barbchen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Metuljcica77 porodnišnica Postojna ali je katera že bila na ogledu ali pa na predavanjih za epiduralno? prosim napišite kakšno informacijo ( sicer mislim da je že bilo pisano o tem, pa se mi iskreno napisano ne da brat za nazaj, ker je preveč, k tolk čvekamo ) Mam namen it, zaenkrat bolj iz radovednosti, v petek 18.09. ob 13:30 na predavanja o epiduralni, ker je to pogoj, pa da vidim kako in kaj. Metuljcica77, ogled porodnišnice PO smo imeli pred 14 dnevi v sklopu MŠ in mi je bilo zelo všeč - dobila sem tak pristen, domač občutek, skoraj tak kot ko si doma . Popeljali so nas skozi klistirnico do 1 porodne sobe, ker je bila druga zasedena, tu me je malo zmotilo le to, da je soba v bistvu za 2 porodnici in je ločena le z zaveso, ampak tako pač je. Potem so nam pokazali porodno sobo s kadjo, v kateri je možen porod v vodi, sprehodili smo se skozi otroški oddelek, na katerem so bili dojenčki, ki so bili pod lučkami zaradi zlatenice, za konec pa so nam pokazali še kako izgledajo sobe na oddelku - le teh je 11, od tega 7 standardnih sob (s 3 posteljami) in 4 nadstandardne sobe (doplačilo 25€/dan za mamico in 50€/dan, če želi biti zraven tudi očka). Všeč mi je tudi to, da ima mamica čez noč možnost, da jim izroči otročka in ima tako za sebe na voljo bolj miren in krepčilen spanec, da je potem čez dan spočita na voljo svojemu dojenčku. Res je, da sama oprema ni pol toliko bleščeča in nova kot v LJ., sem pa začutila tisto pristnost in odprtost osebja...Babica nam je rekla tudi, da jih lahko v porodnišnico kadarkoli pokličemo, če imamo kakšna vprašanja, dvome, težave, tako da ti svetujem, da jih kar pokličeš in se poizkušaš dogovoriti za ogled porodnišnice - mislim, da ti ga ne bodo odrekli - ker naslednji sklop predavanj v sklopu MŠ je šele konec novembra. Na predavanje o epiduralni pa bom jaz tudi šla, samo ne vem, če ravno ta petek, ker imam dopoldan pregled za astmo v LJ in ne vem, če se mi bo izšlo, mogoče se pa srečava