|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2010
20.9.2009 16:09:21   
Aja1
Dan. Zunaj je lep sonček, jaz pa doma. Ah...še jutri, potem bom pa tudi jaz menda šla kej ven.

Kora - hitro se pozdravi. user posted image

Žirafa - super, da je Izabela tako pridna. Naša je pa nora na Nodija. user posted image  Bi ga gledala cel dan, če bi ji dovolila. user posted image  Zdaj imamo zmenjeno, da ga gleda samo zvečer pred spanjem cca pol ure (ki se pogosto razvleče v uro).

Jutri bom pa na polovički. user posted image  Pa še morfologijo imam. Upam, da bo vse ok.

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 2551
21.9.2009 7:28:37   
kora33
jutro....
no jaz se počasi sestavljam...zdaj se raztvija tisti nadležni kašelj, ki je vedno prisoten ob koncu prehlada....pa sem včeraj pripravila en domač sirup po receptu mojega očeta....ta tud nosečnicam ne more škodovat...je iz čebule...sladkorja in limone...pomaga pa kar precej...saj ponoči ne kašljam....
no upam, da bom kmalu čist ok....
lp vsem in upam, da vas je čim manj v podobnem stanju kot sem sama....
papa

sreča je

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2552
21.9.2009 7:54:53   
ninček1
Jutro vsem!

Kora in vse ostale, ki bolehate,  upam, da se čimprej k sebi spravite.Jaz se dnevno bašem z grapefruiti, delam si limonade...tako, da upam, da me v kratkem ne bo spet zvilo.

Sem pa ugotovila, da sem šla spet eno kilo gor, tako, da imam zdaj 68 kil(3+).
Se mi pa neverjetno jogurti luštajo(poleg hamburgerjev, pic.....)user posted image .

Nekaj vas še ni javlo kako je šlo na pregledih in nove datume, današnjim pa držim pesti, da bo vse ok in čimprej javiteuser posted image user posted image user posted image .

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu kora33)
Neposredna povezava do sporočila: 2553
21.9.2009 8:01:58   
valentinčica30
Jutro!

vidim, da ste ene vedno zgodne. Tudi pri nas ustajamo zgodi,sam da jas mojo mularijo od doma spravim traja. Sploh moj največji otrok (možek) je ful težek za ustat.
Za vse bolane en prav poseben čaj:
user posted image
Upam, da bo pomagal in ne bote več rable pit groz iz česna in čebule.

< Sporočilo je popravil valentinčica30 -- 21.9.2009 8:03:14 >

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2554
21.9.2009 8:10:41   
Lara73
dobro jutro

vidim, da ste polne energije, mene kar živci zdelujejo. Včeraj sem spet večkrat bruhala.... potem sem pa vsa pikasta (popokane kapilare) po obrazu, pa zabuhla. Verjetno me malo tale zaključek službe matra. Še nikoli nisem bila odvisna (finančno, da se razumemo) od moškega. Zdaj, ko bom na zavodu, pa ne bom imela niti za položnice in kredit pokrit. Mi bo moral malo donirati....

No ja, danes se kar ok počutim, moj user posted image  brca lepo vsakič ko se uležem. Ritma pa še nisem pogruntala.

Se bom pa zaposlila bolj z urejanjem otroške sobice, pa ta starejši sinko bi imel kolo za rojstni dan (naslednji mesec). Je rekel, vsi skupaj naberte za en kolo, pa bo. Zdaj ga moram pa poiskat.

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2555
21.9.2009 9:00:39   
tajab
Jutro.,.user posted image

user posted image Tudi jaz imam malo krize.Vedno sem bila navajena delat po cele dneve,nikoli nisem bila brez službe.Zdaj pa...odvisna sem od svojega partnerja,kar res nisem navajena.
Cele dneve sem doma in se ne morem navaditi takega ritma.Imam grozno krizo,saj nisem nič aktivna,počutim se tako neuporabno,da ponoči tudi spati ne morem.
Doma pospravljam,perem,grem malo okrog hiše,kaj skuham,potem pa na rit...pa vstanem,pa hodim gor in dol...
Ko pa pride partner iz službe,mu težim za vsako stvar po nepotrebnem.Tako bi se rada s čim ukvarjala,zaposlila s čim,rada bi,da bi šla kaj delat,kar koli,da mi čas mine...rada bi bila aktivna...( mogla sem malo pojamrat...user posted image )
Drugače pa tako lepo čutim otročka,stalno božam mojega bušija...

lp

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 2556
21.9.2009 9:12:58   
zirafa76
Dobro jutro...
user posted image user posted image

No, meni mala spet štrajka z zajtrkomuser posted image ...včasih res ne vem, kaj naj ....

Bom pa samo na hitro.....

Za vse, ki še kupujete avtosedeže, odličen članek, sicer slovaščina, vendar je spodaj lestvica, ki si jo povečate z zoom, kjer si lahko ogledate rezultate testov letošnjega leta..presenetljivi rezultati ...in še video, kako je najbolje voziti otroka v avtu....user posted image

http://www.baby-web.sk/Clanky/a2379-Novy-test-2009-Styri-autosedacky-prepadli.aspx
http://hts.no.spock.kontrollpanelen.se/BBC/bbc.htm

Lep dan vsem....

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu tajab)
Neposredna povezava do sporočila: 2557
21.9.2009 9:16:14   
tasa3
Pozdravljene user posted image !

Tudi mi bomo zibali februarja, natančneje 18.2. če bo tako kot pravijo. Doma že imamo eno navihanko, staro tri in pol.

Nosečnost mi mineva zelo hitro, na začetku sem bila FUUL utrujena, zdej pa se prav fajn počutim! uživam v nosečnosti!
Do sedaj nobenih zapletov, sem imela že štiri redne preglede, na vsakem naredu ultrazvok user posted image , naslednjega imam 3.10.

Zanima me, tiste, ki ste ostale brez dela, kako si boste rihtale porodniško?
Ste mogoče slišale za hišno pomočnico?

Zdaj pa grem nabrat malo ruja, da okrasim razred user posted image .

Lep pozdravček!

(odgovor članu tajab)
Neposredna povezava do sporočila: 2558
21.9.2009 9:23:17   
zirafa76
tale je z lestvico..

http://www.baby-web.sk/Clanky/a2385-Test-autosedaciek-2009-Strata-iluzii-o-systeme-Isofix.aspx?s=147

in še vozički....
http://baby-web-sk.sprinx.cz/Clanky/a2538-Test-kocikov-v-Nemecku-Katastrofa.aspx

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 2559
21.9.2009 9:30:14   
zirafa76
še nekaj prevedem za vozičke...

Da so vozički narejeni za igrače, torej barbike VARNEJŠI, kot za resnične otroke, saj imajo pristno normo o uporabi barv in materialov za igrače...!!!!!

Največji problem predstavljajo ogrodja in barve, ki jih uporabljajo za izdelavo pravih vozičkov, saj so v večini narejeni na daljnem vzhodu....groza res.....

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 2560
21.9.2009 9:35:14   
punsha
pozdravček vsem skupaj,
tole je pa prav žalostno brat glede služb. Očitno tale recesija kar noče pojenat. Tudi pri nama nekaj škriplje. Mož ima danes sestanek, ker ne dobijo plač, pa še odpuščali bodouser posted image . Res upam da se vse dobro porihta. Je kriza ko takole pride, ko ni...jaz pa že skoraj pol leta na bolniški. No nekako se bo potrebno znajti. Sicer sem optimistična...
joj, jaz pa se sploh ne upam več tehtati. Sem danes zjutraj stopila na tehtnico in imam +5kg v 22tednu. Je šlo do sedaj lepo počasi, sedaj imam pa občutek, da se je tem kilogramom kar zmešalouser posted image , pa saj sploh ne jem veliko. Res da sem bila vedno suhica, ampak tole ja pa sedaj kar nekajuser posted image , a se lahko malo pomiriuser posted image

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 2561
21.9.2009 10:14:44   
Lara73
tole z vozički mi ni pa nič všeč. Sem bila kar prepričana, da če voziček pride v trgovino, pa že mora imet neke teste narejene. Potem pa si pač izbereš obliko, barvo,...kar ti pač paše. No zdaj bom pa še to mogla gledat.

Se pa spomnim par let nazaj, ko so imeli težave z avtosedeži, ki so jih dobili v paketih za novorojenčke! Sploh naj ne bi ustrezali standardom! Mislim, da jim jih potem zamenjali.

Boste vzele paket ali denar? Se mi zdi, da danes raje jemljejo denar. 14 let nazaj, ko sem imela prvega otroka, se je pa bolj splačalo vzeti paket. Sploh prvi. Je bilo notri vse osnovno, kar si rabil za novorojenčka: tetra pleničke, tetra majčke, pajacek, žabice, povijalne,...  Če si šel to kupit, si dal več denarja, kot pa dobil. Pri drugem sem pa vzela paket s posteljnino (lepa in kvalitetna). Zdaj pa bom verjetno kar denar vzela.

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 2562
21.9.2009 12:31:30   
junehope
No tole z vozički je zmeraj problem, ker moraš biti res na vsako stvar pozoren in se niti ne moreš zanesti na priznano znamko, ker je vse v končni fazi narejeno "made in China". Glede paketa ali denarja se mi zdi, da je bolje vzeti denar, sploh če imaš že 2 otroka, ker je posteljica že tukaj, lupinice, avtosedež ipd., nasploh pa oblekic za dojenčke malo morje. Sem namreč generacija, kjer ima večina mojih kolegic vsaj po enega, če ne že dva otroka in se raje znebijo stvari kot da se jim še valajo kje po stanovanjih. Jaz že dober teden perem vsak dan po en stroj, pa še nisem prišla do konca otroških cunjic, ki sem jih dobila. Pa še to so nevtralne barve, če bi pričakovala punčko (za spol še ne vem) pa ima kolegica na zalogi še najmanj 2 vrečki ta punčkastih stvari. Zdaj me zanima, če kakšna potrebuje kaj (od št. 68 do št.72 jih imam največ), sicer so bile vse zadeve že v uporabi, ampak te oblekice otročki tako hitro prerastejo, da niso nič ponošene in so čisto lepe. Sama jih imam toliko, da če vržem stran ko se bo kaj zamazalo, pa imam še zmeraj dovolj na zalogi.

Vse, ki se slabo počutite pogumno naprej, tudi to bo menilo. Aja še glede nabiranja kilogramov. Meni grejo kilogrami prav po polžje naprej pri 17 tednu se nisem od začetka nosečnosti zredila niti za dobro kilo. Sicer je trebuh skoz večji, ampak se mi še baje ne vidi na prvo žogo, da sem noseča (to so sicer besede mojega partnerja, jaz malce dvomim v to). K sreči sem imela ravno danes pri G pregled in sva poslušali srčka, tako da je z otročkom vse v redu. Nalednji mesec, 21. 10. pa imam UV (zraven sem povabila tudi mojkota pa še sinčka) in takrat bomo izvedeli ali bomo imeli punčko ali fantka. Malce bolj navijam za punčko, ker bi bil fino imeti par, ampak tudi ne bo nikakršno razočaranje, če bo fantek . Samo upam, da ne bo tak adrenalinko kot prvi user posted image

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 2563
21.9.2009 16:05:56   
elaaa
Pozdravljene user posted image .

Ko sem vas brala, da se nekatere slabo počutite, sem imela namen napisati kaj pozitivnega. A kaj ko je za mano "relativno" uspešen pregled - morfologija. Detece ima vse organe, ude in seveda lep obrazek (če uporabim svojo brezmejno domišljijo), je dovolj in enakomerno razvito, mi je pa na zelo prijazen način razložila, da sicer vidi srček, a ne vidi dobro štirih luknjic, ki bi jih morala. Napisala mi je napotnico za drugo mnenje, torej UZ pregled (morfologijo) v LJ Porodnišnici.
Ves čas si govorim, da je vse OK in da je moja G le tako natančna in želi, da drugi potrdijo, da je s srčkom vse OK, ker ona pač tega danes ni mogla potrditi.

Fizično se sicer odlično počutim, a mi gre kar na user posted image , ker ni VSE 100% ok.

ŠMRK... sem žalostna.

Upam, da bo pri ostalih VSE 100% ok, da vam ne bo treba hormonov mirit in user posted image .

Lp in user posted image .

(odgovor članu junehope)
Neposredna povezava do sporočila: 2564
21.9.2009 16:42:44   
dskubin
IZVIRNO SPOROČILO: valentinčica30
vidim, da ste ene vedno zgodne.

Kaj pa je tebi zgodnje, jaz namreč vstanem ob 4ih, da sem ob 5ih v službi user posted image Samo ne javljam se iz službe, ker sem tolk zakopana v delo, da mi še na misel ne pride, da bi čvekala, že tko se ne vidim ven.

elaa user posted image - bomo držale pesti, da bo vse ok. Kdaj pa maš pregled?

žirafa76 - mislim, da si zdej večini pokvarla že načrtovane nakupe vozičkov user posted image . Priznam, da se tudi meni ni sanjalo, da je kaj takega možno.

kilogrami - zdej se tudi meni že fajn vidi trebušček, bo treba v kak nakup nosečniških hlač počasi. Danes sem bila zadnji dan v uniformi, sem že povedala v službi, da pridem jutri v civilu, ker me hlače tko tiščijo, da ni več za zdržat user posted image . Upam pa, da se jih ne bo nabralo kot prvič +27user posted image , ker to ni blo podobno nobeni stvari. Sem bla na koncu kot nasedel kit, pa še do zdej mi je nekaj viška ostalo. No, sej drugič je blo zglednih +13, ki so takoj šli dol, tej prvi se me pa še kar klopovsko držijo user posted image

tasa3 - dobrodošla!

kora33
- punca, pa od kje tebi tej grozni recepti? Sej vem, ko zboliš, probaš vse živo, samo da bi se izognil antibiotikom. Mene je prejšnji teden začelo grlo malce bolet, kot da bo ena angina, pa grem v lekarno, da če mi lahko kaj dajo, pa reče nič, po limone pejte. No ja, sej sem pričakovala nekaj takega, ampak sem vseeno mislila, da mi bo vseeno kaj "prodala". Pa sem se zlgeda nekako zlizala.

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu elaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2565
21.9.2009 16:44:29   
punsha
elaaa, najprej en velik objem za vaju oba user posted image . Močno držim pesti da je vse vredu z malim in je vse skupaj le previdnost ginekologinje. Drži se in skušaj biti čim bolj pozitivnih misli. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu elaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2566
   [Brisano sporočilo]
21.9.2009 17:17:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu punsha)
  Neposredna povezava do sporočila: 2567
   [Brisano sporočilo]
21.9.2009 17:23:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu elaaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2568
21.9.2009 17:54:37   
elaaa
Punce hvala za spodbudne besede. Vem, da bo vse dobro.
Dskubin - za dodaten pregled v LJ bom jutri poklicala, da mi dajo datum, sicer imam naslednjega rednega pri moji G 19.10.
Punsha - moje misli so naštimane na +++++++.
Zimska - JE in BO vse dobro user posted image .
Še enkrat hvalauser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2569
21.9.2009 18:44:37   
zvesta
punce, evo, pa še jaz pojamram :(

danes sem iznenada imela kar 3 UZ... je...

sem zjutraj peljala sina v vrtec in sem po domačih stopnicah padla kolkor sme dolga in široka.... na vso grozo sme Izaka držala za roko in ga seveda potegnila zraven...

sem vsa potolčena, da komaj hodim, Izaku pa na srečo ni nič, le prestrašil se je... sem bila cel dopoldan kar v šoku...

no, potem sem ga peljala k zdravniku, ker sva bila naročena za cepljenej in v vrtec... nato sme pa šla sama na pregled... srček bije,gibi so (čutim jih še ne), krvavim ne, posteljica ni nikjer odstopila... a me jee vseeno poslala še na pregled v porodnišnico... kjer se čakala, čakla... prvi G je preveril samo utripe in gibe, druga G pa mi je potem naredila še izmere, zapisala vse, dala napotnico za kardiologa in predlog za 4 tedne bolniške...

tako da sem doma, čeprav bi bila raje v službi...

(odgovor članu elaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2570
21.9.2009 18:53:08   
lana08
Danes je res dan slabih novic, naj bodo v naprej boljše.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 2571
21.9.2009 19:13:40   
Bauky
Hojla...
evo nas, nazaj z jadranja, danes pa sem imela 2. redni pregled - tlak, teža in seveda poslušale smo srčka, ki veselo bije user posted image . Vse to sem opravla pri med.sestri, na naslednji pregled pa me je naročila čez 4. tedne, 19.10., ko bom v 21. t  in bo  G zraven naredila še UZ - morfologijo.
Drugače pa sem se do zdaj  - 17.t - zredila 2,5kg, trebušček lepo raste..... komaj čakam na prve  metuljčke in brcike :)

lepo  vas je brat... sploh zato, ker sem zadnja v mesecu in vse tako lepo opisujete svoje občutke....

čim manj črnih, mrkih misli .... pobožajte se po bušiju....user posted image
lp user posted image

(odgovor članu lana08)
Neposredna povezava do sporočila: 2572
21.9.2009 20:18:25   
Nattasha
Oj!

Samo res, danes ni naš dan. Jaz sem sicer imela slab vikend, ker sem kurla skoraj do 39, ampak je danes veliko boljše, vročine nimam, sem pa utrujena in hitro ratam utrujena, kljub temu, da neki ne pretiravam z kakim delom.

Tudi jaz še ne čutim brcik in gibov ali pa jih ne prepoznam, glede na to, da je to najin prvi otrok. Baje, da ko so, veš da so;))) Se že veselim tega "ko so".

Držite se nosečke, pa ne pustite se zavset temu sončku, je že čist jesensko, kakorkoli obrneš;)

13022010146331538 (datum, število, lokacija)

(odgovor članu Bauky)
Neposredna povezava do sporočila: 2573
21.9.2009 20:24:05   
valentinčica30
Punce  ne se dat.
Zvesta resnično počivaj, ker ti bo to samo koristilo in res imaš srečo, da si jo tako odnesla.
Tukaj pa je še en link s filmčki o nosečnosti, če kero zanima, pa celo v slo. je.
http://www.ehd.org/resources_bpd_illustrated.php?page=3&language=82
Elaaa  držim pesti zate in za tvojo pikico, boš videla da vse štima.

Uživajte in pazite na svoje trebuščke.

(odgovor članu Bauky)
Neposredna povezava do sporočila: 2574
21.9.2009 20:37:59   
Aja1
Dober večer.

Za nami je morfologija. Vse naj bi bilo ok. user posted image  Za spol je samo namignila, ampak ker ni 100% bo naslednjič še 1x preverila. Mi je pa delala UZ kar 40minut. Me je bilo kar strah, ko je nekaj dolgo časa iskala (ne vem kaj). No, na koncu je rekla, da je vse ok. Sem šla pa mere gledat iz prve nosečnosti in so skoraj iste. Torej lahko pričakujemo dete težko cca 3,5 kg (če bo seveda rojeno pravi čas in če bo vse ok). A napišete malo mere vaših user posted image ? Tiste pač, ki ste imele morfologijo.

Zvesta - sta imela srečo v nesreči. Drži se in pazi nase. user posted image

Elaaa - vse je ok. Še zate user posted image .

Za vse bolne pa tudi user posted image . Meni je zdravnica zaradi pljučnice podaljšala bolniško vsaj do srede. No, bom pa še malo doma.

< Sporočilo je popravil Aja1 -- 21.9.2009 20:38:28 >

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 2575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.