giotti
|
Dobor jutro babe žabe Pikica, v šoli za starše dobiš seznam kaj kupit. Upam, da greš v to šolo, ker je res koristno, vse povejo, tudi glede oblačenja dojenčka ... Ko ste spraševale, kje bodo naši dojenčki spali na začetku in če bomo kupile zibko ali košaro, je ena napisala, da bo spal kar v lupinici. Zdaj me pa zanima, kaj je s tem mislila?? Upam, da ne misli lupinico, ki gre v avto, ker v tem se dojenček zelo slabo počuti, ker ne more dobro dihati in naj bi bil notri največ pol ure, zato so tudi daljše vožnje z avtom za tako majhnega dojenčka (do treh mesecev) čisto mimo in nasilje nad otrokom. Midva bova kupila posteljo 160 cm (zdaj imava 140), pa bo spal ponoči pri nama, za čez dan pa moram še nekaj nabaviti, ker če ne bo privezan na mene, bo spal po drugih prostorih, tam kjer se bom jaz zadrževala, tako da bo ločil dnevne prostore od nočnega. Mayamaya, v Kopru je res veliko bolj toplo kot v Ljubljani, zato ne moreš primerjat, kako bodo oblečeni dojenčki v Lj in kako v KP. Sama o tem še prav nič ne razmišljam, ker niti ne vem, ali ga bom sploh vozila za tiste kratke sprehode v vozičku ali ga bom raje imela pri sebi v ruti. Ko bom na tem, da gremo kam, se bom pa odločila, kako in kaj kupiti. Če ga imaš pri sebi, pa mu je itak ful toplo... Tudi za voziček se mi še nič ne mudi, ker prvi mesec ali mogoče celo dva ni šans, da gremo ven za toliko časa, da bi potrebovali voziček. Seveda se lahjko kdaj dobimo na kavici v KP, računam da bom kar precej bežala na Primorsko iz te totalno neprepihane in smogovske in meglene in hrupne Ljubljane. Samo na začetku prva dva, tri mesece bo bolj tko, ker kot pravim, za dojenčka do treh mesecev je res slabo, če so v lupinici več kot pol ure, do Kopra je pa dobra ura. No, računam da se bomo vmes ustavili in ga dali ven, da zadiha s polnimi pljuči. Piška, kako sem vesela, da je z vami vse okej in da si polna energije, podobno kot jaz , in maš prav, morje me je čisto nafilalo, sploh pa sem jaz čisto drugi človek na morju. In, kje pa, nisi edina, ki še nimaš nič za pikico, tudi pri meni ne boš našla ničesar, kar bi spominjalo, da bomo imeli dojenčka. Čakam na porodniški dopust, ko si bom pa res vzela čas za tiste sezname iz šole za starše, pa pokitali bomo stene in jih prebelili. Nekaj me zanima, a ve boste likale dojenčkove oblekice? Zakaj je to potrebno, če pa se operejo na 90 stopinj ? Jaz sem pa še vedno v nebesih, ko vidim, kako se pikec premika po trebuščku in to me tako osrečuje, da ne znam povedati. Samo smeji se mi ves čas in na nič drugega ne morem misliti kot na tačudež v trebuhu... Danes grem pa na prvo predavanje od mame Zofe, moj porodni načrt je naslov, hardly wait Jeee, zunaj je pa sonček, komu se da čepet v službi za računalnikom, če lahko to počnem tudi ko ni sonca. Grem kar malo ven Tassika, vaje sem že sfotokopirala, moram samo še napisati kak komentar, da ne boš pretiravala, in ti pošljem... Aja, še to sem želela povedati. Ne kupovat nekih sintetičnih tablet za omega 3 maščobe. Kupite pravo, hladno stiskano in biološko pridelano laneno olje. To je tudi absoluten vir omega 3, pa še popolnoma naravno je. Lahko date na kruh, v solato, kamorkoli, samo kuhat ne z njim. Pa porabite ga v enem mesecu. Sem pa še dolžna slikico - naših 29 tednov na prečudovitem otoku:
< Sporočilo je popravil giotti -- 15.9.2009 10:30:08 >
|