|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sprememba v odnosu s prihodom otročka
12.8.2009 22:12:27   
ShopGirl
Zanima me, kako sprejemate/obvladujete/se spopadate s spremembami, ki nastanejo v partnerskem odnosu s prihodom otročka?

Ker vsako mamico, ki jo vprašam, če se je v odnosu s partnerjem kej spremenilo s prihodom novega člana, pravi da ja. Ene pravijo da je vse drugače, druge pač mal skrivnostno pripomnejo "ja, ja je drugače kot je blo". Nobena ne doda: "zdej se mava še boljše kot sva se mela!"
In to me mal skrbi.

Vaše izkušnje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sprememba v odnosu s prihodom otročka
12.8.2009 22:23:42   
Anonimen
Pozdravljena!

Naj ti povem, da se je najin odnos z možem zelo izboljšal. Že prej sva se dobro razumela, sedaj pa še toliko boljše. Pa ne pretiravam. Ko sem utrujena mi zelo pomaga v gospodinjstvu, previje otročka, ko ga je treba previti, ga okopa,... Midva sva se že pred rojstvom zmenila, da mi bo moral pomagati, ko jaz ne bom zmogla in zato tudi po moje nimava večjih nesoglasij. Nisem jezna nanj in on name ne, ker sva se že v naprej vse zmenila. Uživava v najini ljubezni in ljubezni do najinega sinčka.

Upam, da ne zgleda, da je moj mož copata in da sva preveč pocukrana. Vse je stvar komunikacije, vsaj jaz tako mislim.

Lp.

(odgovor članu ShopGirl)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
12.8.2009 22:32:27   
Anonimen
je morda odvisno od tega, s kakšnim razlogom sta spočela otročka???
razmišljam: 
če je bila ženska tista, ki si ga je želela, potem se partnerski odnos definitivno spremeni, ker ona dobi z rojstvom otroka novo ljubezen.
če si ga je želel moški, se partnerski odnos spremeni za 2x... v katero smer pa težko rečem.
če pa si otročka želita oba, potem se mora odnos vsekakor izboljšati.
če si ga ni želel nobeden od njiju, "a se je zgodilo", je pa odnos čista loterija.
????

najin odnos se je spremenil, na bolje pa težko rečem, da je šlo. več dela manj časa za zabavo.
se mi zdi, da sem z rojstvom prvorojenca dobila še odraslega posvojenca. me je malo čustveno zablokiralo. ampak korakava naprej!

(odgovor članu ShopGirl)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
12.8.2009 22:41:38   
takotako
Bistvo je komunikacija....

Midva sva prve mesece zabluzila... preveč obiskov, vtikanj,  premal posvečanja najini družini. pol pa sem znorela pa sem nas poslala za tri dni v Bohinj same... sredi zime. Jaz bolana do konca meli pa smo se super. NZačela sva se pogovarjat spet.

Da bi nujno rabla čas midva samo zase zdaj ko je mali star 2,5 ga niti ne rabva. Prov uživava da smo vsi skupaj sami. Ja sej za kino morva bit sama-sam to zato k mali ne bi zdržal.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.8.2009 22:55:16   
zmajaz
Ja odnos se definitvno na nek način spremeni, če drugo ne, imata potem partnerja nekak manj časa drug za drugega. Sploh tiste čisto prve mesece pa pri prvem otročku - vsaj pri nama sem opažala to. Vse se nekak bolj vrti okoli otroka, odnos s partnerjem je pa kar nekak na drugem tiru (meni recimo tudi do spolnosti kar nekak ni bilo kaj preveč skoraj 2 meseca po porodu), tako da se lahko zgodi, da se moški počuti zapostavljenega in užaljenega (moj se HB to ni). Se pa potem stvari utečejo in se partnerja spet "najdeta" in malo bolj posvetita še drug drugemu.

Moram pa priznati, da včasih pridejo tudi tretnutki, ko sem malo jezna nanj, ker se mi zdi, da se je meni življenje spremenilo za 100%, njemu pa mogoče za 10%. Saj če je treba vse nardi, ampak se pa zgodi tudi, da je treba recimo ta večjo previt, pa reče "dej ti, meni se zdajle ne da", kar me res razkuri, ker jo jaz že tako ali tako previjam kakih 90 %, ta malega pa itak 99,9 % in mene nihče ne vpraša, če se mi da ali ne. In potem sem jezna, da bi on imel možnost izbire, če bo to ali ono naredil, jaz je pa v bistvu nimam - nikoli - in je kar samoumevno, da moram. No tako razmišljanje me popade tu in tam, ko sem ravno take volje, na splošno pa moram reči, da sta otročka zelo obogatila najino življenje in najin odnos - če ne bi bilo tako, se po prvi ne bi tako hitro odločila še za enega (med njima je samo 16 mesecev razlike).

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 12.8.2009 22:56:34 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.8.2009 23:06:01   
felix7
oja, definitivno se je odnos spremenil. Zdaj smo namreč trije, otrok zahteva skoraj ves moj prosti čas, večino časa sem sama doma z otrokom, mož pozno hodi domov in potem se mati avtomatsko še bolj naveže na otroka. Je pa lepo videti, ko pride mož domov in komaj čaka, da stisne k sebi najinega sineta. Ja, tako to je, najprej poljubčka otroka, šele potem mene user posted image  Kar se spolnosti tiče... no ja, to je pa spet zgodba zase. Dokler namreč ženska doji, in se po njenem telesu podijo raznorazni hormoni, kar ni neke želje, tudi orgazem je težje dosegljiv. Morda pa je to samo v glavi... user posted image  No, je pa z vsakim dnem lažje, ko otročiček raste, gremo lahko tudi na daljše izlete in uživamo v družinskem življenju.

Postati mama, in to še na materinski dan, je čudovito.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.8.2009 23:19:19   
rija
sploh ne bom brala odgovorov, ker vse, ki bodo rekle, da se v odnosu ni nič spremenilo, lažejo.

v faco.  se pardoniram....ekran.

...vox populi...

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.8.2009 0:00:38   
Anonimen
Seveda se spremeni odnos, v enih stvareh na boljše, v drugih na slabše, kje se bo spremenilo, pa ne moreš vedet vnaprej. Če ima odnos dobre temelje, bo spremembe prenesel. Če so temelji slabi ali je otrok sredstvo za krpanje odnosa, bodo šle spremembe v odnosu z dežja pod kap.
Spremeniš se sam, postaviš si nov vrednostni sistem in seveda ne more biti več tako, kot je bilo. Ampak to ni nujno slabo. Spremembe so tudi fajn, če jih vzameš kot izziv, možnost za osebnostno rast in razvoj.

Da se imava bolj rada zaradi otroka se mi ne zdi. Se imava pa drugače rada, v širši sferi, ker spoznaš partnerja (in sebe) tudi v luči, ki jo do tedaj nisi videl: kot starša.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
13.8.2009 7:33:47   
ZmajTolovaj
Pri nama je šlo samo še na boljše. Nikoli nisem dvomila, da bo dober oče, ampak ko ga zdaj vidim dejansko v akciji, ga še bolj spoštujem, ljubim in cenim, kar imam. Pa tudi čas drug za drugega sva si vedno znala vzet, tako da tu kakega večjega pomanjkanja nisem občutila.
Meni je super, no.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.8.2009 8:58:15   
ksenija12
Jaz lahko rečem, da je pri naju, odkar imava naša dva navihančka, vse samo še lepše...sta samo utrdila najino vez in sta samo še dodatna tisto nekaj, kar si deliva, kar imava skupnega..je pa verjetno to zelo odvisno od vsakega para posebej.

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.8.2009 11:01:36   
ShopGirl
Lepo ste to napisale... Sm vedla, da gre loh tut na boljše user posted image
Midva sva drugač super, otroček je zaželjen in načrtovan, rada se imava, zastopiva se tudi - trenutno imava stresno obdobje (kupujeva stanovanje in se nama full mudi, ker se morava iz sedanjega do decembra izseliti, oba poleg službe še študirava pa čeprav nama ne bi blo glih treba ampak OK, zdej je še otrok na poti, pa stanovanjski kredit,... Pestro!).

Drugače ne dvomim v to, da mi bo v pomoč, že tko je full priden glede gospodinjskih del - bolj kot jaz (me je kr mal sram), pa na sploh je tak odgovoren tip človeka.

Samo, bi se pa vseen pridružla mnenju zmajaz - za žensko se spremeni veliko več kot za moškega. Vsaj na samem štartu, ko dojenček res rabi svojo mami...so očki res malo zapostavljeni. Ampak pol pa računam da bova oba približno na istem user posted image   hehe, če bo pa kdaj reku da se mu ne da previt otroka, si bom pa tut jst to kdaj pa kdaj dovolila user posted image

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.8.2009 11:07:20   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: ShopGirl

Zanima me, kako sprejemate/obvladujete/se spopadate s spremembami, ki nastanejo v partnerskem odnosu s prihodom otročka?

Ker vsako mamico, ki jo vprašam, če se je v odnosu s partnerjem kej spremenilo s prihodom novega člana, pravi da ja. Ene pravijo da je vse drugače, druge pač mal skrivnostno pripomnejo "ja, ja je drugače kot je blo". Nobena ne doda: "zdej se mava še boljše kot sva se mela!"
In to me mal skrbi.

Vaše izkušnje?

Seveda se spremeni.......in redkokatera mamica ti bo rekla, da je bilo takoj po prihodu iz porodnišnice domov stanje "zdaj se imava še boljše kot sva se imela".....in če katera to reče, ji jaz ne verjamem.....user posted image

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.8.2009 11:39:24   
bskrle
Utrujenost, neprespanost, mastitis, skrb za novoroječka - seveda, da mamica nima več toliko časa za  moža.
Spremeni se vse, prioritete, počitnice, ni poležavanja ob vikendih, hrana je prilagojena (doječi materi, potem otroku), ne moreš enega filma pogledat do konca ...

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.8.2009 13:55:50   
Anonimen
Sem se kar malo zamislila kako bo, ko bova enkrat imela user posted image ... user posted image  Nama je že user posted image  spremenil odnos.. Tudi če se še tako smešno sliši.user posted image user posted image

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
13.8.2009 14:52:48   
kasso

v začetku se seveda zelo spremeni.
A čez par let, ko je otrok že starejši, so noči mirnejše, skrbi za otroka nekaj vsakdanjega, kar te ne bremeni toliko kot, ko je še novorojenček... tako da če sta se prej imela rada, se bosta potem imela še raje in odnos lahko postane še lepši in boljši. Zakaj pa ne?

< Sporočilo je popravil kasso -- 13.8.2009 14:53:02 >

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 15
13.8.2009 15:27:20   
blaža
po rojstvu prvega otroka sva se enkrat počla in pol sva itak ugotovila, da je blo zaradi stresa, preutrujenosti,...

Pa sva se zmenla, drugič , da ko rodim, da ne bo tako, pa sva se po prihodu ta drugega otroka spet enkrat počla.user posted image

No itak, da se je vse pol znormaliziralo, ker štekava zakaj sva se skregala. v glavnem brez potrebe, zaradi neprespanih noči, ...

Se imava pa drugače zeloo rada in se dobro razumeva. v bistvu se mava še bolj kot preden sva imela otroka. Prav lepo nam je, vedno bolj.user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.8.2009 20:14:17   
ThinkPink
Ne samo, da se spremeni odnos med partnerjema, spremeni se vse... Sprememba v odnosu je samo posledica vsega. Je pa res, da je veliko odvisno od posameznikov - nekateri še vedno živijo kot prej in se jim veliko ne spremeni oz. ne pustijo, da se jim (ne komplicirajo, še vedno hodijo zvečer ven, otroka pustijo v varstvu in si vzamejo čas zase ipd.), enim pa se. Odvisno od karakterja in seveda od otroka. In če si sam malo bolj zakomliciran, pa še otroček "jezi", ne spi, je ves tečkast, ... si veliko bolj utrujen in razdražljiv, kar seveda vpliva tudi na odnos do partnerja. Pri meni npr - midva se sedaj kregava veliko več kot prej, finte, ki so mi prej bile simpatične (npr. da je štorast) mi gre zdaj na živce, ker se enostavno nimam časa in volje ukvarjat še s tem. Prej vzkipim. Kljub vsemu, vsaj jaz imam tak občutek, imaš s prihodom otroka večji občutek neke pripadnosti in zvestobe družini.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 17
13.8.2009 20:17:23   
Anonimen
Ne vem, ce je toliko sprememb...bolj to, da slabe stvari, ki si jih prej spregledal, ali niso bile pomembne, postanejo motece, dobre pa se boljse. Meni se zdi, da otrok ne prinese spremembe sam po sebi, ampak se dolocene stvari bolj skristalizirajo.

(odgovor članu ShopGirl)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
13.8.2009 20:33:37   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj

Pri nama je šlo samo še na boljše. Nikoli nisem dvomila, da bo dober oče, ampak ko ga zdaj vidim dejansko v akciji, ga še bolj spoštujem, ljubim in cenim, kar imam. Pa tudi čas drug za drugega sva si vedno znala vzet, tako da tu kakega večjega pomanjkanja nisem občutila.
Meni je super, no.

Jaz se kr podpišem pod tole...in ene pišejo da se več kregajo in da jih motijo stvari ki jih prej niso, je pri nam ravno drugače....se mi zdi da sedaj sploh ne vidim več tistih malenkosti zaradi katerih sva se včasih skregala! Kr neki! Pa da si vzameš čas zase ne pomeni, da pustiš otroka v varstvu in greš ven vsak teden....to so trenutki ko jih moreš izkoristiti ko otrok zaspi..pa se vsedeš na teraso, se pogovarjata in uživata...

< Sporočilo je popravil eva1 -- 13.8.2009 20:35:47 >

Neposredna povezava do sporočila: 19
13.8.2009 21:15:16   
tejči28

Moram pa priznati, da včasih pridejo tudi tretnutki, ko sem malo jezna nanj, ker se mi zdi, da se je meni življenje spremenilo za 100%, njemu pa mogoče za 10%. Saj če je treba vse nardi, ampak se pa zgodi tudi, da je treba recimo ta večjo previt, pa reče "dej ti, meni se zdajle ne da", kar me res razkuri, ker jo jaz že tako ali tako previjam kakih 90 %, ta malega pa itak 99,9 % in mene nihče ne vpraša, če se mi da ali ne. In potem sem jezna, da bi on imel možnost izbire, če bo to ali ono naredil, jaz je pa v bistvu nimam - nikoli - in je kar samoumevno, da moram.

se podpišem pod tole.
enako je pri nama,pa tudi že delama na drugem user posted image

< Sporočilo je popravil tejči28 -- 13.8.2009 21:17:44 >

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
13.8.2009 22:23:54   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: kasso

v začetku se seveda zelo spremeni.
A čez par let, ko je otrok že starejši, so noči mirnejše, skrbi za otroka nekaj vsakdanjega, kar te ne bremeni toliko kot, ko je še novorojenček... tako da če sta se prej imela rada, se bosta potem imela še raje in odnos lahko postane še lepši in boljši. Zakaj pa ne?

Točno tako user posted image
Pri nama je bilo po rojstvu 1. hčere kar hudo - pač si človek "imeti dojenčka" predstavlja v idealizirani obliki in je kar šok, ko trešči bomba... user posted image Če znata partnerja to prebroditi, sta zmagala user posted image

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 21
13.8.2009 22:24:24   
ZmajTolovaj
Seveda je od začetka mamica v prvem planu, saj jo dojenček tudi bolj potrebuje. Oči pride zraven za kakšna previjanja, nočna dežurstva vsake toliko, kopanje ... Ampak sčasoma se vlogi čedalje bolj delita, vsaj pri nas je tako. Prejšnji mesec sta bila recimo cele dneve sama, ko sem jaz še delala - zdaj sem na porodniški - in sta vse sama porihtala. Sem bila kar malo odveč user posted image
Sej pravim, odvisno od primera do primera. Pri nas je stvari, ki bi koga motile, manj kot prej, ker je res BV komplicirat. Pa tudi nikoli mi ni bilo treba rečt Dej prosim ti previj tamalo - je sam vstal in zrihtal. Ne vem, pri nas je fajn, no.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 22
14.8.2009 16:02:27   
Taddy78
Jaz se ne bom nič zlagala...pri nama je isto kot je bilo (no, edino sexa je malo manj)...

Marsikaj je odvisno od tega kako si znaš zakomplicirati življenje. Nekatere po porodu vidijo samo svojega otroka, partnerja-vedno ne zavestno, odrivajo od sebe, češ da bodo že one, s tem pa ga naredijo nekoristnega in nezaželenega.

Mi nismo imeli problemov s spanjem, kolik skorajda ni bilo...tako da ni bilo razloga da bi se mu izmikala pri "nočnem delu", jamrala kako sem utrujena, oz. mu kakorkoli dala vedet kak sem si boga in kako je vse na mojih ramenih.

Prvo leto sva recimo hodila ven ločeno, torej al on ali jaz, sedaj pa greva vsaj 1x na teden v kino, ven greva al skupaj ali s kolegi...

Neposredna povezava do sporočila: 23
14.8.2009 16:07:55   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: rija

sploh ne bom brala odgovorov, ker vse, ki bodo rekle, da se v odnosu ni nič spremenilo, lažejo.

v faco.  se pardoniram....ekran.

se kar podpišem

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 24
14.8.2009 16:19:15   
Taddy78
Ne sodit drugih po sebi....

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?