|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Sprememba v odnosu s prihodom otročka
14.8.2009 23:20:12   
evi28

IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj

Pa tudi nikoli mi ni bilo treba rečt Dej prosim ti previj tamalo - je sam vstal in zrihtal. Ne vem, pri nas je fajn, no.

No pri nas je pa tako, da sva s tamalo cel dan nekje zunaj na terenu, on je doma, ker mu itak ni nikamor za it, ko pa prideva domov in mu rečem, če jo lahko on previje, glede na to, da je imel cel dan zase (kar jaz mimogrede nisem imela že, da ne polnim), mi pa reče, " zakaj, a ti je bilo težko bit s tamalo?" in je seveda ne previje.
Cvetk toliko, da se mi ne da pisat.

Tako da ja, pri nama se je zelo spremenilo, zelo na slabše.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 26
15.8.2009 0:01:01   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj

Pa tudi nikoli mi ni bilo treba rečt Dej prosim ti previj tamalo - je sam vstal in zrihtal. Ne vem, pri nas je fajn, no.

pa to nima veze....to je njegov odnos do otroka, ne do tebe kot partnerke.

samo za primer:

jaz mojemu otroku v 3,5 letih še NIKOLI nisem porezala nohtkov....to je njuna domena.
v 3,5 letih ga kopam jaz samo takrat, ko je ata v nočni
masiranje v prvih 6 mesecih je bilo izključno (zopet izvzete nočne) njuna domena
previjanje....ni problema
hranjenje....ni problema
oblačenje...ni problema...

torej če bi jaz ocenjevala odnos mojega partnerja napram otroku: čista desetka!

ampak najin odnos se je pa seveda spremenil. na dobro, na slabo....kako kdaj in kakor v kakšni situaciji.

in nikoli, čisto nikoli več ne bo tako, kot sva bila vajena prejšnih 13 let....

...vox populi...

(odgovor članu evi28)
Neposredna povezava do sporočila: 27
15.8.2009 10:10:56   
SINEJA
Ob rojstvu prvega otroka sva bila z možem še dokaj mlada(vsaj jaz,komaj sem prilezla iz srednješolskih klopi).In lahk rečem,da je bila to sprememba za 100%.Sledili so "vzponi in padci" v zvezi,vendar naju je otrok kasneje še bolj povezal.Kmalu za prvim,je prišel še drugi.Vpisala sem se na fakulteto in jo s pomočjo najbližjih uspešno končala( v veliko pomoč mi je bil mož in oboji starši seveda pri varstvu otrok).Tu sem imela res srečo.To obdobje je bilo dokaj težko.Prišlo je tudi krizno sedmo leto in takrat je res zdrav razum pripomogel,da nisva šla vsak svojo pot.Bila sva mlada,razgretih glav......Skratka šla sva čez vse večje in manjše prepreke.Res pa je,da sva v vsej tej gužvi(majhni otroci,faks,kasneje še gradnja )vedno našla čas za "cartanje" in razvajanje.Brez tega se mi zdi,da onos ne more normalno funkcionirat.Tako moški kot ženske rabimo pozornost drug drugega.
Na koncu bi samo še dejala,da otrok spremeni odnos med dvema,vendar tega ne smete dopustit.Tako kot ste nekatere dejale,da prihod otroka pričakujeta z zanosom,potem pa naenkrat po porodu pravi kaos.Tudi iz svojih izkušenj lahk rečem,da je to res,vendar otroci zrastejo......in ko jih gledaš pri odraščanju je to nekaj najlepšegauser posted image

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 28
15.8.2009 10:33:20   
Bonnie_RR
Dobra knjiga na to temo:
Skynner in Cleese, Družine in kako v njih preživeti.

Žal sem jo prebrala šele zdaj, 3 leta po rojstvu sina, če bi jo prej, bi marsikaj bolj razumela... Zanimivo je, ko se najdeš v napisanem, ko razumeš, zakaj je bilo v določenem obdobju tako in ne drugače... Čist drugače vidiš stvari... Se ti zdijo čist logične.

Dejstvo je, da za vsak partnerski odnos rojstvo otroka pomeni stres.
To je povsem normalno, saj če je tudi po rojstvu otroka vse isto kot prej, to pomeni, da s partnerskim odnosom pred tem ni bilo vse ok. Čist logično: drugače načrtovan čas, druge teme za pogovor, druge skrbi, druga opravila, manj časa za svoje lastne in partnerjeve potrebe... Skratka nekaj novega, tu je še eno bitje, ki zahteva čas, skrb in ljubezen (sprva vso zase, šele kasneje je to pripravljen deliti z drugimi)...
Na začetku je definitivno težko.

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 15.8.2009 10:34:58 >

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 29
15.8.2009 14:25:34   
Teya*D.
Sprememba vsekakor je. V najinem odnosu sva se midva na začetku malo odtujila, ker je bilo dojenje,zbujanje in itn., zdaj ko je minilo že nekaj časa pa se imava še raje kot prej. Tko kot je ena že rekla, da te otrok še bolj poveže s partnerjem.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 30
15.8.2009 21:56:45   
kalbo
V najinem odnosu ni bilo po prihodu prvega, drugega in tretjega otroka nobenih sprememb. Govorim seveda o najinem partnerskem odnosu. Življenje se nama je pa seveda spremenilo, logično, da ni takšno kot je bilo prej.

(odgovor članu Teya*D.)
Neposredna povezava do sporočila: 31
15.8.2009 22:49:53   
liliana
A življenje in partnerski odnos sta pri vama striktno ločena.......user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 32
16.8.2009 12:17:41   
kalbo
Eno je najin odnos, ki ga imava eden do drugega, drugo pa način in stil življenja. Se mi zdi, da je to povezano, in hkrati ločeno.
Kot življenje mislim to, da se pač ne moreva zmislit...ej draga, zdele greva pa v kino, na sprehod v mesečini, na pivo, ker morava mislit na otroke oziroma take stvari v naprej planirat. Ne moreva se recimo dat dol vsako minuto dneva, take stvari. Najin medsebojni odnos je pa pomojem tak kot je bil, itak pa lažem po mnenju nekaterih, ki sodijo druge po sebi.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 33
16.8.2009 13:24:00   
nincrli
IZVIRNO SPOROČILO: evi28

No pri nas je pa tako, da sva s tamalo cel dan nekje zunaj na terenu, on je doma, ker mu itak ni nikamor za it, ko pa prideva domov in mu rečem, če jo lahko on previje, glede na to, da je imel cel dan zase (kar jaz mimogrede nisem imela že, da ne polnim), mi pa reče, " zakaj, a ti je bilo težko bit s tamalo?" in je seveda ne previje.
Cvetk toliko, da se mi ne da pisat.

Tako da ja, pri nama se je zelo spremenilo, zelo na slabše.

A pred otrokom pa se mu je dalo kam s tabo? Če je že prej bil tak potem razumem, da ne greste kam skupaj, če pa ne pa mi je mal čudno, da bi se mu tako obrnilouser posted image

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D

(odgovor članu evi28)
Neposredna povezava do sporočila: 34
16.8.2009 13:27:51   
**Tinkara78**
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Eno je najin odnos, ki ga imava eden do drugega, drugo pa način in stil življenja. Se mi zdi, da je to povezano, in hkrati ločeno.
Kot življenje mislim to, da se pač ne moreva zmislit...ej draga, zdele greva pa v kino, na sprehod v mesečini, na pivo, ker morava mislit na otroke oziroma take stvari v naprej planirat. Ne moreva se recimo dat dol vsako minuto dneva, take stvari. Najin medsebojni odnos je pa pomojem tak kot je bil, itak pa lažem po mnenju nekaterih, ki sodijo druge po sebi.

Se bom kar podpisala pod to.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 35
17.8.2009 11:07:25   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Saj, samo take življenjske stvari ponavadi vplivajo na medsebojen partnerski odnos.....in v tem jaz vidim spremembo......seveda pa ne tudi katastrofo.....če se za kdaj partnerski odnos spremeni na slabše in ne zgolj na boljše......seveda, najbolj idealno pa je, da partnerski odnos stagnira.....user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 36
17.8.2009 11:32:26   
tinkatonka
Ja odnos se spremeni, pri nama je šlo na boljše. Tud glede spolnosti nimava težav, no edino to, da kar sredi dneva ne moreva, če je mali buden, ker tud risanka ne pomaga, on vedno pride "pošnofat" kaj počneva, če se mal skrijeva v spalnico. Pa seveda se pri vseh odločitvah izletih, dopustu,..., odločava tako, da bo prav za otroka in seveda če je prav in luštno zanj je tudi za naju. Se pa velikokrat dobiva v momentu, ko ga gledava pri kaki dejavnosti, al pa ko spi ves razpotegnjen čez posteljo in sploh ne moreva verjet kakšne čudež je ta najino dete in takrat se počutiva še bolj povezavo in povezuje naju toliko bolj še otrok. In ja jaz lahko definitivno rečem, da se imam zdaj 100% boljše, kot takrat ko Aneja nisem imela. In komaj čakam, da bom imela še kakšno malo štručko.

No da ne bo zvenelo samo pocukrano. Seveda pridejo tudi dnevi, ko se skregaš, ko ti gre na živce partner, ko si preutrujen od nenehne "skrbi"/nege za otroka, dom,.....No zato pa toliko bolj spodbujam to, da si ženska vzame tudi čas zase. Jaz grem npr. s prijateljicami na večerjo sem pa tja, pa šoping, pa savna, pa kavica s prijatelji iz faksa. Sinko gre kdaj prespat tudi k babici in dedku in takrat sva midva "home alone" in si znava naredit prav zabavno samo za naju. In to paše. Ker če sva midva zadovoljna, potem sva tudi zadovoljna starša in s tem tudi bolj zadovoljen otrok.

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 37
17.8.2009 12:18:13   
ronja
Evo, bom konkretna, ne skrivnostnauser posted image : ja drugače je in sicer tole:
- manj seksa, ker ne moreš seksat, ko so otroci budni, torej ne popoldne (starejša popoldne ne spi, opoldne enkrat za pol ure, to je vse), ne zjutraj (najina najmanjša se zbudi ob 4.30) in ne zvečer dokler ne zaspita obe (najina mlajša gre spat ob 21:30 - pač ne spi veliko, kaj naj rečem... spi nekaj čez dan;)
- manj nežnosti, ker enostavno imaš samo dve roki, če v eni držiš dojenčka in z drugo božaš starejšo, ti zanj ena zmanjkauser posted image
- manj časa en za drugega, ker v prostem času menjavat pleničke, dojiš (ali steriliziraš flaške in štimaš mleko), pucaš za vsemi polivanji, polulanji, pobruhanji, ipd..., pereš vsaj 5x več, ker dojenček umaže tudi tebe, ne samo sebe, pa tvojo posteljnino, itd (na to človek ne računa), pa še vse mora bit malo bolj čisto na začetku, pa ni čisto vseeno, kdaj kaj narediš, ker pač dojenček ne more ležat na usranem, zato pač spucaš tudi če si čisto crknjen/a, prej si pa lahko pustil za takrat, ko maš več energije/časa),... itd... you get the pictureuser posted image
- malo bolj sta zmatrana oba in malo ali precej manj spita, vsaj če imata manj spečega otroka - če sta človeka, ki težko prenašata stres, neprespanost in lakoto, se lahko zgodi, da začneta revskat en na drugega in se potem kregat (ni pa nujno: če se noben od vaju ne smili rad sam sebi, potem bosta samo preklinjala situacijo (ali otroka, ki se je že 10tič zbudil v pol ureuser posted image ) in bosta vseeno nežna en z drugim - tak nekak je pri naju)
- drugi ljudje se začnejo vmešavat v vajin odnos oz. vajino življenje in potem lahko nastane zamera na strani tistega, s katerim ti ljudje niso v sorodu. Niso to vedno tašče, včasih so razne babice, tete, sestre,... Ko je otrok, postanejo stvari bolj resne kar se tega tiče - ni ti več tako vseeno, kaj rečejo, pa tudi oni več rečejo oz. večkrat pridejo, recimo...

So pa seveda tudi plusiuser posted image :
+ več zaupanja: obema je nekak jasno, da je zdaj to to - da sta se res odločila en za drugega; čeprav naj bi bila poroka ta odločilni moment, se je ločit vseeno lažje kot pa pustit otroka - za tiste, ki pa nismo poročeni, pa itak. Oba vesta, da sta se oba pripravljena fejst potrudit za to zvezo, zato je lažje, ker je zaupanje - vase in v drugega - ni več tistega: če si pa to in to (naredil, mislil, ne maraš,...), pa adijo. Vse je stvar diskusije:) Ne užalita se več tako hitro, ker vesta, da drugi ni nečesa rekel ali naredil samo zato, da bi te prizadel, ampak je mel verjetno kak čisto banalen blesav razlog in pač ni pomislil na to: je zaupanje, da te drugi noče prizadet. pa še to zaupanje je, da če ga boš kaj posral, mogoče tudi ornk, to tudi še ne pomeni, da ti drugi ne bo nikoli odpustil, ker se pač za zvezo z otroci malo bolj potrudiš. In s tem si v bistvu malo bolj svoboden, ker veš, da te ima drugi rad, pa tudi če ga ornk poserješ, pa tudi če si nekaj časa nemogoč, pa tudi če se ti ne vem kaj zgodi... Da se bosta vseeno oba fejst trudla, da bi laufalo, ne rečem, da je čisto brezpogojna ljubezen, je pa s precej manj pogojiuser posted image . In to ti da moč in je res fajn občutekuser posted image . Saj že prej tako misliš, samo zdaj pa še bolj tako čutiš.
+ (še) več smeha traparijam: otrokom je vsaka bedarija smešna in lahko izživiš svojega malega otroka v sebi. To velikim otrokom kot sva midva precej pomeniuser posted image . Lahko si recimo sredi belega dne v natrpani trgovini začneš na ves glas prepevat in poplesavat, pa te ljudje čudno gledajo samo prvi trenutek, potem pa se nasmehnejo: "aja, seveda, otroka zabava"... in ti nihče nič ne reče in te pustijo v miru plesat in pet, recimo. Lahko se podiš po igrišču in gugaš na gugalnicah, če se poljubljaš v parku, se vsem fajn zdi, da se imata dva še rada, čeprav imata že otroke in te ne gledajo z očmi: "dajta si najt kako sobo",...
+ otroci so idealen izgovor, ki mu ljudje vsaj oporekat ne morejo, če ga že razumejo ne: če sta oba zmatrana ko cucka in bi se rada samo cartala doma, pa bi morala it nekam na obisk, lahko pač rečeta, da so otroci sitni, ali pa da jih v slabem vremenu ne bi vlačla ne vem kaj ipd;) In se potem pač vsi cartate doma,...
+ zaradi vseh "preizkusov" - torej vseh zgoraj opisanih minusov, ki jih premagata, je odnos še trdnejši - ker veš, da če sta šla čez to sranje, bosta pa tudi tole malenkost porihtala - skratka ne dvomita več, da se da vse zrihtat.
+ partnerja še bolj spoštuješ, ko vidiš, kako lepo dela z otroki, ko vidiš, kako se zna postavit za vas, ko se on še bolj izoblikuje v samostojno osebnost, ki si ne pusti srat po glavi od sorodnikov in prijateljiev,... recimo
+ včasih se na novo zaljubiš: recimo ko se sredi noči oglasi dete, potem ko je ravno zaspalo, (ki je sito in previto in se hoče samo nosit po rokah) in on vstane in zarobanti in pripomni kakšno pikro ali pa sočno zakolne, gre v sosednjo sobo in potem z najnežnejšim glasom nagovori tega malega nespečneža: Kaj je lubica, ne moreš pančkat? Ti je vroče?,..." in jo dvigne k sebi in nežno objame tako iskreno, da se ne da opisat... in takrat si sicer počena od neprespanosti, da ne moreš nič mislit, ampak vseeno pa veš, da imaš nekaj, česar mnogi nimajouser posted image .

Skratka, ja, spremeni se, ampak ne samo na slabše. Je pa res, da ni več tiste divje impulzivnosti, ko se lahko v sredo popoldne odločiš, da greš za 2 uri na morje (ker predno spokaš otroke in prideš z njimi tja, se ne bo več dalo kopat (vsaj ne z malimi otroci), ker itak ne moreš z malimi otroci kar preskočit kosila, ker bojo lačni, pa zvečer morajo pravi čas v postejlo, sicer so sitni itd, itd...), pa ko prideta oba iz službe in se samo pogledata in "preskočita kosilo", skratka, gresta takoj v posteljo. To je fajn, ampak tega pa ni več, j* ga. Saj bojo otroci odrasliuser posted image , pa bojo oni meli te probleme, mi pa zlati čas...

Moram pa priznati, da včasih pridejo tudi tretnutki, ko sem malo jezna nanj, ker se mi zdi, da se je meni življenje spremenilo za 100%, njemu pa mogoče za 10%

Pri nama ni tako kritično, je pa res, da se ni obema enako fejst spremenilo - to niti ni možno, saj jaz dojim in ne morem proč za par ur, on pa ne in seveda lahko gre in še naprej hodi v službo, itd... Se mi pa zdi, da se v 99,9 % ženskam bolj spremeni življenje - ker mama bo v večini primerov vseeno naredila, pa če se ji da ali pa ne, oče pa včasih ne - ker itak ve, da bo onauser posted image .

pa reče "dej ti, meni se zdajle ne da", kar me res razkuri, ker jo jaz že tako ali tako previjam kakih 90 %, ta malega pa itak 99,9 % in mene nihče ne vpraša, če se mi da ali ne.

Reči mu: "meni tudi ne, pa že zjutraj se mi ful ni dalo, tak da si zdaj ti na vrsti" Saj bo dojel, samo mu moraš direkt rečt.user posted image Midva to oba kdaj rečeva in drugemu nikoli ni problem, ker noben ne izkorišča. še večkrat pa to drugi že sam vidi in predno bi zmatratrani sploh pomislil na to in reče: pusti, bom jaz. To se mi zdi fajn, probajta se tako navadit - pa seveda se mu zahvali potem, če naredi to enkrat, ko se tebi ne da - bo vesel, pa drugič še rajši skočil namesto tebe.

Dokler namreč ženska doji, in se po njenem telesu podijo raznorazni hormoni, kar ni neke želje, tudi orgazem je težje dosegljiv.

No, ja, to je zelo odvisno od ženske do ženske - za željo po spolnosti je namreč odgovoren moški hormon - tudi pri ženskah - in tega imaš lahko kljub dojenju čisto dovoljuser posted image . Je pa res, da si včasih tako zmatrana, da se ti nič ne da - ker dojenje vseeno malo izčrpa žensko. PO moje je bolj tu razlog, čeprav lahko tudi hormoni delajo štalo, vsekakor. Ampak jaz sem recimo obe polno dojila več kot 6 mesecev, potem smo dodali en obrok, kjer poje čisto malo in se seveda po njem še doji, doji se tudi ponoči, isto je bilo s taprvo, pa s tem nimam nobenih problemov - mislim z željo in doseganjem orgazma - jih pa mava s priložnostmi oz. pomanjkanjem le-teh, hehe.
Tako da midva nisva med tistimi srečneži, ki jim je otrok spremenil življenje samo na boljše - včasih sanjariva o tem, kako je bilo fino se popoldne fliknit v posteljo, it nekam na izlet brez pokanja, ki traja skoraj več kot izletuser posted image , ali pa it zvečer nekam itd... Ampak vseeno ne bi zamenjala. in ker bova vse to še imela, se tudi sekirava ne kaj dosti zato. Ni pa da bi bilo zdaj vse samo lepše. (otroka (obe) sva si pa želela oba, nobenih šušmušev, oba sva vedela, kaj delava)

Da se imava bolj rada zaradi otroka se mi ne zdi. Se imava pa drugače rada, v širši sferi, ker spoznaš partnerja (in sebe) tudi v luči, ki jo do tedaj nisi videl: kot starša.

Podpišem.

ne moreš enega filma pogledat do konca ...

hehe, se spomnim, ko sva midva gledala prvi film po Ronji - gledala sva ga na račkotu in ga ustavljala pač vsakič, ko je bilo kaj treba in potem gledala dalje - gledala sva ga CEL DAN! Pa je bil kratek film, niti uro in pol ni bil dolg! Na koncu noben od naju ni nič več vedel, zakaj se gre, jaz sploh nisem mela pojma, kdo so good guys, kdo je zdaj zmagal,... Prav komično je bilo. potem sva prešaltala na nanizanke, ki so bile dolge max. 20 min, to sva še nekak lahko sfolgala gledat po kosih, ker ni neke zapletene zgodbeuser posted image . zdaj gledava samo še, kadar spita - torej samo ponoči.

Nama je že user posted image spremenil odnos..

Jaz sem ravno hotela napisat, da ga tudi pes spremeni, ker ima pač svoje potrebe - ne moreš po službi it še nekam, če te kuža doma čaka lačen in ga lulat tišči. Moraš ga peljat ven, vsak dan, večkrat na dan, moraš mu skuhat oz. dat za jest,...itd... Pa če je to zdrav odrasel kuža. star kuža je še precej bolj bogi in naporen... Ali pa mladiček, ki ga šele navajaš na čistočo in vse zgrize... Itak da lahko spremeni odnos, sploh če si ga nista želela oba, ampak skrbita pa oba zanj.
Sem hotela dat primero, da je otrok pa tako nekako kot če bi dobila trop malih kužkovuser posted image . Ki jih imaš še ful bolj rad...

blaža, poročaj, kako bo po tretjem otrokuuser posted image

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 38
17.8.2009 12:37:24   
ronja
Ne vem, ce je toliko sprememb...bolj to, da slabe stvari, ki si jih prej spregledal, ali niso bile pomembne, postanejo motece, dobre pa se boljse. Meni se zdi, da otrok ne prinese spremembe sam po sebi, ampak se dolocene stvari bolj skristalizirajo.

kaj pa vem, dan ima 24 ur - ne moreš dajat isto, kar si prej dajal, če imaš zato 9/10 manj časa... Pa tudi ljudje se včasih spremenijo s prihodom dojenčka: moj lubi se ni, se je pa tašča: prej je bila v 2 letih 2x pri nas, (1x od tega sem bila že nosečauser posted image ), pa še to po par mesecev trajajočem vabljenju in prosenju, da naj vendar prideta na obisk. ko se je Ronja rodila, bi bila tu vsak dan, cel dan... Tega ne predvidiš - in zato je težko prav reagirat, ker nimaš pojma. In zato nastanejo novi problemi, ki jih prej ni bilo, samo primer recimo. Nekateri pa se ne znajdejo z otrokom in je to potem problem. pa še precej drugih scenarijev, ki v osnovi niso vezani na odnos, vplivajo pa nanj.

pač si človek "imeti dojenčka" predstavlja v idealizirani obliki in je kar šok, ko trešči bomba

hehe, midva sva si pa predstavljala Hirošimo, pa sva bila kar zadovoljna in presenečena potem, ko sva dobila samo navadne bombeuser posted image . se spomnim, da sem vsem razlagala, da ful ni tako težko kot sem mislila in kot so mi vsi govorili. Pa če zdaj gledam nazaj, je bilo precej težje kot recimo če bi imela samo zdajšnjo dojenčico, ki ni pol tako naporna kot je bila taprva. Samo zdaj sta dve, pa se zglihauser posted image .

in nikoli, čisto nikoli več ne bo tako, kot sva bila vajena prejšnih 13 let....

no, če gledamo tako, itak nikoil ni isto, ker se odnos ves čas spreminja. Ampak vse tisto dobro, ki je bilo in ki je zdaj "on hold", pa bova vseeno imela, ko bosta malidve malo večji, zakaj pa ne?

Žal sem jo prebrala šele zdaj, 3 leta po rojstvu sina,

Boš pa razumela pri naslednjemuser posted image . Nikoli ni prepozno, da se česa naučimo. Bom prebrala knjigo, ko mi bosta malidve dopuščali - na dopustu mi je ratalo prebral pol ene knjige- včasih je bila to norma za eno dopoldne na dopustu, hehe. (ko smo ravno pri spremembah)

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 39
17.8.2009 15:16:17   
picola1
Čist izven konteksta...

Pa ronja kje si mi ti ženska!!! Prisežem pri svoji hčerki, da sem včeraj na čvekanju v tri dni mislila odpret temo Kje je naša Ronja...in evo tebe danes! user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 40
17.8.2009 20:34:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

kaj pa vem, dan ima 24 ur - ne moreš dajat isto, kar si prej dajal, če imaš zato 9/10 manj časa...

Cisto razlicno...pri meni ga je bilo bistveno vec.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
17.8.2009 20:49:26   
Naja31
Če govorim izključno o odnosu med nama, potem moram rečt,da se je po prvem otroku precej poslabšal. Po drugem tudi, ampak to govorim o prvih mesecih po porodu, ki so najbolj stresni. Zdaj ko je drugi otrok star skoraj 1 leto in pol, se je življenje bolj normaliziralo. Kot družina smo res bolj povezani, kot partnerja pa ne vem.

Midva sva napako naredila,ker sva dovolila, da se je vse vrtelo okrog otrok,in v vsem tem sva nekako pozabila na naju. Kot oče je idealen, skrb za otroka si deliva enakopravno,pridejo obdobja ko je on več z njima,kot jaz,.... kot mož pa.............Na žalost.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
17.8.2009 22:48:59   
ronja
Cisto razlicno...pri meni ga je bilo bistveno vec.

no, če prej ne živiš skup in potem začneš skup živet, je teoretično lahko res več časa, sicer si pa ne predstavljam, razen če te prej res ni nič doma.
Prej sem mu recimo vsak teden kaj naredila, kako darilce, kaj zašila, nardila uro, torbo, ma, svašta, nekaj pač... Zdaj pride na vrsto na vsake kvatre enkrat - pač so zdaj trije, malidve več stvari rabita, pa še časa je manj - in imaš: evo, na morju sem mu naredila eno samo samcato stvar, pa smo bile tam en mesec (on malo manj, je moral vmes v službo, ni tok dopusta). Vsako leto sva šla na kak tečaj, oba skup, seveda, zadeve, ki so trajale dalj časa, brez problemov. Za vsak nov hobi sem kaj naredila. Zdaj še starih hobijev ne folgava, hehe. Prej sva non stop seksala, zdaj pa kot sem že napisala: popoldne ne moreš, zjutraj ne moreš, zvečer lahko šele, ko zaspijo, pa še to včasih kateri od naju samo dol pade in zaspi (dostikrat pa tudi oba)... Skratka precej manjuser posted image . Težko bi rekla, da se ne spremeni.

Mogoče če maš že prej zelo urejeno nekaotično in rutinsko življenje, če si pa bolj leteč sem pa tja, pa bolj vse spontano, potem te pa otrok nekak "prisili" v nek ritem, potem se seveda spremeni.

PS: picola, na morju smo se odklapljali: en teden vice (tavelika je mela "prilagajanje", vsega se je bala, čisto noro! V jok, če je slišala traktor ali motor, bala se je morja in tudi naju ni pustila plavat - to vse do zadnjega tedna), en teden pekel (sem bila sama z malima - no, saj tako hudo ni bilo, se pa shujšala par kil v enem tednu, pa nimam lih viška...), en teden zemlja (pač se nisva smela kopat, ostalo je bilo pa ok) in en teden raja (vsi smo se kopali in uživali maksimalno).  Zadnji teden je bilo suuuuper!!! Zdaj razmišljamo, da bi kar šli še za en teden...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
17.8.2009 22:56:03   
VRTNICA84

Ja po prihodu user posted image se v odnosu res veliko spremeni. Pri nama se obrne včasih na bolje, včasih na slabše vse je odvisno od situacije v kateri se znajdeva.
Priznam, da včasih pogrešam pogovor o nama in o tem kar se tiče partnerskega odnosa. Drugače kot oče je ok. Mi tudi pomaga. Vendar še vedno veliko pade na moje rame.
Za žensko se življenje ob prihodu dojenčka obrne 100 % na glavo. Za moškega samo 10%. Ker moški je še vedno svoboden. Med tem, ko pri ženski je takrat konec svobode.

Ko se otrok rodi, si ne moremo kaj, da ga ne bi ljubili in skrbeli zanj.
Epictetus

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 44
22.8.2009 8:49:38   
arabela*
100 krat boljše..kot prej ko otrok ni bilo....user posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 45
22.8.2009 16:42:14   
nia5
Nama se je svet dobesedno obrnil na glavo. Čeprav ni bila načrtovana, je pa bila zaželjena. Malo pred porodom je sledila selitev, user posted image je zamenjal službo, stanovanje je bilo narejeno le 1/3, brezkrbnega življenja je bilo konec, slabi odnosi z njegovimi starši in vtikanje mojih staršev v nas, po porodu neprespane noči, finančne skrbi.......skratka hudo. Zdaj je že bolje, saj se poskušama o vsaki zadevi pogovorit, saj sma se že od vsega začetka izredno dosti pogovarjala, ampak še vseeno pridejo dnevi, ko se spičima, ker sma preobremenjena, pod stresom, utrujena....kar pa je nekaj čist normalnega. Odnos do male- on je super očka, nimam kaj rečt, jaz pa se tudi trudim bit čimboljša mamica. Pri drugem bo verjetno za 100% lažje user posted image

21.05.2008 nama je življenje za vedno polepšala najina pikica Nia.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 46
22.8.2009 22:30:43   
viv_
Jaz sem, sploh po prvi pupi, na eni točki dobila občutek, da živiva totalno eden mimo drugega. Vse se je vrtelo okrog otroka. Edina tema pogovora je bil otrok. Je pa res, da sva bila prej v odnosu 12 let sama in tisti tretji hočeš nočes spremeni odnos.

Po kakšne pol leta sva se oba zamislila in začela ponovno gradit na najinem odnosu. In moram reči, da se je obrestovalo!

Sva pa oba takšna, da rabiva čas tudi vsak sam zase in rabiva čas tudi v dvoje. In to si tudi vzameva!

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 47
6.10.2009 18:28:58   
tackica
Vidim, da nisem sama v tem problemu, kar se tiče najinega odnosa... s prihodom otročka je čisto vse usahnilo, seveda počasi...mislila sem, da je le začasno, upala na najboljše...ne vem, kaj bo z nama, saj se vse vleče že dobro leto user posted image .

< Sporočilo je popravil tackica -- 6.10.2009 18:31:05 >

(odgovor članu evi28)
Neposredna povezava do sporočila: 48
8.10.2009 14:48:07   
Tisana
Pri nama je pa kljub temu, da je od rojstva prvega otroka že skoraj 2 leti, ful kriza. Preden sem rodila, sva se imela super. Najin odnos je bil poln ljubezni, razumevanja, spoštovanja... preživela sva čudovite trenutke v dvoje. Le redko sva se sporekla. Prav za prav le 1x.

Danes je povsem drugače. Kar naprej se nekaj kregava, tudi ko sva sama, si nimava kaj povedati, razen seveda da se pogovarjava o otroku, organizaciji aktivnosti, pa vseh teh logističnih zadevah... Enostavno imam občutek, da nisva več na isti valovni dolžini - večina partnerjevih predlogov glede vzgoje otroka mi je povsem nesprejemljiva, začele se me motiti stvari, ki me prej sploh niso, imava čisto druge interese...

Očitno je, da ne zmoreva najti poti, po kateri bi lahko hodila z roko v roki, predvsem pa z nasmehom na obrazu in iskricami v očeh. Najbolj boli pa to, da vse to vpliva na otroka. Čeprav ni dretja in podobnih scen, otrok čuti in se uči.

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu tackica)
Neposredna povezava do sporočila: 49
8.10.2009 15:14:52   
ronja
tudi ko sva sama, si nimava kaj povedati,

tisana, poizkušajta s temami, o katerih sta se prej pogovarjala: o svojih željah in strahovih, o skritih sanjah, o tem, kaj bi, če bi... Lahko so čisto banalne stvari: če bi ujel zlato ribico, katere želje bi si izbral, recimo, lahko si vsak dan povesta kak vic,... Ma, drobnarije, ki povežejo. Ni treba, da se vedno pogovarjamo o nekem smislu življenja, včasih so že malenkosti dovolj...

Pri vzgoji sprejmita kompromise in/ali pa vzgajajta vsak po svoje - pač pri mami bojo vejala ena pravila, pri očiju pa druga - je verjetno težje kot če so ena pravila skoz, vendar če se zato ne kregata in otrok lepo napreduje, potem je ok.

Zamisli se, zakaj te motijo stvari, ki te prej niso? niso združljive z zdajšnjim življenjem? (pri meni je ravno obratno: prej me je motilo, da je tak zapečkar, da se mu nikoli ne da it na žur, da ga je na vsako potovanje treba mal vlečt, čeprav se je mel fajn..., zdaj pa mi to z dvema malima šekako prav prideuser posted image , da mu ni glih za žurat pa popivat s kolegi, hehe).

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?