mama11
|
IZVIRNO SPOROČILO: mamuška DOminika tdui nekaj baše gibanje, saj mi zadnje tedne redno leti na nos, ves čas ima pobito glavo tako da gremo spet malo v razvojno se pokazat, da ne bi česa spregledali. Ni nujno, da je kaj gibalnega - Tamara je to poletje tolikokrat pikirala po tleh, da bi se človek vprašal, kaj ji je, pa včeraj v razvojni (šli sva zaradi stopal) ni zdravnica nič komentirala. Moja interpretacija - naval rasti, ker je v dobrih 2 mesecih zrasla za 4 cm. Ja, iz razvojne imam nove podatke za obe - Tamara je na 87 cm in 13.3 kg, Julija pa na 63 cm in 6.2 kg. Mlajši naraščaj me je ful osramotil - še dan pred tem je na trebuhu spet samo ležala, potem pa toliko obrnila glavo, da je zarinila nos in usta v podlago (beri, raje ne diha kot pase kravice) - v razvojni jo pa zdravnica prevali na trebuh in kaj se zgodi - glavo drži pokonci kot poklicna pastirica. Too much, sem tako zafarbala sredi ambulante. Skratka, vse OK, z obema, mlajšo čez 3 mesece pripeljemo še enkrat, da se pokaže in to je to. Sicer pa sem se včeraj naletala kot zmešana. Bil je tudi prvi dan uvajanja v vrtec. Pripeljala sem jo malo pred osmo. Oči je imela velike in okrogle, pa čisto tiho je bila prvo uro (zelo nenavadno zanjo). Takoj sem videla, da sta tam še dva "hudo živahna", kot je naša, pa ena punčka je tako jokala kot dež - v eni roki Nodi, v drugi flaška, v ustih duda, obenem pa tak srce parajoč jok. In jokala je ves čas, ko sem bila tam in ko sem se vrnila . Skratka, po dobri uri sem šla za eno uro ven, prišla nazaj, smo se z otročki še malo igrali, potem sem pa šibala Tamaro dat spat in z Julijo na UZ in v razvojno. Danes v vrtcu - začelo se je s hudim zastojem na cesti proti Škofljici, ker je bila ob 6h zjutraj na Rudniku večja prometna nesreča. Prvič sem videla, da ljudje na ful ozki cesti na cestišču pustijo avto in z otroci peš tečejo proti šoli, ki je tudi na poti proti vrtcu (bilo je že kakšnih 20 min čez osem, kolona se pa nikamor ni premaknila že pol ure). In Tamari razlagam, da otroci tečejo v šolo, pa mi ona prijavi, da bi tudi šla v šolo... ja, je mislila, da je eno dopoldne v vrtcu že zadoščalo . Z njo sem bila v vrtcu kakšne pol ure (mimogrede, ista punčka kot včeraj je spet jokala, jokala, jokala; sem jo imela en čas še jaz v naročju, tako mi je bilo hudo zanjo), potem sem jo v dogovoru z vzgojiteljico pustila do pol treh. Ful mi je bilo tesno v prsih, sem se peljala na banko v LJ po ful daljši poti, pa v trgovini pozabila kupiti pol stvari, samo razmišljala sem, kako je moji pikici. Ob pol treh sem šla s cmokom v grlu nazaj, stopim čez vrata in sosedova punčka na pol v joku zašiba k meni v naročje, ko je videla znan obraz. Jaz gledam naokoli, vidim Tamaro v atriju na igralih in jo pokličem... nič. Je šla vzgojiteljica k njej in ji rekla, glej, mamica je prišla pote. In Tamara zašiba proti meni, naravnost mimo mene in se zapodi v drug kup igrač... toliko o tem, kako je mama ena sama. Skratka baje se je imela super, tudi spala je tam (to me je najbolj skrbelo, saj je vajena spati sama v zatemnjeni sobi), dobri dve uri, pa še bi počivala, če je ne bi prišla iskat njena nova pajdaša (ja, uganile ste, ravno tista "hudo živahna" dva ). Vzgojiteljica je rekla, da je potegnila dekico čez glavo in zaspala precej hitro. Sicer se je enkrat polulala v hlače, sem pa to tudi pričakovala, se tam enostavno preveč dogaja. Aja, je pa naša pupa v slabih 2 dneh v vrtcu prispevala, da sta vzgojiteljica in pomočnica postali vodovodarici - v igralnici imajo tudi majhen umivalnik, da si lahko pred in po obrokih umijejo roke. Takoj mi je bilo jasno, da to ful ni dobra pogruntavščina, ker naša ful uživa, če našpona vodo do fula in jo potem z rokicami poskuša zaustaviti, da vse škropi naokoli. Tako sem včeraj in danes dobila popolnoma premočen puloverček v njeni omarici (še dobro, da ji vedno dam dva popolna kompleta zraven za preoblečt). Danes sta se vzgojiteljica in pomočnica spravili in zategnili cev, da voda v tem umivalniku ne teče več. Potem smo šle na UE Vič Rudnik dvignit gradbeno dovoljenje in na poti nazaj v avtu razlagam Tamari, da zdaj gremo pa domov k očiju (ki je v njenih očeh ful večji car kot jaz), pa mi mula mala reče "ne, ne očiju, v vrtec". Hahahahaha, skratka, tudi moj se bo moral odslej bolj potruditi, da ga bo še tako čislala. Še posebej, ker je eden od "ta živahnih" fantek . Jutri jo skratka samo oddam in grem (tak je plan, bomo videli, kaj bo pa ona imela v mislih). IZVIRNO SPOROČILO: manca Počutim se izrazito nenoseča, ko pa pogledam na koledar mi je pa jasno, kako daleč sem že ...le kam so šli ti tedni in meseci. Ej, točno tako. Meni še zdaj ni jasno, kdaj je v drugo minil čas med nuhalno in porodom. Mamathea, ful ste luštni. Vidim že po fotkah, da je Leja še vedno večja od Julije. Mi spet bolj malo dobivamo na vagi. IZVIRNO SPOROČILO: tabi pa dudo je opustila , Recept prosim. Bi ga nujno rabili. Preobuje pa... naša se zaenkrat samo sezuje . Sicer pa bravo za Niko in Nejca. Barika, pa daj pritisni že, 9.9. se izteka. Ajtak, super za sedež. Ga imajo pri enem sorodstvu in so ful zadovoljni. Samo najbrž niso tako dobro prišli skozi s ceno, kot je uspelo tebi.
|