je, vrtci so polni, ....
|
|
|
|
RE: Za porodniško nič nedlovne dobe! 25.9.2009 10:19:33
|
|
|
|
tajtaja
|
Kolko sem na hitro slišala (po radiu), tudi tega več ne bo!!!
|
|
RE: Za porodniško nič nedlovne dobe! 25.9.2009 10:21:52
|
|
|
|
kristinaj
|
ma kšno cev na bučo... noht za nohtom s kleščami dol.... so pa res p.... če si to upajo....
|
|
RE: Za porodniško nič nedlovne dobe! 25.9.2009 10:40:31
|
|
|
|
Anonimen
|
No, ko bo spet kdo kritiziral, kako slabo smo se imeli v komunističnih časih in kako so bili grozni, se je pa vsaj za socialne pravice ter zdravje skrbelo veliko bolj kot zdaj. Že en čas nazaj sem nekje omenila, da samo čakam, kdaj se bo začela krajšati porodniška. Kot kaže, se temu bližamo. Žal. Vse bolj je važen zgolj dobiček in vse manj medčloveški odnosi. Mah, sploh ne bom nadaljevala, kaj si mislim .
|
|
|
|
RE: Za porodniško nič nedlovne dobe! 25.9.2009 10:42:09
|
|
|
|
Šaki
|
uf kje pa ste to prebrale?
|
|
RE: Za porodniško nič nedlovne dobe! 25.9.2009 10:44:13
|
|
|
|
water lily
|
Jaz pa sploh ne razumem te obsedenosti z delovno dobo....čez 30 let bodo itak vsi k si sami ne bodo poskrbeli za penzijo lačni... Sistem se bo sesul....in to dost prej kot v 30ih letih....
|
|
|
|
RE: Za porodniško nič nedlovne dobe! 25.9.2009 10:46:28
|
|
|
|
Kerensa*
|
Najprej hočemo oz. se nam zdi samoumevno, da nam država plačuje zavarovanje v času porodniškega dopusta... Potem pričakujemo oz. se nam zdi samoumevno, da dobimo porodniško nadomestilo in to celo, če nismo zaposlene... Seveda se nam zdi logično, da bolniško dobivamo v nedogled, če imamo uraden razlog za to, da nismo na delovnem mestu... Na delovno mesto ne bi šle, če se selimo, če nam je umrla teta, če se poročimo, če otrok kihne... Hmmm... a se samo meni zdi, da smo razvajene?... in da se potem še pi*dimo čez to, kako nesocialno državo imamo?...
|
|
|
|
RE: Za porodniško nič nedlovne dobe! 25.9.2009 10:47:06
|
|
|
|
tajtaja
|
Mimogrede se ti delovna doba pozna tudi sedaj, ker je na to vezan dodatek za delovno dobo. Meni na ta račun avtomatsko gre 4 leta in pol.
|
|
RE: Za porodniško nič nedlovne dobe! 25.9.2009 10:48:01
|
|
|
|
Šaki
|
no jz zase vem da nsiem razvajena.to govori zase.ne za druge. konec koncev zakaj pa bi bla če sem na porodniški recmo.a zato k mam otroka?
|
|
RE: Za porodniško nič nedlovne dobe! 25.9.2009 10:51:26
|
|
|
|
tajtaja
|
Potem sem jaz 5x razvajena??? Razumem šparanje, ampak zakaj spet najprej pri posredno otrocih, družinam, se pravi pri ženskah.
|
|
RE: Za porodniško nič nedlovne dobe! 25.9.2009 10:51:27
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: bad girl no jz zase vem da nsiem razvajena.to govori zase.ne za druge. konec koncev zakaj pa bi bla če sem na porodniški recmo.a zato k mam otroka? Nismo razvajene zato, ker imamo otroka - narobe si razumela. Razvajene smo, kar se naših pravic tiče. Kajti vse to, kar me smatramo kot nekaj samoumevnega (in zaradi česar se potem pi*dimo, ker nam hočejo vsaj delno odvzeti), je za npr. Američanke čisto luksuz. Tako, da smo lahko, četudi nam kaj vzamejo, še vedno lahko skoraj čisto tiho, saj nam bo še vedno ostalo veliko več, kakor npr. Američankam.
|
|
|
|
RE: Za porodniško nič nedlovne dobe! 25.9.2009 10:52:36
|
|
|
|
tajtaja
|
Tisto kar je za Američanke standard, je pa za nas še naslednjih 50 let luksuz! NI glih primerjava!
|
|
RE: Za porodniško nič nedlovne dobe! 25.9.2009 10:52:48
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: tajtaja Razumem šparanje, ampak zakaj spet najprej pri posredno otrocih, družinam, se pravi pri ženskah. Tega pa tudi jaz ne vem. Razumem, da nekje je treba vzeti (in dati nekam drugam), razen, če nočemo tiskati denarja in nabijati inflacije v višave. Ne razumem pa niti jaz, zakaj najprej vzeti tam, kjer poudarjajo, da je njihova največja skrb - družinam. Naj vzamejo MO, pa bo manj škode. To pa drži.
|
|
|
|
RE: Za porodniško nič nedlovne dobe! 25.9.2009 10:53:47
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: tajtaja Tisto kar je za Američanke standard, je pa za nas še naslednjih 50 let luksuz! NI glih primerjava! Primerjava je bila mišljena samo z npr. porodniškim in bolniškim dopustom, o čemer je tukaj govora. Da pa ona dobijo mimogrede kredit za hišo, vredno pol milijona $, je pa spet druga stvar. Vsaka zgodba ima dve plati, jasno.
|
|
|
|
RE: Za porodniško nič nedlovne dobe! 25.9.2009 10:54:29
|
|
|
|
Šaki
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: bad girl no jz zase vem da nsiem razvajena.to govori zase.ne za druge. konec koncev zakaj pa bi bla če sem na porodniški recmo.a zato k mam otroka? Nismo razvajene zato, ker imamo otroka - narobe si razumela. Razvajene smo, kar se naših pravic tiče. Kajti vse to, kar me smatramo kot nekaj samoumevnega (in zaradi česar se potem pi*dimo, ker nam hočejo vsaj delno odvzeti), je za npr. Američanke čisto luksuz. Tako, da smo lahko, četudi nam kaj vzamejo, še vedno lahko skoraj čisto tiho, saj nam bo še vedno ostalo veliko več, kakor npr. Američankam. ja no samo proodniška je tudio pravica ane? eh.... pač mi žvimo v slo in ne v ameriki.tko je.kaj se vsi pol neki na ameriko izgovarjate.
|
|
RE: Za porodniško nič nedlovne dobe! 25.9.2009 10:56:25
|
|
|
|
Kerensa*
|
Porodniška je pravica, ja. Ampak mi, v Sloveniji, imamo toliko pravic, ki se nam zdijo samoumevne, da je že kar hudo. Ameriko sem dala za primerjavo samo zato (saj najbrž Amerika ni edina takšna država), da povem, da pri njih takšnih pravic nimajo in da smo lahko še vedno zadovoljne, četudi nam kakšno pravico vzamejo oz. okrnejo. Še vedno bomo imele zelo veliko.
|
|
|
|
RE: Za porodniško nič nedlovne dobe! 25.9.2009 11:01:57
|
|
|
|
Šaki
|
ja pa zakaj spet amerika.no. ne vem. zakaj bi pa mogli to ukinit ej,raje naj se drugam spravjo denar rubit. glej če pač imamo to pravico jo izkoristimo ane. a zdj bodo pa še to ukinili,pa ne boš smel kadit doma, pa vrtci bodo dražji pa vse na račun spet družin
|
|
RE: Za porodniško nič nedlovne dobe! 25.9.2009 11:04:37
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: bad girl ja pa zakaj spet amerika.no. ne vem. zakaj bi pa mogli to ukinit ej,raje naj se drugam spravjo denar rubit. glej če pač imamo to pravico jo izkoristimo ane. a zdj bodo pa še to ukinili,pa ne boš smel kadit doma, pa vrtci bodo dražji pa vse na račun spet družin No, dobro, pa saj lahko tudi Francijo damo za primerjavo (kjer prvih treh dni bolniške nimaš plačanih), če bo to pomenilo kaj drugega kot to, kar hočem povedati. Zakaj imamo pa mi pravico do bolniške do otrokovega 18-ega leta? Samo o razlikah govorim, nič drugega. Ne trdim, da razumem, zakaj je treba najprej jemati pravice, ki so državljanom najpomembnejše. To mi tako ali tako nikoli ne bo jasno, saj je še veliko drugih pravic, ki bi jih lažje pogrešali, kot to. Tista o kajenju ne bo nikoli sprejeta (če pa že bo, pa dvomim, da jo bo kdo upošteval), vrtci so pa tako ali tako vsako leto držaji, tako, da...
|
|
|
|
RE: Za porodniško nič nedlovne dobe! 25.9.2009 11:08:46
|
|
|
|
Šaki
|
torej bi lahko vse ukinili.
|
|
RE: Za porodniško nič nedlovne dobe! 25.9.2009 11:09:20
|
|
|
|
Kerensa*
|
Nope, tega pa v demokraciji ni. Uradno.
|
|
|
|
RE: Za porodniško nič nedlovne dobe! 25.9.2009 11:10:39
|
|
|
|
Šaki
|
po tvoje mislim .ali pa vsaj okrnili.
|
|
RE: Za porodniško nič nedlovne dobe! 25.9.2009 11:11:31
|
|
|
|
Kerensa*
|
Okrnili pa bodo, brez skrbi. Če ne eno, pa ziher drugo. To počnejo že ves čas, ne vseh koncih, samo na bolj prikrite načine.
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?