|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ženska v družini in službi
21.8.2009 17:24:58   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Ima se super ker je ze mesec in pol na dopustu. Koliko nas ima mesec in pol placanega dopusta vsako leto?

Mišek, bolj podlega človeka od tebe že dolgo nisem srečala. Mičica res včasih mal naklada, ampak je po srcu dobra in v glavnem zelo pametna oseba in jo ne glede na to da se včasih mal špikneva, zmeraj spoštujem. O tebi pa pač nimam dobrega mišljenja, ker večinoma je vse kar počneš čez vse poste, pljuvanje po dolgem in počez čez vse in vsakogar. IN to mal nizkotno včasih, pravzaprav pogosto, zato večina uporabnikov na tvoje poste prav previdno odgovarja in hodi kot po jajcih - žal. V resnici si za moj oseben okus črnogleda, nezadovoljna s sabo in s folkom, vsaj tako učinkuješ. Lahko si pa v resnici drugačna, pojma nimam, tu se kot tako predstavljaš. Kolk pa ti mene poznaš, da bi mogla o meni sodit, kakšen človek sem? Me ne. Zato je tvoje mnenje tvoj problem, tako kot je moje mnenuje o tebi moj in odločila sem se, da te ponovno ne bom brala več. Si edina oseba do zdaj na forumu, ki je bila od mene kdaj blokirana. Ni mi treba te prenašat, zato te ne bom.

btw, imam mislim da 32 dni dopusta glede na vse zakone in KP in ostalo. Popolnoma vse dneve, od prvega do zadnjega, kar sem doma več kot to, moram doprinesti v obliki nadur. V not prinešene nadure mi šteje samo in izključno neposredno delo z otroki, ves ostal balast mi šteje v reden delovnik, ne glede na to, al visim v službi do večera, al pa delam ob vikendih doma. Si pa imela tudi ti možnost študirati isto, z vsemi minusi in plusi tega poklica vred, pa se za to nisi odločila. Zakaj se nisi odločila, če ti je naš plus, not prinešen dopust, tako fajn? Ker ti poklic ali ni všeč, ali pa bi znorela zraven ob takem delu, morda si preveč nevrotična pa bi te otroci ali starši ven nesli ali pa morda sploh nisi bila sposobna študirat, že glede na to, da ne preneseš nikogaršnjega drugačnega mnenja kot je tvoje....kaj pa vem kaj je bil vzrok. Skratka, imela si možnost - lahko nehaš pljuvat. Zdaj greš pa na blok. Mej se, pa najdi res ta svoj mir, boš lažje živela. Torej mir s tabo!

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 51
21.8.2009 17:33:43   
Raho
Jaz ne jamram, včasih potožim, ampak sem se z leti naučila, da se z jamranjem nič ne doseže. Ko mi je najhujše, se poberem skupaj in enostavno rečem, da bom zmogla.

Na jamrače sem se nekako navadila. Nikoli pa se ne bom na hujskače, hinavce, zahrbtenže, opravljivce... Pa še to samo zaradi tega ne, ker kljub vsemu, kar sem že dala v življenju čez, ne morem razumeti, kako so lahko eni ljudje enostavno podli in zahrbtni v svoji osnovni biti, kako lahko človeka, ki jim nikoli ni storil nič žalega, enostavno potlačijo in serjejo po njem. E, tega pa ne razumem.

In ja, imam 36 dni dopusta na leto. Samo sem ravnokar do konca porabila tistega iz preteklega leta.user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 52
21.8.2009 20:52:08   
sneguljčica

IZVIRNO SPOROČILO: Detece

IZVIRNO SPOROČILO: Raho

IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

IZVIRNO SPOROČILO: sneguljčica

visoko izobražena ženska, z ogromno plačo v državni službi

ma ja? Res? user posted image

Povej mi, kje je ta služba. Že pakiram kufreuser posted image user posted image user posted image

To se sprašujem tudi jaz. Ja je pa to splošno mnenje o državnih službah in plačah.

Taka služba je skoraj v vsakem večjem mestu. Le da preden spokaš kufre, moraš narediti pravno fakulteto, pravosodni izpit, magisterij, nevem koliko let dela - prakse, da lahko opraviš sodniški izpit in tako naprej... Upam, da nisem komu odvzela veselja.
Uh, sem rekla, da ne bom napisala, kaj dela, ker ni bistveno za zgodbo, pa ker je tako zanimanje sem napisala. Upam, da mi zdaj ne bo kdo očital, da pišem, da ni upravičena do take plače. Seveda si jo zasluži. Hotela sem samo povedat, da jamra, ker ni dovolj za avto, manikure, masaže, obleke.... pa še stanovanje, plačano z gotovino zraven. Ponavadi so želje večje od sposobnosti - vsaj pri večini ljudi je tako. Na žalost so omejitve - pri nekaterih finančne, pri nekaterih časovne. Zato pa si je treba breme razdeliti in počasi stopati proti cilju, ker vse naenkrat se ne da.

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 53
21.8.2009 20:55:38   
ČebelicaMaja
IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka

Štiri ali šest urni delovnik po porodniški, pa se malo lažje vse uskladi...user posted image
Jaz se ravno sedaj na šihtu borim, da bi ga lahko uveljavljala. Sicer pa trenutno delam do 16.30 in je KATASTROFA.

Ja, če nimaš kakšnega kredita na grbi...oz. lepše rečeno, ja krajši delovnik, če ti pač finančno lahko znese. No, meni pač ne bo, pa tudi če bi, bi veliko pik v službi izgubila, ker tega pač ne odobravajo. zakonsko bi mi dovolili, ker pač morajo, drugo pa je potem znotraj klime....žal je še vedno tako...

kako mi bo pa zneslo, pa raje sploh ne razmišljam....še.

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 54
21.8.2009 20:55:51   
uwaga
Jaz pa jamram. Kadarkoli se mi zdi to potrebno. In upravičeno. Ali pa mi preprosto paše.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 55
21.8.2009 22:08:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Se čist strinjam mičica, iz polne riti je lahko srat.

Ne vem, kako serjes ti, jaz iz polne riti ne, ker ce prevec pojem, je prebava slaba. Ampak si na kroznik tako in drugace nalozim zlico premalo in je ravno prav, da stvari lepo tecejo, mirno in zbrano.

Ne vem, kaj te tako zelo moti, da posegas po takih bednih komentarjih user posted image

Oziroma vem, saj se vsake toliko name "obesi" kdo, ki mu grem v nos, nic novega pac.

Ker meni je fajn, ker vse znam in se mi ni treba ucit.
Pa fajn mi je, ker imam fajn stipendijo.
Pa fajn mi je, ker pri delu uzivam in ker mi ni nic tezko. Pa malo manj fajn mi je, ker vidim pet resitev in ne nobene in nimam povoda za jamranje user posted image .
Pa fajn mi je, ker imam full dobro placo.
Celo na to, da sem zdrava, je nekdo gledal z...hmmmm....doloceno mero zavidanja.
Da imam idealnega otroka se pa itak ve user posted image .

In ja, full stvari mi je fajn.

In tkole ljubosumje zganjat, ker imam jaz polno rit in kao lahko serjem...tudi prav user posted image user posted image .
Sam ves, ce bos ljubosumna na druge, zato tebi ne bo nic bolje.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
21.8.2009 22:08:53   
Raho

IZVIRNO SPOROČILO: Detece

IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

visoko izobražena ženska, z ogromno plačo v državni službi

ma ja? Res? user posted image

Povej mi, kje je ta služba. Že pakiram kufreuser posted image user posted image user posted image

To se sprašujem tudi jaz. Ja je pa to splošno mnenje o državnih službah in plačah.

Taka služba je skoraj v vsakem večjem mestu. Le da preden spokaš kufre, moraš narediti pravno fakulteto, pravosodni izpit, magisterij, nevem koliko let dela - prakse, da lahko opraviš sodniški izpit in tako naprej... Upam, da nisem komu odvzela veselja.
Uh, sem rekla, da ne bom napisala, kaj dela, ker ni bistveno za zgodbo, pa ker je tako zanimanje sem napisala. Upam, da mi zdaj ne bo kdo očital, da pišem, da ni upravičena do take plače. Seveda si jo zasluži. Hotela sem samo povedat, da jamra, ker ni dovolj za avto, manikure, masaže, obleke.... pa še stanovanje, plačano z gotovino zraven. Ponavadi so želje večje od sposobnosti - vsaj pri večini ljudi je tako. Na žalost so omejitve - pri nekaterih finančne, pri nekaterih časovne. Zato pa si je treba breme razdeliti in počasi stopati proti cilju, ker vse naenkrat se ne da.

Saj sem vedela, da ne bi bila smela končati filofaksa!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sam imam pa občutek, da te malo žuli to, da ima vse to, sneguljčica

(odgovor članu sneguljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 57
21.8.2009 22:09:24   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

To sem tudi jaz mislila....dokler se nisem umirila user posted image .

jaz sem še mladičuser posted image , čaki, da se še naučimuser posted image .

Mi pa nekaj ni jasno: meni se namreč "ojoj, kako vsi jamrajo" sliši čisto tako kot jamranje...

Ne vem, kje ga pa ti sploh slisis user posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
21.8.2009 22:13:24   
Anonimen
BTW: ne gre se za to, da je drugim zelo lepo, gre se o tem, da umes in znas sprejemati in ziveti s tem kar si si nalozil in za kar si se odlocal. Ce ne, se je potrebno soociti z osebno nesposobnostjo ali nepripravljenostjo drugace zastaviti zadeve.

Vse to velja za zdrave ljudi, drugace je, ce je posredi zgodnja bolezen ali bolezen otroka.

V tej luci se manj razumem ljudi (sicer pa kdo bi od mene sploh pricakoval, da koga razumem user posted image ), ki so zdravi, ki se jim rodijo zdravi otroci, ki jim zdravi otroci rastejo, ljudi, ki lahko delajo...in namesto da bi bili veseli, da je zivljenje polno vseh dobrot, jamrajo nad njihovim presezkom.

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
21.8.2009 22:18:48   
Raho
In v končni fazi se sprašujem, čemu bi sploh jamrala:
- imam luštno službo,
- vskega 5. v mesecu plačo (mi je za sproti dovolj),
- 2 prekrasna otroka,
- 1 skoraj idealnega moža, ki mi tu in tam potegne živec, da mi ni predolgočasno,
- prekrasne starše in znosno taščo in tasta,
- psa,
- poln zamrzovalnik sladoleda,
- nekaj resnično dobrih prijateljev,
- fantastične sodelavce,
- streho nad glavo,
- zdravje in prijateljico farmacevtko (če zdravje malo zataji)

V končni fazi ugotavljam, da je življenje lepo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 60
21.8.2009 22:22:16   
Anonimen
kar sploh ne pomeni, da je bolj srečna kot tisti, ki pač kdaj pa kdaj pojamrajo!

Meni sreca sploh ni merilo, ker je tako zelo zmanipuliran pojem in toliko produkt razuma, da mi ni kredibilno "merilo" tega, kako se v zivljenju pocutim.

Merilo mi je zdravje, ker telo tezje preslepim kot razum.
To, da me ne boli glava, da ne poznam migrene, da me ne boli nic, ze dolga leta ne, to je meni merilo. Ker telo se vedno odziva, na svoj nacin in je vec kot dober, da ne recem odlicen pokazatelj tega, kar se dogaja v zivljenju.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 61
21.8.2009 22:23:30   
Anonimen
In v končni fazi se sprašujem, čemu bi sploh jamrala:

Nemogoce, da se še kdo sprasuje o tem.
Zdaj bos pa se ti cudna user posted image .

(odgovor članu Raho)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
21.8.2009 22:34:20   
sneguljčica

Sam imam pa občutek, da te malo žuli to, da ima vse to, sneguljčica

Haha, saj sem vedela, da mi bo zdaj kdo fovšarijo obesil...user posted image
Zakaj pa imaš tak občutek, ker tukaj pišem, da si ne more privoščit stanovanja za keš ali zato, ker nekako moraš bit fovšen vsakemu, ki ima več kot ti?

Ji nisem nič fovš, ne. Ker imam v bistvu več kot ona, res da ne kariere in denarja, ampak skoraj vse drugo pa. Predvsem pa pošlihtano glavo. Ne boš verjela, ampak tako izobraženo bitje in s tako kariero, pa je zakompleksana bolj, kot ena brezposelna brez izobrazbe. Iz tira jo vrže, če ima kdo višjo plačo kot ona, pa ima malo nižjo izobrazbo. Svojega mnenja itak nima, nekako se zgleduje po kolegicah, seveda po tistih, ki so vsaj tako visoko kot ona - tako otroka vzgaja kot ena sodnica, kuhnjo ima tako kot druga, na dopust hodi tja, kamor tretja pravi, da je lepo.... Na koncu je vidno prizadeta, ko pri meni vidi dva lestenca iz ikee, za katera sem dala po 20 eur - sicer ona tega ne ve, ampak ko ona sploh ni vedela, da obstaja kaj drugega, kot navadna plafonjera... Ko tete gledajo in govorijo o mojem delu (imam malo umetniške žilice, če lahko tako rečem), vstane in užaljeno gre proč.... Ne vem, ne morem ji biti fovšena. Saj v bistvu vem, zakaj je taka, to ima iz preteklosti. Celo življenje je v šole hodila, da bo ja največ kar se da, zdaj pa ko je tam, pa še vedno nekaj manjka.... a razumeš? Nekaj časa so me motili njeni občasni večvrednostni izpadi in posmeh, pa me niti ne moti več, odkar sem jo spoznala, zakaj je taka. Ni vse tako rožnato, pa tudi če misliš, da ima človek vse...user posted image

Se opravičujem, ker je to ven iz teme, ampak sem mogla pojasnit.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 63
21.8.2009 23:04:34   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

BTW: ne gre se za to, da je drugim zelo lepo, gre se o tem, da umes in znas sprejemati in ziveti s tem kar si si nalozil in za kar si se odlocal. Ce ne, se je potrebno soociti z osebno nesposobnostjo ali nepripravljenostjo drugace zastaviti zadeve.

Vse to velja za zdrave ljudi, drugace je, ce je posredi zgodnja bolezen ali bolezen otroka.

V tej luci se manj razumem ljudi (sicer pa kdo bi od mene sploh pricakoval, da koga razumem user posted image ), ki so zdravi, ki se jim rodijo zdravi otroci, ki jim zdravi otroci rastejo, ljudi, ki lahko delajo...in namesto da bi bili veseli, da je zivljenje polno vseh dobrot, jamrajo nad njihovim presezkom.

Lahko je to tudi način, da se zaveš, kaj vse imaš.
Pojamram mojemu dragemu, da mi to, ono, drugo, tretje fali (kar mi dejansko ne, samo takrat se mi tako zazdi), pa me postavi na realna tla z opisom kaj vse imam. In imam ogromno. Zato menda redko jamram user posted image .

Tako nekako, no, da se zaveš, kako stvari niso samoumevne - skozi plehkost pritoževanja, kako ti je navidezno hudo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 64
22.8.2009 0:29:03   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Ima se super ker je ze mesec in pol na dopustu. Koliko nas ima mesec in pol placanega dopusta vsako leto?

Mišek, bolj podlega človeka od tebe že dolgo nisem srečala. Mičica res včasih mal naklada, ampak je po srcu dobra in v glavnem zelo pametna oseba in jo ne glede na to da se včasih mal špikneva, zmeraj spoštujem. O tebi pa pač nimam dobrega mišljenja, ker večinoma je vse kar počneš čez vse poste, pljuvanje po dolgem in počez čez vse in vsakogar. IN to mal nizkotno včasih, pravzaprav pogosto, zato večina uporabnikov na tvoje poste prav previdno odgovarja in hodi kot po jajcih - žal. V resnici si za moj oseben okus črnogleda, nezadovoljna s sabo in s folkom, vsaj tako učinkuješ. Lahko si pa v resnici drugačna, pojma nimam, tu se kot tako predstavljaš. Kolk pa ti mene poznaš, da bi mogla o meni sodit, kakšen človek sem? Me ne. Zato je tvoje mnenje tvoj problem, tako kot je moje mnenuje o tebi moj in odločila sem se, da te ponovno ne bom brala več. Si edina oseba do zdaj na forumu, ki je bila od mene kdaj blokirana. Ni mi treba te prenašat, zato te ne bom.

btw, imam mislim da 32 dni dopusta glede na vse zakone in KP in ostalo. Popolnoma vse dneve, od prvega do zadnjega, kar sem doma več kot to, moram doprinesti v obliki nadur. V not prinešene nadure mi šteje samo in izključno neposredno delo z otroki, ves ostal balast mi šteje v reden delovnik, ne glede na to, al visim v službi do večera, al pa delam ob vikendih doma. Si pa imela tudi ti možnost študirati isto, z vsemi minusi in plusi tega poklica vred, pa se za to nisi odločila. Zakaj se nisi odločila, če ti je naš plus, not prinešen dopust, tako fajn? Ker ti poklic ali ni všeč, ali pa bi znorela zraven ob takem delu, morda si preveč nevrotična pa bi te otroci ali starši ven nesli ali pa morda sploh nisi bila sposobna študirat, že glede na to, da ne preneseš nikogaršnjega drugačnega mnenja kot je tvoje....kaj pa vem kaj je bil vzrok. Skratka, imela si možnost - lahko nehaš pljuvat. Zdaj greš pa na blok. Mej se, pa najdi res ta svoj mir, boš lažje živela. Torej mir s tabo!

Draga Gina,
Imam najmanj 45 dni letnega dopusta vsako leto. Ce mi je to premalo dobim dodatno, tako da ocitki o neki fovsariji spadajo v tisti del, za katerega zapises "pojma nimam". O tebi lahko sodim na podlagi tvojega pisanja, ker mi je to stroka in sem za slednje usposobljena. Za visjo solo, tako kot ti, se nisem odlocila, ker sem se odlocila za kar nekaj vec.
Vidim, da zelo dobro prenasas mnenja, ki niso taksna kot tvoje. user posted image user posted image user posted image
Zalosti me, da je edini tvoj odgovor beg, saj bi lahko bilo se pestro in zanimivo user posted image .
Uzivaj kolikor lahko in nehaj jamrat - se ne splaca.

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 65
22.8.2009 8:25:27   
scorpiogirl
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

mal izven konteksta ... ampak jst sem se ob tem spomnila na mojo taščo, ki je (bila in je občasno še zdaj) vsa razočarana, ker imamo fantka in ne punčke user posted image . no, men je to kul ravno tako, kot je ... predvsem zato, ker je zdrav. pa mi lih dol visi user posted image , kaj ima med nogami user posted image

kar se tiče jamranja ... ma, ne vem. zaradi stvari, ki sem si jih sama naložila, načeloma ne jamram (ker jih lahko tudi sama skenslam, spremenim urnik, zamenjam ...). no, včasih zadnje čase mal "pojamram", da se mi ne da učit ... pa je tole jamranje bolj mišljeno kot brca sami sebi, naj se že spravim za knjige user posted image

sem pa v resnici rabila kar nekaj časa, da sem se "naučila", da je včasih vseeno boljše komu mal pojamrat, kot pa tiščat v sebi ... sem nekaj let živela tako, nisem videla rešitve, nisem znala ven iz tistega, življenje sem imela tako, da sem mislila, da se mi bo zmešalo (pa ne zaradi preveč dela, ker delo sem imela krasno, ampak zaradi določene situacije s partnerjem) ... pa nihče ni vedel, da kaj ne štima. v taki situaciji recimo se meni zdi brezveze, da se delaš, da je vse rožnato, če ni. načeloma se pa držim tega, da nikogar (ali pa skoraj nikogar) ne brigajo moje težave in če sem si naložila preveč, bom toliko tudi nesla user posted image

sicer pa tale teden vseen včasih pojamram, ker je mož v bolnišnici ... pa tega žal ne morem spremenit ... me pa občasno mal sesuje user posted image ampak, ker sem po naravi optimist (pa še precej naivna zraven ... mogoče zato tolk rada Ronjo berem), tud zdaj ne jamram večino časa, ampak samo včasih komu mal pojamram ... drugače pa normalno živim pa igram se z malim lih tako, se smejiva lih tako ... tud učit sem se celo začela ...
sploh pa ne mislim jamrat, da imam premalo dopusta, čeprav sem celo leto not prinašala te počitnice ... pa čeprav med letom ne morem vzet skoraj nobenega dneva dopusta zase, čeprav bi ga mogoče bolj rabila, kot celo poletje user posted image

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 66
22.8.2009 17:57:36   
ČebelicaMaja
meni se pa zdi, da je postalo prav moderno, da NE jamraš- če jamraš, pač nisi šik... no, s tem se glih ne strinjam, ker mislim, da čisto nikjer ni perfect situacija- med prijatelji mal pojamraš, mal se pohvališ, pa je ravnotežje zgrajeno.
Mi je pa vedno bolj mimo, ker čist vse prijateljice, ki imajo danes "visoke" službe, naenkrat nimajo več problemov- pri njih naenkrat vse štima, vse je super, z vsemi se razumejo... in po treh urah kofetkanja so sposobne snet masko in spregovorit o zadevah, ki jih težijo...

se povsem strinjam z Ankico;

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

Lahko je to tudi način, da se zaveš, kaj vse imaš.
Pojamram mojemu dragemu, da mi to, ono, drugo, tretje fali (kar mi dejansko ne, samo takrat se mi tako zazdi), pa me postavi na realna tla z opisom kaj vse imam. In imam ogromno. Zato menda redko jamram user posted image .

Tako nekako, no, da se zaveš, kako stvari niso samoumevne - skozi plehkost pritoževanja, kako ti je navidezno hudo.

Meni je pač lažje živet, da mal pojamram o zadevah, ki me težijo in se tudi vsak dan spomnim, da so ljudje, ki živijo veliko težje od mene/nas, in so ljudje, ki jim je pač lažje- od zmeraj je in bo tako, toda jaz sem tukaj  in zdaj, dogaja se vse mogoče- lepo in manj lepo in prav se mi zdi, da se prijateljem to tudi zaupa.

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 67
22.8.2009 18:14:49   
Anonimen
Nisem brala vsega. Imam službo, imam tri zdrave otroke. Je to pogoj, da moram cveteti od veselja?

(odgovor članu ČebelicaMaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 68
22.8.2009 20:43:19   
ThinkPink
Zanimiv fajtuser posted image ...se dogaja tukaj....

Nekaj je bilo prej o jamranju...Pa kaj imate vsi toliko proti jamranju? Če pa je to tak fajn? Jaz rabim dnevno dozo jamranja kot skodelico kave zjutraj, da sploh lahko funkcioniram. Ob jutranji kavici rada pojamram in mogoče še malo vmes, pa mi je takoj lažje in vse postane fajn. Pa fajn je imeti tudi sojamrača. Vidiš, da nisi sam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 69
22.8.2009 20:44:30   
sonček33
Roza misleča zdej si pa spet vrgla kost.user posted image

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 70
22.8.2009 22:11:21   
Anonimen
meni se pa zdi, da je postalo prav moderno, da NE jamraš- če jamraš, pač nisi šik...

Uauuuu, celo moderna sem user posted image user posted image .

Šikana pa sem, šikana, to pa itak user posted image .

(odgovor članu ČebelicaMaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 71
23.8.2009 12:38:10   
ronja
Meni sreca sploh ni merilo, ker je tako zelo zmanipuliran pojem in toliko produkt razuma, da mi ni kredibilno "merilo" tega, kako se v zivljenju pocutim.

mislim, da sta sreča in mir v duši nekak tesno povezana - samo poimenovanje je različno.

mišek, se strinjam, da je včasih res zoprno poslušat nekoga, ki non stop jamra, naredi pa nič, da bi se situacija spremenila. Ampak po moje ljudje takrat dejansko mislijo, da ni izhoda, ne vidijo rešitve - in zato jamrajo. Včasih rešitve res ni oz. je rešitev samo čas in/ali okrevanje, drugič pa se to njim samo zdi. Seveda jim ti lahko predočiš rešitev (kar dostikrat delamo, pa dostikrat tega sploh nočejo), ampak to še ne pomeni, da jo drugi res vidi. On vidi svoj problem. šele ko pogleda čezenj, vidi rešitev. In tem ljudem pač pomaga, da jih občasno poslušamo, razumemo in malo sočustvujemo z njimi, da je včasih pač res težko, čeprav imaš navzven vse - to še ne pomeni, da to res imaš.

Imaš pa še drugo možnost: jamranje je včasih konstruktivno, po moje: včasih človek ves čas jamra, ZATO, da bi mu kdo podal rešitev, pa mu je nihče ne pokaže (meni se je to že dostikrat zgodilo in so me vsi hoteli tolažit: saj bo boljše, itd... pa sem jim povedala, da ne rabim tega, rabim, da mi pokažejo pot, možnost, idejo, kaj naj naredim, da se zadeva spremeni,... pa ni imel nihče ideje). In takrat bo človek jamral in jamral, ker pač ne zna naprej in hoče na vsak način nekaj najt - kot se vrti miška po kletki in išče izhod. to ni vedno resigniranost, včasih je to način iskanja rešitve, če pač sam nisi dovojl pameten. midva z lubijem sva se oba že znašla v taki situaciji in noben ni hotel samo sočustvovanja, ampak konkretne predloge...

Včasih je jamranje tudi "priprava" na delo: recimo ko se začneš učit in na začetku te vedno kaj razjezi, ker pač ni logično, ker eni tak, drugi drugače, ti pa še ne veš, kaj je prav, ker še nimaš celotnega pregleda,... pa je brezveze, ker so trapasti podatki za napiflat, pa še en kup drugih zadev. In jamraš, kako je trapasto. Ampak s tem vse te podatke ponavljaš, si jih zapomniš, povezuješ stvari in potem naenkrat vse znaš, stvar zalaufa, da te ne morejo od knjige spravit (niti te nihče ne proba, ker imaš še par ur do izpita, hehe) in narediš z 10. V tem primeru se mi zdi jamranje konstruktivno.

Včasih jamramo nad sabo: nad neko slabo lastnostjo, ki jo imamo, pa se je ne znamo znebit ali pa nad svojim neznanjem, ker se ne znamo nečesa naučit, itd. In potem ti lahko nekdo posodi pravo knjigo, pokaže drug način učenja, pove, kaj je vzrok tvoje napake in ko tega odpraviš, odpraviš tudi napako,... itd... Skratka, če bi bil čisto v miru s sabo in lepo sprejel vse slabo kot pač del življenja, ki ga ne moreš spremenit - ga tudi ne bi spremenil! kar pa ni dobro...

Včasih se pa enostavno vsega nakopiči - in čeprav si si sam naložil, pač vseeno težko neseš. In takrat poči, se sesuješ, zjamraš lubiju, on te poboža ali potolaži po tel./gju, ma, kakorkoli pač, ti se sestaviš in greš dalje. Če bi trmasto nosila dalje isto težo brez postanka, pa bi bila samo vedno bolj živčna - zakaj bi bilo to dobro?

mič ,Pa tudi:ne moreš vedet, kje so tvoje meje, dokler ne greš čezuser posted image . In vsake toliko je fino dat iz sebe maximum... Si presenečen, koliko zmoeš/zdržiš...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 72
23.8.2009 20:22:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Pa tudi:ne moreš vedet, kje so tvoje meje, dokler ne greš čezuser posted image . In vsake toliko je fino dat iz sebe maximum... Si presenečen, koliko zmoeš/zdržiš...

A mislis da ne ves, koliko zmorem user posted image .

In sem presenecena, da zivljenje tece, tudi ce nisem na maximumu. Sicer pa v zivljenju redko prevlada maximum, v vecini primerov je to second best solution ali se kaksna za njo.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 73
23.8.2009 21:12:55   
ZmajTolovaj
Meni ni škoda časa za spanje. Ga koristim v obilici, ne samo od 23h do 5h, zato sem pa potem lepša user posted image user posted image user posted image user posted image
Rada gospodinjim, tako da mi to ni problem. Delam toliko, da nam je komot (s. p.), crknit pa ne mislim. Bi imela hišo in vrt, ampak tudi za to ne mislim crknit, zato mi je OK, če gremo v park ali pa na igrišče. Imam na voljo pomoč mami in tašče, ki je sicer ne rabim nujno, je pa fajn vedet, da sta tam, če zagusti - in ko zagusti, mirne vesti sprejmem pomoč. Moža imam pa itak super user posted image
Mislim, da ne jamram preveč, vsake toliko že malo. Kolegica pa ima hišo (brez kakšrnega koli kredita), ni gospodinja, ker vse naredi njen partner (dobesedno - kuha, pomiva, čisti, lika itn.), v pritličju ima taščo in tasta, ki vsak dan pazita njunega otroka, do službe ima 5 min z avtom, dela sicer do 16h, ampak zasluži zelo lepo, ko pride domov, jo čaka kosilo in vse pospravljeno, vedno ima čas za kavice&co ... Nekateri bi rekli izi život. Ampak jamra pa NONSTOP. Res, pravi fenomen. Je utrujena, zmozgana, tamal ji živce pije, dec nič prav ne naredi, tašča je pravi zmaj ...
Ne vem, no, pač vsak po svoje.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu SINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 74
23.8.2009 21:19:35   
ZmajTolovaj
Uf, Gina, to o dveh mesecih frej vsako leto pa tud mojemu dvigne pisker user posted image Pa sem mu že zdavnej rekla, naj neha vsem razlaga, da ima isto dni kot vsi drugi javni, pa da vse not prinese, pa kaj te briga če so vsi fovš, da je ob 13h vsak dan doma. Pa mu še zmer pisker dvigne.
user posted image  

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Kdaj ste zanosile?
Michonne RR

Pri katerih letih ste prvič zanosile?

pred 20 letom (6%)

20-25 let (24%)

25-30 let (32%)

30-35 let (22%)

35+ let (16%)

Število vseh glasov: 85

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!