koss
|
Pozdravljene!! Čestitke vsem novopečenim mamicam in hkrati hvala za vse lepe želje ob rojstvu našega sončka Gal Alekseja Na hitro lahko povem svojo porodno zgodbo...Zgodilo se je ponoči okoli 3.30, ko sem sla na wc in mi je bilo full čudno, ker je kar nekaj kapljalo...Potem sem začutila takše rahle krče, ki so se redno ponavljali na 10 minut. Vendar ker nisem verjela, da je to to, sem hotela zspati, vendar kmalu ugotovila da verjetno pa so to neki znaki... Okoli 6.30 sem se odpravila v Celjsko porodnišnico,kjer so imeli blazno gužvo. Poslali so me pod tuš, potem pregled, potem CTG in tako ugotovili, da sem odprta 3 sm in me ob 8.00 posalali direkt v porodno sobo. Ker sem imela željo,d bi rodila z ultivo, sem pokliacala anestezista in ga na srečo celo dobila...Dodali so mi umetne popodke in tako se je okoli 8.30 začelo... Ultiva je bila super, popadke sem imela takoj na 4-5 minut, vendar sem si z ultivo zmanjševala bolečino oz. dozirala analgetike...dihala sem res plitko, in se popolnoma osredotočila na dihanje, tako da moram priznati, da je bilo res enostavno, samo dihati je potrebno pravilno...Babica me je prav pohvalila, kako sem vzdržna in kako je fino,ker upoštevam njene nasvete.Tako sem bila ob 12.00 odprta ze 9-10 cm in sem lahko začela potiskati...Tu pa se je malo zataknilo, saj nisem imela moči..vendar ob 13.15 se je rodil najin sonček, 49 cm, velik in 2890 g težak. Skratka poroda se ni potrebno bati, pomembno je kako ste psihično pripravljene in da upoštevate navodila babice in je vse ok. Danes smo super, edino malo me bolijo šivi, saj so me morali prerezati. Aja, pa sem se dosti mazala z Weledo za masiranje presredka, pa očitno ni pomagalo... Moram pa pohvaliti osebje celjske porodnišnice, res neverjetno prijazni in ustrežljivi povsod..pri porodu, na oddelku.. Bi dodala slikico, pa žal ne vem, kako jo dodam... Lp,
|