|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2009 2.del
8.9.2009 12:26:13   
muca*maca
Živjo, punce!

Kako ste kaj?

Daj nehajte s temi zgodbicami od poroda, noooooo. Me kar malo živčno delajo. Sej še nismo toook daleč??? Jaz imam še 5t in 5dni do PDP in me še nič kaj dosti ne mika razmišljat o porodu.
Danes imam pregled pri G, se fuuuul veselim, ker je moje dete tako korenjaško in se veselo razteguje in telovadi. Bi malo pokukala notri, kaj dogaja user posted image

Jutri pa neham delat, tako da je danes moj zadnji delovni dan user posted image user posted image user posted image  Se že fuuul veselim, da bom imela malo več časa zase in za urejat stvari.

Karmen B - ja, čestitke za ploščice - steno. V četrtek imam pa čas za kakšno kavico, kaj pa ti?

Kdaj se dobimo na naslednjem sladoledu??? ŽABAR!!!!!!!
Predlagam petek dopoldne!

LP vsem
user posted image

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 2226
8.9.2009 12:39:32   
naty6
Da vas malo pomirim...meni je na CSD rekla, da se naj na ustrašim če dobim papirje za porodniško in bo napisano le do konca leta, kajti zatem drugo leto še dobim drugi del in to brez kakršne koli dodatne vloge. Tako je bar meni rekla....bomo pa videli. Vse pa piše v bruto znesku tako da če malce tako na pamet od brutoja odšteješ okoli 180 do 200 EUR-če se ne motim...drugače pa se da nekje izračunati...nevem če ne na strani CSD Šiškauser posted image .

Naty

(odgovor članu september25)
Neposredna povezava do sporočila: 2227
8.9.2009 12:45:12   
emaa
Ja kasneje dobim še eno odločbo, zato da upoštevajo še kakšno podaljšanje na račun nednošenosti, gre pa potem za nego in varstvo otroka.
Link za preračun bruto v neto tukaj

(odgovor članu naty6)
Neposredna povezava do sporočila: 2228
8.9.2009 12:58:22   
štefy
tukaj sin od štefy.Mama se grozno počuti sem prišel prej iz šole da grem po sestro in še mami kaj pomagam.Ji je slabo in ima bolečine v trebuhu v bolnico noče zaradi nas ker nimamo varstva če bo nuja drugače ne .Vam javim Tadej

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2229
8.9.2009 13:06:57   
Meliitak
štefy drži se sam ne pretiravat, Hb da maš tko pridnega otroka, da nas obvešča in da ti pomaga...žal ne znam pomagat kaj bi jest nardila v tej situaciji, verjetno bi vse zvlekla v P in bi skupaj čakali???

katrin tudi zate upam, da te pedenajo kot je treba in da bejbi še ne bo zunej, če pa že bo pa je dobr ja da bo CR, da se ne matraš in da nebi blo komplikacij...HB pa da si zdej v P in ti ni treba še za to skrbet al lahko prideš al ne

še za tabelco:
moj R.d.: 4.6.1976
naslednji pregled: 15.9. (to pa že piše)

drugač pa se mi ne da tud do lekarne ne, ker bi sam ležala...no ja sm vsaj juhco dala kuhat, da nam mela slabe vesti...aja pa končno smo dobil previjalno mizo iz BC, tko da bo moj možek verjetno dons popoldan aktiven, ker po mojem ne bo zdržal gledat dolg škatlo he, he...

držte se punce

(odgovor članu štefy)
Neposredna povezava do sporočila: 2230
8.9.2009 13:07:54   
naty6
Štefy drži se...upam da ne bo kaj hudegauser posted image . Držim pesti zate.

Naty

(odgovor članu štefy)
Neposredna povezava do sporočila: 2231
8.9.2009 13:22:34   
frrrr
uf, štefy - upam, da se stanje pri vas normalizira in te trebušček neha matrat... Tadej, tebi pa pohvala, ker si tolk priden sine...

skačica - midva s tamaučkom sva šla 10. dan nazaj v porodnišnico pod lučko... pa so mi k lučko v sobo pripeljali in sem ga lahk mau gledala kolk se sonči. je bil kot en havajc z očali in mini pleničko, vse 4 od sebe user posted image pa pasalo mu je, ker je kr spal...

drgač pa naj bi otročki prvih 24 ur po porodu bili mau utrujeni od poroda in bi naj bolj pridno spali... za to naj bi narava poskrbela, da se imajo mamice možnost spočit. naš tamau je bil tak, sosedova fantiča pa žal ne.

(odgovor članu naty6)
Neposredna povezava do sporočila: 2232
   [Brisano sporočilo]
8.9.2009 13:26:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu muca*maca)
  Neposredna povezava do sporočila: 2233
8.9.2009 13:31:21   
majakla

Hvala, sem si izračunala na CSD Šiška.
Razlika je več kot 600 €! "za državo!" user posted image

Kaj je že:
- tetra majčka? (za zavezat, ne?)
- mako majčka? (?),
ker jaz sem že čisto zmešana user posted image .

Štefy: držim pesti, da bo vse ok.

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2234
   [Brisano sporočilo]
8.9.2009 13:40:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 2235
8.9.2009 13:40:48   
Februarka08
Štefy, sem tudi že jaz mislila nate. Držim pesti da bolečine izginejo oz. da dobiš varstvo, da se greš vsaj pokazat v Puser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 2236
8.9.2009 13:49:20   
rozilu
IZVIRNO SPOROČILO: lenika83

Kaj ta katalog, ko ga dobite domov, ni enak kot je na internetni strani? Ker jaz sem že vse pogledala, pa ne najdem v katalogu na internetu nič za dojenčke user posted image  Nič mi ni jasno...

Lenika, sem pogledala, pa ta katalog ni isti. Te akcije, kjer je kar nekaj za  user posted image (ene par strani robe), se začne jutri (9.9.). Pa ena je spraševala, če imajo tudi previjalne - nekaj je, mislim da 2 varianti - ena skupaj z banjico na stojalu, ena pa kot nek lesen  regal.

Da ne pozabim: ga.MM - čestitke!!! user posted image   Pa fuuuul lepa prstana, res!

Katrin - samo da si v dobri in stalni oskrbi., pa da imaš dobro družbo user posted image

Karmen - ja, meni je tudi super MŠ - sploh ta babica je prav fajn, taka realna in odločna. OK, mogoče kdaj pretirava za kako stvar, samo važno da nas postavi na realna tla in ne prestraši z ničemer user posted image . Mi je bilo pa prav smešno, ker je moj user posted image neki protestiral, ko sva se tja vozila... pol me je pa vprašal, če sem kaj novega zvedla (kako malenkost), on pa: da sploh ni vedu da porod tako poteka, da sta dve fazi itd. Pa sem mu že razlagala, samo itak me ni poslušal... user posted image
Ja, midva sva tudi nadaljevala z deli (malenkosti) potem zvečer...

Anita - glede user posted image pri sebi ali ne: mislim, da je to možno samo v PO. In jaz tudi ne vem kako bom, če bom res tam rodila... Nekaj mamic mi je svetovalo, da je ful fajn, če se lahko naspiš pa tako; samo jaz si res tega ne predstavljam. Je pa res, da se lahko karkoli odločiš sproti, kar je najvažnejše!

Otroški bazar - kdaj, kje, kaj je to? user posted image

Muca*maca - bravo za konec službe, zdaj boš pa uživala user posted image . Aja, pa ne nooooo v petek na sladoled, ker mene spet ne bo user posted image . Sicer sem zdaj skoz v LJ, samo v petek me pa res ne bo... Zakaj pa ne bi v četrtek?

Štefy - oz. Tadej: sporoči mamici, da vse tukaj držimo pesti zanjo! user posted image

Evo, zdaj sem vas prebrala in pokomentiralavse  od včeraj zjutraj, zdaj pa še kaj nardit... mogoče LIKAT??? user posted image

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 2237
8.9.2009 13:50:46   
rozilu
IZVIRNO SPOROČILO: majakla

Kaj je že:
- tetra majčka? (za zavezat, ne?)
- mako majčka? (?),
ker jaz sem že čisto zmešana user posted image .

Če sem prav dojela, sta obe za zavezat, samo iz drugačnega materiala (mako je mislim da tanjši bombaž kot tetra). Bo katera bolje vedela...

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 2238
8.9.2009 14:06:26   
katrin***
Čaw punce,

evola potrjeno je, da bo sprožen CR, samo še ne vem točno kdaj - mogoče že ta tedenuser posted image  Plodovnice pa je premalo verjetno zato, ker se mi posteljica predčasno stara in izgublja svojo funkcijo. Je zdravnica rekla, da bi lahko še vlekli sicer, ampak da nima smisla in lahko še škoduje otroku. HB za tako fajn zdravnico k ti vse pove in je ful prijazna in te pride pogledat za vsako malenkostuser posted image user posted image user posted image  BRAVO ZA DR.Urško Ogrinc Bizjak!!!

Manjka mi popolnoma nič, počutim se o.k. Zdej k vidm da ti tle vse povejo in poskrbijo zate tko kt treba me pa sploh ni strah. Niti CR niti dojenja potem, ker vem da bom zmogla in da je vse samo v psihiuser posted image  Bolje bit dobre volje, kot v kotu ždeti in jokati. Pač bo dete prej rojeno, z manjšo težo, verjetno bomo mel mal težav na začetku z dojenjem, ampak se ne dam in bom že tko se pomatrala, da bo vse o.k.

Ma tukile cimra dvojčka v 32t pa ji bodo tut CR nardil k se ne razvijata več naprej pa se ravno tako ne sekira več, važno da bodo user posted image  zdravi.

Ve se pa držte pa se javim še kasnejeuser posted image user posted image user posted image

15.09.2009 se nama je pridružil najih sonček Alina!
rojstvo: 2325gr, 45cm
1.mesec: 3500gr, 51,5cm
2.mesec: 4500gr, 57cm
3.mesec: 5300gr, 58cm
4.mesec in pol:6500gr, 62,5cm

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 2239
8.9.2009 14:12:46   
Anonimen
Katrin** super, da imaš tako oskrbo okoli sebe. Držim pesti, da boš ta teden najsrečnejša mamicauser posted image Ali te lahko vsaj nekaj še vprašam ? Ali je tebi odtekala plodovnica in ali si ti to vedela ( kako ?). Oprosti, če smešno sprašujem amapk danes po mali potrebi sem 2x zapored opazila prozoren flekec na hlačkah. Je pa res, da imam občutek kot da bi se mali pomaknil nižje ( se vidi tudi po trebuhu ) pa tudi brca čisto spodaj tako da em non stop na wc-ju.

Štefy joj upam, da ni preveč hudo. Vem, da so okoli tebe družinski člani in vidim, da so zelo pozorni in, da sigurno pazijo nateuser posted image user posted image Drži seuser posted image user posted image

(odgovor članu katrin***)
  Neposredna povezava do sporočila: 2240
8.9.2009 14:13:10   
ninasiki
ojla

evo mene iz litije od mami smo čvekale z 200/uro user posted image  zdej sm pa toook zmatrana da komi gledam, se bom zasidrala v pojstlo da me noben ne bo mogu vn potegnt

user posted image  v porodnišnici ja jst glih ne morm nč rečt kako bo ker ne vem ni glih švoh da se vsaj prvo noč mal skup sestauš ampak si pa pomoje tooook navdušen da pa brez njega tud morš ne user posted image  ne vem bomo vidl

ŠTEFY  držim pesti da bo vse cool in da najdeš varstvo da se greš vsaj pokazat kako pa kaj se dogaja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

KATRIN bravo zate držim pesti da se bota čimprej cartala user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

zdej grem pa v minus položaj

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 2241
8.9.2009 14:21:07   
katrin***
pravoda...imela sm malo izcedka in verjetno vmes tudi malo plodovnice, kar pa seveda nisem opazila. Zgledalo je ravno tako al pa če se ne bi obrisala, ko bi šla na wc - pojma nimaš al je to to al ne. Malo spremljaj zadevo pa G opozori na to in naj ti pregleda količino plodovnice - ne daj se odgnati z besedami ah sej to je sam izcedek tko kt je meni rekel, zdej pa je kar je ne. Vztrajej pa bo vse o.k. Ni pa nič hudo, če ti po malem odteka, ker smo že tako daleč, da ne bo otročku nič hudega, če se sedaj rodi.user posted image

hvala punce za spodbudne besedeuser posted image user posted image user posted image user posted image

15.09.2009 se nama je pridružil najih sonček Alina!
rojstvo: 2325gr, 45cm
1.mesec: 3500gr, 51,5cm
2.mesec: 4500gr, 57cm
3.mesec: 5300gr, 58cm
4.mesec in pol:6500gr, 62,5cm

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 2242
8.9.2009 14:22:13   
Emilly
Štefy  - drži seuser posted image user posted image user posted image

Zjutraj sem šla tud izpolnit v službo papirje od CSD. Joj je tolk fajn videt spet mal sodelavke, pa otročke... Pa mojga user posted image  sem mal pozdravla, ker dela na isti šoli. Ima pa iste otroke v podaljšanem bivanju, kot sem jih jst lani učila, tako da sploh super...
Ja tud jst bla čist presenečena, kolk zgleda plača veeeeelka plača v bruto znesku, potem pa to daš v neto, pa kr nekiuser posted image . Ja res velik damo državi...

Karmen b - Srečkauser posted image user posted image  za kopalnico in ploščice namreč.... ja jst pač še nimam te sreče... Ta teden prazneva stanovanje, V soboto pa BAJE začnejo vse zbijat (ploščice, tla, vse elemente ven...)saj veš baje... Ko bom vidla, bom verjela. Tašča me je že prišla tolažit, da če se bo slučajno kaj zavleklo, in če user posted image prehiti, da ni panike, pridem kar k njej za nekaj dni in bo že ona popedenala vse... na srečo je res zlata in nimam večjih težav z njo. Ampak vseen bi mi pasal, da bi se to prej nardil, no...

Še dobr da ta teden mal cunjice perem, kupujem še malenkosti, urejam papirje za CSD, vsaj nekaj, da mam vsaj mal občutek, da mal pa se pripravljam za user posted image ...

katrin - bravo za super oskrbo, ti pa kar tako optimistično naprej, edino pravilnouser posted image user posted image user posted image user posted image Bomo mislil nate pa seveda čakal na tanajlepše novičke...user posted image

(odgovor članu muca*maca)
Neposredna povezava do sporočila: 2243
8.9.2009 14:30:31   
Nea_teja_
Evo še mene da se javim.Ležim cel dan po naročilu G.Ampak moj buši je pa še vedno napet kot puška sploh ne popusti.Pijem tisto nesnago po kateri se mi skoz paha.Jutri imsm kontrolo  bomo vidli ksj bo.Prov nič mi ni všeč da je skoz napet in sploh ne popusti.
Kako ste ostale Štefy kako ti?

(odgovor članu Emilly)
Neposredna povezava do sporočila: 2244
8.9.2009 14:33:14   
emaa
Katrin saj bo, ja v 4. nadstropju porodnišnice Lj je kar fino, meni ni nikoli nič manjkalo, samo hrana je v KC na splošno porazna, se pozna da sem zaradi dvojčkov bila veliko tam. Upam, da bo tokrat bivanje krajše, tri ali pet dni bom pa brez problema zdržala. 

(odgovor članu Emilly)
Neposredna povezava do sporočila: 2245
8.9.2009 14:33:37   
najčka
OJLA čvekice, najprej FRRRR ja sem opazla da je učeri una za mano prec zavila.user posted image                      ŠTEFY drži se, pa če je prehudo kar v  p nč čakat, vidim da imaš fajn otroke, in da se bodo sigurno porihtali doma. KARMEN user posted image za plošcice,  KATRIN a si v LJ P javi če boš kaj prej vedla kdaj maš CR da bomo držale pestke da bo vse kot mora bit! Zdej pa šibam na kavico pa se še pol kaj javim. 

(odgovor članu Emilly)
Neposredna povezava do sporočila: 2246
8.9.2009 14:35:42   
najčka
Ja še za tabelo sm pozabla moj rd 15.11.1976. 

(odgovor članu najčka)
Neposredna povezava do sporočila: 2247
8.9.2009 14:50:11   
pinky girll
Pozdravljene user posted image !

Ni šans, da vas berem sprotiuser posted image . Mam v službi tako gužvo, da vse poštimam, preden grem na porodniško.

Za tabelo: nalsednji pregled 15.9.2009
RD: 21.6.1981.

Takole pa zleda naš kotiček za Bena. Imamo že vse pripravljenouser posted image

user posted image

Uživajte. še malo pa bomo držale naše sonče v naročju.

(odgovor članu najčka)
Neposredna povezava do sporočila: 2248
8.9.2009 14:59:00   
Emilly
Mene pa zanima ko omenjate tale lanolin, kaj je bolje lanolin ali bepanthen mazilo za bradavice al mogoče kar nič?

(odgovor članu pinky girll)
Neposredna povezava do sporočila: 2249
8.9.2009 15:28:56   
Meliitak
pinky girll ooo kok cotkan kotiček user posted image user posted image user posted image ...pr nas niti približno ne bo tko, moj možek pravi, da je manj boljše...pa še to ker sva v najemu nebi sten glih spreminjala, čeprav bi lahko, tko da bo mogla oprema svoje narest, pa še stanoavnje je malo (cca 35 kvadratov)

Emilly, če nč ne boš uporabljala je po moje najslabš, verjetno pa ni glih važn al je lanolin al bepanthen, sj noben itak ne škod otroku...to bi znala kakšna bolj povedat k je že rodila...jest mam zaenkrat bepanthen, če bo pa treba pa tud po kaj druzga skočm al pa mojga pošljem user posted image

katrin...a tko pravš za odtekanjem plodovnice...tud jest nisem tok pozorna bla do zdej kaj dogaja, sm mislnla, da je pač normalno če mam skor skoz mokre hlače, pa še izcedek je zanje nekaj dni bl gost??? pregled mam naslednji teden in bom vstrajala da pogleda, zadnjič je blo še dost plodovnice, zdej pa po prebranem že drugač razmišljam, pa še bejbi brca, ko brca (oz. se giba) zdej že bolj spodej, sam otrdevaja terbuha v spodnje delu pa glih nimam, več se zgorej dogaja...

(odgovor članu Emilly)
Neposredna povezava do sporočila: 2250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?