Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 6.del 4.9.2009 13:55:39
|
|
|
|
Ajvy
|
IZVIRNO SPOROČILO: kolumbo U BISTVU ME ZANIMA TUDI ZA OSTALO ZELENJAVO (CVETAČA, KORENJE, BLITVA, ŠPINAČA....), ZDEJ K JE DOST DOMAČE ROBE, DA TO MAL POSKLADIŠČIM vse naj bo kuhano...če imaš pa kaj preveč..pa veš kje me najdeš Še vedno namreč čakam na svojo tortico Drgač pa ni panike če daš tut tko not
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 6.del 4.9.2009 13:56:48
|
|
|
|
Ajvy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Urša08 No ko smo pri debati o hrani me pa še neki zanima. A katera skuha zelenjavo en dan prej, pa naslednji dan ponudi otročku? Včasih je gužva in bi mi to prav prišlo, da naprimer korenček, cvetačo, bučko,... pač tako zelenjavco en dan prej skuham drug dan pa samo pogrejem in npr. mal polentice not vkuham. jst kuham na zalogo.....ker nikakor ne uspem kuhat prej.....in ko je Tisa lačna...nimam časa čakat...no, ona nima časa
|
|
[Brisano sporočilo] 4.9.2009 13:57:08
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 6.del 4.9.2009 13:57:47
|
|
|
|
Ajvy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa ajvy za stanovanje.... sem zgleda zgrešila novico.... čestitam, in upam, da boste užival. a mate to daleč od tle k ste zdej? a privat al kako? sej verjetno si vse že napisala, sam sem očitno jst preskočla.... v glavnem čestitam in da bi uživali najemnina....par nadstropij višje...1 sobno hvala za lepe želje
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 6.del 4.9.2009 13:58:14
|
|
|
|
timy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ajvy IZVIRNO SPOROČILO: Urša08 majchy upam da ti rata samo dopoldan delat uf pr nam je dons nornhaus. Sem Nejca spat poslala in štrajka, Žiga trenutno spi sam pomoje ne bo prov dolg k dons mu ni za spat . Tisa je bla pa zdej tolk tečka....da sva se odločili da gre spat....in je v sekundi zaspala....vreme.... Z Evo je bilo zdajle isto, sem jo dala kar v posteljo in je tudi takoj zaspala bo menda res vreme krivo
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 6.del 4.9.2009 13:59:15
|
|
|
|
Ajvy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Urša08 Jaz sem pa dons mal med Nejčkove cunce pokukala in je tok enih lepih cotk da sploh nč ni treba kupit za Žiga, no neki že Kombinezonček tud mam, pa bundico tud. Nejcu sem dala pomert lanski kombinezon in bundo in mu je še vse prav zdej pa ne vem al nej ne kupujem al naj kr kupim za vsak slučaj. jst ne bi..še vedno lahko dokupiš.....pa še ceneje bo najbrž tam nekje okrog razprodaj
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 6.del 4.9.2009 13:59:53
|
|
|
|
Ajvy
|
IZVIRNO SPOROČILO: timy IZVIRNO SPOROČILO: Ajvy IZVIRNO SPOROČILO: Urša08 majchy upam da ti rata samo dopoldan delat uf pr nam je dons nornhaus. Sem Nejca spat poslala in štrajka, Žiga trenutno spi sam pomoje ne bo prov dolg k dons mu ni za spat . Tisa je bla pa zdej tolk tečka....da sva se odločili da gre spat....in je v sekundi zaspala....vreme.... Z Evo je bilo zdajle isto, sem jo dala kar v posteljo in je tudi takoj zaspala bo menda res vreme krivo sam res...sploh se ni mogla revca na nič skoncentrirat..bogica moja.... Zdej se bodo naspali....pa bomo vsi boljši
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 6.del 4.9.2009 13:59:54
|
|
|
|
Urša08
|
Ajvy tudi Nejc ima še pleničko za ponoči, pa bo že. Žiga je pa tud ena tako občutljiva dušica , pri hrani pa samo da žlico vid je čist v pričakovanju kaj bo dobil, zaenkrat vse kar sem mu naredila je pojedel , mislim da bo pravi jedec Imam pa problem pri spanju oz. uspavanju. Kaj naj ti rečem zaspi v naročju, ga prestaviš in jok - histerija in to lahko delaš 5 minut al pa pol ure Vsi mi pod nos molijo da sem ga scrklala, no sej majo mogoče prav . Imaš kak predlog kako še spanje oz. uspavanje v red spravit?
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 6.del 4.9.2009 14:00:14
|
|
|
|
Ajvy
|
tko , dost sem bla pametna ...grem jest
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 6.del 4.9.2009 14:02:59
|
|
|
|
Ajvy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Urša08 Ajvy tudi Nejc ima še pleničko za ponoči, pa bo že. Žiga je pa tud ena tako občutljiva dušica , pri hrani pa samo da žlico vid je čist v pričakovanju kaj bo dobil, zaenkrat vse kar sem mu naredila je pojedel , mislim da bo pravi jedec Imam pa problem pri spanju oz. uspavanju. Kaj naj ti rečem zaspi v naročju, ga prestaviš in jok - histerija in to lahko delaš 5 minut al pa pol ure Vsi mi pod nos molijo da sem ga scrklala, no sej majo mogoče prav . Imaš kak predlog kako še spanje oz. uspavanje v red spravit? hm...mam...sam ti ne bo všeč.....Tarja je v enem obdobju postala ista...mislim, da je bila 4 meseca stara...pa računaj da ni bla nikoli po rokah....tko da ni glih čist točno da si ga ti razvadila....res ne .... Tkole k gledam Tiso res ne morem verjet ,da je lahko nekdo tako občutljiv in resno moram veliko bolj pazit, kot pri Tarji......in to sem si vzela za izziv, ssaj večino metod, ki so delovale pri tarji zdejle niti slučajno ne pridejo v poštev
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 6.del 4.9.2009 14:04:55
|
|
|
|
Urša08
|
kolumbo , ajvy mata prav če bo prerastel bom pa kasneje dokupla, kej se verjetno najde Kolumbo kok ma pa Maj številko? Nejc nosi 92, kupujem zdej 98. Je pa tko, da hlače so mu še vse prov 92 in je v 98 čist smešen, majice bom pa 92 počas ukinla. Sem v soboto par novih majč dobla in so mi všeč. Sem pa jaz taka, da kupujem tist kar mi je všeč in nč na silo. Mam pa s pidžamami problem - nikjer nč pametnega ne dobim - kaka ideja, si kje kej najdla?
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 6.del 4.9.2009 14:06:29
|
|
|
|
Urša08
|
Ajvy potem je najbrž tista varianta z jokom, ko hodiš na minuto k njemu, pa potem na dve,... ga tolažiš samo vn ga ne smeš vzet? A mam prov? A pa misliš da to rata pri vsakem otroku?
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 6.del 4.9.2009 14:19:00
|
|
|
|
Ajvy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Urša08 Ajvy potem je najbrž tista varianta z jokom, ko hodiš na minuto k njemu, pa potem na dve,... ga tolažiš samo vn ga ne smeš vzet? A mam prov? A pa misliš da to rata pri vsakem otroku? jst sem se malo drgač lotla zadeve.... Ulegla sem se zraven je in jo prijela za roko....in ko je začela jokat...sem ji rekla...Tarja, Tarja ...mami je tukaj ...odpri učke (mićijo ko jokajo)..in jih je odprla in vidla da sem tam in se pomirila....in spet...prvi dan 45 minut, drugi 25, tretji nič.....tko da glih jokat je nisem pustila...nisem je pa dvignla v naročje...in tako se je navadla sama spančkat....ima pa ninico....tako krpuljo ,ki jo pomaga...kadar je žalostna....
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 6.del 4.9.2009 14:21:32
|
|
|
|
Maksi1
|
Zamrzovanje - ni vsa zelenjava enako. Korenje samo opereš in očistiš in daš v vrečke. Ko ga rabiš, se ti gre par korenčkov kar lepo narazen. Isto velja za brokoli in cvetačo. Stročji fižol, špinača, blitva - blanširaš. Zadnje dvoje daš v skrinjo po porcijah. Stročji fižol pa se ti bo tudi dal narazen, če ga boš v večjo vrečko dala. Bučke daš tudi surove, samo jih narežeš na kocke. Rdeča pesa - skuhaš, zrežeš, po porcijah v skrinjo. Fižol gre lahko surov. Gobe: jurčki surovi, štorovke blanširane. Krompir.... Vso zelenjavo, če imaš čas pa lahko pripraviš do konca, jo shraniš v glih prav majhne porcije, da je že pripravljeno, ko odtajaš.
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 6.del 4.9.2009 14:27:58
|
|
|
|
Onasiss
|
IZVIRNO SPOROČILO: kolumbo U BISTVU ME ZANIMA TUDI ZA OSTALO ZELENJAVO (CVETAČA, KORENJE, BLITVA, ŠPINAČA....), ZDEJ K JE DOST DOMAČE ROBE, DA TO MAL POSKLADIŠČIM Lahko daš surovo....
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 6.del 4.9.2009 14:29:20
|
|
|
|
Onasiss
|
IZVIRNO SPOROČILO: Maksi1 Zamrzovanje - ni vsa zelenjava enako. Korenje samo opereš in očistiš in daš v vrečke. Ko ga rabiš, se ti gre par korenčkov kar lepo narazen. Isto velja za brokoli in cvetačo. Stročji fižol, špinača, blitva - blanširaš. Zadnje dvoje daš v skrinjo po porcijah. Stročji fižol pa se ti bo tudi dal narazen, če ga boš v večjo vrečko dala. Bučke daš tudi surove, samo jih narežeš na kocke. Rdeča pesa - skuhaš, zrežeš, po porcijah v skrinjo. Fižol gre lahko surov. Gobe: jurčki surovi, štorovke blanširane. Krompir.... Vso zelenjavo, če imaš čas pa lahko pripraviš do konca, jo shraniš v glih prav majhne porcije, da je že pripravljeno, ko odtajaš. Tale naša Maaksi kuho obvlada u nulo ... Jaz bi rabla mal inštrukcij kar se kuhe tiče. LEPO VABLJENA....
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 6.del 4.9.2009 14:30:42
|
|
|
|
Maksi1
|
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 6.del 4.9.2009 14:31:41
|
|
|
|
Onasiss
|
dan... hvala za vse lepe želje... Je mal boljš, sam je pa tok hripava kot, da bi celo noč pila in pela.... (govorim iz izkušenj... )...
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 6.del 4.9.2009 14:34:24
|
|
|
|
Urša08
|
Ajvy hvala za nasvet super si se zadeve lotila samo kako nej zlezem k njemu v poselco lahko ga samo za rokico držim in božam ter mu prigovarjam. A tako se je Tarja naučila sama zaspati? Mlea od česa je pa dobila Evita laringitis - sorry če nism prav napisala mi je tole čist nepoznano? Maksi hvala za nasvete
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 6.del 4.9.2009 14:35:37
|
|
|
|
brkn83
|
pozdravljene. joj kolk ste načvekale, se vidi da je slabo vreme. midva sva tud še sama, ker moj pride šele ob petih domov. se mi pa dans nič več ne da. kosilo že mam kuhana, pospravljeno tud, edino za likat še mam, sam se mi pa ne da.
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 6.del 4.9.2009 14:37:37
|
|
|
|
Maksi1
|
Sem vam poslala mejl.
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 6.del 4.9.2009 14:38:15
|
|
|
|
Urša08
|
Sem pozabila povedat da mi otroka spita že skor 1,5 ure in da paše uf kok sm si spočila, pospravila, v miru skuhala Pa še energijo nabrala ker smo dons praktično do večera sami in še brez avta tako da bomo kr doma.
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 6.del 4.9.2009 14:39:50
|
|
|
|
Onasiss
|
Ursa-ti bom kar kopirala.... Laringitis-akutni subglotični laringitis ali psevdokrup je nenadno otekanje glasilk. Pojavi se nenadoma, običajno sredi noči, traja pa lahko samo nekaj ur. Otrok se zbudi in težko diha. Posebno glasen in hripav je vdih, otrok včasih skoraj izgubi glas. Muči ga lajajoč suh kašelj, poleg tega je prestrašen, saj ga duši. Bolezen je bodisi blaga bodisi tako huda, da otrok hlasta za zrakom, in to so odločilne minute. Čeprav je otrokovo stanje videti zaskrbljujoče, ob pravilnem ravnanju ne pride do tragičnih posledic. Bolezen včasih spremljajo visoka telesna temperatura, voden izcedek iz nosu in slinjenje. Napad se v naslednjih nočeh lahko ponovi, vendar v blažji obliki; kašelj po nekaj dneh postane sočnejši, bolezen začne spominjati na navaden prehlad. Možna vzroka obolenja sta okužba z virusi in alergija na vdihan/zaužit alergen.
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 6.del 4.9.2009 14:42:21
|
|
|
|
Urša08
|
ojoj mlea naj se Evita čimprej pozdravi revica mala A se to lahko ponavlja al kako? Kako si takoj vedla da gre za to? Drži se
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 6.del 4.9.2009 14:43:02
|
|
|
|
Onasiss
|
Aja pa še tole: Če ni prehladnih znakov in sumite na alergijo, sta odločilna določitev alergena in izogibanje alergenu. Najpogostejši alergeni so pršice, živalska dlaka, cvetni prah in arašidi.Najpogostejši alergeni so pršice, živalska dlaka, cvetni prah in arašidi. Pri nas so prehladni znaki, torej alergeni odpadejo.... Smo pa imeli blažjo obliko (se ni dušila) ali pa sem še pravočasno odreagirala s paro in kamilicami Upam, da se to noč ne ponovi, drugače bomo morali k zdravniku.
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Rezano cvetjeF*R*UKateri cvet vas najbolj razveseli?vrtnica (
39%)
gerbera (
5%)
tulipan (
12%)
orhideja (
24%)
drugo (
10%)
bolj kakor rezano cvetje me razveseli lončnica (
11%)
Število vseh glasov: 207Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!