|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrski sončki 2008 - 1.del
16.9.2009 12:23:17   
ključek

IZVIRNO SPOROČILO: KAHLO

MTY......nevem, o tem se še z njo nisem pogovarjala, itak pa imam zdaj vloženo pritožbo za podaljšanje porodniške....tako da čakam na odgovor....že več kot mesec dni....! Sem pa se z njo pogovarjala v primeru da mi podaljšajo, da bi jo vseeno čuvala, vsaj par uric ker bi res rada to varuško obdržala in si ne želim še enkrat it čez vso to kalvarijo iskanja varuške v lj!!! 

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
KAHLO, vse se bo uredilo!!!!

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 1351
16.9.2009 12:27:15   
ključek

IZVIRNO SPOROČILO: Lara Croft

joj kahlo,mi je res zal..sej ronja itak,da bo shodila, ma nam ni lahko mamicam,ce ne gre tku,ko bi moralo.. Zdj sm se jst v skrbeh zarad ritkanja,ceprav lara vstane in tud stoji neki cajta,ce najde nekaj,da se z rokami gor povlece..ob kavcu ji ne rata..one big hug!

naše tri pupe so edine od septembrčkov, ki ne hodijo, ne?pa vse tri ritkajo. mene tudi skrbi, samo se tolažim s tem, da je v RA rekla, da ima čas do 15. meseca. jaz verjamem, da bojo naše princeske nekega dne presenetile vse po vrsti in bojo lepo vstale in naredile par korakov same.user posted image

(odgovor članu Lara Croft)
Neposredna povezava do sporočila: 1352
16.9.2009 12:29:46   
gold fish
IZVIRNO SPOROČILO: pf

Jaz če se ne morem odločiti dam obe številki skupaj in pol če je ful mala razlika vzamem večjega, če pa ful preveliko zgleda pa manjšega.

....evo ti ruke starauser posted image .... tud jaz tako delam

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 1353
16.9.2009 12:37:51   
ključek

IZVIRNO SPOROČILO: gold fish

Jaz če se ne morem odločiti dam obe številki skupaj in pol če je ful mala razlika vzamem večjega, če pa ful preveliko zgleda pa manjšega.

hvala.user posted image

(odgovor članu gold fish)
Neposredna povezava do sporočila: 1354
16.9.2009 12:51:07   
taja1235

joj kahlo,mi je res zal..sej ronja itak,da bo shodila, ma nam ni lahko mamicam,ce ne gre tku,ko bi moralo.. Zdj sm se jst v skrbeh zarad ritkanja,ceprav lara vstane in tud stoji neki cajta,ce najde nekaj,da se z rokami gor povlece..ob kavcu ji ne rata..one big hug!

naše tri pupe so edine od septembrčkov, ki ne hodijo, ne?pa vse tri ritkajo. mene tudi skrbi, samo se tolažim s tem, da je v RA rekla, da ima čas do 15. meseca. jaz verjamem, da bojo naše princeske nekega dne presenetile vse po vrsti in bojo lepo vstale in naredile par korakov same.user posted image

Ingrid tud se ne hodi....samo v tolazbo....sploh noce it na nogice....bom mogla mal povprasat drug teden pr P

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 1355
16.9.2009 12:53:10   
KAHLO
Lara mah če se lara sama na nogice gor potegne se ne rabiš skrbet. Naša Ronja se še gor ne potegne na noge, če  pa ji jaz pomagam, pa jih tako not zvije da zgleda kot da na gležnji stoji, včasih tudi ven, pol si lahko misliš kako mehke ali elastične ali kakšne vezi že ma okrog gležnja!!!!! jaz ti povem da ko se bo najna ronja povlekla samostojno gor, da bom odprla prvi šampanjec........k bo pa shodila, se mi bo pa itak od sreče strgalouser posted image
Se pa ta njena hipotonost delno kaže tudi v tem da s kazalcom ne kaže na stvari pač pa z sredincem in prstancem, pa ta zategnjenost mišic se ji tud kaže na prstkih na nogicah, k ma dva prstka više v vrsti kot so pa ostali.....tako da je rekla da so to že eni znaki....... me je pa še pol naknadno spraševala če lepo prežvekuje.........in kaj se meni zdi da res lepo prežvekuje nič ji ne leti iz ust, pa tudi prežveči........saj me je tolažila da se bo vse uredilo, pa da bo vse o.k, samo čez to fazo vaj moramo it in vztrajat.........najhujše mi je itak to, k si mislim kako lepo se bi lahko cele popoldneve igrale brez tega kreganja, tako pa se obvezno enkrat na dan skrega z nama v nulo.....pa še grozno je ko jo na vse štiri dajeva in ji kaževa kako rokice premikat una pa samo buta na tla...k kaka ranjena srnica......samo saj vem pač mormo it čez to.....pa itak da sem vsa zagnana za vse te vaje, samo včasih moram malo nekomu pojamrat.......itak mi vsi pravijo da bo že .....pa saj to vem...samo pride trenutek k si mislim pa kdaj bo že ta SAJ BO ŽEEEEEEEEE!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 1356
16.9.2009 12:54:34   
ključek

IZVIRNO SPOROČILO: taja1235

Ingrid tud se ne hodi....samo v tolazbo....sploh noce it na nogice....bom mogla mal povprasat drug teden pr P

no, še ena pikica. če noče sama, je ne sili. tko je meni rekla pri telovadbi za dojenčke. zato jo midva sploh nisva postavljala, dokler ni sama začela kazati interesa.

(odgovor članu taja1235)
Neposredna povezava do sporočila: 1357
16.9.2009 12:56:34   
ključek

Lara mah če se lara sama na nogice gor potegne se ne rabiš skrbet. Naša Ronja se še gor ne potegne na noge, če  pa ji jaz pomagam, pa jih tako not zvije da zgleda kot da na gležnji stoji, včasih tudi ven, pol si lahko misliš kako mehke ali elastične ali kakšne vezi že ma okrog gležnja!!!!! jaz ti povem da ko se bo najna ronja povlekla samostojno gor, da bom odprla prvi šampanjec........k bo pa shodila, se mi bo pa itak od sreče strgalouser posted image
Se pa ta njena hipotonost delno kaže tudi v tem da s kazalcom ne kaže na stvari pač pa z sredincem in prstancem, pa ta zategnjenost mišic se ji tud kaže na prstkih na nogicah, k ma dva prstka više v vrsti kot so pa ostali.....tako da je rekla da so to že eni znaki....... me je pa še pol naknadno spraševala če lepo prežvekuje.........in kaj se meni zdi da res lepo prežvekuje nič ji ne leti iz ust, pa tudi prežveči........saj me je tolažila da se bo vse uredilo, pa da bo vse o.k, samo čez to fazo vaj moramo it in vztrajat.........najhujše mi je itak to, k si mislim kako lepo se bi lahko cele popoldneve igrale brez tega kreganja, tako pa se obvezno enkrat na dan skrega z nama v nulo.....pa še grozno je ko jo na vse štiri dajeva in ji kaževa kako rokice premikat una pa samo buta na tla...k kaka ranjena srnica......samo saj vem pač mormo it čez to.....pa itak da sem vsa zagnana za vse te vaje, samo včasih moram malo nekomu pojamrat.......itak mi vsi pravijo da bo že .....pa saj to vem...samo pride trenutek k si mislim pa kdaj bo že ta SAJ BO ŽEEEEEEEEE!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

ronja ima potem isto kot sin od kolegice. a na telovadbo hodita?? andreja semolič. zelo priporočam. mi smo hodili, moja kolegica s sinčkom še vedno hodi in je viden napredek.

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 1358
16.9.2009 12:57:17   
gold fish
IZVIRNO SPOROČILO: Me to you

hvala.user posted image

zakaj?user posted image

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 1359
16.9.2009 12:59:11   
KAHLO
mty...tedensko hodiva na terapije.....zdaj mi je dala pa še Selanova dva letaka za organizirano vadbo.....kje pa izvaja ta Andreja telovadbo...a mi lahko kašne podrobne informacije posreduješ.....?

Neposredna povezava do sporočila: 1360
16.9.2009 13:05:46   
Olivija*

ne ne, niso edine! poznam vsaj še dva septembrčka...no, ena je naša A, ta drug je pa od onine....
pa saj nikjer ne piše, da bi morale že pri enem letu hodit!?!?!

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 1361
16.9.2009 13:11:58   
KAHLO
Olivija... men je blo rečeno da je normalno če do 18. meseca shodijo.....ampak glede naše pupike bomo mi zelo zelo veseli ko se bo vedla ob neki stvari postavit na nogice in ob opori tud nekaj časa stat.....tak pa si predstavljaj da ma noge ko gumo......ko na tleh klečim in se ona steguje za moj vrat in jo skušam povlečt gor se te nogice upogibajo na vse mile vižeeeee.....tam pr gleženčkih pa skoraj ni zagledat, k je prav čudno da je tisto nič ne boli kaj z njimi počne!!!

(odgovor članu Olivija*)
Neposredna povezava do sporočila: 1362
16.9.2009 13:16:31   
Alenka_
KAHLO: user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

HB da imaš tako fajn varuško, da bo z njo delala vaje... mogoče bo bolje šlo dopoldan z njo, ker Ronja še ne bo tako utrujena. vsaj pri Sari vem, da je dopoldne bolj v elementu kot popoldne. je že kar precej utrujena od vsega dogajanja v vrtcu.

kar se pa tiče odnosa zdravnikov... blek in fuj zanje!!!! pa valda, da se trudiš po najboljših močeh za svojo miško malo...uni ti pa govorijo na tak način, kot bi bilo vse v življenju tako enostavno...še bolj me pa zaboli, ker se obnašajo do tebe, kot da se ne trudiš dovolj za svojega otroka. smotki smotani!!!!

kar vztrajajte pri vajah... poskusita nekako poštudirat njeno najljubšo igro,igračo,... in na tak način probajta izvajat vaje... ne vem... upam da nisem preveč pametna... samo želim vam iz vsega srca, da se to poštima kmalu.

držite se!!!

"Ne moremo narediti Velikih stvari - le drobne stvari z veliko ljubezni." (mati Terezija)

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 1363
16.9.2009 13:21:11   
gold fish

kahlo - po moje ni tako hudo, ko se sliši...če bi bilo kaj hujšega, bi bili drugačni ukrepi....

...tud naš ima blago obliko hipotonije.....    zmanjšan mišični tonos.....sliši se user posted image ...pa ni tako hudo......  naš ima to lahko kot posledico dihalne stiske in prezgodnjega  poroda....   

Drugače pa se da to ful lepo rešit s telovadbo (NFT), kar je pa najbolj pomembno pa je to, da ne prehitevaš stopenj/faz v razvoju..... mislim na to, da je ne postavljaš na noge, če veš, da ji še določene "faze" tu vmes falijo...    Jaz sem sama pedaitra zagnajvila pri 6 mesecih, da naju da takrat v RA in pol tam, da naju dajo na fizio.....ker drugače po njihovo ni potrebe.....   če pa jaz hočem, pa naj grem....

Jaz sem imela malo to srečo, da enega pikeca imam in sem imela nek vzorec - gibalni - od prvega v glavi.....   tu ni bilo čisto tako..pa sem zato gnjavila.....     Odkar je na fizio...pa magari na vsake 14 dni..zdaj na 3 tedne... se je stanje popravilo.....ker je dobil pravi gibalni vzorec.....pač ga mora nekdo malo potisnit...če veš kaj hočem rečt...

....To, ko pišeš, da moraš delat vaje kjub temu da kontrira...mi je ful čudno, ker meni je rekla, da naj ne delam nič na silo...je več škode......  jaz ga takrat pustim..... če ne želi...vaj ne delama..... nekajkrat mu pokažem, da vidi kako je prav, pol pa ga pustim.....

...moj pikec tud ne vem kako dolgo sploh ni vedel zakaj ima noge, pa ga tudi nisem postavljala nanje, ker že ni bil dovolj zrel.....ko je okrepil center...to je trebuh...to je bistvo vseh vaj.....se je sam začel postavljat in tudi premikat ob opori..... Sicer to dela večinoma po prstih in ga takrat popravim, se je pa tud že po celem stopalu premikal....   Tud mene so spraševali, če je imel nogice zaležane....no pol je ugotovila, da ni to....

...  tisto, ko je na štirih..misliš položaj plazenje.....  midva sva to vse med igranjem delala...te vaje...spredaj sem mu dala nekaj zanimive.kako igračo ali žogo...in pol sva skupaj premikala roke in noge.....

......če te zanima kaj več o tem se lahko slišiva al pa mailu......

...verjemi, da bodo vsi naši pikeci enkrat hodili.....

besede naše fizioterapevtke so ...... Hodil bo malo kasneje, ampak takrat bo zares hodil .......     s tem je mislila, da ne bo tistih padcev in bušk in podobnih zadev, ki se ponavadi pojavljajo pri tistih "na silo" shojenih....

....tako da..... bodi optimistična in verjemi v svojo Ronjo, ker ko bo "zrela" za hojo, pa čeprav kljub pomoči in nešteto vajam..... bo shodila......

....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ..... za Ronjo in zate, ker vem kako ti je....

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 1364
16.9.2009 13:22:29   
gold fish

zato jo midva sploh nisva postavljala, dokler ni sama začela kazati interesa.

....tako je tudi prav..... ko dozori ...pokaže to...

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 1365
16.9.2009 13:24:53   
gold fish
IZVIRNO SPOROČILO: Olivija*

ne ne, niso edine! poznam vsaj še dva septembrčka...no, ena je naša A, ta drug je pa od onine....
pa saj nikjer ne piše, da bi morale že pri enem letu hodit!?!?!

tud naš še ne hodi....torej še en septembrček....no po pravem avgustovček....

pa če vaš kaj tolaži to...idite malo avgustovčke 08 brat...jih je še kar nekaj...tud tistih rojenih julija.....ki še ne hodijo....pa ni nič narobe z njimi..... so vsi čisti super otročki....user posted image

(odgovor članu Olivija*)
Neposredna povezava do sporočila: 1366
16.9.2009 13:26:27   
gold fish

Olivija... men je blo rečeno da je normalno če do 18. meseca shodijo.....ampak glede naše pupike bomo mi zelo zelo veseli ko se bo vedla ob neki stvari postavit na nogice in ob opori tud nekaj časa stat.....tak pa si predstavljaj da ma noge ko gumo......ko na tleh klečim in se ona steguje za moj vrat in jo skušam povlečt gor se te nogice upogibajo na vse mile vižeeeee.....tam pr gleženčkih pa skoraj ni zagledat, k je prav čudno da je tisto nič ne boli kaj z njimi počne!!!

kahlo .....niso samo nogice zato krive.....

..spet se ponavljam..in pišem....center mora okrepiti...... to pomeni trebušne mišice...brez teh ni pravilne pokončne drže....

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 1367
16.9.2009 13:29:12   
KAHLO
Alenka...hvala vsak nasvet je dobrodošel....jaz na našo zdravnico RA in terapevtko nisem nič jezna, jaz vem da bi blo zelo dobro če bi ronjo ves čas popravljala in opozarjala.....ampak glede na to da čez teden skupaj aktivno preživiva 3 ure tri ure in pol, si zaenkrat še ne želim daj o vso popodlnem gonim in jo omejujem v njenem gibanju, tako pa pridem domov grem po njo, nekaj pojem in pol z njo potelovadima kakšno uro (verjamem da bo s časoma nehala tako termarit, ko bo uvidela da ji druga ne preostane kot da sodeluje) bova podaljševala za 15 minut..pol pa je itak že ura šest pol sedem,  pol se igrava igrce po njenih željah pol pa jo itak treba počasi umirjat k se gre k večerji, umivanje pižama in spančkat......Zato sem pa res, tako kot ti praviš......nenormalno hvaležna najini varuški, da ima voljo in interes in bo z ROnjo vaje izvajala čez dopoldan........včasih mam občutek k da smo dobili v ljubljani še eno babico res je pozorna!

(odgovor članu Alenka_)
Neposredna povezava do sporočila: 1368
16.9.2009 13:30:04   
gold fish
IZVIRNO SPOROČILO: Alenka_

poskusita nekako poštudirat njeno najljubšo igro,igračo,... in na tak način probajta izvajat vaje... ne vem... upam da nisem preveč pametna... samo želim vam iz vsega srca, da se to poštima kmalu.

držite se!!!

pravilno razmišljaš.......

jaz tud upam, da ne jemlješ mojega pisanja kot da sem ful pametna glede tega....samo ti pač iz lastnih izkušenj povem kako in kaj....pa kaj pri našem recimo pali....na silo ne dosežem nič....samo to, da bo še naslednjič imel pri vajah odpor..

.....aja, tud naša fizioterapevtka ne dela z njim vaj, če ni razpoložen....takrat ga pustima in se on tam pač sam igra...ona ga pa opazuje tačas....

(odgovor članu Alenka_)
Neposredna povezava do sporočila: 1369
16.9.2009 13:33:48   
KAHLO
Goldfish....maš prav, sej sem napisala v postu da ima nizki mišični tonus in lažjo obliko hipotonije,  da je treba razvit njene trebušne mišice oz. vse mišice v predelu trebuha zadnje sprednje, globinske (zato je tudi dobila b kompleks za jest),gumjaste nogise so posledica vsega tega, pa pr nogicah je to da ima mehke vezi........grozno je gledati te njene nogice kako se premikajo ko ona stoji, ko čigumi.....

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 1370
16.9.2009 13:33:48   
gold fish

......nenormalno hvaležna najini varuški, da ima voljo in interes in bo z ROnjo vaje izvajala čez dopoldan........včasih mam občutek k da smo dobili v ljubljani še eno babico res je pozorna!

user posted image

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 1371
16.9.2009 13:37:57   
KAHLO
goldi....pr nas izvaja vaje....doker se Ronja res čist ne razjezi in ji že vsi vozgrčki ven vrejo...pol jo pusti da se umiri in jo zamoti....pol pa spet nadaljuje....naša punčka je tak trmast tip.......tud ona je rekla.....da je mal full brihtna, samo da je tako trmasta in noče in noče sprejeti teh vaj........pri tej k sva zdaj bili me je tudi opozorila, da je ne smem dati takoj potuhe, da če se začne kregat...se pač krega....(saj mi je tud to težko gledat), ampak upoštevam kaj mi reče.......drgače pa poleg vseh stvari k jih imajo na razvojni, jaz zraven nesem še pilota od stare tv in moj mobič pa če crkne mi ji je čist vseeno.....ker na koncu jo še samo s tem zamotimouser posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1372
16.9.2009 13:38:10   
gold fish

Goldfish....maš prav, sej sem napisala v postu da ima nizki mišični tonus in lažjo obliko hipotonije,  da je treba razvit njene trebušne mišice oz. vse mišice v predelu trebuha zadnje sprednje, globinske (zato je tudi dobila b kompleks za jest),gumjaste nogise so posledica vsega tega, pa pr nogicah je to da ima mehke vezi........grozno je gledati te njene nogice kako se premikajo ko ona stoji, ko čigumi.....

nekaj teh vaj trebušnih lahko delata čisto tako...med cartanjem recimo..... ti sediš, jo imaš na eni nogi(sprednji) zadnja je malo višje, tvje noge stegnjene....in greš z njo tak nazaj kot da bi jo hotela položit na hrbet...ko pokaže da ne gre več....gresta nazaj v začetni položaj.....zraven pa ji recimo kaj njej zanimivega/smešnega govoriš al pa kake pesmice poješ....tak skoz igro recimo....

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 1373
16.9.2009 13:40:01   
ključek

hvala.user posted image

zakaj?user posted image

ja za nasvet, ženo.user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1374
16.9.2009 13:49:15   
gold fish

goldi....pr nas izvaja vaje....doker se Ronja res čist ne razjezi in ji že vsi vozgrčki ven vrejo...pol jo pusti da se umiri in jo zamoti....pol pa spet nadaljuje....naša punčka je tak trmast tip.......tud ona je rekla.....da je mal full brihtna, samo da je tako trmasta in noče in noče sprejeti teh vaj........pri tej k sva zdaj bili me je tudi opozorila, da je ne smem dati takoj potuhe, da če se začne kregat...se pač krega....(saj mi je tud to težko gledat), ampak upoštevam kaj mi reče.......drgače pa poleg vseh stvari k jih imajo na razvojni, jaz zraven nesem še pilota od stare tv in moj mobič pa če crkne mi ji je čist vseeno.....ker na koncu jo še samo s tem zamotimouser posted image user posted image user posted image user posted image

mi tud imamo ta dva pripomočkauser posted image

..je pa tud trmaste sorte......   midva imava v ponedeljek fizio...in jo bom tak za finto vprašala, če se naj klju ful kontriranju izvaja vaje.....  pa ti povem še njeno mnenje....

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 1375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?