gold fish
|
kahlo - po moje ni tako hudo, ko se sliši...če bi bilo kaj hujšega, bi bili drugačni ukrepi.... ...tud naš ima blago obliko hipotonije..... zmanjšan mišični tonos.....sliši se ...pa ni tako hudo...... naš ima to lahko kot posledico dihalne stiske in prezgodnjega poroda.... Drugače pa se da to ful lepo rešit s telovadbo (NFT), kar je pa najbolj pomembno pa je to, da ne prehitevaš stopenj/faz v razvoju..... mislim na to, da je ne postavljaš na noge, če veš, da ji še določene "faze" tu vmes falijo... Jaz sem sama pedaitra zagnajvila pri 6 mesecih, da naju da takrat v RA in pol tam, da naju dajo na fizio.....ker drugače po njihovo ni potrebe..... če pa jaz hočem, pa naj grem.... Jaz sem imela malo to srečo, da enega pikeca imam in sem imela nek vzorec - gibalni - od prvega v glavi..... tu ni bilo čisto tako..pa sem zato gnjavila..... Odkar je na fizio...pa magari na vsake 14 dni..zdaj na 3 tedne... se je stanje popravilo.....ker je dobil pravi gibalni vzorec.....pač ga mora nekdo malo potisnit...če veš kaj hočem rečt... ....To, ko pišeš, da moraš delat vaje kjub temu da kontrira...mi je ful čudno, ker meni je rekla, da naj ne delam nič na silo...je več škode...... jaz ga takrat pustim..... če ne želi...vaj ne delama..... nekajkrat mu pokažem, da vidi kako je prav, pol pa ga pustim..... ...moj pikec tud ne vem kako dolgo sploh ni vedel zakaj ima noge, pa ga tudi nisem postavljala nanje, ker že ni bil dovolj zrel.....ko je okrepil center...to je trebuh...to je bistvo vseh vaj.....se je sam začel postavljat in tudi premikat ob opori..... Sicer to dela večinoma po prstih in ga takrat popravim, se je pa tud že po celem stopalu premikal.... Tud mene so spraševali, če je imel nogice zaležane....no pol je ugotovila, da ni to.... ... tisto, ko je na štirih..misliš položaj plazenje..... midva sva to vse med igranjem delala...te vaje...spredaj sem mu dala nekaj zanimive.kako igračo ali žogo...in pol sva skupaj premikala roke in noge..... ......če te zanima kaj več o tem se lahko slišiva al pa mailu...... ...verjemi, da bodo vsi naši pikeci enkrat hodili..... besede naše fizioterapevtke so ...... Hodil bo malo kasneje, ampak takrat bo zares hodil ....... s tem je mislila, da ne bo tistih padcev in bušk in podobnih zadev, ki se ponavadi pojavljajo pri tistih "na silo" shojenih.... ....tako da..... bodi optimistična in verjemi v svojo Ronjo, ker ko bo "zrela" za hojo, pa čeprav kljub pomoči in nešteto vajam..... bo shodila...... .... ..... za Ronjo in zate, ker vem kako ti je....
|