|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ženska v družini in službi
20.8.2009 22:00:16   
ronja
Je spanje od 23 do 5h reds izguba časa ???

jah, če ti znese brez, potem je... jaz zmeraj probavam do kod lahko grem in ko se zrušim, vem, da sem šla predaleč - in potem si rečem, da tok ga pa ne bom več srala. in potem jovo na novo.

kar se rešitev tiče:
- gradnjo dajta "on hold", če gre, vsaj tačas, da ti narediš te izpite ali kar pač že delaš
- če si kampanjic kot jaz, potem pač par dni skenslaš spanje oz. ga daš na min. (se pravi recimo 2 uri na noč) - ne delat tega predolgo, ker se ne obnese, večkrat preizkušeno
- ne vračaj vsem uslug hkrati - če je bil nekdo tako dober, da ti je pomagal, bo mogoče tudi razumel, če mu razložiš: poglej ful sem ti hvaležna in bom prišla, če ne dobiš drugega, ampak če se slučajno ni nujno, bi se za tole res morala naučit - sem ti pa vseeno še dolžna od zadnjič in nočem bit nehvaležna... kak brat bi znal razumet (vsaj moj)
- gospodinjistvo zmanjšaj na minimum: če otroci jejo v šoli oz. vrtcu, potem zanje ni tako nujno vsak dan kuhat kosila, vidva pa lahko tudi pojesta kako močnejšo malico v službi, doma pa kak burek ali kaj podobnega - če gre to za začasno varianto, ker način življenja pa to tudi ni glih, da družina nikoli ne je skup; čeprav nekaterim pa tudi to paše in furajo tak stil - probaj, kaj bo za vas delalo. Samo ne se obremenjevat še s kosili in pranjem in likanjem, če moraš delat druge stvari. Naredi, kar je nujno, ostalo pa boš, ko boš že napredovala. Če ti seveda to napredovanje nekaj pomeni. Treba ti ni nič, če ti je ok v službi tako, kot je, potem se ne sekiraj zato, kar bi "morala" in uživaj.

Seveda je čisto jasno, da se mi plača zdi visoka, če zasluži skoraj 10x več kot jaz.

No, hvalabogu, da ženska z magisterijem zasluži 10x več kot nezaposlena z manjšo izobrazbo. Če je človek brezposelen, pač navadno ne dobi ne vem kake plače, tu skoraj ni druge...

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 26
20.8.2009 22:12:39   
sneguljčica

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Seveda je čisto jasno, da se mi plača zdi visoka, če zasluži skoraj 10x več kot jaz.

No, hvalabogu, da ženska z magisterijem zasluži 10x več kot nezaposlena z manjšo izobrazbo. Če je človek brezposelen, pač navadno ne dobi ne vem kake plače, tu skoraj ni druge...

Haha, ja je res malo hecno slišat... No, dobi 10x višjo plačo, kot sem jo jaz pridelala, ko sem še dobila plačo. Zdaj sem pa v bistvu zaposlena, ampak nimam plače, ker je kriza. A je kaj bolj jasno?
Pa saj ta plača itak ni bistvo, kot sem že napisala. Hotela sem rečt, da se vse naenkrat ne da. Meni se tudi zdi najboljša možnost, da se začasno upočasnijo dela pri gradnji. Raje se vseliš eno leto kasneje, kot pa da se sesuješ od izčrpanosti.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 27
20.8.2009 22:18:07   
ronja
Aha, ja, no, to je precej bolj logičnouser posted image . Se mi je zdelo, da mora bit kaka caka vmesuser posted image . Upam, da boste kmalu dobili plačo - moj oče je enkrat 2 leti ni dobival plače in delal - nekaj pa so potem vseeno dobili za nazaj, če ti je kaj v tolažbo...

Hotela sem rečt, da se vse naenkrat ne da. Meni se tudi zdi najboljša možnost, da se začasno upočasnijo dela pri gradnji. Raje se vseliš eno leto kasneje, kot pa da se sesuješ od izčrpanosti.

ja, se strinjam, sem isto pradlagala.
Čeprav to, da se vse naenkrat ne da, ves čas preverjam, če še držiuser posted image . Danes recimo imam v planu sešit dve oblekci in spečt 4 torte - no, v bistvu nimam druge izbire, moram, ker sem že rekla, da bom. Zdaj jem sladoled in zbiram moči, hehe - tak da meggi, to ej tudi ena možnost: jaz delam na sladoled, ugotovi, kaj tebi nafila baterije - in kalorijeuser posted image

(odgovor članu sneguljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 28
20.8.2009 23:53:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II
Ampak vecina ljudi je tako otopelih in tako (mentalno) lenih, da jim je lastna pot tuja. Ker ne zelijo odstopati, se prilagajajo povprecju in ceprav se zdi, da idealno izpolnjujejo vse druzbene naloge, na koncu niso zadovoljni in zdravi.

Ce nekdo ni zadovoljen in srecen s trenutnim stanjem, le tega lahko spremeni. Ce ga ne more spremeniti, se je nesmiselno nervirat, saj je to le nesmiselno zgubljanje energije in generiranje negativnih custev. Kljub temu, da ne utegnes vse - mir je treba najti v sebi.

Poznam zensko, ki dela na zelo odgovornem delovnem mestu, ki nemalokrat seze preko 8 ur. Ima tri solobvezne otroke, moza, ki dosti dela na karijeri, njivo, pravkar sta uredila hiso.... pa je v 8 letih kolikor je poznam nisem niti enkrat slisala, da bi zajamrala. 

Cloveku ostane kar nekaj casa in pozitivne energije, ko neha jamrat user posted image .
Tole jamranje je ena taka instant zadeva, po kateri se trenutno sicer pocutis bolje, ker se "spucas", na dolgi rok pa se vedno vrne nazaj.

Ostalo pa je stvar osebnih prioritet in poznavananja samega sebe. Imas pa prav, ko si miren in skoncentriran na tisto kar delas, gredo stvari na nek nacin same od sebe. Ko zacnes hiteti, te vse prehiti.

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
21.8.2009 0:07:22   
ronja
Ko zacnes hiteti, te vse prehiti.

Kaj pa vem - odvisno od karakterja, zase vem, da najboljše delam pod pritiskom in da mam vsaj ene 10 stvari na glavi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
21.8.2009 0:12:01   
Anonimen

Ko zacnes hiteti, te vse prehiti.

Kaj pa vem - odvisno od karakterja, zase vem, da najboljše delam pod pritiskom in da mam vsaj ene 10 stvari na glavi...

To sem tudi jaz mislila....dokler se nisem umirila user posted image .

Zdaj delam stvari mirneje, bolj uzivam v njih ucinek je boljsi. Nisem pa v trendu, to pa drzi, ker se mi premalo mudi user posted image , pa cisto premalo jamram, koliko stvari imam, pa celo uzivam v tistem, kar pocnem, pa nisem deborde ves cas...in tko. Ampak niti nima veze, vsak najde samo pri sebi tisto kar isce.

< Sporočilo je popravil Mič II -- 21.8.2009 0:14:13 >

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
21.8.2009 0:33:07   
Gina
Se čist strinjam mičica, iz polne riti je lahko srat. Naj ti povem.... že en mesec in pol mi je ful fajn, imam se krasno, časa imam dovolj, počnem reči, ki so mi ljube, crkljam svoje otroke, se veliko pogovarjam, berem, gledam rošce, ustvarjam in resnično uživam v lajfu. Sem umirjena in zadovoljna. Naredim takole v miru meni ljubih reči vsaj 10x več kot kadar sem pod pritiskom in kadar spim samo 6 ur na dan.. Sem namreč na dopustu.

< Sporočilo je popravil Gina -- 21.8.2009 0:34:06 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
21.8.2009 12:23:06   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

IZVIRNO SPOROČILO: sneguljčica

visoko izobražena ženska, z ogromno plačo v državni službi

ma ja? Res? user posted image

Povej mi, kje je ta služba. Že pakiram kufreuser posted image user posted image user posted image

Drugače pa me je življenje izučilo naslednje:
- nikoli ne vabi prijateljev in znancev, da ti pri nečem pomagajo - je ceneje, če imaš pri bajti delavce, ker jim ni treba vračati uslug (takšnih in drugačnih);
- dihaj, enostavno izpreži - še nobenega zaradi malce prahu in dveh pajčevin ni pobralo;
- pri pospravljanju vedno delaj "rukerje" - osnova se naredi vsak dan, ostalo 1x na teden (ponavadi sobota zvečer, ko otroci spijo);
- vedno pred vsem daj prednost družini - nihče ti ne bo postavil spomenika zato, ker si nekaj naredil v dobro družbe, pa tudi ulice ne bodo poimenovali po tebi;
- vsako zadevo najprej premisli, šele potem se aktiviraj.

< Sporočilo je popravil Raho -- 21.8.2009 12:27:49 >

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 33
21.8.2009 12:32:57   
Luni
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Drugače pa me je življenje izučilo naslednje:
- nikoli ne vabi prijateljev in znancev, da ti pri nečem pomagajo - je ceneje, če imaš pri bajti delavce, ker jim ni treba vračati uslug (takšnih in drugačnih);
- dihaj, enostavno izpreži - še nobenega zaradi malce prahu in dveh pajčevin ni pobralo;
- pri pospravljanju vedno delaj "rukerje" - osnova se naredi vsak dan, ostalo 1x na teden (ponavadi sobota zvečer, ko otroci spijo);
- vedno pred vsem daj prednost družini - nihče ti ne bo postavil spomenika zato, ker si nekaj naredil v dobro družbe, pa tudi ulice ne bodo poimenovali po tebi;
- vsako zadevo najprej premisli, šele potem se aktiviraj.

Raho user posted image user posted image user posted image , super si to povedala, jaz bi dodala: najprej pa je treba počistit svoje podstrešje user posted image user posted image , da potem lahko neobremenjeno gledaš pajčevine po hiši user posted image

< Sporočilo je popravil Luni -- 21.8.2009 12:33:53 >

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 34
21.8.2009 12:51:06   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II
Cloveku ostane kar nekaj casa in pozitivne energije, ko neha jamrat user posted image .

Tocno tako. Eni sploh ne vedo koliko energije in casa im odnese sprotno jamranje in jadikovanje...

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
21.8.2009 13:12:52   
ronja

jaz sem še mladičuser posted image , čaki, da se še naučimuser posted image .

Mi pa nekaj ni jasno: meni se namreč "ojoj, kako vsi jamrajo" sliši čisto tako kot jamranje...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
21.8.2009 13:18:55   
Gina

Mi pa nekaj ni jasno: meni se namreč "ojoj, kako vsi jamrajo" sliši čisto tako kot jamranje...

Saj tudi je to jamranje. V bistvu jo očitno vse sorte moti. Ni glih v resnici ne glede na okoliščine mirna. Še dobro da nima vsega tega na glavi, kot ti ronja. Potem bi bila zihr še bolj mirna, pa še manj bi jo motilo vse. user posted image user posted image user posted image  Kapo dol ronja, da zmoreš vse s takim entuziazmom, meni se zdiš pozitivistična.

Drugače se pa strinjam z raho. Ena srednja varianta je najboljša, s tem da imaš prioritete pred sabo ves čas jasno začrtane.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 37
21.8.2009 13:22:26   
Misek

jaz sem še mladičuser posted image , čaki, da se še naučimuser posted image .

Eto i ti zdaj baje jamras, da eni jamrajo, da drugi veliko jamrajo.... Pa jamranje ima svoje znacilnosti in se ne da poistovetiti s kometarjem, konstatacijo ipd...

Recimo, ko ti nekdo zacne nabijat, da je lahko s polno ritjo srati, a istočasno jamra/tarna/tozi nad svojim  zivljenjem uzduz in popreko, ter potem izjavi, da ima mesec in pol dopusta ze za sabo... Takrat lahko KONSTATIRAS, da je nekatere lahko sram, da toliko jamrajo.... vse ostalo se da ignorirat....
BTW: ne gre se za to, da je drugim zelo lepo, gre se o tem, da umes in znas sprejemati in ziveti s tem kar si si nalozil in za kar si se odlocal. Ce ne, se je potrebno soociti z osebno nesposobnostjo ali nepripravljenostjo drugace zastaviti zadeve. In prav zaradi tega eni nikoli ne jamrajo, drugi v manj obremenjujoci situaciji, pa se z za danasnje case izjemno dolgim dopustom, jamrajo kot za stavo in so im vse drugi krivi.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 38
21.8.2009 13:25:24   
ronja
pa je v 8 letih kolikor je poznam nisem niti enkrat slisala, da bi zajamrala.

kar sploh ne pomeni, da je bolj srečna kot tisti, ki pač kdaj pa kdaj pojamrajo!

Zdaj delam stvari mirneje, bolj uzivam v njih ucinek je boljsi.

Kdo pa pravi, da ne moreš v hitenju uživat? Lahko uživaš v tem, kako ti šiba, a to se res nobenemu ne zdi možno?Meni je recimo fino pečt 4 torte naenkrat in zraven rezat blago za oblekco (to sem recimo ponoči delala). Zakaj? Zato ker bi mi bilo dolgčas čakat, da se ena torta speče oz. bi zaspala, če bi si vzela nekaj za brat za tačas. Včasih ti pač ne znese, pa se mal zaštrikaš, pa odpentljaš noge in dirjaš dalje z nasmeškom na licuuser posted image . Ko pa si ravno zapleten, pa seveda jamraš oz. P*user posted image . Ampak ne poznam nikogar, ki bi mu pa celo življenje vse šlo, lahko samo v sebi držiš in na ven nič ne jamraš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
21.8.2009 13:26:12   
ronja
Eto i ti zdaj baje jamras, da eni jamrajo, da drugi veliko jamrajo...

ja, samo nisem nikoli rekla, da ne jamram kdaj niti tega ne obsojam!

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 40
21.8.2009 13:29:21   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Saj tudi je to jamranje.

Po katerih kriterijih je to jamranje? Edini kriterij, ki ga uporabljas je kriterij kako naj bi ti cim bolj "posrala se" po nekomu, ki se je drznil reci, da jamras. In ce se bos besedno bojevala in "srala" po drugih ti ne bo pomagalo. lahko samo futra neko tvojo zlobo v dokazovanju, da je tebi tezko, vsem drugim je pa lahko. Ja boga ti no....

V bistvu jo očitno vse sorte moti.

Bolj tebe kot njo. Ona se nate ne hakla.

Ni glih v resnici ne glede na okoliščine mirna. Še dobro da nima vsega tega na glavi, kot ti ronja. Potem bi bila zihr še bolj mirna, pa še manj bi jo motilo vse.

In sedaj nisi ti v vprasanju, sedaj je ronja v vprasanju. Kaksen podel poskus manipulacije.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 41
21.8.2009 13:33:22   
Misek

kar sploh ne pomeni, da je bolj srečna kot tisti, ki pač kdaj pa kdaj pojamrajo!

Ne jamra zato ker drzi usta zaprta, temvec ker je v miru s seboj. 

Ko pa si ravno zapleten, pa seveda jamraš oz. P*user posted image . Ampak ne poznam nikogar, ki bi mu pa celo življenje vse šlo, lahko samo v sebi držiš in na ven nič ne jamraš.

Poanta je v miru v tebi. Ali te situacija spravlja v obup, ali jo umes in znas sprejemati. Morda pa nekdo ne vidi potrebe ali ucinka v jamranju - res menis, da je edina moznost, da drzis v sebi?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 42
21.8.2009 13:33:23   
ronja
Recimo, ko ti nekdo zacne nabijat, da je lahko s polno ritjo srati, a istočasno jamra/tarna/tozi nad svojim zivljenjem uzduz in popreko, ter potem izjavi, da ima mesec in pol dopusta ze za sabo... Takrat lahko KONSTATIRAS, da je nekatere lahko sram, da toliko jamrajo.... vse ostalo se da ignorirat...

a ni napisala, da se ima zdaj super?Al sem spet kaj preveč rožnato videla?user posted image mogoče je tudi kaj spremenjeno.

Na splošno sem bolj optimistek, tak da mi je seveda moje življenje zelo všeč. Včasih me živ bog ne spravi iz tira. Ampak recimo med nosečnostjo sem pa tudi jamrala: ker nisva smela seksat, ker sem skoz bruhala, ker mi je blo skoz slabo,... Ma, poln kufer sem mela! Bi se še 1x enako odločila (no, v bistvu sem se, hehe), ampak takrat sem pač preklinjala situacijo, ker mi ni bila všeč, spremenit se je pa ni dalo (glede slabosti sem sprobala vse možne recepte in meni pomaga samo eno: porod). In po tvoje bi se morala pač toliko sprijaznit s situacijo, da mi ne bi bilo nič težko vse skup oz. da vsekakor ne bi nadledovala širne rr s svojimi problemiuser posted image . Ampak se mi zdi, da mi večina tega ni zamerila, meni je bilo pa takrat lažje pregurat - in v tem je smisel jamranja, da daš neg. energijo ven, da je ne vlačiš non stop sabo. Včasih se jo da res dat ven na kak super konstruktiven način, včasih pa tudi ne.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 43
21.8.2009 13:44:30   
ronja
res menis, da je edina moznost, da drzis v sebi?

ni, kot sem napisala, obstaja kup drugih možnosti, da se človek večinoma tam sprazni oz. napolni (sprazni slabo, polni dobro voljo/energijo, kakor pač temu rečeš) in večinoma to super špila. Vendar včasih pa prav rabiš eno ramo, da se zjokaš gor, pa nič drugega ne pomaga tako dobro. Kaj se ti res nikoli ne zjokaš oz. zjamraš lubiju?

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 44
21.8.2009 13:50:10   
Misek
a ni napisala, da se ima zdaj super?Al sem spet kaj preveč rožnato videla?user posted image mogoče je tudi kaj spremenjeno.

Ima se super ker je ze mesec in pol na dopustu. Koliko nas ima mesec in pol placanega dopusta vsako leto?

Ampak recimo med nosečnostjo sem pa tudi jamrala: ker nisva smela seksat, ker sem skoz bruhala, ker mi je blo skoz slabo,... Ma, poln kufer sem mela! Bi se še 1x enako odločila (no, v bistvu sem se, hehe), ampak takrat sem pač preklinjala situacijo, ker mi ni bila všeč, spremenit se je pa ni dalo (glede slabosti sem sprobala vse možne recepte in meni pomaga samo eno: porod). In po tvoje bi se morala pač toliko sprijaznit s situacijo, da mi ne bi bilo nič težko vse skup oz. da vsekakor ne bi nadledovala širne rr s svojimi problemiuser posted image .

Lahko se delamo neumni in vse tlacimo v en kos, lahko pa pogledamo bistvene razlike med tvojo in doticno "jamravost".  Ce dobro domnevam tebi ni bil cel svet kriv za dogajanja v zivljenju, nisi bila onemogocena izpolniti svoje zelje z druzbeno ureditvijo, gnilo drzavo in se z nasveti nekoga, ki naj po tvojem sploh pojma ne bi imel kako je tebi tezko....
Skratka, so "jamranja", ki nimajo negativnega prizvoka in vzroke za svojo "nesreco" ne iscejo v vsem in vsakem okoli sebe, so pa izjemno negativisticno nastrojena jamranja. med njima je zelo velika in bistvena razlika.

Ampak se mi zdi, da mi večina tega ni zamerila, meni je bilo pa takrat lažje pregurat - in v tem je smisel jamranja, da daš neg. energijo ven, da je ne vlačiš non stop sabo. Včasih se jo da res dat ven na kak super konstruktiven način, včasih pa tudi ne.

Glede na to, da nekatera jamranja nikoli ne nehajo - jamratori ocitno ves cas vlacijo s seboj slabo energijo, namesto, dajo dajo ven. Glede na to, da je nekaterim jamranje smisel zivljenja - saj le tako lahko celemu svetu pojasnijo krivico, ki se jim godi - je tezko reci, da je smisel jamranja dati ven negativno energijo.....

< Sporočilo je popravil Misek -- 21.8.2009 13:57:15 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 45
21.8.2009 13:56:34   
Misek

ni, kot sem napisala, obstaja kup drugih možnosti, da se človek večinoma tam sprazni oz. napolni (sprazni slabo, polni dobro voljo/energijo, kakor pač temu rečeš) in večinoma to super špila. Vendar včasih pa prav rabiš eno ramo, da se zjokaš gor, pa nič drugega ne pomaga tako dobro. Kaj se ti res nikoli ne zjokaš oz. zjamraš lubiju?

Tisto o cemer se tukaj pogovajamo je svetlobna leta dalec od zajamrati lubiju....
Ce bi bilo zajamrati lubiju, na RR o tem ne bi popolnoma nic vedeli.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 46
21.8.2009 14:20:27   
ronja
z lubijem se o seksu rajši nisva takrat pogovarjala, je rekel, da mu je sicer še težjeuser posted image

Mogoče je drugače, upam, ampak ne upam obsojat tistega, če sama delam nekaj podobnega včasih...

me pa preseneča, da sta se vidve zapeli, ker se navadno z obema zapnem ravno v tem, da preveč "rožnato gledam"user posted image

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 47
21.8.2009 14:40:57   
Detece
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

IZVIRNO SPOROČILO: sneguljčica

visoko izobražena ženska, z ogromno plačo v državni službi

ma ja? Res? user posted image

Povej mi, kje je ta služba. Že pakiram kufreuser posted image user posted image user posted image

To se sprašujem tudi jaz. Ja je pa to splošno mnenje o državnih službah in plačah.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 48
21.8.2009 16:48:54   
Anonimen
Jaz si jemljem pravico do občasnega jamranja. Sem človek, ne superwoman. Čeprav je 95% stvari, ki jih delam, takih, da mi dajejo energijo, se imam fajn in mi je moje življenje sedaj optimalno, vseeno občasno pride do nasičenja in ja, takrat pojamram. Lahko bi tudi šla tečt, tepst boksarsko vrečo al kaj pa vem, kako ljudje dajejo ven negativno energijo. Samo, če me boli hrbet, bom rekla, da me boli hrbet. Ker me res. In se tisti trenutek rada malo smilim sama sebi. Včasih tudi to paše. To se mi ne zdi čisto nič napačnega, pod pogojem, da gre za občasne zadeve.
Nenazadnje tudi če delaš zgolj lepe stvri in take, ki ti dajejo energijo, pride do nasičenja. Ali pa ima vsaka lepa stvar zraven tudi nekaj negativnih zadev (npr. vrt ni ravno balzam za mojo hrbtenico, čeprav je pravi balzam za mojo dušo user posted image ).

Če jamraš vse življenje od rojstva dalje, potem imaš, kaj pa vem, takšen gen ali predispozicijo, se neprestano smiliš sam sebi in takšni ljudje ne morejo iz svoje kože, vsaj tisti, ki jih jaz poznam. Če nimaš navade neprestano jamrat, ampak pride obdobje več mesecev, ko se to kopiči, potem je čas za temeljit pogovor sam s sabo in prevetritev svojega življenja, navad, urnika, da se ne sesuješ. Če jamraš sem in tja, pa res ne vem, kaj bi bilo narobe.

< Sporočilo je popravil Ankica -- 21.8.2009 16:50:47 >

(odgovor članu Detece)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
21.8.2009 17:10:14   
SINEJA
IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

IZVIRNO SPOROČILO: Meggi

Ne vem sicer kam gre tempo a postaja res pestro.

Kdaj najdi čas za dodatno izobraževanje v dnevih ko si v službi do 16, šibaš po otroke, doma  hišo, gradnjo, gospodinjstvo,.. Vmes še komu treba pomagat, da vrneš usluge, ker so tebi pomagali pri gradnji. Začaran krog, sam stagniraš v razvoju ki bi ti pomagal pri napredovanju v službi, nove zahteve. Je spanje od 23 do 5h reds izguba časa ???user posted image user posted image

Vse pac pa ne bo slo.

Kot so napisale ze predhodnice, si na kroznik nalagaj toliko oz malenkost manj, kot uspes pojest.
Potem postane zivljenje naenkrat lepo.
Ko pa izbiras in delas prioritete dobro pomisli, kaj te res osrecuje in te tudi bo na dolgi rok.

Nama z mozem na primer hisa in vrt ne pomenita popolnoma nic, zato sva se odlocila, da ne vrzeva v kos za smeti 5, ali se vec let zivljenja.
Nekdo drug pa prezira nase hobije, se mu zdi izobrazba brezveze, si je nasel eno sicer slabo placano ampak komot in nezahtevno sluzbico, iz katere vsak dn ob 15.00 odpeketa domov na svoj vrt in tam uziva.

No jaz imam izobrazbo in precej zahtevno službo,pa vendar komaj čakam,da si po končanem delu vsedem na vrt in tam uživam.Imam tudi hobije in se mi ne zdi,da sem zaradi tega vrgla v koš 5 let življenja.user posted image Mislim,da sem dokaj srečen človek.Za ohranitev svoje sreče si želim samo zdravja sebe in svojih družinskih članov,za vse ostalo pa se tako moraš potruditi sam.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Špela ali?
tweety83

Odločava se med imeni za punčko,in sicer me zanima katero vam je najbolj všeč:

Špela (24%)

Nika (40%)

Zoja (37%)

Število vseh glasov: 432

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!