Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice III.del 10.9.2009 9:41:36
|
|
|
|
Najaa
|
PERSIDA, na koliko ur ti jesta podnevi. Nika tud raje večkrat po manj. Tk da je na cca 2 ali 2,5 ure po 100ml.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice III.del 10.9.2009 11:07:09
|
|
|
|
Nina00
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 Ta je pa res dobra. Kot da ne vejo, da to otroka zmede No, pa naj sedaj čistijo zmedo, ki so jo ustvarile Upam, da si jim povedala, da naj tega ne počno več. Jaz vem, da bi mi piskala para pri ušesih ven, če bi kaj takega naredile. Pri nas se na srečo kar lepo dogovarjamo glede takih stvari, tako da je doma in v vrtcu enako. Včasih celo kaj prej uspe v vrtcu kot doma - npr popoldansko spanje brez dude. No, pa tudi to smo rešili in naš veliki odvisnik od dude že 2 meseca nima dude. Po njihovo naj bi ji dajale plenico gor za spanje, sam sem povedala, da je bila in je doma suha. Čisto sama gre lulat in kakat. No, zdaj je recimo da malo bolje tudi v vrtcu. Ja res žalostno, da moramo starši skoraj da zahtevat, da ne dajejo več plenice gor. Mislim, da se po tem vidi kvaliteta vzgojiteljice. Koliko se ji da pomatrat. Vaši zgleda, da bolj malo Upam, da se vsaj drugače ukvarja z malčki in ne čveka s kolegico.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice III.del 10.9.2009 11:10:22
|
|
|
|
Nina00
|
IZVIRNO SPOROČILO: felix7 IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 Sta se s Helimaško že za kako kavo v G. zmenile? nama nekako ne rata jaz sem bolj poredko v Grosuplju oz. kadar sem, vedno letam po opravkih in je Jure običajno pri babi. A mi daš tvojo telefonsko na ZS, da te naslednjič pokličem, ko bom letala kaj naokrog? Imaš ZS
< Sporočilo je popravil Nina00 -- 10.9.2009 11:11:01 >
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice III.del 10.9.2009 11:13:27
|
|
|
|
Nina00
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 Živjo!! Evo mi smo dane s pridni smo prebarval dnevno, sedežno dal not zdaj čakamo pa še le tišlerja. Za vrtec je župan, ko je prišel čestita rekel, da se vedno najde nekaj prostoram, za kake otroka, tako da še to moram it uredit. Kaj se selite ali le na novo opremljate? Nisem na tekočem. Se še pozna dolga pavza na RR zaradi morja in naše selitve Ne lani sva se vselila, sam ni bilo denarja pa sva uredila osnovne prostore, zdej pa končno še dnevna na vrsti Super Saj pri nas smo pa kuhinjo pustili od predhodnih lastnikov in jo bomo (upam da) enkrat zamenjali in naredili bolj po naše
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice III.del 10.9.2009 11:14:30
|
|
|
|
Nina00
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 GH - kdaj boste začele z mesom? S tem mislim perutnino, govedino? Ali med zelenjavo, ki jo kuhate dajete kaj olja (rastlinskega ali olivnega) ter soli? Z mesom po 8. mesecu. Najprej perutnino. Pri prvem sem kar kmalu začela dodajat malo olivnega olja v kašice, sol pa mislim, da tudi nekje okoli 8. meseca pa še to le par zrnc. Men je P rekla, da lahk z perutnino že začneva Saj pravim, da mi je čudno, ker dajejo tako različna navodila
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice III.del 10.9.2009 11:16:40
|
|
|
|
Nina00
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m IZVIRNO SPOROČILO: PERSIDA tasi - kdaj pa je urin že dišal mi povej .Pri nas ne smrdijo plenice ampak tisto kar se na lu,lu,lulaaaaaaaaaaa ja ni dišal, samo še nisem pri nobenih plenicah tolko vohala, kot voham pri teh Pamperskah. Pa imam Made in Germany za katere pravijo da so dost boljše. Vraga so A so mogoče plenice začele bolj smrdet odkar L. je meso? mogoče ja... Je lahko to razlog. No, saj boš vidla, ko boš začela druge plenice uporabljat. Pa sporoči, me zanima
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice III.del 10.9.2009 11:24:33
|
|
|
|
Nina00
|
IZVIRNO SPOROČILO: ema tiara ...glede glutena-za njega sem slišala pri tretjem otroku,noben takrat ni opozarjal na nevarnost le tega...po moje če ima otrok alergijo se bo pokazala pri pol leta al pa pri letu in pol...sem pa pri zadnjih dveh tudi jaz začela malo bolj pazit... Kar se tiče alergij to ravno ne drži. Ker se otrokov imunski sistem še razvija, ni nujno, da se bo neka alergija pokazala pri otroku ne glede na to, kdaj pride v stik z alergenom. Tudi črevo se še razvija in na začetku prepušča tudi večje molekule kot kasneje. Gluten pa odsvetujejo zaradi možnosti nastanka celiakije. Seveda nekdo, ki nima predispozicije za to bolezen, ne bo razvil bolezni, tudi če pride v stik z glutenom prej. Ampak mi dejansko ne vemo kako je s tem pri našem otroku, tako da ...
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice III.del 10.9.2009 11:26:21
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 Ta je pa res dobra. Kot da ne vejo, da to otroka zmede No, pa naj sedaj čistijo zmedo, ki so jo ustvarile Upam, da si jim povedala, da naj tega ne počno več. Jaz vem, da bi mi piskala para pri ušesih ven, če bi kaj takega naredile. Pri nas se na srečo kar lepo dogovarjamo glede takih stvari, tako da je doma in v vrtcu enako. Včasih celo kaj prej uspe v vrtcu kot doma - npr popoldansko spanje brez dude. No, pa tudi to smo rešili in naš veliki odvisnik od dude že 2 meseca nima dude. Po njihovo naj bi ji dajale plenico gor za spanje, sam sem povedala, da je bila in je doma suha. Čisto sama gre lulat in kakat. No, zdaj je recimo da malo bolje tudi v vrtcu. Ja res žalostno, da moramo starši skoraj da zahtevat, da ne dajejo več plenice gor. Mislim, da se po tem vidi kvaliteta vzgojiteljice. Koliko se ji da pomatrat. Vaši zgleda, da bolj malo Upam, da se vsaj drugače ukvarja z malčki in ne čveka s kolegico. Ah, no comment. Me berejo razni špijuni... Enkrat na kofetu kaj več.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice III.del 10.9.2009 11:27:50
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 IZVIRNO SPOROČILO: ema tiara ...glede glutena-za njega sem slišala pri tretjem otroku,noben takrat ni opozarjal na nevarnost le tega...po moje če ima otrok alergijo se bo pokazala pri pol leta al pa pri letu in pol...sem pa pri zadnjih dveh tudi jaz začela malo bolj pazit... Kar se tiče alergij to ravno ne drži. Ker se otrokov imunski sistem še razvija, ni nujno, da se bo neka alergija pokazala pri otroku ne glede na to, kdaj pride v stik z alergenom. Tudi črevo se še razvija in na začetku prepušča tudi večje molekule kot kasneje. Gluten pa odsvetujejo zaradi možnosti nastanka celiakije. Seveda nekdo, ki nima predispozicije za to bolezen, ne bo razvil bolezni, tudi če pride v stik z glutenom prej. Ampak mi dejansko ne vemo kako je s tem pri našem otroku, tako da ... Poznam dve osebi, ki se jima je celiakija razvila šele pri 30 letih. V čem je pol fora? Itak da 30 let nazaj niso pazili in so že pri 2m dajali krače ipd. Sam vseeno, a ni zanimivo? Pa pri eni nima nihče v družini. Pri eni pa je možnost, sam niso ziher.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice III.del 10.9.2009 12:05:30
|
|
|
|
Nina00
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 IZVIRNO SPOROČILO: ema tiara ...glede glutena-za njega sem slišala pri tretjem otroku,noben takrat ni opozarjal na nevarnost le tega...po moje če ima otrok alergijo se bo pokazala pri pol leta al pa pri letu in pol...sem pa pri zadnjih dveh tudi jaz začela malo bolj pazit... Kar se tiče alergij to ravno ne drži. Ker se otrokov imunski sistem še razvija, ni nujno, da se bo neka alergija pokazala pri otroku ne glede na to, kdaj pride v stik z alergenom. Tudi črevo se še razvija in na začetku prepušča tudi večje molekule kot kasneje. Gluten pa odsvetujejo zaradi možnosti nastanka celiakije. Seveda nekdo, ki nima predispozicije za to bolezen, ne bo razvil bolezni, tudi če pride v stik z glutenom prej. Ampak mi dejansko ne vemo kako je s tem pri našem otroku, tako da ... Poznam dve osebi, ki se jima je celiakija razvila šele pri 30 letih. V čem je pol fora? Itak da 30 let nazaj niso pazili in so že pri 2m dajali krače ipd. Sam vseeno, a ni zanimivo? Pa pri eni nima nihče v družini. Pri eni pa je možnost, sam niso ziher. Celiakija obstaja v celi paleti "jakosti" in tudi vse še ni čisto jasno. Večkrat je tudi težko dokazljiva. Lahko, da sta imela že prej celiakijo v blagi obliki, nato pa je v 30 letih nek faktor stanje poslabšal in sta šele takrat zaznala, da imata težave.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice III.del 10.9.2009 12:14:08
|
|
|
|
Nina00
|
IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 IZVIRNO SPOROČILO: PERSIDA kokica - kaj je to spanje ?Kupim 5 ur skupnega spanja ,če katera proda Daj nehaj, kaj ni šlo nič čez dan? Kak še te lahko hodiš? punce sam res, kako zdržite brez spanja? kapo dol, res, meni če ni tidtih 6ur v kosu je kr kruta pol drug dan Jaz pri prvem tja do enega leta nisem spala 6 ur v kosu. Tam 4 ure že. Ko je bil pa star 9 mesecev, se je pa zbujal vsako uro celo noč in kadar je potegnil 2 uri skupaj, sem bila jaz že kot rožca. Sem šla občasno z njim popoldne spat in potem je kar nekako šlo. Nisem pa bila sposobna umskega dela - da bi kaj brala ali študirala za službo, ni bilo mogoče. Sedaj pa tudi še nisem spala 6 ur skupaj. Brin že potegne prvo rundo 4-6 ur, a kaj, ko takrat jaz še ne spim
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice III.del 10.9.2009 12:14:12
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 Celiakija obstaja v celi paleti "jakosti" in tudi vse še ni čisto jasno. Večkrat je tudi težko dokazljiva. Lahko, da sta imela že prej celiakijo v blagi obliki, nato pa je v 30 letih nek faktor stanje poslabšal in sta šele takrat zaznala, da imata težave. Aha, možno. Kaj pa vem. No da ti povem off topic, da je Tija včeraj kakala v vrtcu. Upam, da bo danes tudi.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice III.del 10.9.2009 12:15:45
|
|
|
|
Nina00
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 ma midva sva tehtala med poroko in dnevno, pa sva izbrala slednje, čeprav sva poroko sam odložila za leto ali dve... Pol mate pa drago dnevno
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice III.del 10.9.2009 12:16:48
|
|
|
|
Nina00
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa No da ti povem off topic, da je Tija včeraj kakala v vrtcu. Upam, da bo danes tudi. Tija! Saj taka fajn punca hitro pogrunta kaj je boljše
< Sporočilo je popravil Nina00 -- 10.9.2009 12:17:12 >
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice III.del 10.9.2009 12:25:12
|
|
|
|
Nina00
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m IZVIRNO SPOROČILO: felix7 IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 IZVIRNO SPOROČILO: PERSIDA kokica - še koliko bi lahko zraven malo zaprla oči je danes prišel moj malo prej domov in seveda on ma tako gužvo na telefonu ,in ko se oglasi na telefon je cela koča v luftu.Če bom kdaj v večeru ,da sem pokončala dragega pol veš zakaj ker drugo ne dela ko pride domov kot telefonira .Spet mi je všlo ,pa kaj čem ,če je res.........Počasi bom dala na rr da iščem očeta mojim otrokom v pravem pomenu besede Joj, te popolnoma razumem. Moj tudi, ko ima dopust ga nonstop iz službe kličejo in sprašujejo bedarije on pa veselo odgovarja, da se ki ne bo zamero komu.... za vaju obe. moj se je pa očitno ločil od mene in se poročil s svojo novo službo še na dopust sem ga komaj zvlekla, s tem, da ga samo dva dni ni bilo tam... Da ne govorim, da je imel sabo laptop in telefon, preverjal mejle in telefonaril, kot da se bo svet ustavil, če ga dva dni ne bo. a še lahko jaz povem? Danes ob 6h zjutraj je gsm zvonil, da gre nekaj narobe in naj pove kaj naj naredijo On pa na dopustu. Za Pri nas je tudi na dopustu ob 7h zjutraj zvonil telefon, a ga ni slišal in ob 9h, ko je poklical nazaj, je bilo že vse rešeno. Potem je pa kar gsm izklopil do konca dopusta.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice III.del 10.9.2009 12:40:38
|
|
|
|
Nina00
|
IZVIRNO SPOROČILO: yania Ma sem se danes kar malo zamislila glede tega glutena.....baje da lahko ima kasneje težave al pa se kaka celiakija pojavi če prej začneš s tem, čeprav se težave ne kažejo zdej...a je to res....ma naj grejo nekam.. in zdej bom s strahom dajala piškotke, in upala da mu ne škodujem... no sej ne dobi vsak dan, ma imava prvo škatlo, to je ene 14 dni že,,,pa na 3 dni dobi kakega...samo vseeno... Ja, to je res. Ampak se najdejo tudi piškoti, ki ne vsebujejo glutena. Če jih boš iskala, pa bodi pozorna, da ni kakih drugih svinjarij noter, ki niso primerne za dojenčka.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice III.del 10.9.2009 12:43:26
|
|
|
|
Nina00
|
IZVIRNO SPOROČILO: helimaša drgač pa nina00 lahko se drug tedn kej zmenmo......pa bo še feliška kej prletela..... Jaz sem za
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice III.del 10.9.2009 12:47:15
|
|
|
|
Nina00
|
Vidim, da takole dopoldne le jaz na RR visim in imam monologe. Ampak zvečer je pa pri nas preveč živahno, ko se pa umiri, sem pa že pošteno utrujena pa še vedno je kaj za naredit, tako da mi ne znese. No, sedaj grem pa kosilo kuhat
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice III.del 10.9.2009 12:58:25
|
|
|
|
helimaša
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 Vidim, da takole dopoldne le jaz na RR visim in imam monologe. Ampak zvečer je pa pri nas preveč živahno, ko se pa umiri, sem pa že pošteno utrujena pa še vedno je kaj za naredit, tako da mi ne znese. No, sedaj grem pa kosilo kuhat in kaj bo dobrega
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice III.del 10.9.2009 13:29:39
|
|
|
|
Nina00
|
IZVIRNO SPOROČILO: helimaša IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 Vidim, da takole dopoldne le jaz na RR visim in imam monologe. Ampak zvečer je pa pri nas preveč živahno, ko se pa umiri, sem pa že pošteno utrujena pa še vedno je kaj za naredit, tako da mi ne znese. No, sedaj grem pa kosilo kuhat in kaj bo dobrega So bile danes kar testenine
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice III.del 10.9.2009 13:36:12
|
|
|
|
MalaČebelica
|
dober dan. midve sma nazaj iz srečanja mariborčank. ma je naša bla spet taka tečka. ne vem kaj ji ni spet pasalo. sma prišle do avta, je že blo bolje. zdaj doma se pa že reži na vsa usta. nimam pojma kaj ma to za ene finte občasno. Kokica lahko potrdi da na morju, ko smo se srečali, je pa bla pridna evo ena slikica da vidite,kak smo bli lepi
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice III.del 10.9.2009 13:51:18
|
|
|
|
Lolita23
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 ma midva sva tehtala med poroko in dnevno, pa sva izbrala slednje, čeprav sva poroko sam odložila za leto ali dve... Pol mate pa drago dnevno Ah ne, bi imela poceni poroko
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice III.del 10.9.2009 14:04:08
|
|
|
|
Nina00
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 ma midva sva tehtala med poroko in dnevno, pa sva izbrala slednje, čeprav sva poroko sam odložila za leto ali dve... Pol mate pa drago dnevno Ah ne, bi imela poceni poroko Daj, povej recept za poceni poroko
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice III.del 10.9.2009 16:08:04
|
|
|
|
PERSIDA
|
Najaa - anže mi je na 2-3 ure po od 100- 120 ml tudi ponoči.Čez dan,jima itak kuham kosilo ,pa če je le čas dvakrat sadno kašico tako ,da imam malo predaha s totimi flašami .
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice III.del 10.9.2009 18:30:19
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: PERSIDA Najaa - anže mi je na 2-3 ure po od 100- 120 ml tudi ponoči.Čez dan,jima itak kuham kosilo ,pa če je le čas dvakrat sadno kašico tako ,da imam malo predaha s totimi flašami . Aha, tako kot Nika, sam da jaz pa nimam še predaha s flašami. Sem ji danes dala frutek jabolko, pa tudi no go. Na koliko pa Tomaž je?
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?