|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  130 131 [132] 133 134   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2009 2.del
22.9.2009 10:09:18   
HelloKitty1
Jutrooooooo!!!!!

Mah tole spanje... ponoč 3x vstanem za WC, pa nenormalno mi je vroče pa imava samo 20 stopinj notr....zjutri so pa začel ene plošćice štemat tik pred vhodom v blok in tok razbijajo da ni šanse da bi še spala, še pes ne moreuser posted image

Včeraj popodlan do večera je naš mali tako skakal po trebuhu, da sem že mislila da je kaj narobe.. saj ni a ne? Je bil pa aktiven 5 ur skupaj... a je to normalno? Danes zjutraj ko sem pa kužeta pejala na sprehod pa čutim dete čist nekje spodaj.. men se zdi da je ene 3 cm pred exitomuser posted image ...mogoče si pa že kej prštimava...user posted image Ampak ne ne sej še ni čas..

Drugače pa vsem, ki ste že rodile ČESTITKE user posted image user posted image user posted image .. pa diplomo tut ne gre kar tako zanemarit, a ne tako da user posted image user posted image user posted image BRAVO!!!

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 3276
22.9.2009 10:10:52   
Februarka08
Skačica, tud jaz nimam ravno lepih izkušenj z dojenjem v Puser posted image itak takoj na začetku nimaš mleka in potem je tamala izgubila na teži in panika, pa da bova mogli še tam ostat, pa ne vem kaj še, sem se tako sekirala, da je sigurno še to vplivalo, valda jokala, ker tamali ne dam hrane itd... so mi rekli da si morm črpalko prnest da bom izpumpala kar je še ostalo in ji potem tisto še dat po inekciji (ker je blo tolk mal) kakšnih 5 ml, ampak vsaj to... no, zadnji dan na tehtanju je končno dobila dovolj gor, da sva lahko šle domovuser posted image upam da bom zdaj kaj manj napsihirana, in bo lažje steklo. Se mi je pa tamala tud skoz jokala, sem jo 1x peljala k sestram da so ji dale za jest, pa ni pojedla več kot 20ml. Mah... Na začetku je res težko, pa še kakšna pametna sestra ti ne zna pravilno svetovat in si potem čist zbegana...user posted image Se pa spomnim da so mi zadnjo noč joške kar vrele od vročine! Čist vroče, notri pa zatrdline... ker se je mleko delalo. No, to je to, se tud jaz kar ne morm ustavit ko začnem čvekatuser posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 3277
22.9.2009 10:13:54   
frrrr
skačica, če samo 2x kaka, pol ni tolk hudo. mogoče je tekoče, ker je kakšen juice pila... upam no.

črpalka - je nisem nikoli imela in je tut zdej nimam namena uporabljat ali kupit. kolikor sem videla in slišala uporabnice, ta zadeva samo napsihira. otroka čimprje pristavit (dokler ima sesalni refleks fajn močen) in vzrtrajat. če so bradavice vdrte in tut z nastavki ne gre dojit, je druga pesem. če pride do kakšnega zastoja mleka al pa kaj podobnega, tut druga pesem. najbolj pomembno pri dojenju je pa sproščenost... ne se sekirat ali je mleka dovolj... bodite prepričane v to, da ga bo ob pravem času dovolj. za povečanje količine je pa treba pristavljat, pristavljat, pristavljat. povpraševanje in ponudba.

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 3278
22.9.2009 10:18:30   
frrrr
sicer je pa normalno, da dete prve dni po porodu izgublja na teži... tretji dan naj bi šlo počasi navzgor. pa ne vem kateri dan je tut tak bolj jokast, ko se kr za brezveze neki zasekiraš. takrat zelo prav pride partnerjeva vzpodbuda. men vem, da sem imela ene 2x krizo... mali ni spal, nisem vedela a je lačen al kaj... flašk in aptamila nismo imeli doma, mož me je potolažil, da je vse ok in mali pridno raste, pa je blo... čez pol urce mali že spal, js bla pomirjena... vse to spada zraven... 

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 3279
22.9.2009 10:21:53   
karmen b
Kar pridi Frrrr, sej najčka tud pol gre.

Špela je naše največje veselje :)

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 3280
22.9.2009 10:23:39   
mng
Pozdravljene!

Prijateljica, ki je pred parimi meseci rodila mi je dala kapljice, ki si jih vbrizgaš v nos. Imenujejo se syntocinon in vzpodbuja refleks iztekanja mleka. Tak, da punce nič paničarit- mlekeca bo dovolj.

lp

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 3281
22.9.2009 10:27:28   
ninasiki
hello bejbe

kako sm midva sva se pa do zdej premetavala po pojstli k dva leniuca user posted image user posted image  uglaunem zdej pa na kavico zajtrk in pol gre spet na šiht

učer sm pozabla napisat kdaj je naslednji pregled za razpredelnico 28.9 + CTG

lepo se mejte pri žabarju pa še zame kako kepco sladoleda al pa tortico pojejte

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu karmen b)
Neposredna povezava do sporočila: 3282
22.9.2009 10:29:26   
mateja8
Ojla punce,

sporočam vam, da smo 17. 9. 2009 povili deklico po imenu Vita. Težka je bila 2130 gramov in dolga 46 cm. Porod so mi sprožili v 35t5d, zadari visokega pritiska.
Včeraj smo prišle iz porodnišnice.
Samo toliko na kratko, ker še težko sedim (šivi pa to).

Se kaj javim.

(odgovor članu mng)
Neposredna povezava do sporočila: 3283
   [Brisano sporočilo]
22.9.2009 10:32:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu frrrr)
  Neposredna povezava do sporočila: 3284
22.9.2009 10:33:20   
tassika
Punce, sem sicer novembrka ampak vseeno bi vam zastavila eno vprašanje, ali je potrebno kupiti nastavke za dojenje in pa katere, ker baje jih je kar nekaj vrst in nimam pojma ali to sploh rabim in pa kateri so najboljši? Pri nas punce pišejo, da je to potrebno vzeti sabo v porodnišnico.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu mateja8)
Neposredna povezava do sporočila: 3285
22.9.2009 10:34:54   
frrrr
IZVIRNO SPOROČILO: mng

Pozdravljene!

Prijateljica, ki je pred parimi meseci rodila mi je dala kapljice, ki si jih vbrizgaš v nos. Imenujejo se syntocinon in vzpodbuja refleks iztekanja mleka. Tak, da punce nič paničarit- mlekeca bo dovolj.

lp
to je dobro tut, če je prevelik naval mleka in ne bi prišlo do kakšnega zastoja oz. zamašitve voda. men so že v porodnišnici predpisali recept, ker sem imela tolk polne prsi.

(odgovor članu mng)
Neposredna povezava do sporočila: 3286
22.9.2009 10:35:14   
Aniiita
mateja8- čestitke, čestitke..še ena pupika user posted image čimprejšnje okrevanje ti želim in vse lepo. user posted image

Hvala vsem za izkušnje glede prsne črpalke.. saj jaz imam namen pristavljat, vem, da gre po principu povpraševanje - ponudba..sem samo pomislila, da je morda fajn še dodatno s tem "pomagat". Neki so namreč govorili, da ti že v porodnišnici turajo to črpalko, pa sem potem pomislila, da bi raje svojo vzela kot pa imela eno izposojeno.

(odgovor članu mateja8)
Neposredna povezava do sporočila: 3287
   [Brisano sporočilo]
22.9.2009 10:35:56   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 3288
22.9.2009 10:36:59   
frrrr
mateja8 - čestitke za punčko z lepim imenom! fajn se pocajtajte...

user posted image

(odgovor članu mateja8)
Neposredna povezava do sporočila: 3289
22.9.2009 10:38:01   
mateja8
Glede dojenja vam lahko povem, da sem danes 5 dan po porodu in imam fuuuuullllll preveč mleka za našo pupo. Se počasi odpravljam v lekarno po črpalko, ker me prsa že pošteno bolijo in so čisto trde. Moram si začet črpat, da ne bom vnetja dobla.

Drugače pa ja, nastavke morte met s sabo ker jih v porodnišnici nimajo.

(odgovor članu Aniiita)
Neposredna povezava do sporočila: 3290
22.9.2009 10:39:31   
mateja8
Hvala vsem za čestitke.

Res sem vesela, da imamo pupo doma in se pridno cartava.

(odgovor članu mateja8)
Neposredna povezava do sporočila: 3291
22.9.2009 10:40:05   
frrrr
IZVIRNO SPOROČILO: tassika

Punce, sem sicer novembrka ampak vseeno bi vam zastavila eno vprašanje, ali je potrebno kupiti nastavke za dojenje in pa katere, ker baje jih je kar nekaj vrst in nimam pojma ali to sploh rabim in pa kateri so najboljši? Pri nas punce pišejo, da je to potrebno vzeti sabo v porodnišnico.
če imaš vdrte bradavice, potem so potrebni. sicer pa js ne bi nakupovala to na zalogo. če se pokaže potreba po tem, potem gre pa takrat nekdo do lekarne in kupi. za boleče oz. razpokane bradavice, je dober bepanthen mazilo, pa lanolin so prejšnjič punce omenjale. prve dni mogoče mau boli, ko dete vleče, a se bradavice vsega navadijo. dete veliko lažje zagrabi bradavico brez nastavka... vsaj men se zdi no, ker pri tistem nastavku je treba res orng vlečt in se mi zdi mučenje za mamico in otroka. tega nisem uporabljala, videla pri svakinji kolk ene matrarije je s tem.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 3292
   [Brisano sporočilo]
22.9.2009 10:40:44   
Brisani uporabnik

(odgovor članu tassika)
  Neposredna povezava do sporočila: 3293
22.9.2009 10:44:05   
frrrr
mateja8, syntocinon bi ti tut pomagal. predpiše zdravnik oz. ginekolog na recept. stisneš v nos, čez 10 minut pod topel tuš masirat dojke in ne rabiš črpalke. razen, če seveda misliš delat zalogo mleka za v hladilnik ali zmrzovalnik.

(odgovor članu mateja8)
Neposredna povezava do sporočila: 3294
22.9.2009 10:44:35   
drobtinica29

čaw punce!

no pa sem spet med vami! mi nekaj dni ni delal nick oz se nisem mogla prijavit, sedaj pa sem spet med vami, user posted image user posted image !

načvekale pa ste toliko da sem vas komaj prebrala, tako da za nazaj ne vem sedaj vsega kaj ste komentirale!
čestitke vsem ki ste rodile user posted image user posted image

no pa da se še jaz pohvalim, tudi jaz sem prejšnji teden diplomiralauser posted image user posted image , sem tako ponosna sama nase!! BRAVO!
ob enem pa čestitam ROLKIKI za enako dejanje! user posted image user posted image

sem pa danes tudi jaz pridna!
cotikie za  so že vse oprane, pa posteljnina tudi, sedaj perem še dekice, zraven likam vse to sedaj, pa sem se utrudla pa sem mogla malo se vsest in da se vam malo javim! Vglavnem pripravljamo za vse.

Mali pa vzgaja take akrobacije v trebuščku da je veselje, saj prav tak, a ne! sedaj pa že tudi jaz komaj čakam da ga spoznam, čeprav do PDP-ja je še daleč, ampak mi vsi nekako pavijo da bom vrjetno kar prej mamica, no bomo vidli, lepo po vrsti, ste še nekatere pred mano.

Sedaj še čakamo na vožiček, mi moral priti 1x ta teden.

nič lepo bodite, pa obilo sladkanja tistim pri Žabarju user posted image

lp

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 3295
22.9.2009 10:45:59   
frrrr
michelle - imava zgleda kr podobne izkušnje in poglede user posted image

< Sporočilo je popravil frrrr -- 22.9.2009 10:46:11 >

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 3296
22.9.2009 10:47:09   
frrrr
drobtinica29 - čestitke za diplomo!

joj ste pridne.. zdej imam pa slabo vest, ker js še nisem... mogoče pa dete počaka user posted image

(odgovor članu drobtinica29)
Neposredna povezava do sporočila: 3297
22.9.2009 10:51:30   
Anonimen
mateja8 ... čestitam za user posted image user posted image user posted image user posted image

rolika ... bravo za diplomo user posted image user posted image user posted image

katrin ... ful maš cortkano pupiko user posted image user posted image user posted image

drobtinica 29 ... tudi tebi čestitke za diplomo user posted image user posted image user posted image

rakica ... Kje si? Kako si? user posted image

< Sporočilo je popravil majcy_m -- 22.9.2009 10:55:45 >

(odgovor članu frrrr)
  Neposredna povezava do sporočila: 3298
22.9.2009 10:55:32   
Februarka08
Mateja8 iskrene čestitke ob rojstvu vaše Viteuser posted image user posted image user posted image
user posted image

Drobtinica29 čestitke ob diplomiranjuuser posted image user posted image user posted image
user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 3299
   [Brisano sporočilo]
22.9.2009 10:55:36   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 3300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  130 131 [132] 133 134   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  130 131 [132] 133 134   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?