|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2009 2.del
8.9.2009 8:56:40   
drobtinica29

še moji podatki za tabelco

RD: 28.09.1979
Naslednji pregled pa mislim da je že vpisan, ampak za vsak slučaj 16.9.

lp

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 2201
8.9.2009 9:01:11   
naty6
Dobro jutro drage user posted image .

katrin pred 5.leti sem sama doživela vakumski porod in sem bila zelo razočarana. user posted image je dobil možgansko razdražitev in še nevem kakšne infekcije, tako da smo bili v bolnici kar 19 dni( mali je bil 14 dni v inkubatorju). Sicer je naš sin normalen kot drugi njegovi vrstniki, opažam pa še da se hitro razdraži. Hodimo k psihologinji in to je to. Hvala B...., da smo še tako skoz prišli, mar ne?
Danes sem začela jemati tablete Retafer(železo), ker sem postala slabokrvna, jemati moram 1 teden samo zjutraj na tešče in potem vsaj pol ure nič ne smem jesti. Popiti pa moram z sokom, ki ima največ vitamina C (pomarančni sok user posted image ). Drugi teden in do poroda pa že po 2 tableti.
Opazila sem, da mi ni preveč dobro po njih(saj me je na to opozorila G), sedaj pa je že toliko minilo, da grem kaj popapcati.

Moj datum rojstva: 22.5.1978
naslednji pregled: 21.9.

se beremo....

Naty

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 2202
8.9.2009 9:02:30   
frrrr
katrin - drž se... upam, da dete še dolgo zdrži v tvojem trebuščku... če pa ne bo šlo, pač k mamici v naročje... važno, da si pod nadzorom.

skačica - imaš zs s številko. po moje moreva mau ažurirat podatke user posted image

najčka - una bejbika, ki se je včer za tabo postavila in ni hotela obvozit, je naša soseda in je hotela k svoji hiši zapeljat user posted image ne poznam sosedov, čeprav živim 11. leto tu user posted image

greste kaj na otroški bazar?

lep sončkast dan...

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 2203
8.9.2009 9:02:46   
karmen b
Iiiiiiiiiiii nina, kok maš luštno sobico, jaz bi tud že počas mela... no pa sej bo. Danes je začel svoje delo keramičar in upam, da bo kopalnica ta teden gotova!!!!user posted image user posted image user posted image

MM zelo lepe prstančke imata in tudi šopek je bil čudovit. Še enkrat čestitke!user posted image

No včeraj smo začeli z MŠ, kajne rozilu. No meni se dopade in se že veselim novega predavanja. Samo moti me, ker je pet vse na kupu. Ravno največ dela je doma s prenovo in potem sva odsotna, ko je šola. Še dobro, da je ob 18h, da ni razbit cel dan.

Rojstni dan imam 1.10.

< Sporočilo je popravil karmen b -- 8.9.2009 9:04:15 >

Špela je naše največje veselje :)

(odgovor članu drobtinica29)
Neposredna povezava do sporočila: 2204
8.9.2009 9:20:45   
Aniiita
Živjo punce.

par dni me ni gor, pa že en kup postov in novic in debat user posted image

Jaz sem bila tudi v lekarni te dni in nabavila tisto nujno, kar je še manjkalo.. Vložke bom pa kupila v sanolaborju, ene naravne in  brez klora (masmi) ua takoj po porodu..potem že vir furala, ma takoj se mi zdi, da je ful občutljivo vse skupaj.

katrin- drži se!

MM- še enkrat čestitke user posted image

Moji podatki: roj dan. 29.1.1984
Naslednji pregled pa šele 16.9 (ker sem bila zadnjič tam zaradi bilečin v trebuhu..mi je sedaj premaknil za en teden)

Pa da še tu sprožim debato o tem- boste imele po porodu otroka vseskozi pri sebi ali ga boste dale čez noč v oskrbo? No, nevem, če je to sploh povsod možno, v Postojni je.. Različne variante dobivam na to vprašanje..pa mene še vedno vleče k temu, da bi jo imela vseskozi pri sebi..vsaj poskusila bom (seveda je odvisno koliko je zahteven porod itd..).

Me je prijela volja za učenje..tako da hitro hitro za bukve.. še zadnji izpit se bliža user posted image

(odgovor članu karmen b)
Neposredna povezava do sporočila: 2205
8.9.2009 9:37:40   
LINDI
Skačica zakaj pa se rabi lanolin,nam to niso nič rekli v M.Š.,da rabimouser posted image
Naty,v kakšnem primeru ti pa naredijo vakum porod,jaz tudi tega nebi,a te kaj vprašajo glede tegauser posted image
Ninasiki oooo kok huda sobica fulll lepo jeuser posted image

(odgovor članu Aniiita)
Neposredna povezava do sporočila: 2206
8.9.2009 9:39:52   
LINDI
V Ljubljani ni možno,baje ga imaš ves čas ob sebiuser posted image ,pa pravijo punce,da itak ni panike,ker ga skoz gledaš pa objemaš pa lubčkaš,izkušenj še nimam,čeprav se meni zdi,da bom čisto utrujena,pa pravijo,da to ni takouser posted image

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 2207
8.9.2009 9:45:45   
frrrr
men se bi scotalo, da mi otroka čez noč nekam odpeljejo user posted image še zdaj (pa bo 3 leta star) se ga nisem nagledala, kaj šele takoj po porodu user posted image

lanolin pa mislim, da se za bradavice uporablja... js sm kr bepanthen uporabla, če je bla panika (ene 5x pa res), je tut temu namenjen...

(odgovor članu drobtinica29)
Neposredna povezava do sporočila: 2208
8.9.2009 9:46:46   
Anonimen
Jaz vas sploh ne dohajam več punceuser posted image

Katrin upam, da ti ni preveč hudo v porodnišnice. Drži se ti in tvoj user posted image , da bosta čim dlje še 2v1.

jaz imam še 2x potem pa zaključimo. Se kar težko že vozim tako, da komaj čakam da bo konec. Po pravici povedano pa razen dihalnih vaj do sedaj res , ampak res ni bilo nič kar ne bi že od vas izvedela.user posted image

Srbenje mene so spet podplati srbeli danes, zjutraj pa še dlani. Potem pa sem si namazala kar z hladilnim mazilom in res v 3min. rdečica izginila in tudi srbenje. Kremice našega bodočega družinskega člana pomagajouser posted image . Kot kaže soo res tale agresivna mila obupna do moje kože.

(odgovor članu LINDI)
  Neposredna povezava do sporočila: 2209
8.9.2009 9:48:38   
LINDI
Ja,saj bepanthen pa imam,super hvalauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2210
8.9.2009 9:48:44   
emaa
Lanolin se uporablja za bradavice, jaz sem ga kupila v DM, sme ga že prvič, mazilo za bradavice, ni treba nč obrisat pred dojenjem, pa še za labelo se lahko uporablja. Jaz sem rodila v Lj in sem bila vesela, ko sem šla na oddelek z intezivne, da sem lahko Luko imela skoz pri sebi. Itak me je prvo noč tako adrenalin šopal, da pol noči nisem spala, ker sem se čudila, da sem rodila, pa kaka fanta to imam. 

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2211
8.9.2009 9:50:00   
gorenka
Jutro!

Jst spet slabo spala...to noč še mal slabš k je bil moj user posted image ne žurki od kolega k je u soboto dobil sina...in so šli 3-je iz LJ v NM, pol proti jutru pa nazaj...pa me je pač skbelo, čeprav vem da so tolk pametni da zmerej zadolžijo enega da ne pije...sam kljub vsemu cesta, pa noč... (tko materinski sindrom že delauser posted image ).

Grem pa zdej dopoldne na UZ..so mi ga prestavl iz 15.9. na dons k so baje nekej dežurstva menjal...tko da grem mojga user posted image pogledat...se mi zdi pa da bo kar spal dons na pregledu k je bil z mami ponoč pokonc in očija čakal.user posted image

Otroški bazar - jst nameravam it...sm že user posted image nagovarjala. Tko da če ja pol že kar u četrtek popoldne...

Nina - krasna sobica...mi je prou ušeč!user posted image Pa tiste becke še na šipo nad vrati nalimej, da nauš mela probleme s user posted image

Se strinjam z lindi, u Lj nej bi imel otročka zraven, pa tut na kej druzga jst nism pomislila, ga hočm met zravn, že zdej ne spim dobr če mojga ni zravn...brez user posted image pa ne vem če bom sploh zaspala...

Moj RD 10.10.1976
Naslednji pregled pa pol ostaja samo datum 25.09.

(odgovor članu Aniiita)
Neposredna povezava do sporočila: 2212
8.9.2009 9:52:57   
Anonimen
Tudi jaz moram še u lekarno po fiziološko raztopino, lanolin imam, hladilno mazilo tudi. Kaj še punce ?

Aja podatki : 31.8.1983 ( roj. dan )

(odgovor članu gorenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2213
8.9.2009 9:59:29   
naty6
Lindi vakum so mi naredili, ker je prišlo do zastoja na medeničnem dnu. Vprašali me pa niso čisto nič, le posteljo so razmetali, moža poslali ven in naredili vse sami user posted image . Meni je bilo takrat vseeno, samo da bo že enkrat konec....šele nato so se začele 19 dnevne nočne more.user posted image user posted image . Vakum delajo najpogosteje iz tega razloga, če gre za zastoj user posted image na poti, otrok pa nima več kisika ali pa ima popkovnico ovito okrog vratu, kot v mojem primeru.

Naty

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2214
8.9.2009 10:13:01   
Februarka08
Jutro.

Uf, ste načvekale, bom vse prebralauser posted image
Upam, da me boste z branjem v dobro voljo spravile, ker nisem preveč dobre voljeuser posted image jezna na ves svetuser posted image se je že začelo... mojega kličejo sem in tja, naj pride pomagat, itak ravno takrat ko imava plane in še nekaj stvari za uredit in obletat, sama ga ne prosim da bi šel npr. z menoj na pregled ker mu manjka ur na šihtu, drugi ga pa sam pokličejo in rečejo, daj vzemi dopust in pridiuser posted image user posted image user posted image user posted image kar piham od jeze, no prej semuser posted image on pa itak tak kot jaz, ja, ok. Ne upa rečt ne. No, meni upa, drugim ne mah, dost o tem, zdaj mava itak spet vse razbrkljano... Res sem slabe volje, najraj bi šla kar rodit, mogoče bi ga potem le obdržali domauser posted image user posted image
Prej me je še tamala razp**** ker ne more pri miru sedet med zajtrkom, sem jo posedla na stol, se je drla kot da bi jo iz kože dala, ampak samo zato ker se ji je hudo zdelo sedet pri miruuser posted image ko je mela dost, je še pljunila vse po kuhni, tako da sem se mogla ja spet pripogvat in pucat.....user posted image mah, dons sva obe z levo nogo vstali, zgledauser posted image

Nič, grem vas mal prebrat...

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 2215
8.9.2009 10:18:05   
majakla

Dobro jutro čveke-čvekaste, komaj sfolgam vse prebrat.

Nina - fuuul lepo si sobico polepila, mene to še čaka,
imeli bomo pa Pu-ja.

Danes sem dobila papire iz CSD, porodniško pa imam od
4.9. do 17.12.09, torej za 105 dni - JE TO TAKO PRAV?
- Kaj pol pa spet podaljšamo ALI KAKO?
- Pa piše samo bruto znesek, kako si preračunam v neto?

(Ja, vem, nonstop nekaj sprašujem, ko pa vem, da ve to veste user posted image .)

(odgovor članu naty6)
Neposredna povezava do sporočila: 2216
8.9.2009 10:34:52   
Februarka08
Katrin, drži seuser posted image mi je prav lepo brat tvoje poste ko si v P, si polna optimizma (saj je prav takouser posted image ) pa nič žalostna da si tam ipd... jaz vem, da bi se mi kar rolalo, čeprav za user posted image itak vse narediš... ampak je težje, če imaš že otroke doma in te rabijo, tako da jaz sigurno ne bi bila tako dobre volje kot tiuser posted image bravo in srečno!user posted image user posted image user posted image
Ninasiki ful lepa sobicauser posted image jaz morm nad zibko tudi še nekaj polimati, ker bo itak user posted image pri nama nekaj časa, potem pa ko se ne bova več dojila ponoči, bo šel/šla počasi k sestrici spat. Tam ma pa itak že vse polimanouser posted image

Aja, še glede tega ali bo user posted image pri tebi ponoči... jaz sem bla tud mnenja, da je ne dam, ni šans. Pa je bila situacija naslednja: rodila sem ponoči, itak prej doma nič spala, ker sem predihavala... ko so me odpeljali v sobo, sem bla čist nabita z adrenalinom, ni šans da bi spala, čeprav nisem mela tamale pri sebi - da so jo uredili in vse... bi lahko zaspala npr. vsaj za 2 ure, potem so mi jo pripeljali... čez dan itak spet nič... nasl. noč se je pa tamala tako drla da tud nisem spala. Ravno ko se je naša nehala dret, se je druga začela in tako non stopuser posted image bla sem tako utrujena, da sem mislila kar jokat, nisem ji znala pomagat... pol sem jo peljala do sester in rekla, če bi ji lahko mal mleka naredil al kaj jaz vem, da ful joka... sem šla nazaj in tako zaspala za 2 ure, potem so mi jo spet pripeljali. Tako da sem v 2 dneh spala 2 uri in verjemte da sta tud te 2 ure pomagali. če ne gre, ne gre. Sicer sem se pa sama sebi zdela potem kot najslabša mati, da je oddala svojega otrokauser posted image ampak takrat nisem mela druge izbire. Itak je pa v KR tako, da ti otroka 1. noč komot vzamejo, da se lahko mal spočiješ. No, 2 uri ni glih cela noč, je pa velikouser posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 2217
8.9.2009 10:35:45   
rolika
Zdravo,
za nazaj sem prebrala zelo malo... sem imela preveč skrbi zaradi povišanega sladkorja, ki pa so hvala bogu danes minile user posted image je rekla da so vrednosti ki mi odstopajo minimalne in da se ne rabim nič sikirat user posted image z user posted image je vse vredu, težak naj bi bil okoli 2700g, je rekla da pač ni malček user posted image pa ni važno samo da je vse ok.
Rižkoo in Liam čestitam!!!!
Za tabelo:
roj datum: 12.06.1985
naslednji pregled+ctg: 30.09.

lp

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 2218
8.9.2009 10:36:24   
skačica
jutro!

Uf, ste pa čvekaste danes. Midve s tamalo sva se šele dobr vstale, pojedle zajtrk, zdele pa mala sestavlja puzle, jaz pa za 5 minut na RR. Pol greva v trgovino pa k mami se igrat na igrala. Jaz bi najraje kar ležala, ker sem res že rahlo utrujena od nepočivanja, ampak mi je bad se ne ukvarjat z Izo. Bo že.

lanolin- ja, za bradavice je ja. Iza ni na začetku dobro zagrabila in so se mi naredile čisto male ranice, ki so bolele ko  user posted image  in sem se potem s tem lanolinom mazala. Je pa res fajn zato, ker se ga ne rabi umivat dol pred dojenjejm. Pomaga pa tko tko, ampak brez njega bi blo še hujš.

otroški bazar- ja, se spravljamo že dve leti, letos pa sigurno gremo, ker bo verjetn že kaj zanimivega za Izo. Torej, ja, gremo.

dojenček pri meni- absolutno in sploh nič drugače pri meni. Izo sem prvo noč samo gledala in nisem spala celo noč nič. Sej ne moreš po porodu spat, ker enostavno moraš gledat in občudovat svojga otročka. Pol so mi jo pa vozili pod lučko, ker je imela zlatenico in če bi blo pomoje bi bla skoz zraven, tko pa nisem smela bit in sem jokala v sobi. Sej se smešno sliši, ampak takrat so hormoni na višku in si čisto zmešan, če ti otroka nekam peljejo. Men so se ure vlekle kot dnevi.Da ne govorim, da sem še bolj jokala potem, ko sem videla, da otročki tam pod lučkami jokajo full dolgo časa, preden pokličejo mamico, da ga pocrklja ali nahrani. Eh, zdej najbrž ne bo tako težko, tud če bo mala spet mogla pod lučko.

majakla- ja, najprej dobivaš porodniško al kaj, pol pa avtomatsko naprej podaljšajo, samo da ni več porodniška, ampak nekaj drugega (za nego al kaj). Zdej je samo en obrazec in ne rabiš dvojne vloge dajat. 

vakumski porod- ga pa jaz tudi ne bi imela, če bi imela izbiro, ampak te nobeden ne vpraša, če je potreben ti pač naredijo. Upam, da ne.

Grem še mal Izo zabavat.

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 2219
8.9.2009 10:58:10   
lindi1

VAKUMSKI POROD ja,upajmo,da ne bo treba,ker očitno je to kar dosti hudouser posted image

Jaz sem že čokolado jedla,bolj bi mogla paziti,slabše je prej,ko ni nič rekla glede preveč kg,je bilo čisto o.k. nisem skoraj noben dan

jedla čokolade,zdaj jo pa ane,a ni mogla biti tihouser posted image -

MAJAKLA,ja to je tudi mene zanimalo,me je skoraj kap,ko je bilo napisano,da samo do januarja dobim porodniškouser posted image potem pa hitro k

sosedi,ki ima 2 nadobudneža v poizvedovanje in me je potolažila,da takrat ne bom brez denarjauser posted image hvalabogu,kaj pa jaz vem če tko

napišejo,potem pa nič ali še kaj dobiš...na CSD tudi nič ne reče in si kot en teliček ves prestrašen in zmedenuser posted image

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 2220
8.9.2009 10:59:41   
lindi1
POSKUSI si izračunati na csd šiška

(odgovor članu lindi1)
Neposredna povezava do sporočila: 2221
8.9.2009 11:23:08   
karmen b
Jaz mam pa že eno steno ploščic v kopalnici user posted image user posted image user posted image user posted image ... ma je lepo user posted image

Špela je naše največje veselje :)

(odgovor članu lindi1)
Neposredna povezava do sporočila: 2222
8.9.2009 11:24:47   
Anonimen
jutro

kj dobim ticker od rr?

(odgovor članu ninasiki)
  Neposredna povezava do sporočila: 2223
8.9.2009 12:10:12   
boob
IZVIRNO SPOROČILO: karmen b

Jaz mam pa že eno steno ploščic v kopalnici user posted image user posted image user posted image user posted image ... ma je lepo user posted image

user posted image user posted image user posted image  uuu gre pa hitro. . .

(odgovor članu karmen b)
Neposredna povezava do sporočila: 2224
8.9.2009 12:21:00   
september25
hej čvekice!
za mano je grozna noč, same neke čudne sanje, bolj kot ne blodnje in zdej hodim okrog kot mesečnik!
drgač pa - a katera ve kako je štefy?
upam, da je še 2v1!!!
nč, počas študiram da bo res treba pripravit torbo za v P!!!
Jutri po pregledu bo to na vrsti!
Lp

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 2225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?