Anonimen
|
Blancica - Jeah za zobka in nočno spanje! Blueeyes - Bravo za pregled in mere! Nas tudi čaka še kardiološki, so nam ga prestavili na 14. oktober. Najbrž bo spet EKG srčka, me prav zanima, kako bo Ela sprejela vse tiste kable na sebi . brigita23 - Ooo, končno te spet slišimo! Držim pesti, da bo Niku vročina čim prej padla . Pri nas je bilo isto: dva dni je imela vročino, smo jo zbijali s svečkami, so vse pregledali, vse ok, očitno so bili krivi le zobki, ki prodirajo. Tudi jedla je Ela pol manj kot drugače, tako da je to očitno normalno. Pa ne mislit, da že imamo kakšen zobek, to so očitno bile le priprave . Super za morje in zalivanje rožice . Ni kaj, otročki nam kar poberejo časa, energije in priložnosti. Važno da poskrbimo za neko normalno dozo, je pa takrat stokrat lepše, a ne? Glede gripe pa se jaz ne sekiram, saj vem, da bolj ko se zavijaš v vato, slabše je. Mi se v glavnem obnašamo kot da je ni. matcar - Uf, ti pa si imela pestro. Evo, ena torta zate ! Samo, da so sedaj vsi zdravi . Pa vsak dan fitnes? Zaupaj mi recept, kako ti to uspe časovno, organizacijsko in kondicijsko. Saj res, kaj pa naše jesenko srečanje? Da ne bo slučajno zimsko? Špinača pa je očitno zakon! nmagk - Vse najboljše Gregu za 3. rojstni dan ! Res je faca, ko bo Karolinci kar zobe kupil . ninica23 - Jeah za krst, morje in mere! malcekvita - Joj glede padca, objemček za Jakoba . Pri nas se to še ne more zgoditi, ker se še niti obračamo ne, kaj šele, da bi lezli . Celo na previjalni jo lahko pustim za 20 sekund, da odhitim po vodico, saj nikamor ne leze, samo na bok se obrne. Toda nekako čutim, da bom te dni morala s tem nehati, saj je vedno bolj živahna in bi me najbrž kar kap, če bi mi padla s previjalne. veronikab - Glede uvajanja GH, smo mi začeli takole: Dopoldan sem od AM (smo na dozi 120 ml) odlila kakšnih 30 ml in jih zmešala z riževimi kosmiči. Pri teh riževih kosmičih je potrebno biti zelo previden, da se ne naredi pregosta kašica, saj se kar sproti gosti, ko se hladi. Ela je prav godla od veselja, ko jo je jedla, tako da smo potem naslednji dan zmešali kar pol doze mleka z kašo. Ostalo mleko je potem popila. Zelo hitro smo prešli na to, da je dobila en obrok riževe kašice zjutraj, en popoldan oz. zvečer, nekako po občutku glede na kakanje. Ob uvajanju GH se nam je namreč takoj spremenil ritem kakanja: naenkrat nič več enkrat na dan, ampak trikrat, pa tudi večkrat nekaj malega. Zelo hitro sem ji tudi zmešala cel obrok (120 ml) s kašico, tako da sedaj jemo dvakrat na dan kašico iz 120 ml AM. Smo pa po enem tednu uvedli še proseno kašico, tako da malo menjam riževo in proseno. Jutri bova dopoldan poskusili kuhan korenček in ga bova jedli par dni, popoldan pa riževo oz. proseno kašico. Potem še malo ostalo zelenjavo, ki je ok: bučke, špinačo ..., potem pa gremo uvajat še najprej kuhano sadje, potem pa surovo. In po seznamu naprej. Sem pa opazila, da je bolje, da ji drugo kašico dam raje pozno popoldan in je večerni obrok mleko, saj je zvečer okrog 7h že tako utrujena, da ji hranjenje na žlico ne gre tako super od rok kot zjutraj. Naša miška namreč tako zelo lepo je: pridno odpira usta, sploh se kaj veliko ne popacava, pa tudi rokic si ne tišči v usta, ji kar povem, da ne in me uboga . Mi v glavnem vso GH jemo na žličko, ji ne mislim dajati redkih kašic v flaško, saj se mora slej ko prej navaditi na hranjenje po žlici, po flaški pa samo voda, kmalu pa bomo itak začeli že z začetnim kozarčkom. Včasih ji dava za pit tudi iz najinega kozarca, ko pijeva vodo in naju z dragim tako gleda zraven, da morava dati še njej . No, tako to gre pri nas, upam da sem ti kaj pomagala. Aja, imamo pa bio kašice od Holle, so super, še jaz bi jih z užitkom jedla . Imajo ful vrst žitnih kašic, pa pirine piškote, pa potem tudi sadne in zelenjavne kašice, toda zaenkrat bomo te delali kar doma. Joj, pa kakšen lepotec je Jakob Bela! Ga bom pokazala Eli . čeveljci za zimo - Jaz sem razmišljala, da bi Eli nabavila kakšne debele termo nogavičke ali kakšne debele copatke. Ne bi ji še dajala nekih trdih zadevščin (ala čevlji ), se mi zdi, da bi bilo še prehitro. Miška2006 - Bravo za mere in Vse najboljše za petletnika! tinaaja - Super za odspano uro! Jaz si jo vsak drugi dan kar privoščim, kar pustim vse delo, Elo spečo položim na najino posteljo, si vzamem deko in se fino namestim poleg nje . In potem spiva najmanj urco, ponavadi celo uro in pol. Sem opazila, da če čez dan zaspim poleg nje, gospodična dlje spijo. Tudi jaz zelo uživam, ko spimo vsi trije skupaj, prav tako moj možek . Včasih, ko me pogreša, zjutraj Elo malo premakne in zleze za mano, da se še midva malo pocartava . Ponoči (oziroma ob 3h, ko pride Ela po hranjenju k nama v posteljo), jo dam namreč med naju, tako da se potem loviva z rokami in nogami čez Elo. FB - Ne vem, če vas imam vse na FB. Sem "prijateljica" od Junone in Sonček, tako da me dajte poiskat in me kliknite, da se še tam pokonektamo . Blueeyes - Yeah za kardiološki pregled in da je vse ok! Mi tudi upamo, da bo vse ok. detelja - Čestitke za 5 mesecev! Glede Majinega težkega privajanja na novo okolje, pa je to po moje čisto normalno. Mi gremo samo za par ur na obisk, pa je čisto druga (noče jest, noče spat, je jokava), saj je vse drugače. Otroci sedaj že dobro vedo, kdaj so doma in kdaj ne in ker so bitja navade, jih vse novo zmoti. Zato je treba z novostmi počasi in postopoma. pikaro - Bravo za mere! Madonca, pa mi je uspelo . Lepo in dooolgo noč, pa se tipkamo , NenaLena
|