|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2009 - part. III
22.8.2009 4:09:17   
Nepoznana
Dobro jutro punce! user posted image

Evo mene, spet strašim okoli sredi noči, ker pač ne morem spat. Ne vem, kaj se dogaja z mojo bejbo - včeraj je cel dan brcala, pa zdej že celo noč - čist je divja user posted image . Sej fajn, ampak toliko bi se pa lahko umirila, da bi jaz vsaj zadremala, ne pa da me kar premetava. user posted image

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2426
22.8.2009 5:41:32   
sontschica
dobro jutro nosečkeuser posted image

pa sem že spet od 4h pokonc, prov na živce mi že gre toleuser posted image . najprej spim kot ubita pol noči, pol se pa zbudim in sem budna kot sokol...pa raje vstanem, kot da bi se premetavala po pojstli.

vidim, da ste se včeri kar načvekale. sama nisem imela časa za čvek, ker je prišla sestrična na obisk s svojim petmesečnim user posted image , potem sem kuhala in nato sva šla z dragim pomagat mojim staršem, ker so pri vikendu zidal betonsko ograjo. no jaz nisem glih pomagala, sem se pa mal sprehodila in najedla svežega (z drevesa) sadja.

Tulpek jaz sem pa že upala, da boš odpeketala v P user posted image no nič za to, tko kot so ti že ostale napisale, so to le predpriprave za dan D. pa super za Septembrčke 2009.user posted image user posted image

aja pa tiste ki pripravjate torbe, da ne boste pozabile komplet za darovanje popkovnične krvi (seveda tiste, ki ste se odločile za to).

glede tega čepa - a se lahko čep odlušči tudi brez krvi? ker jaz imam tudi zadnji teden "veliko gmoto" te sluzaste zadeve, sam nikol nisem razmišljala, da bi lahko bil čep.

sem še kaj pozabla komentiratuser posted image

aja ne vem katera je spraševala glede CTGja - pri naši G je navada, da se dela CTG vsak teden od 36t/37t naprej pa do konca. če pa se krči pojavljajo že prej, pa seveda že prej. npr. sama hodim na CTG že od 34 t naprej.

no toliko za sedaj, mogoče še kaj napišem, če se spomnimuser posted image

(odgovor članu Nepoznana)
Neposredna povezava do sporočila: 2427
22.8.2009 7:43:15   
kepica
Dobro jutrouser posted image

Vidim, da je še vse mirnouser posted image Mi smo že vsi pokonci. Nam paše tale svež zrakuser posted image
Danes pomivamo, sesamo....uf...potem pa končno konec in samo še uživancija teh 14 dni in čakanje, da se kaj začne dogajat.
Ponoči sem imela spet par dogajanj. Boleče otrdevanje. Parkrat sem se prav zbudila zaradi bolečin. Ampak...za enkrat še vse mirno. Tudi mali je precej miren. Ampak meni se še nikamor ne mudi. Še doma ni vse porihtanouser posted image

Lep, hladen dan vam želimuser posted image

(odgovor članu sontschica)
Neposredna povezava do sporočila: 2428
22.8.2009 8:18:23   
veselka
jutro,

dons je pa blo enih obiskov wcja user posted image user posted image ponoči si sploh ne upam več pit, pa me vseeno odnaša.

dons gremo popoldne spet mal po obiskih. user posted image pa do takrat piše članek.

ohladitev bo točno na katerem delu slo? ker pir nas je deževalo ponoči in zdej bo spet sonce in user posted image vroče.

kolkr sem prvo polovico meseca bla bolj tko s počutjem, pa imam zdej kr dost energije... še 9 dni do PDP... upam, da bo tud pri porodu tolk energije. imam pa že čist mičkeno tremo, tud zato, ker vem, da je lahko vsak trenutek. strah me pa še vedno ni user posted image

moja user posted image mi še kr rit in noge preteguje, k da ma notr celo graščino placa user posted image

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 2429
22.8.2009 8:50:57   
Tanik
Dobro jutro,

kolikor berem imate vse male razgrajače v trebuhu user posted image , a to so vse punce ali od katere tudi fantek razgraja.ker moj je bolj mirne narave, ponoči ne razgraja,podnevi se malo preteguje,večinoma pa spi.
a CTG ko delajo mora biti otrok buden ali lahko spi,ker če mora biti buden zna biti pri meni problem, meni se zdi da skoz spi user posted image

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 2430
22.8.2009 8:53:06   
tulpek
Pri meni spet vse po starem. Ponoči me je nekajkrat malo piknilo nekje spodaj, sicer pa nič posebnega.

Glede nove teme: seznam je naredila ena druga, verjetno Vila Malina, js sem ga samo kopirala v novo temo user posted image .

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 2431
22.8.2009 9:02:31   
polari
Dobro jutro, samo da se pofočkam!

Ponoči sem hodla okol, jedla sadje, in pila cedevito.....in potem seveda vsakih 5 min na wcju..user posted image

Mali user posted image je kot vedno ful živahen....

Zdaj pa grem malo ven, ker je taaaaaaaaaaaak fajno zunaj, oblačno, pa bolj sveže..mislim, da bo dež....jupi!!!

Uživajte!

Enej: 21.9.2009: 3880g, 53cm

Klara: 21.12.2010: 3480g, 53cm

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2432
22.8.2009 9:18:50   
eltea333
Jutro, tudi jaz sem še tle - ponoči me je sicer trebuh konstantno bolel, kot pri M, vendar nisem imela nobenih krčev - samo konstantna bolečina, kot 1., 2. dan M. Ma ko sem pokonci, je bolje.
Čep - kolikor vem, ni nujno, da je pri odluščenju prisoten krvav izcedek - pri meni ni bilo in ni nič krvi, samo kepa želatinaste, kompaktne sluzi.

(odgovor članu polari)
Neposredna povezava do sporočila: 2433
22.8.2009 9:20:24   
tažana
Dobro jutro!
Še javljanje iz gorenjskega konca. Spanje danes user posted image . Ampak sem ugotovila, da sem fenomen kako dolgo časa vztrajam in se delam da spim. v postelji sem bila do osmih zjutraj. Noro glede na to da sem bila vso noč samo v stanju dremanja. Ampak do konca sem tiščala oči skupaj in upala da me bo odneslo v svet sanj user posted image .

Stanj pri nas je čisto mirno. Mali/ mala je živahna da je kaj.

Sonček se pa tudi pri nas že kaže, tako da mislim da ne bo nekih silnih ohladitev.

Sploh nisem vedela, da rabim kopijo poročnega lista s seboj prinest user posted image . Zdej bom mogla pa še to poiskatuser posted image . A pa je vredu če je še od leta 2005, a moram po novega na občino user posted image .

Sedaj grem pa mal mamici pomagat varovat nečakinjo in nečaka.

Katera je že z gorenjskega konca user posted image : A v Kranju vsi dajo na CTG v zadnjem tednu? A je to samo pri nas v navadi?  Dreja79, Katka11, Barni 80...?

Uživajte in tistim ki se že kaj dogaja želim veliko sreče.

(odgovor članu polari)
Neposredna povezava do sporočila: 2434
22.8.2009 9:20:59   
Anonimen
jutro
jaz sm pa že tok sita vsega da se mi bo kr zrolaluser posted image
vzun mi ni kej dost fajn k me zebe tko da sem se mogla it prov oblečt v dolge rokave pa hlače,še zmeri mam turneje na skretu tko da res kdor je izumil skret školjko bi mu mogl dat kip pa še ne vem kakšno nagradouser posted image spim itak skor nič recimo cca. 2 uri na noč tko da bi me lahk Adamsovi vzel za svojo k se bi ful ujemala s temi podočnjaki z njihovo črno barvo pa tkouser posted image user posted image

(odgovor članu polari)
  Neposredna povezava do sporočila: 2435
22.8.2009 9:30:59   
eva Ana
Jutro!

Spanje? ....kaj je to?user posted image

Vila malina
vse naj naj....pa čeprav en dan z zamudo user posted image

Punce meni tako teče z prsi, da se vsako jutro zbudim z majco, kot da nosim 1 mesec eno in isto. Tako celo rumeno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2436
22.8.2009 9:41:15   
Bety11
Kepica.....user posted image Če misliš, da je 28 stopinj C veliko, potem pridi na naš konec, ko je 35 stopinj redno in če ne zračim kot mona, potem imam 40 stopinj v prostorih......

Jaz sem pa zbolela ....menda user posted image ....Naredil se mi je dvojni herpes na spodnji ustnici, bolelo me je vse.... Sigurno zato, ker ponoči spim v mokrih majčkah in se pokrijem z mokro brisačo....Pa sem hitro zvišala dozo C vitamina, pila razredčen jabolčni kis....in stanje takoj boljše.....Ta vročina me je pa res uničila...user posted image
Zdaj pa čakam obljubljeni dež in ohladitve....Da imaš morske vročine brez morja je pa res hudič...user posted image

Tulpek....Jaz ti samo želim, da rodiš brez bolečin, ker je to že 2. tvoj user posted image ...Pa naj te preseneti in se zgodi na hitro....

Lepo vas pozdravljam in grem počivati....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2437
22.8.2009 9:44:53   
tulpek
Bety, moj drugi user posted image ? Prvega se potem ne spomnem user posted image user posted image user posted image (ali sem pa na seznamu kaj zaj****). 

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 2438
22.8.2009 10:06:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

Bety, moj drugi user posted image ? Prvega se potem ne spomnem user posted image user posted image user posted image (ali sem pa na seznamu kaj zaj****). 

user posted image user posted image user posted image to ti je hotela tko v tem smislu da bo ta tko lepo vn prišel da še vedela ne bošuser posted image user posted image

mene pa tole čakanje ubija,k vem da sm že več odprta no vsaj mislim zdej je pa tko k da bi en prtisnu na gumb stand byuser posted image prov noro no a hodim pa huj k kakšna 70 letna mamauser posted image

(odgovor članu tulpek)
  Neposredna povezava do sporočila: 2439
22.8.2009 10:38:32   
dreja79
Dan souser posted image ,

cel teden vas berem, na vsaki dve uri mal prečekiram, če je kaj novega, ampak sem pa prelena, da bi kaj napisala.

Uglavnem, SITA sem te VROČINE!!!!! Če je ne bo kmalu konec, bo mene kar pobral. Doma sem že tri tedne na dopustu, pa sem po cele dneve zaprta v bajti, ker se ven sploh ne upam prkazat do sedmih zvečeruser posted image user posted image . Če so to kakšne ohladitve, da je ob 9-ih zjutraj že 22 stopinj, pol sem pa jest papež!!! Ponoči včasih spim ok, vendar je wc obvezen nočni spremljevalec.

Tudi jaz sem bila ob branju pisma od RUbin user posted image user posted image user posted image . Me je kar potrlo in to za cel danuser posted image . Do konca nočem slišat nobenih takih zgodb več. To se sploh ne bi smelo dogajat!!!!

Blagor vsem vam, k ste že na koncu. Mene čaka še 5 tednov borbeuser posted image . No, vsaj upam, da ko bo tale vročina res popustila, da bo malo boljše.-potem v septembru.

Tažana, jest sem sicer bila iz gorenjskega konca, vendar pa imam svojega G že od skoz v LJ, ker mi je bil blizu službe. Mi je pa v prvi nosečnosti naredil CTG pri dopolnjenem 36 tednu in potem tako vsak teden do konca nosečnosti. Zato žal res ne vem, kakšna je praksa v KR.
Mojega prvega user posted image  sem rodila v KR, ker smo takrat še živeli na gorenjskem, potem smo se pa preselili v LJ. Vednar pa sem že takrat zabičala mojemu dragemu, da če bom še kdaj noseča, me bo peljal v KR rodit. V LJ si res ne želimuser posted image user posted image  . Ampak nič ne skrbi, ko bo čas za CTG, ti ga bodo že naredil.

Vidim pa, da imajo G v SLO zelo različne prakse pregledov v nosečnosti. Meni npr. nikoli ni na koncu pregledoval mat. vratu, da bi mi lahko povedal, ali se je že kaj stanjšal itd. No, uglavnem rodila sem glih tkouser posted image user posted image user posted image .

Uživajte!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2440
22.8.2009 10:47:29   
baby blue
Dobro jutro

Spila kapučino zdej bom šla pa kopalnico pospravit... Čeprav so včerja grozili z ohladitvami in dežjem tukaj pri nas sonček pripeka... Moj in sosed pa še en kolega so šli v Italijo loto vplačat user posted image user posted image Matr majo cajta user posted image user posted image

Spanje - kaput... Sem zaspala ob desetih nakar malo do polnoči kliče sosed da naj se nehamo dret - pa nihče se ni drl sam na vsake toliko časa sta moj in sosed zavpila ker sta v kleti PS igrala... No in pol sem se seveda zbudila in potem do dveh zjutraj nisem mogla zaspat... Še moj ko je gor prišel je zaspal prej od mene user posted image user posted image Pa seveda vmesni obiski WC-ja pa malo otrdevanje trebuha in nekaj krajših krčev kot pri M...

Nič gremo mal pospravljatuser posted image

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 2441
22.8.2009 10:49:41   
altaja
Sanjala sem rokico, tako čist malo, nežno, dišečo rokico.... sem jo božala...user posted image in to tako v živo kot da bi bilo res! Joooj, še 6 dni do PDP, jst si pa čedalje bolj želim videti mojga otročka...

Tulpek: madonca, sem brala včerajšnje poste kot napeto kriminalko...nisem vedla kaj bo na koncu..sem se bala da si odšla brez mene user posted image . Ja, dans ni neke vročine, tko da jst sem za akcijo...aja, ti praviš da ne bi levčka..hm..ja nič, pol pa v tem tednu enkrat, kaj praviš?

CTG: moja G ga dela od 37. tedna naprej ko se smatra user posted image kot donošenega in se pač preko CTG-ja spremlja kaj se dogaja in kakšne pogoje ima v bušiju..men se zdi to čist ok in še zdaleč ne straši nosečnic po nepotrebnem.

Neki ste tečnobo omenjale..jst sem tud ok, dokler je po moje..ko mi kaj ne paše..grrr user posted image , v momentu ratam tečna za pop... Zato te razumem Tulpek..če nimaš svojega prevoza, raje ostani doma user posted image . Tanka meja je med mojimi razpoloženji.. ampak moj je pa super potrpežljiv in razumljiv...no, pa do njega poskušam bit ne tečna!

Čep: ja, lahko da greš že dans v P, lahko pa čez 14 dni...srečno!

Torba: pripravljena, baterije fotiča napolnjene, materinska pripravljena,... tko da moj sam zagrabi ti dve torbi in šibamo..

Aha..a vas tud skos sprašujejo če vas je že kaj strah poroda? Men se že ne da več odgovarjat na taka vprašanja...NE, NI ME STRAH! user posted image A bi me mogoče moglo bit al kaj? Mislim, da ne! Saj vem po kaj grem tja... po eno malo lepo štručko ki me bo sicer verjetno namatrala, ampak za lepe stvari se je vedno potrebno potrudit, da je nagrada še toliko lepša...

nič babe, se še kaj oglasim

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2442
22.8.2009 10:56:44   
baby blue
Jap tudi pri nas so začeli z raznimi vprašanji če me je strah poroda... Hja kaj pa vem mogoče malo ampak vrjamem da bom v dobrih rokah... Je pa pri meni mešanica različnih občutij... Malo strahu, vznemirjenja, veselja, pričakovanja, nestrpnosti nek koktejl zmešanih občutkov... 

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2443
22.8.2009 12:20:16   
Tanik
IZVIRNO SPOROČILO: tažana
Sploh nisem vedela, da rabim kopijo poročnega lista s seboj prinest user posted image . Zdej bom mogla pa še to poiskatuser posted image . A pa je vredu če je še od leta 2005, a moram po novega na občino user posted image .

Katera je že z gorenjskega konca user posted image : A v Kranju vsi dajo na CTG v zadnjem tednu? A je to samo pri nas v navadi?  Dreja79, Katka11, Barni 80...?

jaz sem samo skopirala poročni list user posted image

moj G, sem tudi gorenjski konec, imam prvi CTG na naslednjem pregeldu, mislim da sem takrat v 36 tednu.

ja mene tudi sprašujejo kako bom rodila,če me je kaj strah,če bom imela carski rez oz. epiduralno. sem rekla da o tem ne razmišljam, bom potem ko bo čas,ven itak mora it ali na lahko ali težko.upam samo na čim lažji in hiter porod brez hudih šivov. to je moja želja, pa poskusila bom čim bolj babico poslušat.

a niso za danes ohladitve napovedane user posted image ,jaz sem posesala stanovanje, obesila cotke katere bo mel domov iz porodnišnice in mi je po obrazu lilo kot da se tuširam.

< Sporočilo je popravil Tanik -- 22.8.2009 12:21:18 >

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 2444
22.8.2009 12:32:22   
baby blue
Moja želja je enaka kot tvoja... Čimbolj miren in hiter porod... Sicer sem pa prepričana da če bom poslušala babice in zdravnike da bo vse OK in brez težav... Sem optimistka tako da če bodo pa slučajno kakšni zapleti ali težave bom pa potem razmišljala...

So bile ohladitve napovedane ja ampak jih očitno ne bo saj tukaj pri nas na Jesenicah je vroče oziroma bolj soparno... Sem prejle pospravila kopalnico pa sem čisto premočena pa se nisem ne vem kaj naprezala...

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 2445
22.8.2009 14:12:23   
Bety11
Tulpek...sorči...zamešala sem te s kakšno drugo...user posted image ...Vem, da sem eni rekla, da je avgustovka in mi je odgovorila, da ona že ima izkušnje s porodi, da je prvič čez rok in da bo tudi zdaj....Pa sem pomešala malo in mislila, da si ti to...brez zamere...user posted image

////

Jaz ležim in gledam trebuh....Vse na desni strani, Damjan se upira ob desni kolk in ruka v rebra....

Pa vprašam mojega, zakaj je Damjan tako na desni strani,ko je pa na levi dovolj prostora?..

Pa moj odgovori: "Mogoče je pa tam šank...."..user posted image user posted image user posted image user posted image

////

Tako sem se nasmejala....

Danes ne čvekate, pa vsak dan ena zmanjka in se ne oglasi več....

Kaj je s Lubeničko, Jasmino....???

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 2446
22.8.2009 14:16:11   
tažana
Ni energije za klepetanje je prevroče! user posted image
Skačem v spodnjem perilu okrog, tako mi je vroče, tamala se pa za mano oglaša mami je pa nagica user posted image - bom mogla še okna zapret user posted image .

Ta s šankom je dobra- tudi Damjanu je vroče in si je zaželel ohladitve user posted image ! user posted image

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 2447
22.8.2009 14:17:09   
jasmina in tadej
Hejuser posted image tečke!

Končno so me priklopli na internet! (Problemi z siolom)user posted image !!!!

Kaj naj rečem še vedno sem 2v1!!!!!

Par dni nazaj mam proti večeru popadke na pol ure potem na 20minut potem pa se konča!!!user posted image
Danes če se ista zgodba začne grem na pregled!!!
Tolko ste napisale da ne vem kaj naj komentiram! Komaj čakam da se ta maraton z septemberkami začne in konča!!!!
Končno malo ohladitve!

Prejšno soboto sem bla v P na pregledu premalo gibov sem čutla in glej ga rugeca malega pridem tja me priklopi na CTG in v 20minutah 10gibov!!!user posted image user posted image

V četrtek sem mela pregled CTG mi full popadkov pokaže! Zdravnik pa ah saj to ni nič!!! Od četrtka naprej popadki proti večeru do 20minut pol pa se konča!!!! Jupi!!!!

Dulsineya in Sarchi   čestitke za vajine user posted image !

Rubin nimam besed ,sožaljeuser posted image en velik user posted image inuser posted image user posted image za Gajo!!!!

Vila MaLina in Nepoznana: vse najboljše!!! Z zamudo!!!user posted image user posted image

user posted image user posted image In pozabite nebote se me tako hitro rešle!!!!! user posted image user posted image

user posted image Bety11 še sem tukaj!user posted image

< Sporočilo je popravil jasmina in tadej -- 22.8.2009 14:18:55 >

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 2448
22.8.2009 14:17:22   
tažana
Jasmina je prijavljena KU kU kaj je z vama user posted image .

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 2449
22.8.2009 14:24:02   
jasmina in tadej

Še vedno sem

user posted image user posted image user posted image                                                        user posted image user posted image
        user posted image        user posted image                                                  user posted image    user posted image
       user posted image       user posted image                                                  user posted image       user posted image  
              user posted image                                                               user posted image
           user posted image                        user posted image          user posted image                          user posted image
         user posted image                           user posted image       user posted image                            user posted image
       user posted image                               user posted image    user posted image                             user posted image
      user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image                user posted image                            user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 2450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

5ri

(81%)

(19%)

Število vseh glasov: 212

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!