nokes
|
no, takole: vitan spi, ivana pa je bila lačna in ni zaspala, pač pa se je igrala z njegovimi prstki na rokah, tamali pa se je smehljal v spanju, mater sta cort zdaj sva pojedli dopoldansko malico. eno banano speštano z konkretno količino borovnic zmešanih s kuhano jabolko in prepečencem (to je ostalo od včerajšnje popoldanske malice), pomazala skoraj vse . Ivana je res prava princeskica, ona papa tako, da je edina pikica hrane na ličku tista, ki jo naredi njena nepazljiva mati, ki, medtem ko jo hrani, zabava brateca, ker se mu meša od sedenja na stolčku , ona poje vse s takim užitkom, da bi ji šla še odojka na žaru sredi noči pripravit, res! ima 2 žagici, je vedno dobre volje, joka le, ko je lačna. glede hranjenja sem opazila, da sta bila zadnje čase lačna in ko smo ju en dan ob 12.00 pripravljali že 4. obrok, sem začela malicam dodajat prepečenec ali kosmiče ali zdrob, nekaj pač, kar zgosti sadno kašico. no, zdaj je bolje in tudi ponoči sem ugotovila, da se ne zbujata več od lakote, pač pa zaradi navade in ju poskušamo preslepit z malo vode, kar je do zdaj uspešno. vitan je zadnje čase ful jokav in bi se samo cartal v naročju, kar pripisujem prihodu zobka. poje manj od ivane (neješčost sem opazila tudi pri njej, ko je dobivala zob), zato se je zbujal ponoči in hotel mleko. odkar gostim hrano, ponoči spi. tok-tok! je pa hranjenje ena stvar, pri kateri mi je ljubše, da jo ne opravljam hkrati za oba, ker ju težje nahranim. zaenkrat sta še v ležalniku, ker ne sedita in ju nimam v stolčkih, sedim na tleh, obdana s škatlami papirnatih robčkov, in naprej žlico enemu, pol drugemu, saj nekako gre, samo sem deležna negodovanj, če sem prepočasna, pa še z rižekom se imata čas igrat, tak da poskušam izvest vse skupaj s svetlobno hitrosto: ck, najprej usta eden, ck, drugi, prvi, drugi, prvi, drugi, robček, da obrišem nos, poln kašice, prvi, drugi, traja pa do pol ure, da mi vse to pomažemo! jesta pa vse (zaenkrat ). kaj še? nič, pozdrav novim mamicam, blanč, držim pesti za tvoja lubčka, verjamem, da bo vse okej, miški pošiljam daljinski pozdrav, pogrešam mlinčico, se ji ne ljubi nič napisat al kaj???, senčka, baje je MB hrana AM res na recept, pikatara, čestitke za izpit, hedi, ah, kaj naj ti rečem, baje je to sam faza , ju viš, mastitis, idi stran!!!, lara, joj, se mi smiliš s to kronično neprespanostjo, prehladi naj bodo blagi, tašče na distanci, kaj sem še spustila??? marsikaj, saj razumete, da je tole bolj po luknjastem spominu, za nazaj brat ni časa, pa eden mi nekaj ba-ba-ba iz spalnice, tako da pipike, ajm bek, pa se tipkamo. pridne bit! aha, še sam kopi-sejv, pa šibam...