Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 21.9.2009 22:33:08
|
|
|
|
lučka 25
|
miklarom, nimam besed, samo jočem
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 21.9.2009 22:39:29
|
|
|
|
lučka 25
|
kruce, reby,...vsi ostali. Mi pa imamo za nosek pucat takega, da sam po cevki izsesaš mucije, talko lažje reguliraš koliko močno sesaš, pa še ropota ne, pa povsod lahko neseš naokoli. reby, nam je za krčke pomagalo, da sem jo nosila s trebuščkom na roki, pa masirala po hrbtu, se je le tako umirila. mozoljčki, pri nas je to prav noro. Samo da vročina udari, je naša vsa pikasta, pa ti mozoljčki se skoraj vnamejo, kar rdeči potem postanejo, če je vroče. Drugače pa se lepo sčistijo. Pri nas je pa sedaj naro. Od kar smo prišli z morja naša nekako štrajka s hrano. Pa saj se je že na morju malo začelo, ampak sedaj je pa prav noro. Ko je lačna, ji naštimam flašo, popije ene 40-50 ml, potem pa začne protestirat. Zvečer je pa še bolj noro, ko bi pojedla samo ene 20ml, pa potem nič več. Sem enkrat sprobala, da sem jo dala spat, pa je vseeno spala 21.30-4h. Zjutraj pa je vaga pokazala seveda manj. Se prav sekiram zaradi tega, sem se prej prav zjokala. Sedaj pa preberem za miklarom, pa sem sama nase jezna ker jokam zaradi tega, ko pa sem vesela, da imam zaklad doma.
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 21.9.2009 23:20:04
|
|
|
|
Kruce Fiks
|
Pri nas smo tud mislili zadnjič da so krči, pa je baburca mičkana le premalo mela.... Sva jo na dozirala in je bil mir. Od kar mamo vago je lažje. Moram pa prav babco prašat če je to OK, saj tamala od enkrat spije tja do 150 dojenega... Vsega skupaj dnevno od 500 => 600 Glede krčev še to; nam je rečeno naj ob krčih damo čaja, ako ga spije več kot dvajset niso krči ampak lakota.
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 22.9.2009 0:26:46
|
|
|
|
Sempervivum
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kruce Fiks Glede krčev še to; nam je rečeno naj ob krčih damo čaja, ako ga spije več kot dvajset niso krči ampak lakota. In je potem čaj zadosti ali je treba še mleko dat? Pri nas nikoli ne spije manj kot 20 ml čaja. Za katero starost pa to velja?
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 22.9.2009 4:56:51
|
|
|
|
Kruce Fiks
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sempervivum IZVIRNO SPOROČILO: Kruce Fiks Glede krčev še to; nam je rečeno naj ob krčih damo čaja, ako ga spije več kot dvajset niso krči ampak lakota. In je potem čaj zadosti ali je treba še mleko dat? Pri nas nikoli ne spije manj kot 20 ml čaja. Za katero starost pa to velja? Kadar spije več kot 20, naj bi bil otrok lačen in ga dohraniš. Ne vem če tukaj igra vlogo starost. Po moje prevlada logika da če so krči otrok ne more/ noče jesti. Ako pride danes jo prašam Kako pa kaj vaša prehrana? Rebeko sem nekje prebral da že je sadje?
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 22.9.2009 6:35:04
|
|
|
|
mlinčka
|
Dobro jutro!
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 22.9.2009 6:50:04
|
|
|
|
Reby
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kruce Fiks Rebeko sem nekje prebral da že je sadje? Nope, nč sadja. Enkrat sem samo nektarino pojedla, pa je dobil rdeče pikice. Drgač pa jem riž, krompir, kruh, meso, ribe, pa tu pa tam kakšen jogurt in malo mleka. Prav bedna je tale prehrana. Sicer pa itak nič zgleda ne pomaga, ko so krči, so krči.
http://www.sladkinasmehi.si S tortami (pri)čaramo sladke nasmehe in ustvarjamo spomine. Naše poslanstvo je otrokom v težkih trenutkih (bolni, revni in otročki s posebnimi potrebami) pričarati sladek nasmeh.
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 22.9.2009 7:20:25
|
|
|
|
blanč
|
Mlinči, mater si mi lušte nardila Midve s tamalo greva danes v bolnico, upam, da bova jutri že doma. Mal bom šla spet našo podganco pogledat, ki kar ne more svoja dva korenjaka prehvalit, kako lepo rasteta in napredujeta , danes preidejo iz kengorujčkanja že vpestovanje in včeraj so ji njenega Nejca prvič v body oblekli Kdor to ni doživel si ne more niti predstavljat, kako drugače je svojega otročka pogledat, ko je oblečen, ne pa nagec v plenički v inkubatorju. jaz že vem kako je to , čeprav moram rečt, da se to hitro pozabi, samo, da je vse uredu. Pridni mi bodite in držte pesti za našo malo pikico...
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 22.9.2009 8:48:17
|
|
|
|
Serendipity
|
IZVIRNO SPOROČILO: Reby Mi mamo pa zdajle že 3 ure nepretrgan jok in krčke, sploh ne vem več, kaj naj naredim. Masirala bušija, kapljice, čaj, nč ne pomaga Prav smili se mi naš revček, čist moker je že... Ma kaj a najina dva sta na isti ritem naravnana? Zarja je imela tak napadek danes zjutraj - trajal kakšni dve uri. Ni je pomirila ne ziza (se ji je sam zaletavalo), ne masaža, kapljice tudi niso reagirale - edino ležanje na mami s trebuščkom dol, masaža hrbta, petje in šš-kanje . Zdaj pa spi. HB. Ampak ne vem ali so to tiste kolike (ko nima prehrana vloge - ker njo to ''zagrabi'' brez nekega reda, pri kolikah je pa baje vsak dan ob istem času...ali?) ali pa sem kaj takega pojedla. Mlečni nazam pri večerji? Ker načeloma se probam mleka izogibat (čeprav ne vem ali vala)... lučka - kar izjoči se, je lažje. Upam, da bo kmalu spet tak jedec kot je bila. Idej nimam na žalost nobenih ... blanč - poobjemčkaj in polubčkaj našo miško v mojem imenu! Lepo opravi in upam da sta kmalu doma!
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 22.9.2009 9:32:14
|
|
|
|
BarbiG
|
Reby, mojedva sta se malo umirila, če sem jima trebušček pritisnila na ramo, zraven pa še po ritki na lahno udarjala, tako da sta se malo pozibava gor pa dol po rami. Ni sicer 100% pomagalo, ampak je toliko ublažilo krče, da se nista več tolk drla, ampak samo malo pojokavala, potem pa zaspala. Sam sem imela isti šmorn kot ti, kokr sem ju dala v postelco, sta bla prec budna. Če pa sem ju pustila na mojem trebuhu, sta pa spala kot ubita. In to je trajalo 3 mesece.
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 22.9.2009 12:05:27
|
|
|
|
Reby
|
Ja, nikol nismo dost pametni. Jaz dam našga gor na ramo, kot da podirava kupčke, tako mu še najbolj paše. Je pa včeraj tako jokal in se napenjal, da je spet mel kri na popku Lučka - verjamem, da je tole tečno in žalostno s hrano. Moja sestra je imela isto, je tamala imela obdobje, ko je tako malo jedla kot tvoja, potem pa je spet minilo in je jedla normalno. Se* - najina dva se zgleda vse zmenta
http://www.sladkinasmehi.si S tortami (pri)čaramo sladke nasmehe in ustvarjamo spomine. Naše poslanstvo je otrokom v težkih trenutkih (bolni, revni in otročki s posebnimi potrebami) pričarati sladek nasmeh.
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 22.9.2009 13:07:19
|
|
|
|
lučka 25
|
kruce, nama je pediatrinja povedala formulo koliko mora otrok pojesti na dan oz. na uro. Na primer, da ima otrok 3600g zračunaš zanj: 180ml x 3,6kg / 24 ur = 27 ml. In če otrok je na 3 ure naj bi pojedel 81 ml, v celem dnevu pa 648 ml. Reby, ja saj vem to je gotovo obdobje, sam proti večeru ko sem bla že utrujena me je pa to res že mal napsihiral. Pa saj bo minilo. Ja, to da se iz popka pocedi še malo krvi je normalno, še nekaj časa traja. Če se pa pač toliko bolj napenja, pa je tega več. Se*, naši je tud pomagalo, da je bila tesno ob meni, s trebuhom dol (ali na mojem trebuhu ali roki) in šššš-čkanje. Blanč, vrjamem da je lepo videti otroka končno oblečenega in ne v inkubatorju. Lepo, lepo, lepo,... lepo nam pozdravi našo podganco in naša RR nečaka. Kako p je kaj s tvojima dvema, so se težave vsaj malo umirile? No, letim, da ne bom kosilo zažgala Se javim še kaj proti večeru ali pa popoldan.
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 22.9.2009 15:42:15
|
|
|
|
Reby
|
Naš čukec je bedel od pol sedmih zjutraj pa vse do zdajle. Groza, sem čist izmučena. Seveda, zdej gre spat, ko pride ati iz službe Sem mogla prej 2x Novalac zamešat, ker nisem imela dovolj mleka, nisem nič počivala. Pa se je drl na zizi. Ponoči je spal zram mene na ozki postelji, itak da nisem nič spala. Se* - kamilice pa malo res pomagajo, sem s tetra pleničko čistila obrazek, pa je polovica mozoljčkov od včeraj izginila
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 22.9.2009 19:33:50
|
|
|
|
Serendipity
|
Reby - jap, sem prišla od istega zaključka glede kamilic. Sta pa res v neki ''čudni'' navezi najina malčka Kam si ti hodila v neplodnostno? MB? lučka - tole šš-kanje dela čudeže, sem opazila. Ampak ne bi spet rada rekla hop, potem pa zopet čuf - se vsa teorija podere. Glede sling ipd. variante pa premišljujem o home made varianti (mama je šivilja in se je že full navdušila, na netu je pa kar nekaj primerkov kako se naredijo... We shall see ) Naša mišika pa zdaj spančka (kooončnooo - smo imeli cel dan jok in stok ), ko se je treba it kopat. Jutri nas čaka pediater. Komaj čakam, čeprav sem malce nervozna (hm, ne vem zakaj ). Naj vam bo mirna nočka polna spanja - vas in vaših malčkov!
< Sporočilo je popravil Serendipity -- 22.9.2009 19:35:57 >
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 22.9.2009 20:35:25
|
|
|
|
Serendipity
|
Hm.. a vaši otročki tudi kdaj proizvedejo zelen kakec? Zdaj sem že dvakrat opazila. Sem pa opazila, da je (spet ) teorij cel kup - od tega, da otrok spije le začetno mleko (''juhica'') (ampak je naša mala ceeele čase na zizi tak da te že mora prit do ta glavnega obroka), do tega da takrat ko so krčki pride do zelenega proizvoda (vrenje v črevesju). Hm, ma šd kdo kakšno idejo? Hja, saj sem rekla, da so mi v P pozabili dati navodila za uporabo. Še zdaj, pa smo stari 4 tedne, ne najdem kje se baterije ven vzamejo in kje se da jakost joka malce utišat
< Sporočilo je popravil Serendipity -- 22.9.2009 20:37:43 >
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 22.9.2009 21:19:41
|
|
|
|
sonček33
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 22.9.2009 23:14:10
|
|
|
|
Sempervivum
|
IZVIRNO SPOROČILO: Serendipity Glede sling ipd. variante pa premišljujem o home made varianti (mama je šivilja in se je že full navdušila, na netu je pa kar nekaj primerkov kako se naredijo... We shall see ) Ja, sej jest sem tudi to mislila ... vsa navodila najdeš na netu, jest mam ene 50 linkov shranjenih Sam obročki so problem - jih je treba naročit, ne vem, če se dobijo v slo Zelen kakec je tudi naš imel, ja. Kokr sem jaz brala, to ni nič takega. Dovoljeno je vse od oranžnega do zelenega IZVIRNO SPOROČILO: Serendipity Hja, saj sem rekla, da so mi v P pozabili dati navodila za uporabo. Še zdaj, pa smo stari 4 tedne, ne najdem kje se baterije ven vzamejo in kje se da jakost joka malce utišat
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 23.9.2009 7:03:48
|
|
|
|
Reby
|
Dobro jutro! Kmal bom mogla tole Pujso Pepo zamenjat s kakim zombijem Naš je sicer spal 6 ur skupi, ampak mami nč ni, ker je spal seveda spet zram nje. Boma atija izselila iz spalnice, da boma mela veliko posteljo zase.
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 23.9.2009 13:55:09
|
|
|
|
Serendipity
|
Ola jap, zelen pupu nič ne pomeni, sem vprašala danes pediatrinjo. So možne razne barvite variante . Drugače pa naša pupa tehta 4500g, velika je 55 cm in nimamo več širokega previjanja, ker so kolki superca! semper* - hm, se mi zdi, da se dajo kakšni obročki dobit v trgovinah z blagom, z zavesami. Samo še nisem nič pogledala, bommalo pofirbcala naokoli!
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 23.9.2009 15:05:47
|
|
|
|
Reby
|
IZVIRNO SPOROČILO: Serendipity Drugače pa naša pupa tehta 4500g, velika je 55 cm in nimamo več širokega previjanja, ker so kolki superca! Jeee, super za ornk babnco
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 23.9.2009 21:37:48
|
|
|
|
lučka 25
|
Reby, ja vem kak je to glede spanja. Smo tudi mi občasno prakticirali vse to. Ampak, ko se otrok malo navadi na vse skupaj, se umiri je lažje. Sva pa midva sprobala tudi to tehniko, da sva dala v Nežino posteljico mojo majico, ki sem jo imela na sebi en dan. To pa zato, ker ima otrok v tem obdobju najbolj ravit čut za vonj in tako se počuti bolj varnega, ker te vona. No in od takrat je zaspala v posteljici in ni več jokala, da bi bila jaz zraven ali pa, da bi ležala ob meni. Probaj še to. Se* pa vi imate že pravo babo. Naša pa tehta okoli 5400g in je velika okoli 58cm. No bomo videli naslednji teden v posvetovalnici. Se je pa naša Neža danes prvič uspešno prekotalila s hrbta na trebuh. Se mi zdi, da je kar pohitela s tem. No s trebuha se je na hrbet prevalila nazaj že pred 1 mesecom, ampak to je veliko lažje. Mi je prav polepšala dan.
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 24.9.2009 0:52:23
|
|
|
|
Sempervivum
|
Se*, super si tole uštimala Bravo za mamo šiviljo To je pa čist druga pesem ... Boš mela celo zbirko nosilk, hehe Meni vreče (pouchi) niso bili kaj preveč zanimivi, ampak zdej ko gledam tale fajn video si mislim, to bi pa tudi jaz znala sešit Tista navodila za sling so pa tudi ful fajna Ena so še tule: http://www.skrabalica.com/category/sling-marama-i-ostalo/page/2/ Pošnofaj ti še za rinke, pa sporoči, če jih kje najdeš! No, jaz sem danes dobila trak. Nosi se ga takole: http://www.theslingstation.com/inst-wraps.html Nisem še sprobala, moram met dovolj časa, poguma in tamaučka v pravem razpoloženju Aja, pa super za pregled Jaz sem bila tudi ful živčna pred pregledom Danes je frajer spet šele zdajle zaspal. Sem vam pa pozabila povedati, da se zdaj že veselo smeji in nemo pogovarja - odpira in zapira ustka in ga je v glavnem ful luštno gledat in se z njim pogovarjat No, sej glasove tudi spušča raznorazne, ampak tole ribje pogovarjanje je prav simpatično Aja, pa kupila sem uno zvezdico (Goldy!) Meni se zdi fajn, tudi ta mali ful gleda slikice na stropu, sam zaspat pa ne more zraven. Mu očitno preveč dogaja Mogoče nam pride prav malo kasneje Lučka, tale finta z majčko se mi zdi fenomenalna Bomo tudi mi sprobali Pa super za kotaljenje tamalike Klemen se z boka tudi že na trebuh zvali pol pa rjuho sesa, da je vse mokro A je že kaj napredka pri hrani? Blanč, hvala za novičke od Miške, pa krasno za "oblečenega" Nejca Po CR je pa ravno obratno - kar nekaj dni traja, preden tamaučka vidiš nagca, ane Se* Jaz sem se ful spraševala, če ma kje kakšno materino znamenje, ali pa kaj drugega, kakšno posebnost, pa ga nisem videla, ker so nam jih vedno oblečene pripeljali Zakaj gresta pa z Laro v bolnico? Upam, da sta že nazaj
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 24.9.2009 7:16:51
|
|
|
|
loremi
|
Dobro jutro! Evo, da boste mamice lažje zadihale v nov dan
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 24.9.2009 8:09:33
|
|
|
|
Reby
|
Jutro! loremi - hvala za kavico Mene pa naš otrok že pošteno skrbi, cel teden mu že spiram s fiziološko, z aspiratorjem ne potegnem ven skoraj nič, tamali pa še kr hrope in ful nemirno spi, zdej že med hranjenjem takoj zaspi. Pa kličem včeraj pediatrinjo in seveda se jim ne da, da pridem, naj še kr fiziološko zlivam, podloženo ležišče itd. Sej delam že to cel teden, pa nič ne pomaga, revež pa se mi ful smili. Danes grem kr tja, sem se odločla, sploh ne kličem več. semper - tud jaz sem kupila zvezdico in tamali jo ful gleda, na vozičku mam pa tiste migajoče živalce in so mu tud fu zanimive
< Sporočilo je popravil Reby -- 24.9.2009 8:11:15 >
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?