|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: November2009 - 2. del
14.9.2009 20:41:43   
pikica 28
Mene pa malo skrbi, ali bom vedela kako oziroma koliko e treba otročička oblečit...
Kaj ni dosti body, žabice in plišast pajacek po vrhu...mislim, tako za po hiši? Nekateri pravijo, da moraš otroka obleč v mako majčko, pa potem še v body...oziroma, dve mako majčki...user posted image

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 601
14.9.2009 20:42:00   
mayamaya
šal moreš pazit kako ga daš otroku, da mu ne zapreš ust in nosa, da se ne zaduši, okoli vratu pa ni panike.
kaj pa jaz vem za te ovčke...sem kar malo skeptična glede nabiranja praha in tega... ne vem no, sej je sploh ne poznam. pa če bi jo že imela potem bi imela tako res ta pravo, te pa ne vem kje dobiš user posted image

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

Neposredna povezava do sporočila: 602
14.9.2009 20:42:49   
tassika
Mayamaya mislim da ga ne rabiš, jaz sem iz lj in tukaj je bolj mrzlo, zato sem ga kupla, pa tudi kaj na gorenjsko mislim skočit na sneg. Za burjo je pa dovolj da je samo dobro zaprt, saj pri vas ni minusa a ne.

ZA doma bom pa jaz imela bodi, hlačke pa enega pajacka čez, ker pozimi tukaj ful kurijo, saj to bomo vidle, baje potipaš za vratom pa rokice in takoj vidiš ali ga zebe, če pa je rdeč v obraz mu je pa baje vroče. Nič skrbet, bomo že stuhtale sistemuser posted image

< Sporočilo je popravil tassika -- 14.9.2009 20:44:54 >

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 603
14.9.2009 20:44:05   
mayamaya
zlato pravilo je (tako pravijo), da najprej sebe oblečeš in šele potem otroka. sicer pa otrok menda zelo dobro pokaže kako mu je. na rokicah se menda to opazi najprej ali so tople ali hladne

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 604
14.9.2009 20:45:18   
mayamaya
IZVIRNO SPOROČILO: tassika

Mayamaya mislim da ga ne rabiš, jaz sem iz lj in tukaj je bolj mrzlo, zato sem ga kupla, pa tudi kaj na gorenjsko mislim skočit na sneg. Za burjo je pa dovolj da je samo dobro zaprt, saj pri vas ni minusa a ne.

sej glih zato user posted image če že je minus je to tako redko, samo burja pa je...tam pa itak ne pomaga nič, razen da se ful zaviješ

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 605
14.9.2009 20:46:43   
tassika
Če se ti bo pa zdelo da preveč piha, pa lahko čez košaro obesiš eno tetra plenico in ga tko malo bolj zaščitiš, ne vzameš mu pa vsega zraka

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 606
14.9.2009 20:47:55   
Nončika
do treh mescev, ko še ne morejo dečika uravnavati svoje telesne temperature, daš eno majčko več kot maš ti na sebi. po 3m pa isto ko ti. sicer pa roke takoj izdajo, če je dečiki ok, oz. če jih zebe.

prekomerno oblačenje ni ravno najboljše. jaz male nikoli nisem silila preveč oblačit.

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 607
14.9.2009 20:48:34   
mayamaya
jaz se bolj bojim, da bo mojemu otroku prej prevoče kot da bi ga zeblo, ker sem jaz bolj zmrznejm tip user posted image in bom sigurno pretiravala v oblačenju.
ampak s prakso se da vse rešit user posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 608
14.9.2009 20:50:52   
juniorka
Sem uspela polure na orbitreku pristat, pol sem pa spagete bolognese nardila. Sem mela od vceraj mleto meso za zar pripavljeno, pa nismo pekli... je mel moj enga kolega na obisku in sta raje afrisko kuhijo okusalauser posted image . mi pa smo v soboto spustili, ko imamo ponavadi pasta dan, ker smo a obali anglesko kuhinjo okusali- beri fish and chipsuser posted image , tako da je dans pasalo!
tassika, sem ti prej pozabla napisat, jaz sem v prvi nosecnosti ene take hlace nabavla, ki so bile iz bombaza, malo debelejsi, kot za trenerke, pa na trapez in v visokem pasu gumica z gumbi. Sem jih nosila se par mesecev po porodu, ful udobne, pa so zgledale kot fensi hlace. Je pa to eno siviljstvo nekje proti kranju, k sm jih nabavla, bom probala poiskat link. Jih pogresam zdaj, samo sem jih dala naprej.
Vceraj sem se posteljo narocila in jo jutri dobim, so mi sms poslali, tudi 70x140, k se v mladinsko spremeni, bom mela zravn postle na zacetku brez ene stranice.
ok, dost za danes, mirno noc vam zelim!

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 609
14.9.2009 21:15:42   
pikica 28
Midva sva se odločila, da ta vikend izkoristiva za nakupe za najinega jenčija (oblekice, flaške...)... Si malo delam seznamček kaj moram kupiti. Me je tudi mene strah, da naju prehiti jenči...Bolje, da midva njega in čakava v polni pripravljenostiuser posted image

Sploh ne vem kaj naj kupim, oziroma koliko in seveda kako veliko... Kaj ste ve kupile vse okoli 56 številko? Sem si sprintala že seznamček z neta kaj naj bi bila prva garderoba otročička, pa je vsak seznamček drugačen...Po moje bom mogla kar prisluhnit svojemu instinktu...user posted image

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 610
14.9.2009 21:25:54   
tassika
Malo poglej ta seznamček:

http://nakup.pikapolonica.com/zabava/nasveti-strokovnjakov/potrebscine-za-novorojencka

Jaz imam večino bodijev na preklop št. 56 potem pa navadne bodije št 62 količinsko pa ne vem koliko, vse imam tam od 56 - 62 manjše nisem kupovala.

Zdaj grem pa spat, če bom kaj spala

<3 Zoja in Patrik <3

Neposredna povezava do sporočila: 611
14.9.2009 21:27:08   
Metuljcica77
kajjada, meni so na CSD rekli da dobiš posebej odločbo za porodniško in posebej za nego otroka, pa seveda še eno za paketek.

rokice / oblačenje zdej ste me pa majčken zmedle, nas so v šoli za starše učili da rokice pri dojenčku niso ravno pravi indikator za toploto, da ni nič hudega če so malo hladne, da v vsakem primeru mora imeti otroček tople nogice. Itak preveriš za vratkom a je topel oz. če se poti, če si ga preveč oblekel ...

Lepo spite.

Neposredna povezava do sporočila: 612
14.9.2009 22:00:29   
piška goriška
Hejla čvekulje!!! user posted image user posted image user posted image
Toliko vsega novega, vas sploh nisem uspela prebrat ... Kar pogrešam vas!

No, sicer pa imam do petka za finiširat projekt, potem pa končno vse štiri od sebe ... V službi me pa tako več nočejo in pravijo, naj počivam, jaz pa polna energije!...hm...bomo pa več telovadili.

Giotti
– dobrodošla nazaj!! Verjetno si čisto nafilana z pozitivo energijo!

V petek sem imela en dooolg pregled, pa se je splačalo – sem zvedela, da bo res pupa! In, da je vse ok, vse idealno, po knjigi. Prekrasno detece je!!! Pa še lepo obrnjena je in upam, da ji bo tako pasalo tudi ostat.

In za seznamček -  naslednji pregled imam 28.9.

Aja od stvari za dojenčka sem pa verjetno med ta zadnjimi - zaenkrat imam le 22 tetra plenic in en čebrček za kopanje ... pa veliko, veliko ljubezniuser posted image user posted image user posted image !!!

Objemčke in poljubčke vsem!!!user posted image

< Sporočilo je popravil piška goriška -- 14.9.2009 22:02:27 >

(odgovor članu Metuljcica77)
Neposredna povezava do sporočila: 613
15.9.2009 8:35:13   
petkapet
Hu -hu, hu-hu, neprespana sovica je tu user posted image ,

se je vse ok user posted image , samo, da nismo spali od petih zjutraj. Ben, upam, da me bo kmalu zmanjkalo za kako uro.

Ste se pa lepo razpisale o mrazu. Najbrž se bomo lovili samo prve dneve, pol pa bo že vse steklo ku po maslu. Tudi otroci so različni, enim bo toplo eni bodo pa švicali, čeprav so še mičkeni. Na sprehode bomo parkrat vzele kako rezervno dekico....in pol z vajo, bomo prave mojtrice.

Mayamaya, že ki sva obe na burji. Skoraj sigurno, da bo zeblo bolj nas v uha in roke, ko bomo vozičkale ob obali z burjo, kot mičkene, ki bodo zabubljeni v košarah. Jaz bom naredila kot pri prvem, v košarici bo ena deka spodaj, vrhu majčke in žabic bom mu dala pajacka obvezno copakte in gor volneno deko, brez kombiezona.

Skor cele dneve sem doma, včeraj pa sem šla v trgovino, malo za dušo. In sem kupila oljčko in šamponček pa trdo milo. In uppps, srečam sodelavko, jao upam, da ne bo kažina, ker po moje ne bi smela tja z bolniško. Ma dobro sem si rekla, tudi samo doma bit...user posted image .

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 614
15.9.2009 8:42:22   
tassika
Jutro še od mene, jaz sem pa danes tako dobre volje, sem se prav lepo naspala, samo 2x sem šla na wc in pol ob 5-ih zjutraj ko je šel moj v službo se mi je zdelo da je pa biba premirna in sem toliko časa težila, da je začela kolovratit do 6-ih in zdaj sem končno spet pokonci in jem kornfleks z jogurtom, pa tega nikoli nisem marala.

Petkapet lahko greš na sprehod, če je sprehod trgovina tudi prav, ne moreš cele dneve viset domauser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu petkapet)
Neposredna povezava do sporočila: 615
15.9.2009 9:59:21   
ninka80
Spet totalno nenaspan pozdrav.

Je mali bolan in sem spet od polnoči naprej spala vsega skup 2 uri, tko da komaj čakam, da pride mož iz službe in se mu on posveti naprej.user posted image

oblačenje....niso važne rokice, te so lahko hladne, važno je, da niso nogice hladne in pa na zatilju mora biti toplo. Rokice bodo pa dostikrat hladne, asj jih nimajo pokritih.
Naš novemberček je imel oblečena 2 bodija/ 2 mako majčki in pa žabice, pa seveda nogavičke za notri (ali en bodi /mako majčka pa pajacek za počez), za zunaj pa sem mu čez oblekla pajaca in  v vozičku sem imala dekico.
Šal sem pa uporabljala, da mu hladen zrak ni pihal v nos/usta.

Ven sta šla z atijem takoj naslednji dan, ko sva prišla iz P. Ju je babica kr ven poslala, ker za otroka to ni problem, dovolj ga oblečeš, pa je. Jst pa nisem šla 1 teden ven, je rekla, da ne - bila sem šivana (rezana, raztrgana), ker naj bi se mamica po porodu bollj pazila kot  otroček.

Upam, da ta naš roginč ne bo prehitroo prilezel na svet, glede na to, da nimam še nič pripravljeno, cotke so še sposojene....user posted image user posted image
Sem pri 1. mislila, da bo sigurno se perj rodil. Ja pa ja de, na svet je krepko zamujal, tako da zdaj računam mal na to, da bo ta tudi user posted image user posted image user posted image in zato pripravljanje prelagam še za  nekaj časa.

http://nina80.moj-album.com/

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 616
15.9.2009 10:00:43   
ninka80
IZVIRNO SPOROČILO: tassika

Vzela sem 62 da bo za mogoče celo zimo, prvi mesec itak ne greš preveč vn, če pa bo na začetku malo večji pa tudi ne bo panike saj v vozičku se ne vidiuser posted image

zakaj ne, midva sva bila vsak dan zunaj, dop in pop, če seveda ni deževalo.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 617
15.9.2009 10:01:41   
tassika
Ninika80 če se pa mamica počuti dobro pa ni panike it takoj vn ali kako, zakaj pa potem toliko težijo s tistimi 4 tedni domače karantene, sploh pozimi?

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 618
15.9.2009 10:04:07   
*I.am.happy*
ojla

pa naj se še jaz malo javim v debato.

pajacek za v voziček...res je najbrž najbolj praktičen, samo tassika št. 62 se mi zdi pa malo majhna, res je odvisno od firme in številk. kaj pa vem. računaj, da bodo naše bebice novembrske in še vsaj do februarja. nekateri noro hitro rastejo, je že bolje imeti malo večji kombinezonček kot manjši. saj tako je moja prijateljica po 2 mescih pojamrala, da ga ne spravi več not ;)

moram pa rečt, da smo imeli včeraj v MŠ 2. in 3. porodno dobo. skratka kr en strah in panika. kako bom jest rodila tega našega korenjaka. no zdej se bo treba poleg fizičnega dela še v psihični del priprav dat ;)

Drugače sem pa včeraj gledala seznam in ugotovila, da če računamo na žlahto pri določenih stvareh ;), nam manjka samo še kozmetika in pa vse kar jaz rabim za v torbo za v P. pol se pa lahko gremo zares. ampak ne pred novembrom. naj bo še malo na varnem in toplem.

lp

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 619
15.9.2009 10:08:37   
tassika
i.am.happy računam še na kakšen bon pa bom potem drugega kupila, če bo tega prehitro prerasla, saj pravim glede na to da sem bolj male sorte in da bo punčka računam tam na max. velikost 52cm, ker jaz sem bila velika 48 ko sem se rodila moj pa mislim, da 53, sem pozabila.

Ah dobro sem spala ponoči, pa sem zdaj tako zaspana da komaj gledam, kaj je zdaj to?

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu *I.am.happy*)
Neposredna povezava do sporočila: 620
15.9.2009 10:09:46   
ninka80
tassika, kakšne 4 tedne karantene? 1. slišim, pa sem tut 1. novembra rodila.
Ene 3 dni sta šla sama ven, no sej to je za 10-20 min, pol sem šla pa že z njima, sicer 1. mesec nisem nekih tur delala, ker so me še šivi matrali, smo bili pa vsak dan zunaj, mal sprehod, mal pa pred hišo. Potem, po 1 mesecu, sva pa začela vozičkat na veliko :-))

(odgovor članu *I.am.happy*)
Neposredna povezava do sporočila: 621
15.9.2009 10:15:19   
*I.am.happy*
oj...

ej tassika sorry, tele podatke sem pa čist spregledala;) ker sem jest bl pr tavelkih sploh ne razmišljam, da so lahko pa nekateri dojenčki čist mičkeni, punčke pa ja itak ponavadi niso neke velikanke.

glede teh sprehodov je pa tko. saj men je blo tko povedano. včasih je blo 6 tednov!!!! pazit se in ne vem kaj. danes to noben več ne upošteva. nobena mamica. čim grejo lahko, šibnejo ven. bebice pa baje niso občutljive. no razen, če ni lih ne vem kakšen velik minus zunaj.

tale temperatura danes mi pa tko paše. vsi okol mene v dolgih rokavih. samo jaz odpiram okna in se slačim;);)

LP

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 622
15.9.2009 10:17:11   
Nončika
tassika, nisi edina. ponoči sem dobro spala, zdaj sem pa ko cota.

kombinezonček št. 62 bo po mojem na začetku zadosti. v 68-ki bi se tako malo detece zgubilo. saj nekje se cotike menjavajo oz. prerastejo določeno št. v cca 2m. naša je mela št. 56 cca do 1,5m, nato tja do 3,5m 62, šele nato 68. 68-ke je pa mela kar lep cajt.

evo naš čmrlek brše z 100km/h. vsepovprek. da o mehurju ne govorim. že letim na WC.

ninka80, ti si expert v oblačenju novemberčkov, saj maš doma novemberčka. ti boš naša vodička. jaz mam poletno detece, pojma nimam. tolko pa že vem, da ne smemo pretiravat v oblačenju.
jaz sem pri mali mela občutek, da se bo rodila na rok, pa se je 2dni po roku. sedaj mam pa tak strah in pa nenehno me panika lovi, da bom prej pristala na porodni kot bi čas bil za to. ja, saj tam spodaj tudi ni vse lepo in zaprto. se že kar pošteno odpira.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 623
15.9.2009 10:20:18   
Nončika
Iamhappy, jaz sem v kratkih rokavi, odprtem oknu. ponoči se pokrivam samo s koco, okno mam odprto. moj pa godrnja ko hudič. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 624
15.9.2009 10:22:50   
giotti
Dobor jutro babe žabe user posted image

Pikica, v šoli za starše dobiš seznam kaj kupit. Upam, da greš v to šolo, ker je res koristno, vse povejo, tudi glede oblačenja dojenčka ...

Ko ste spraševale, kje bodo naši dojenčki spali na začetku in če bomo kupile zibko ali košaro, je ena napisala, da bo spal kar v lupinici. Zdaj me pa zanima, kaj je s tem mislila?? Upam, da ne misli lupinico, ki gre v avto, ker v tem se dojenček zelo slabo počuti, ker ne more dobro dihati in naj bi bil notri največ pol ure, zato so tudi daljše vožnje z avtom za tako majhnega dojenčka (do treh mesecev) čisto mimo in nasilje nad otrokom.

Midva bova kupila posteljo 160 cm (zdaj imava 140), pa bo spal ponoči pri nama, za čez dan pa moram še nekaj nabaviti, ker če ne bo privezan na mene, bo spal po drugih prostorih, tam kjer se bom jaz zadrževala, tako da bo ločil dnevne prostore od nočnega.

Mayamaya, v Kopru je res veliko bolj toplo kot v Ljubljani, zato ne moreš primerjat, kako bodo oblečeni dojenčki v Lj in kako v KP. Sama o tem še prav nič ne razmišljam, ker niti ne vem, ali ga bom sploh vozila za tiste kratke sprehode v vozičku ali ga bom raje imela pri sebi v ruti. Ko bom na tem, da gremo kam, se bom pa odločila, kako in kaj kupiti. Če ga imaš pri sebi, pa mu je itak ful toplo... Tudi za voziček se mi še nič ne mudi, ker prvi mesec ali mogoče celo dva ni šans, da gremo ven za toliko časa, da bi potrebovali voziček. Seveda se lahjko kdaj dobimo na kavici v KP, računam da bom kar precej bežala na Primorsko iz te totalno neprepihane in smogovske in meglene in hrupne Ljubljane. Samo na začetku prva dva, tri mesece bo bolj tko, ker kot pravim, za dojenčka do treh mesecev je res slabo, če so v lupinici več kot pol ure, do Kopra je pa dobra ura. No, računam da se bomo vmes ustavili in ga dali ven, da zadiha s polnimi pljuči.

Piška, kako sem vesela, da je z vami vse okej in da si polna energije, podobno kot jaz user posted image , in maš prav, morje me je čisto nafilalo, sploh pa sem jaz čisto drugi človek na morju. In, kje pa, nisi edina, ki še nimaš nič za pikico, tudi pri meni ne boš našla ničesar, kar bi spominjalo, da bomo imeli dojenčka. Čakam na porodniški dopust, ko si bom pa res vzela čas za tiste sezname iz šole za starše, pa pokitali bomo stene in jih prebelili.

Nekaj me zanima, a ve boste likale dojenčkove oblekice? Zakaj je to potrebno, če pa se operejo na 90 stopinj user posted image ?

Jaz sem pa še vedno v nebesih, ko vidim, kako se pikec premika po trebuščku in to me tako osrečuje, da ne znam povedati. Samo smeji se mi ves čas in na nič drugega ne morem misliti kot na tačudež v trebuhu...
Danes grem pa na prvo predavanje od mame Zofe, moj porodni načrt je naslov, hardly wait user posted image

Jeee, zunaj je pa sonček, komu se da čepet v službi za računalnikom, če lahko to počnem tudi ko ni sonca. Grem kar malo ven user posted image

Tassika, vaje sem že sfotokopirala, moram samo še napisati kak komentar, da ne boš pretiravala, in ti pošljem...

Aja, še to sem želela povedati. Ne kupovat nekih sintetičnih tablet za omega 3 maščobe. Kupite pravo, hladno stiskano in biološko pridelano laneno olje. To je tudi absoluten vir omega 3, pa še popolnoma naravno je. Lahko date na kruh, v solato, kamorkoli, samo kuhat ne z njim. Pa porabite ga v enem mesecu.

Sem pa še dolžna slikico - naših 29 tednov na prečudovitem otoku:

user posted image

< Sporočilo je popravil giotti -- 15.9.2009 10:30:08 >

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......