|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrski sončki 2008 - 1.del
24.9.2009 12:12:52   
taja1235
Krup (akutni laringotraheobronhitis)
Gre za virusno okužbo grla in sapnika, kar vodi do edema sluznice ter zoženja dihalnih poti. Pojavlja se pri otrocih, mlajših od šestih let, najpogosteje med starostjo šestih mesecev do dveh let. Tak otrok se ponoči zbuja z močnim kašljanjem, podobnim laježu. Pogosto se mu pridružijo težko dihanje ter sikajoči in piskajoči šumi pri vdihu (stridor). Čeravno se težave zjutraj zmanjšajo, se lahko spet pojavijo med naslednjo nočjo. Poleg tega so lahko prisotni še drugi znaki: izcedek iz nosu, hripavost in vneto grlo, vročina, občutek slabosti, izguba teka in bolečine. Večinoma sledi navadnemu prehladu, kljub temu pa se včasih lahko pojavi spontano, brez predhodnih znakov prehlada. Simptomi so najizrazitejši med prvim in tretjim dnevom, nato pa počasi izzvenijo.
Pri krupu si ponavadi pomagamo s paro. Da bi se izognili nevarnosti poparitve, je ena od možnosti, da otroka odnesemo v kopalnico, kjer pustimo teči vročo vodo, s čimer napolnimo prostor s paro. Čeprav ta metoda kaže določene uspehe v praksi, znanstveno (še) ni potrjena. Morebiti je boljši nasvet, da stopimo za trenutek ven na hladen nočni zrak. Vsekakor skušajte otroka ob težkem, glasnem dihanju pomiriti in ga, namesto da leži, posedite. Zmanjšajte mu povišano telesno temperaturo in mu dajte piti dovolj tekočine. Izsušenost dihalnih poti zmanjšajte z vlažilniki zraka. Tako mu tudi olajšate dihanje. Z omenjenimi ukrepi lahko otroka negujete doma, kljub temu pa v določenih primerih svetujemo obisk pri zdravniku:
- če postane dihanje hitro ali sopeče in so vdihi še posebno glasni,
- če otrok s težavo diha in postaja nemiren ali če se slini in ne more požirati,
- če ne moremo znižati vročine, kljub ustreznemu odmerku paracetamola,
- če otrok pobledi oz. pomodri.

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 2126
24.9.2009 12:36:57   
Čarli08
Pozdravljene drage mamice,

Se oglašam po parih dneh premora - trenutno imamo gužvo, zato sem dala rr rahlo na stranski tir;
Razlogov je več:
R je spet doma, tokrat mu nagaja trebušček - samo toliko, da pač ni za v vrtec ... ah, bo že - še dobro, da sem še vedno doma, drugače res ne vem, kako bi kombinirala s službo, ki je btw 100 km stran od doma in nič kaj prijazna do bolnišk ...
Bliža se dan d (rojstni dan) in sem že rahlo nervozna, ker imam 100 idej, pa še nič konkretno narejenega ...

(odgovor članu taja1235)
Neposredna povezava do sporočila: 2127
24.9.2009 12:41:24   
Čarli08
Nič, grem dalje, še kaj naredit.

(odgovor članu Čarli08)
Neposredna povezava do sporočila: 2128
24.9.2009 13:06:45   
Lara Croft
IZVIRNO SPOROČILO: amor real
jupiiiii še 8 minut in grem jaz domov, konec službe za danes.... user posted image

Ma kaj si bla v nočni? user posted image user posted image user posted image user posted image

Pa še OBLETNICA poroke je danes user posted image user posted image

Čestitkeeeeeeeeeeeeeeeeeeeuser posted image

didnnn.. kudnnn.... go... duju...

(odgovor članu amor real)
Neposredna povezava do sporočila: 2129
24.9.2009 13:35:41   
Lara Croft
IZVIRNO SPOROČILO: Me to you

IZVIRNO SPOROČILO: Lara Croft

Lara..........zdaj še komaj zbiram sestavine....še moram počakat lepo obarvano jesensko listje....tako da je zdaj obdobje zbiranja....lahko prideš zdaj med obdobjem zbiranja pogledat in definitivno pol k bo jesen na miz

Joj...... veš kaj bi ti lepo prišlo..... ruj... ma ga dobiš sam tle na Krasi...... user posted image user posted image user posted image user posted image

Kaj pa je to?

Grmovje, ki se jeseni obarva v rdeče in oranžno... user posted image

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 2130
24.9.2009 14:00:51   
gloria
...dober dan....evo mal lufta za rr...danes štartam od 16 ker nimam varstva za malega....HB je boljše user posted image ...včeraj smo bili pri zobozdravniku in je bilo tko fajnuser posted image ....zdej mali spi,mami je pa skuhala kosilo,celo stanovanje pomila in pospravila,cote oprala in obesila....zdej pa študiram da bom eno babenco dobila za občasno likanje pa naj me sosedi in tašča vlečejo po zobah user posted image ....vsaj dok ne ulovimo ritem.....tok mal časa imam za njega zdej,pa še v nedeljo imamo trgatev...za popiuser posted image .....
....nevem kaj pišete upam pa da same lepe stvari in da ste vsi zdravi....uživajte,se javim verjeten za vikend...pa pa

NIK:mami ti si moja ljubica :)

(odgovor članu Lara Croft)
Neposredna povezava do sporočila: 2131
24.9.2009 14:34:17   
pf
IZVIRNO SPOROČILO: KAHLO

pf....katero kremico pa si ji to kupila, pa še to a si kupila to kopel od penatena......al si dobila še kakšno drugo...ker meni je v lekarni rekla da kaj takega še ni slišalauser posted image user posted image

Oboje je od Avalon. Vtipkaj Avalon na netu.

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 2132
24.9.2009 14:35:26   
pf

jupiiiii še 8 minut in grem jaz domov, konec službe za danes.... user posted image

Pa še OBLETNICA poroke je danes user posted image user posted image

Čestitke za obletnico. A delaš štiri ure?

Neposredna povezava do sporočila: 2133
24.9.2009 14:38:14   
pf
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

ja vem,samo pol bo ko pojbuser posted image

Ja to je res, samo naši Lani pašejo taki laski tudi. Saj se navadiš. Raje vidim, da ima kratke sedaj, sploh če to pripomore res kaj k gostoti in kvaliteti lasu. Ja v CE pa res ni pametno, da jih voziš. Pol si pa izberi eno za tamali dve v MB-ju in se bodo navadile.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2134
24.9.2009 14:38:59   
pf
IZVIRNO SPOROČILO: zband

user posted image posesano user posted image user posted image user posted image

pa  posoda pomita-se še pere in korito,

sedaj pa preobleč pa mal v službo,drugače me bo šefko umoril me je garan 5 x že klical pa se mu sploh ne oglasim ker imamo tako ali tako sestanek šele ob 12.15user posted image

Priden. Fajn se imejte potem na trgatvi. user posted image

(odgovor članu zband)
Neposredna povezava do sporočila: 2135
24.9.2009 14:40:10   
pf

a mogoče katera ve a je to  Krup (akutni laringotraheobronhitis) kaj nalezljivo?

Pomoje ja.

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 2136
24.9.2009 14:41:54   
pf
IZVIRNO SPOROČILO: Čarli08

R je spet doma, tokrat mu nagaja trebušček - samo toliko, da pač ni za v vrtec ... ah, bo že - še dobro, da sem še vedno doma, drugače res ne vem, kako bi kombinirala s službo, ki je btw 100 km stran od doma in nič kaj prijazna do bolnišk ...

Pozdravite se. Saj ni nobena služba nič kaj prijazna do bolnišk.

< Sporočilo je popravil pf -- 24.9.2009 14:42:05 >

(odgovor članu Čarli08)
Neposredna povezava do sporočila: 2137
24.9.2009 14:44:36   
pf
IZVIRNO SPOROČILO: gloria

...dober dan....evo mal lufta za rr...danes štartam od 16 ker nimam varstva za malega....HB je boljše user posted image ...včeraj smo bili pri zobozdravniku in je bilo tko fajnuser posted image ....zdej mali spi,mami je pa skuhala kosilo,celo stanovanje pomila in pospravila,cote oprala in obesila....zdej pa študiram da bom eno babenco dobila za občasno likanje pa naj me sosedi in tašča vlečejo po zobah user posted image ....vsaj dok ne ulovimo ritem.....tok mal časa imam za njega zdej,pa še v nedeljo imamo trgatev...za popiuser posted image .....
....nevem kaj pišete upam pa da same lepe stvari in da ste vsi zdravi....uživajte,se javim verjeten za vikend...pa pa

Gloria če ti ne gre skozi časovno, si pa najami eno žensko za pomoč. Pa naj gledajo kolker čejo. Imaš fajn službo, da se lahko prilagajaš otročku. Takih je malo. user posted image

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 2138
24.9.2009 14:59:12   
amor real
jouuu, delam oz. sem v službi 4 ure

user posted image

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 2139
24.9.2009 16:27:34   
Lara Croft

jouuu, delam oz. sem v službi 4 ure

user posted image

Alora jutri ob 15h se narišem pri tebi na kavi.... user posted image Grem skoraj vsak dan tam mimo, veš.... Ne boš mi ušla, pa če se še tako izogibaš.... user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2140
24.9.2009 17:33:41   
arabela*

IZVIRNO SPOROČILO: pf

ja vem,samo pol bo ko pojbuser posted image

Ja to je res, samo naši Lani pašejo taki laski tudi. Saj se navadiš. Raje vidim, da ima kratke sedaj, sploh če to pripomore res kaj k gostoti in kvaliteti lasu. Ja v CE pa res ni pametno, da jih voziš. Pol si pa izberi eno za tamali dve v MB-ju in se bodo navadile.

ja saj moj ima tu nad nami eno frizerko...ma ne vem...Kaj lano je čist na kratko postrigla? A ji s s trojčkom ali samo s škarcami?

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 2141
24.9.2009 18:51:04   
*bubi*

Študiram......M bi bilo treba postričt ima spredaj že tako čupico.pa ne vem...kam jo peljat..a strižejo vsi take malečke? Pa saj mi niti pri miru ne bi bilauser posted image

večinoma strižejo, ja..... če ne dajo miru, pa malo po malo user posted image  Saj jo boš sama imela v naročju, da bo kolkor tolkor pri miru.

Jaz razmišljam, da bi bubiko postrigli. Če bi ji potem bolj močni laski zrastli. Sem se ravno večraj zvečer s frizerko pogovarjala. Se moram opogumit user posted image

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2142
24.9.2009 18:51:06   
*bubi*

Mam neko bolenje z letnimi časi.....k mamo na mizi kr prkazano kaj za en letni čas je....k da nebi imeli okenuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ampak mi je tako fino to počet

Mi smo letos imeli za vsak letni čas okras iz hama perlic. Sem se zadnjič spravila sadje sestavljat, ne bi bilo slabo, če bi čim prej končala user posted image

Bubiki sem za RD naredila Hello Kitty iz perlic user posted image

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 2143
24.9.2009 18:51:10   
*bubi*
IZVIRNO SPOROČILO: Lara Croft

Mi pa peljemo Laro danes k pedontologu... me prow zanima, kaj bo rekel.. no ona je... user posted image Upam, da se bo dalo to brez velikih težav rešit.... user posted image

user posted image user posted image user posted image  Kako je bilo?

No, saj mogoče si že napisala, sem kar precej zadaj ostala user posted image

(odgovor članu Lara Croft)
Neposredna povezava do sporočila: 2144
24.9.2009 18:52:56   
*bubi*

a mogoče katera ve a je to  Krup (akutni laringotraheobronhitis) kaj nalezljivo?

točno tega ne poznam, vem pa za laringitis - lahko povzročijo virusi in je torej nalezljivo.

ta cela blazna beseda pomeni, da gre za vnetje celih dihalnih poti - od larinxa preko sapnika do bronhijev.

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 2145
24.9.2009 19:00:50   
*bubi*
Aha, je že taja obširno razlago napisala.

Punce, laringitisa res ne morete zgrešit. Dejansko se kašelj sliši kot pasji lajež. Napad pa nastane sredi noči. Obstajajo tudi zdravila.

Drugače pa imamo mi kompresorski inhalator in je super za težave z dihali. Dam not fiziološko in za podihat. Pa para je hladna, to je +.

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2146
24.9.2009 20:02:41   
pf

ja saj moj ima tu nad nami eno frizerko...ma ne vem...Kaj lano je čist na kratko postrigla? A ji s s trojčkom ali samo s škarcami?

Ne s škarjicami jo je postrigla in ja kar precej na kratko, ampak ji paše. Kaj pa pomagajo leto dni staremu otročku dolgi laski oz. bolj š****, če niso tak gosti. Je bolje, da ima kratke.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2147
24.9.2009 20:05:04   
Olivija*
mi pa takih skrbi sploh še nimamo user posted image

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 2148
24.9.2009 20:06:51   
arabela*

IZVIRNO SPOROČILO: pf

Ne s škarjicami jo je postrigla in ja kar precej na kratko, ampak ji paše. Kaj pa pomagajo leto dni staremu otročku dolgi laski oz. bolj š****, če niso tak gosti. Je bolje, da ima kratke.

ja saj....itak še nima nobene frizure,še špange noče nosit....

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 2149
24.9.2009 20:07:07   
arabela*

IZVIRNO SPOROČILO: Olivija*

mi pa takih skrbi sploh še nimamo user posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu Olivija*)
Neposredna povezava do sporočila: 2150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?