zmajaz -> RE: Sprememba v odnosu s prihodom otročka (12.8.2009 22:55:16)
|
Ja odnos se definitvno na nek način spremeni, če drugo ne, imata potem partnerja nekak manj časa drug za drugega. Sploh tiste čisto prve mesece pa pri prvem otročku - vsaj pri nama sem opažala to. Vse se nekak bolj vrti okoli otroka, odnos s partnerjem je pa kar nekak na drugem tiru (meni recimo tudi do spolnosti kar nekak ni bilo kaj preveč skoraj 2 meseca po porodu), tako da se lahko zgodi, da se moški počuti zapostavljenega in užaljenega (moj se HB to ni). Se pa potem stvari utečejo in se partnerja spet "najdeta" in malo bolj posvetita še drug drugemu. Moram pa priznati, da včasih pridejo tudi tretnutki, ko sem malo jezna nanj, ker se mi zdi, da se je meni življenje spremenilo za 100%, njemu pa mogoče za 10%. Saj če je treba vse nardi, ampak se pa zgodi tudi, da je treba recimo ta večjo previt, pa reče "dej ti, meni se zdajle ne da", kar me res razkuri, ker jo jaz že tako ali tako previjam kakih 90 %, ta malega pa itak 99,9 % in mene nihče ne vpraša, če se mi da ali ne. In potem sem jezna, da bi on imel možnost izbire, če bo to ali ono naredil, jaz je pa v bistvu nimam - nikoli - in je kar samoumevno, da moram. No tako razmišljanje me popade tu in tam, ko sem ravno take volje, na splošno pa moram reči, da sta otročka zelo obogatila najino življenje in najin odnos - če ne bi bilo tako, se po prvi ne bi tako hitro odločila še za enega (med njima je samo 16 mesecev razlike).
|
|
|
|