Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: November2009 - 2. del 16.9.2009 7:43:06
|
|
|
|
caryn
|
jutro ste spet veliko napisale, tako da sem prebrala samo zadnjo stran :) pridne ste, ni kaj. moje stanje se je malenkost izboljšalo (HB), vendar mi je G priporočala da ne delam več polnih 8 ur, tako da trenutno in do nadaljnega delam samo po 4 ure. Upam da mi v službi uspe vse urediti, da bom šla lahko mirno na porodniško. sem pa vesela, da mi ni treba več strogo ležati (čeprav je pasalo par dni, da se je vse skupaj umirilo) in da grem lahko ven in ujamem še kakšen zadnji sončni žarek pred meglo. Pisale ste glede tega kdaj ven z otrokom - nam je v MŠ rekla, da ko se mama počuti dovolj dobro, da gre ven...otročička itak prvič ''peljemo ven'', ko gremo iz porodnišnice do avta :) in če ga primerno oblečemo ni problema, vendar pa ne smemo pretiravati s tem koliko časa smo zunaj...lepo postopno. Giotti jaz ne bom nič likala, ker dam vse stvari v sušilca in se mi ne zdi potrebno da bi 2x opravljala isto delo. Petkapet jaz tudi težko pijem vodo, vendar pa me sedaj po sokovih ful peče zgaga, tako da sem trenutno na radenski :) Mayamaya res super, da v šoli predstavijo porod na tak način, da naših dragih ne odvrne. Pravijo pa da je bolje, da je oče za spodbudo -od pasu gor in da ni dol ko se vse dogaja. Moja prijateljica je danes ponoči rodila punčko . Sem ful vesela in že celo jutro kar kipim od veselja...no sedaj se pa moram še pripraviti za službo da ne zamudim Preživite lep dan drage moje.
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 16.9.2009 8:29:09
|
|
|
|
nogavicka80
|
Jaz sem danes vso noč spala, nobenih pohodov na stranišče, nobenih brc (do te noči, pa smo bili zelo aktivni in hodili na stranišče ponoči)...Zadnji gib sem začutila včeraj pred spanjem in danes kljub vsemu nagajanju, spodbujanju, glasovom, dotikom, menjanjem položajev, ne doživim nobenega giba in sem vse bolj zaskrbljena. Sem pa noseča nekje 31 tednov. A se to dogaja še kateri???
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 16.9.2009 8:48:20
|
|
|
|
Bojana82
|
Nogavička80, saj ne morem verjeti, kot bi jaz napisala tvoj post! Pri meni je popolnoma enako, zadnje brce včeraj pred spanjem, ponoči nobenega zbujanja in danes kljub nagajanju nobenega giba .....sem pa v 33T.....Veš, pomoje je vreme tako, meni se je to že zgodilo ene dvakrat, tako da nič ne skrbi!
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 16.9.2009 9:06:02
|
|
|
|
Menta
|
IZVIRNO SPOROČILO: nogavicka80 Jaz sem danes vso noč spala, nobenih pohodov na stranišče, nobenih brc (do te noči, pa smo bili zelo aktivni in hodili na stranišče ponoči)...Zadnji gib sem začutila včeraj pred spanjem in danes kljub vsemu nagajanju, spodbujanju, glasovom, dotikom, menjanjem položajev, ne doživim nobenega giba in sem vse bolj zaskrbljena. Sem pa noseča nekje 31 tednov. A se to dogaja še kateri??? ENAKO!!!! Včeraj je bil živahen, da sem mislila, da bo skozi trebuh pokukal, danes pa nič. Sem ga pa z angel soundom poslušala in srček veselo tik-taka. Sem pa tudi v 31. tednu Drugače pa tudi nočnih pohodov nisem imela, ker sem včeraj popoldan namenoma manj pila, da se vsaj eno noč približno normalno naspim. Danes pa spet žlampam vodo že na vse zgodaj, da se telo ščisti.
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 16.9.2009 9:06:32
|
|
|
|
mayamaya
|
ej, zdej ste mi pa dale mislit. včeraj zvečer žurka da sem komaj dihala koliko me je pod prsa brcal, ponoči nič wc, zdej pa nisem več sigurna ali sem ga danes kaj čutila ali ne sem pa v 33t tudi jaz
|
|
RE: November2009 - 2. del 16.9.2009 9:11:19
|
|
|
|
*I.am.happy*
|
[/quote] Ja nam je babica v MŠ v Lj, rekla da bodo na obisk lahko prišli samo zdravi partnerji. In da naj ne računamo, da se bo kaj spremenilo, torej da bi pa vseeno lahko še kdo prišel, kvečjemu da bo še bolj strogo. I am happy, ja mi smo tudi včeraj imeli 2. in 3. porodno dobo a hodiš v Lj? Moram rečt, da sem se ene parkrat kar fajn čudila in spraševala, kako nam to ženskam uspe [/quote] ojla... ja v LJ hodim. danes spet upam da bo bolje kot zadnjič. ne babica ne tematika me nista navdušile no ja bo že... punce a je danes kakšna luna al kaj?! vse z istimi težavami. no to, da nisem šla na WC ni težava, to je supeeeeer sam je pa naš mali tud rabil kar precej časa, da se je zmigal. no ampak čim prideva v službo, za mizo se zgane. to bo lenobica aja še to. sem včeraj preletela z eno mlado mamico seznam iz MŠ in ne morem verjet kako se šole in doktrine in priporočila babic razlikujejo od oblekc in kozmetike dalje. in potem vedi kaj kupit, pripravit...!?!?
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 16.9.2009 9:17:43
|
|
|
|
tassika
|
Ojla moja je pa kar živahna danes in je bila tudi ponoči, samo mene pa danes tako trebuh boli, vse mi nekam dol pritiska, komaj sedim, najlažje sem na levem boku, vse ostalo ni prijetno, zdajle sem vzela en buscopan in grem nazaj ležat, sploh ne vem od česa je to
|
|
RE: November2009 - 2. del 16.9.2009 9:18:27
|
|
|
|
tassika
|
aja tiste ki so danes bolj mirni, pojejte eno čokolado ali ap gosti sok, počakajte pol ure in bi mogli začet migat
|
|
RE: November2009 - 2. del 16.9.2009 9:20:54
|
|
|
|
petkapet
|
Jutro punce! Mi smo tudi super spali. Samo da je že od zjutraj v trebuhu prava žurka . Ravno nasprotno je bilo včeraj, ko ga par ur nisem čutila, zbudil se je pa šele popoldne in bil aktiven celo ob 10, 11 zvečer. Mogoče bo pa tako tudi pa danes pri vas , žurka bolj zvečer. Že ki smo pri premikih.....A tistih 10 otrokovih gibov al kolko že, ki jih moraš čutit na dan, pomeni da se šteje npr. sklop 5 minut premikov kot en gib)? Pravkar sem nesla bolniški list k zdravnici. Ja rekla, sestra, da bodo kmalu poslali na komisijo. no, pa da vidimo kaj bodo naumili. Danes dobim od službe izpolnjen obrazec s plačami. Zdej pa grem izpolnjevat še ostale obrazce, da bi nesla kr na CSD, kr je sreda. Če v kej ne bom sigurna, se javim .
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 16.9.2009 9:21:23
|
|
|
|
mayamaya
|
IZVIRNO SPOROČILO: tassika aja tiste ki so danes bolj mirni, pojejte eno čokolado ali ap gosti sok, počakajte pol ure in bi mogli začet migat mmmmmmmmmmm, čokolada. se mi že lušta
|
|
RE: November2009 - 2. del 16.9.2009 9:23:42
|
|
|
|
mayamaya
|
IZVIRNO SPOROČILO: petkapet Jutro punce! Mi smo tudi super spali. Samo da je že od zjutraj v trebuhu prava žurka . Ravno nasprotno je bilo včeraj, ko ga par ur nisem čutila, zbudil se je pa šele popoldne in bil aktiven celo ob 10, 11 zvečer. Mogoče bo pa tako tudi pa danes pri vas , žurka bolj zvečer. Že ki smo pri premikih.....A tistih 10 otrokovih gibov al kolko že, ki jih moraš čutit na dan, pomeni da se šteje npr. sklop 5 minut premikov kot en gib)? Pravkar sem nesla bolniški list k zdravnici. Ja rekla, sestra, da bodo kmalu poslali na komisijo. no, pa da vidimo kaj bodo naumili. Danes dobim od službe izpolnjen obrazec s plačami. Zdej pa grem izpolnjevat še ostale obrazce, da bi nesla kr na CSD, kr je sreda. Če v kej ne bom sigurna, se javim . ja, kako se to res šteje? ker 10 jih je pri meni takoj in jih lahko pol čez dan naštejem tudi 100, če je v formi
|
|
RE: November2009 - 2. del 16.9.2009 9:26:38
|
|
|
|
tassika
|
Meni je rekla moja g. da moram gledat na to, da se čez cel dan kaj dogaja, ni dovolj samo zjutraj 1x ali pa zvečer 1x, da pa ni nič hudega, če včasih spi dalj časa, recimo tudi po 3ure, samo potem pa mora začet kaj dogajat. Meni je rekla, če ni nič nekaj sladkega pojest se vležt na levi bok in počakat in mora sigurno delovat. Jaz jo čutim ponavadi ob 5 zjutraj ko gre moj v službo, predno grem spat pa čez dan tam po 12 in pa popoldne po 4-i in mislim da je dovolj.
|
|
RE: November2009 - 2. del 16.9.2009 9:32:24
|
|
|
|
Menta
|
IZVIRNO SPOROČILO: mayamaya IZVIRNO SPOROČILO: tassika aja tiste ki so danes bolj mirni, pojejte eno čokolado ali ap gosti sok, počakajte pol ure in bi mogli začet migat mmmmmmmmmmm, čokolada. se mi že lušta Mmmm, meni tudi! Sicer je pa nekaj prevalov že naredil, tako da mi je pokazal, da je buden
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 16.9.2009 9:49:40
|
|
|
|
nogavicka80
|
Joj, se že bolje počutim. Ste me potolažile!!! Objemčka vsem (ikona mi ne dela)!!! Naše dete se je tudi že malo zganilo, več pa še pride - upamo :). Gledala sem prejšnji forum, pa nikjer ne najdem (preveč smo klepetale), kje je tista trgovina v Lentiju, kjer ste ve nakupovale? A katera ve, kako jo najdem in kako se imenuje?
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 16.9.2009 9:58:12
|
|
|
|
barbchen
|
IZVIRNO SPOROČILO: petkapet Že ki smo pri premikih.....A tistih 10 otrokovih gibov al kolko že, ki jih moraš čutit na dan, pomeni da se šteje npr. sklop 5 minut premikov kot en gib)? Dobro jutro so , ja nam so na MŠ rekli točno tako kot si napisala petkapet - en sklop premikov se šteje kot 1 gib (npr. da se premika 5 minut non stop in potem čez 15 minut spet, sta do 2 giba). Dali so nam tudi eno razpredelnico, v katero lahko beležimo otrokove gibe in rekli še, da naj bi 10 sklopov naštele med 8. in 17. uro, pa sem si ene 2x tko merila in je blo kr mal napsihiran vse skupi in sem nehala - kot je napisala tassika, če ga/jo čutim večkrat dnevno, potem si ne delam skrbi . Moj mali pa je bil danes živahen kot ponavadi, budnica okrog 4h za edino nočno lulanje, potem pa nekaj pozdravčkov iz trebuha in spanje do 7h - sem prav vesela, da kljub kar veliki količini popitega (vsaj 3l vode na dan in še kakšen mlečni napitek za povrh) nimam pogostejših nočnih obiskov WC-ja - morm kr trkat, da se ne bo kaj zarotilo proti meni . Naredite si lep dan in uživajte! B.
|
|
RE: November2009 - 2. del 16.9.2009 10:52:42
|
|
|
|
ninka80
|
oj, končno smo spet spali celo noč. Mali nima več vročine, sicer še kašlja, ampak spet lepo spi. Tudi naš je danes med bolj mirnimi. Sej sedaj ne bojo več tko aktivno brcali, ker nimajo več veliko prostora. Zdej se bodo bolj čutili tisti aktivni premiki, ko misliš, da ti bo čez trebuh pogledal.
|
|
RE: November2009 - 2. del 16.9.2009 11:16:26
|
|
|
|
tassika
|
Evo iz moje knjigice: V trebuhu polagoma tiščanje napreduje, dihanje je večinoma samo še prsno, saj trebušna prepona zaradi pomaknjenosti v prsni koš pri tem vedno težje sodeluje, prav tako se lahko pojavi tiščanje v medenici. Maternica namreč polagoma izpolnjuje ves razpoložljiv prostor v trebuhu. Medtem ko je zelo razveseljivo, da vaš otrok hitro pridobiva težo, pa boste v tem času vse bolj čutili tudi stranske učinke njegove rasti v obliki različnih tegob in nelagodnosti pri vsakdanjih opravilih, kot so vstajanje, ležanje, pripogibanje, oblačenje, osebna higiena,... Evo zdaj vem od kje mene danes vse tišči in pritiska navzdol, sploh mehur zelo čutim, potem pa ne morem nič lulat Ah bo že minilo, jutri bo bolje a ne
|
|
RE: November2009 - 2. del 16.9.2009 12:37:17
|
|
|
|
Nezy85
|
Pozdravljene so Danes sem čist brez energije, kr spala bi , jooooj te brcike, mislim da jih bom kr pogrešala, to je tak fajn ko te biba notri brca
|
|
RE: November2009 - 2. del 16.9.2009 12:37:28
|
|
|
|
Metuljcica77
|
pozdravljene , paketki / Recinko - mal pomoči rabim please, na CSD sem oddala papirje da mi nakažajo dinarčke, ampak sem danes vseeno naročila par artiklov preko Recinkota. Dobila sem potrdilo naročila na mail, kjer me obveščajo, da me bodo kontaktirali takoj ko bo mogoče ... ali prav razumem ( vem da je ena izmed vas že ubrala tako varianto) da ko me kontaktirajo se zmenim za barve in potem lahko plačam preko TRR oni pa dostavijo? Hvala in lp
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 16.9.2009 12:48:11
|
|
|
|
mayamaya
|
ej, v kolikem času pa sploh dobiš potem nakazan denar od CSD za paket?
|
|
RE: November2009 - 2. del 16.9.2009 13:11:55
|
|
|
|
Metuljcica77
|
jaz sem oddala papirje 09.09. in so mi rekli da do konca septembra dobim odločbo ... denar pa nakažejo 14.10. upam da bo res tako. kar dinarčki zadnje dni kar puhtijo
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 16.9.2009 13:18:20
|
|
|
|
Lupinca
|
I am happy, ja js grem tudi verjetno danes spet v šolo, če me bo murkica lah pobrala kero babico ste pa imeli zadnjič? Mi dva sva bila ob 18h tist dan, je bila neka druga babica kot ponavadi...do zdej so nas mele že 3 različne mayamaya, js sem bila ravno danes na CSD-ju in vprašala tudi za te paketke oz. nakazilo denarja, pa mi je rekla, da če zdej oddam do konec meseca septembra, da bo nakazilo denarja 15.10., ker enrkat mesečno vsem nakazujejo...nevem pa kdaj si ti oddala? zdej pa šibam pire krompirčka skuhat, mi je taščica dans golažka dala in sem prav vesela da ne rabim nekaj pacat v kuhinji Upam pa da boste vse spet kmalu začutile svoje pikice! V petek je neka luna...mislim da prazna? Pa lah da malo vpliva ;)
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 16.9.2009 13:18:44
|
|
|
|
sashy
|
Hoj Najbrž ste me že pozabile ker se toliko časa nisem javila Samo na kratko bom poročala kaj smo kaj počeli. Konec avgusta smo bili na morju in imeli čudovito vreme morje pa je imelo kar 28 stopinj . drugi teden v septembru smo začeli z uvajanjem sinčka v vrtec in smo zdržal samo tri dni zdaj smo pa doma bolani . V ponedeljek sem imela pregled in si G res vzel čas, v glavnem naša pikica ima že 1702g kar je zelo v redu za 30t2d, ostale mere pa tudi kažejo, da je večja in bomo šli najbrž prej v rim kot pri prvem . Naslednji pregled pa imam 9.10. pa še eno slikico sem dolžna. Drugače imam pa 25.9. pri Dr. Strahovi UZ, kjer bodo pogledali vse mere , dolžino materničnega vratu in ostale meritve pa še slikce bom dobila. Za nazaj sem samo preletela in opazila , da je bilo govora o oblačenju. Prvega sem rodila v maju tako, da zdaj za zimo res ne vem, vem pa, da je potrebno otroku staremu do 4 mesece datu eno majčko več kot jo imamo mi (to mislim, da je ena že pisala). Pa še eno vprašanje: V kakšni vstavi so vaši in do kdaj je še čas da se obrnejo, ker naša še zmeraj na ritki čiča?
|
|
RE: November2009 - 2. del 16.9.2009 13:24:52
|
|
|
|
Bojana82
|
Sashy, moji prijateljici se je obrnil na glavico tisti dan, ko je šla rodit......jaz pa sem v 33T in tudi moja punca še veselo čička na ritki, vsaj pred enim tednom je, ko sem imela pregled .....
|
|
|
|
RE: November2009 - 2. del 16.9.2009 13:48:23
|
|
|
|
Lupinca
|
sashy WB ! Nič te nismo pozabile! Pa ful luškan buši!! Si prov simpatična nosečka! Aja kako pa to, da imaš pri dr. Strah UZ? Drugače je pa naša žabika že nekaj časa obrnjena na glavo...tako da upam da tako ostane, da se nebo odločila delat prevalov tik pred terminom, ker baje se tudi to dogaja... Do kdaj naj bi se pa obrnili je pa baje pri vsakem G drugače...oz., tud od vsake nosečnice odvisno kako poteka nosečnost, glede na to, kaj se pol odločijo...al zunanji obrat al karkol drugega...tako da najbolš da kar dr. Strahovo prašaš kaj in kako. ;)
|
|
|
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......