|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010
10.9.2009 10:33:18   
3Sonček3
Dobro jutro user posted image

7lina7 hudo mi je zate, ampak ne obupaj prehitro pozitivne misli učasih čudeže delajo. Poznam punco k so ji na nuhalni tut rekli da ne bo mela normalnega otroka pa ima zdaj lepga zdravga in navihanga fantka, tako da upanje umre zadnje. Js mam pa danes NS ob pol osmih zvečer pa bi šla najraj že kr zdej, če mogoče kere ne bo user posted image ah sej bom zdržala. Js sm tut zanč kupila nogavičke k so ble tko lepe pa poceni se mi je zdelo da jih nism mogla tam pustit user posted image . No sej res ni nč narobe če malenkost kupiš že zdej, da se še mau pohvališ, da bi pa vse zdej kupile bi blo pa do marca zelo teško čakat user posted image . 7lina7 js vrjamm da bo s tvojim user posted image use uredu in ti misli tako!!!

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 1376
10.9.2009 10:47:33   
Rocio
Oj,

nisem prej videla tvojega sporočila 7lina7....Se opravičujem, če je izgledalo, kot da sem ga ignorirala.

Tako je, kot je rekla sara2007.... Še vedno je to samo ENA od 40, in možnosti so vseeno majhne. Pa se tudi pri tveganjih 1:12000 (ki so, za moje pojme, po izključno UZ pregeldu malo pretirane številke) še vedno zgodi, da pride do napake, kljub odličnim rezultatom in je kakšen otroček pač s kromosomsko napako, ampak tudi obratno je velikokrat. Niso ti rekli, da IMA tvoj user posted image DS, ampak da je možnost, da s temi rezultati ena od 40 nosečnic nosi otročka z DS.
Poskusi razmišljati tako, da je še dobro, da obstaja preiskava, kot je AC, kjer ti bodo lahko povedali čisto točno, kako in kaj. In tudi, če se bojiš, da bi šlo zaradi pregleda kaj narobe-vedi, da je to skoraj neverjetno. ne razmišljaj o tem. Čimveč pozitivne energije, pa poskusi se čim manj obremenjevati, saj vem, da ne gre, ampak......... Če se moraš user posted image , se daj, ampak ne obupavaj. Nič še ni odločeno, samo ene številke so ti prezentirali in velika verjetnost je, da bo vse ok. Po AC pa gremo dalje.

drži se!

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 1377
10.9.2009 11:39:13   
malicki
7LINA7 pošiljam ti en močan in velik user posted image  

Mi prosim lahko poveš kateri krvni test si delala? A to DHT - dvojni horm. test?
Namreč jaz sem tudi že 30+, v prvi nosečnosti o krvnih testih sploh nisem razmišljala, pa tudi tveganje sem imela 1:11000. Ampak zlahka bi bila lahko ravno jaz tista 1 izmed 11.000.

In strah me je prav tega, da bi mi rezultat NS poslabšal. Jutri imam NS in bom razmislila, bomo vidli kaj bo zdravnica rekla.

No sem pa nekaj brskala po internetu na to temo in ti tu lepim izkušnjo ene mamice za pozitivne misli. Pa verjetno bi se jih še našlo več. Tako da ni nujno da bo slabo. OK? Drži se.

NS rezultat: Trisomy 21 1:3894, 18 1:9318, 13 1:75462

Stara sm 25 let in po teh rezultatih me je poslala na krvni test, se pravi dht,ki je poslabšal rezultat za trisomy 21 na razmerje 1:173 in sem z napotnico v 16t šla na amniocintezo,ki je pol pokazala da je vse ok,glede kromosomov. Ta krvni test ti lahko razmerja poslabša,kot v mojem primeru,lahko pa ti pobolša razmerje.

(odgovor članu Rocio)
Neposredna povezava do sporočila: 1378
10.9.2009 12:55:00   
sandrica23
Dober dan!
JAvljam vam rezultate včerejšne NS-vse je vredu,rizik je 1:14759,Srček je nekaj nas malo hecal je 3x bil samo 138,nazadnje pa je pol bil 158 na min.Bila sem pri dr.Pelkičevi v Mb.Moj mali Lan je bil z mano,pa me je božal pa lupčkal,v glavnem priden ko šususer posted image NAš ati pa ni uspel pravi čas prit,ma tako službouser posted image .
Malo mu je bil potem šok,saj je bil trdno prepričan da bomo imeli pupo,še nas vse je ćist znorel z njo in da bo Pia...zaj pa bomo meli še enega FANTKAuser posted image user posted image     Se je tak lepo vidlo,da je rekla dr.da se nebi mogla nobena G.zmotit.Zdaj imam celo 3 PDP-je:20.3,21.3,22.3...tak da ne vem za kerega naj se odločim za seznamček...mislim da bom kr pustila tak kot je.En dan te že bouser posted image

Drugače sem si danes privoščila spanec,od pol 9 pa do 12.30.me spet pritisk zabavauser posted image

7lina7 user posted image

user posted image -Misli pozitivno,bo bolše!v mislih smo s tabouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 1379
10.9.2009 12:56:01   
sandrica23
IZVIRNO SPOROČILO: sandrica23

Dober dan!
JAvljam vam rezultate včerejšne NS-vse je vredu,rizik je 1:14759,Srček je nekaj nas malo hecal je 3x bil samo 138,nazadnje pa je pol bil 158 na min.Bila sem pri dr.Pelkičevi v Mb.Moj mali Lan je bil z mano,pa me je božal pa lupčkal,v glavnem priden ko šususer posted image NAš ati pa ni uspel pravi čas prit,ma tako službouser posted image .
Malo mu je bil potem šok,saj je bil trdno prepričan da bomo imeli pupo,še nas vse je ćist znorel z njo in da bo Pia...zaj pa bomo meli še enega FANTKAuser posted image user posted image     Se je tak lepo vidlo,da je rekla dr.da se nebi mogla nobena G.zmotit.Zdaj imam celo 3 PDP-je:20.3,21.3,22.3...tak da ne vem za kerega naj se odločim za seznamček...mislim da bom kr pustila tak kot je.En dan te že bouser posted image

Drugače sem si danes privoščila spanec,od pol 9 pa do 12.30.me spet pritisk zabavauser posted image

7lina7-Misli pozitivno,bo bolše!v mislih smo s tabouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sandrica23)
Neposredna povezava do sporočila: 1380
10.9.2009 13:01:30   
7lina7
malicki- delali so mi DHT.

vsem hvala za vspodbudne besede.....  bi že.. vse OK! mora bit

Lin@

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 1381
10.9.2009 13:10:42   
7lina7
malicki - delali so mi DHT. takoj po NS so mi vzeli kri.

hvala vsem za vspodbudne besede....
res mi ni jasno,kako je lahko NS idealna, DHT pa porazen...

ironija pa je,da  je po NS zdravnica rekla,da glede na rezultat ne rabima delat DHT. pa je sestra rekla,da si  je že vse pripravila in da ga pač bomo.. hmm...

ne vem.. rabim malo,da v sebi predelam!

Lin@

Neposredna povezava do sporočila: 1382
10.9.2009 13:26:37   
3Sonček3
ej nevem al ste že kej pisale o tem sm se mi neda iskat a na NS morš tut materinsko seboj uzet?

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 1383
10.9.2009 14:21:15   
Tinkarčica
Ojla punce. Sem vas malo zdejle brala in se odločila, da vam pomagam z info, kolikor je v moji moči, ker sem namreč tudi sama user posted image in imam že biopsijo horionskih resic za sabo (podobno kot amniocinteza, samo da se dela do 14. tedna). Rok imam 3.3.2010.

7lina7 naj te malo potolažim: jaz sem imela NS povečano na 4mm!! Takoj sem ukrepala in šla na BHR in zdaj čakam rezultat (še en teden!). Moje tveganje je 1:18! Skušam bit zelo zelo pozitivna, ker se drugače super počutim, vsaj zadnji teden. Upam, da so te seznanili, da dejansko po posegu ugotovijo user posted image z DS samo v 5%; se pravi da imaš 95% možnosti, da NI nič narobe!

3Sonček3 - materinsko moraš vzet zraven (seveda če jo že imaš)!

Lep popoldan še naprej vam želim!

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 1384
10.9.2009 14:39:32   
3Sonček3
Hvala Tinkarčica in dobrodošla user posted image

(odgovor članu Tinkarčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1385
10.9.2009 15:41:14   
7lina7
Tinkarčica- v bistvu mi nihče nič ni rekel al pa razložil.. vse je potekalo po telefonu. zjutraj me je klicala G,ki mi je delala NS,mi povedala,da žal DHT kaže drugače kot UZ NS,ki je bila pa super..da je sama presenečena in da mi glede na tveganje 1:40 priporoča amniocentezo. v 10 sekundah sem se morala odločit  al grem, al pa ne in me je kr naročila za 18.9.in to je blo to..

zdaj pač iščem po netu...pa tud punce tukaj mi malo pomagajo. enostavno nisem bila pripravljena na to..

ampak,ker verjamem,da to kar pričakuješ tudi dobiš... vem,da bo vse ok!! in pričakujem samo dobre rezultate!!

Lin@

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 1386
10.9.2009 15:53:35   
lana70
danes sem pa imela nuhalno...bebica velika 77.7 mm je bila ful presenečena, drgač pa pričakovani rezultati: NS 2,6mm, adjusted risk 1:105, priporoča AC......

.....in prišla je Živa....

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 1387
10.9.2009 18:41:15   
vekybel
3sonček3: ni ti treba sam lahko jo vzameš, ker je odvisno pri kom delaš NS. Jz sm jo pri Pelkičevi in mi ni zahtevala materinske.

7lina7: jz držim pesti s teboj in vem da bo vse uredu. Samo ne obupat in glavo gor! Še dobro da imamo tako dobro zdravstveno tehniko da nam pomaga, kako je bilo včasih NIČ, mi vsaj imamo pomoč in se lahko še pravočasno odločimo. S tabo smo. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lana70)
Neposredna povezava do sporočila: 1388
10.9.2009 20:10:58   
soni
No, tudi sama se bom sedaj odkrila. Sem anonimna z rokom 25.3.
Žal sem tudi sama prišla s pregleda NS zelo žalostna. Moja nuhalna je bila 2,3. Tako so tudi meni takoj vzeli kri in čez teden dobim konkretnejši odgovor. Pri prvi nosečnosti z dvojčki sem imela NS pri enem od plodov povečano nuhalno na 4,3. Tako da sem šla na AC in po doooolgih treh tednih sem dobila rezultate, da je vse ok. In je tudi bilo. Sedaj me očitno ta zgodba čaka še enkratuser posted image .

Vsem nam želim zdrave user posted image .

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 1389
11.9.2009 8:21:38   
branka28
IZVIRNO SPOROČILO: sandrica23

Dober dan!

Čestitke Sandrica23, upam da bomo še mi imeli fanteka,če pa bo pupika, pa bo tudi ok.user posted image

7LINA7 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tudi  jaz imam danes NS, komaj čakam in upam da bo vse vredu.user posted image
Sporočim potem kako je bilouser posted image .

Lep danuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1390
11.9.2009 9:39:51   
3Sonček3
Dobro jutro punce

Včeraj sm bla na NS riziko je 1:7815 opažam da mam večji rizik kokr kera od vas sm me je računalnik vrgu na tveganje 15 letnice, tako da je čisto vse uredu. Srčk je biu 151 mal manj kukr je običajno ampak to ni nč hudga, velik je pa 5,6cm (je še zelo mejhn se men zdi, sm prčakvala mau večjega). Pa spola se ni vidlo sm bla kr mau razočarana,je meu tko prekrižane nogice da ni mogu dr. nč povedat a mislte če bi biu fantk da bi se useeno vidli tisti zametki a lahko še upam na fantka. PDP-ja mi niso spreminjali ker se je use ujemalo z že napisanim. Biu je pa tko navihan skor ceu pregled je kr neki skakou kot da bi se mu kolcalo. Vzela sm cd pa bom pol probala dat posnetk gor v moj profil če se bo dalo
Vsem user posted image lep dan čeprou deževen, vsem ki ste držale pestke zame hvala user posted image , vse ki pa še imate preglede pa srečno user posted image js mam naslednji pregled 2.10.2009 upam da bo hitr minilo.

(odgovor članu branka28)
Neposredna povezava do sporočila: 1391
11.9.2009 13:15:39   
srečica
Hej punce

da se vam po dolgem času spet javim. Nuhalna za mano. Vse je ok, noseča 13 tednov, za spol še nisem vprašala. Zredila sem se že za 3 kg, to kar sem se v prvi nosečnosti v 23 tednu. Koliko ste se ve? Prvič sem se jaz 16 kg a sem potem zelo hitro z dojenjem vse izgubila. Iz porodnišnice sem prišla z 8 kg manj.

Zanima me ali katere že kaj ve o tem vozičku Jolly bee? Izgleda fenomenalno, cena pa je tudi ok. Prosim za vaša mnenja.

Lepo se imejte

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 1392
11.9.2009 14:10:59   
sandrica23
Glede tega vozička...meni osebno ni všeč,kr nima dovolj sence...tisti dežnički pa mi tud niso všeč...sem pri Lanu mela hauk-ov voziček pa sem bila zelo zadovoljna z njim je šlo držalo v obe smeri, in takega tudi zdaj iščem.  ..vrejtno dobim Quinny-ja,Drugače pa bom kr starega,nazaj vzelauser posted image
Pri Lanu sem se zredila 12 kg,zdaj pa že 4kg-12t oz.13t.

Lep dan še naprej!!

(odgovor članu srečica)
Neposredna povezava do sporočila: 1393
11.9.2009 14:24:57   
Anonimen
7lina7 in ostale s slabimi rezultati NS: mene so vsi prepričevali naj ne hodim na NS, češ, kaj boš pa naredila, če bo rezultat slab. Splava definitivno nebi šla delat, tudi če bi AC kazala slabe rezultate- samo že 7 mesecev prej bi se sekirala in bila obupana, skratka brezveze! No, pa sem vseeno šla, rezultat je sicer 1: 12037 kar je super, srček bije super, skratka je dober rezultat. Recimo kaj pa če ni? Kaj pa če je recimo tako kot pri 7lini7? Tega ne bom vedela do rojstva mojegauser posted image in tudi nočem vedeti. Ti ginekologi samo kasirajo, pregled je rutinski v 10 min je vsega konec, še bebike svoje si ne moreš dobro ogledati-vsaj jst sem imela takšno izkušnjo, ožamejo te pa za 60€ kar vsaj zame ni malo. Od moje kolegice sestrična dela kot medicinska sestra pri neki ginekologinji in je povedala, da je za nosečnice mlajše od 35 let bedarija na NS hodit...no, samo povem kakor je povedala. Jaz definitivno če bom imela še kakšnega otroka ne grem več na NS! In še nekaj...verjemite mi punce, da bodo vašiuser posted image zdravi ko dren!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 1394
11.9.2009 14:45:22   
malicki
Uf punce, kaj je zdaj to user posted image , za vse ki vas čaka AC pošiljam user posted image  držite se.

Jaz imam pa danes NS in sem že tudi čisto živčna. Za krvni test se še nisem odločila, malo tudi zaradi strahu pred slabimi novicami. Pa če bi vprašala za spol tudi ne vem.

Ko še nisem vedela, da sem noseča, niti si nisem najmanj mislila, bili smo na morju, dobre 3 tedne po zadnji M., sem sanjala, da sem rodila fantka in sem prav videla mojga user posted image  kako stiska user posted image  in kako ponosen je na sinka. Mislim svašta.

Prvič pa nisva vprašala in je bilo zelo lepo presenečenje. Pupika - vsi, vključno z nama, smo bili namreč 99% prepričani, da bo fantek.

Neposredna povezava do sporočila: 1395
11.9.2009 14:49:52   
Čmrlika
IZVIRNO SPOROČILO: vekybel

ja šumeče tablete magnesol so dobre za proti krčem, vprašaj v lekarni.

so, smpsk tele so proti ostalim hudičevo drage...ni pa nič druga kot navaden magnezij, tako da priporočam bilo katero magnezijevi šumečo in je to to! user posted image

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 1396
11.9.2009 14:49:55   
Čmrlika
IZVIRNO SPOROČILO: 7lina7

Tinkarčica- v bistvu mi nihče nič ni rekel al pa razložil.. vse je potekalo po telefonu. zjutraj me je klicala G,ki mi je delala NS,mi povedala,da žal DHT kaže drugače kot UZ NS,ki je bila pa super..da je sama presenečena in da mi glede na tveganje 1:40 priporoča amniocentezo. v 10 sekundah sem se morala odločit  al grem, al pa ne in me je kr naročila za 18.9.in to je blo to..

zdaj pač iščem po netu...pa tud punce tukaj mi malo pomagajo. enostavno nisem bila pripravljena na to..

ampak,ker verjamem,da to kar pričakuješ tudi dobiš... vem,da bo vse ok!! in pričakujem samo dobre rezultate!!

BO; VSE BO OK! sploh ker si se sama tako odločla punca! user posted image

user posted image user posted image user posted image

tudi pri vama     soni in lana70! še za vaju....user posted image user posted image user posted image

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 1397
11.9.2009 16:04:26   
7lina7
mi ni dalo mira pa sem  se obrnila na dr.Pušenjaka .zanimalo me je zakaj se rezultata NS in DHT tako razlikujeta. in tu je odgovor ( prekopiran) :

Spoštovani,

kaj naj vam rečem? DHT je neodvisen test prvega trimesečja in prav zato ga lahko kombiniramo z NS. V dopisu ste zapisali, da je tveganje po DHT 1:40 vendar ni razvidno če gre samo za tveganje DHT ali za skupno tveganje NS * DHT, torej v rubriki "adjusted risk"? Zakaj prihaja do takšnih rezultatov DHT res ne vem, vendar do zdaj med tistimi nekaj 10 vam podobnih, kolikor sem jih med več 1000 srečal, še niti eden od njih ni ob AC pokazal kromosomske napake pri plodu. To seveda nič ne pomeni, ker ste vi lahko prvi a vendar, lahko bi šlo tudi za laboratorijsko napako. Kakorkoli, če je rezultat pod rubriko "adjusted risk" > 1:300, vam pripada AC. Postopek OBMP sicer vpliva na rezultat, vendar bi to naj bilo vključeno že v izračun programa, če so ob vnosu vaših podatkov vpisali, da ste zanosili s postopkom IVF.

mag.Stanko Pušenjak,dr.med.,specialist ginekolog in porodničar 

torej.....tak kot sem rekla : VSE BO OK!!!

..PA ŠE SONČEK JE POSIJAL!! user posted image

lep popoldan!!

Lin@

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 1398
11.9.2009 19:03:57   
branka28
Ojlauser posted image

javljam rezultat NS, vse ok risk je: 1:2473, srček bije 154bpm,user posted image je velik 71.5 mm.
Vse je na svojem mestu, rokice, nogice, itd.user posted image user posted image
Pregled je trajal 20min. doktor Rosič se je res maksimalno potrudil.user posted image user posted image user posted image
Spol, pa se žal ni videl.user posted image

L.p.user posted image

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 1399
11.9.2009 21:43:39   
mojcej77
Živjo, punce!
Bil je naporen, a lep dan...začel se je s potjo v Domžale in NS - vse je OK, vse se je lepo videlo, vse je na svojem mestu, srček bije 156 na minuto in tko...z dr.Strahovo sem tudi zelo zadovoljna, ona pa baje z najino ("skoraj ziher", po njenih besedah) punčko :D.
Ne morem verjeti, ko gledam posnetke, da je v meni nekdo tako živ...nič še ne čutim - samo občutek imam, da je nekdo tam:))).
Moj je pa tudi ves ponosen....
Držim pesti za vse!!!!

(odgovor članu branka28)
Neposredna povezava do sporočila: 1400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?