ronja
|
Je spanje od 23 do 5h reds izguba časa ??? jah, če ti znese brez, potem je... jaz zmeraj probavam do kod lahko grem in ko se zrušim, vem, da sem šla predaleč - in potem si rečem, da tok ga pa ne bom več srala. in potem jovo na novo. kar se rešitev tiče: - gradnjo dajta "on hold", če gre, vsaj tačas, da ti narediš te izpite ali kar pač že delaš - če si kampanjic kot jaz, potem pač par dni skenslaš spanje oz. ga daš na min. (se pravi recimo 2 uri na noč) - ne delat tega predolgo, ker se ne obnese, večkrat preizkušeno - ne vračaj vsem uslug hkrati - če je bil nekdo tako dober, da ti je pomagal, bo mogoče tudi razumel, če mu razložiš: poglej ful sem ti hvaležna in bom prišla, če ne dobiš drugega, ampak če se slučajno ni nujno, bi se za tole res morala naučit - sem ti pa vseeno še dolžna od zadnjič in nočem bit nehvaležna... kak brat bi znal razumet (vsaj moj) - gospodinjistvo zmanjšaj na minimum: če otroci jejo v šoli oz. vrtcu, potem zanje ni tako nujno vsak dan kuhat kosila, vidva pa lahko tudi pojesta kako močnejšo malico v službi, doma pa kak burek ali kaj podobnega - če gre to za začasno varianto, ker način življenja pa to tudi ni glih, da družina nikoli ne je skup; čeprav nekaterim pa tudi to paše in furajo tak stil - probaj, kaj bo za vas delalo. Samo ne se obremenjevat še s kosili in pranjem in likanjem, če moraš delat druge stvari. Naredi, kar je nujno, ostalo pa boš, ko boš že napredovala. Če ti seveda to napredovanje nekaj pomeni. Treba ti ni nič, če ti je ok v službi tako, kot je, potem se ne sekiraj zato, kar bi "morala" in uživaj. Seveda je čisto jasno, da se mi plača zdi visoka, če zasluži skoraj 10x več kot jaz. No, hvalabogu, da ženska z magisterijem zasluži 10x več kot nezaposlena z manjšo izobrazbo. Če je človek brezposelen, pač navadno ne dobi ne vem kake plače, tu skoraj ni druge...
|