Astralis
|
Decve, nekaj vam moram zaupat. Mogoce bo za en mali roman, ampak tole se splaca Ze iz SLO imam dobre izkusnje s terapijo, ki se ji rece kraniosakralna osteopatija (ali kraniosakralna biodinamika) - neinvazivna palpacijska terapevtska metoda (prakticira jo odlicen terapevt Milan Vidmar v Domzalah, ce pogooglate na to ime, pridejo ven kontakti, vkolikor vas zanima). Pred leti sem imela 3 prometne nesrece v 2h letih, ki so mi premaknile vratna vretenca in iz te sibke tocke so se mi vrstile neznosne migrene. Ta Milan Vidmar me je v 6 seansah cisto "popravil" in za nekaj let je bil blazen mir. V nosecnosti so se mi migrene vrnile in ker ne smem jemati nobenih tablet, sem pa v Pragi, sem se odlocila najt terapevta tu. Danes sem bila na 1. seansi. FANTASTICNO!!!! Ne samo, da se je moje telo takoj spomnilo in se harmonicno odzivalo, ta zenska ima najboljse izkusnje ravno z nosecnicami. Seansa zgleda zelo staticno, a cutiti je vse cisto zares. In to takoj. Oblecena sem se ulegla na mazasno mizo, na hrbet. Z blazino mi je podprla glavo in pod koleni. Pokrila me je. Sedla je na stol poleg mene in mi rahlo polozila eno roko k boku, drugo pa pod ramo. Najprej se je povezala z mano, da sva harmonicno dihali, potem je zacela enotiti moje energetsko polje tako. Bilo je najprej zelo prijetno kot da se potopis v jakuzzi, a potem me je zvil jok, pa je vprasala, od kod je in mi tja polozila roko... V hipu sme se umirila. je rekla, da je bilo do stresa in da gre lepo samo. Moj dih se je kmalu umiril in cisto sem zaplavala v alfa stanje. Potem, je pocasi presla na vrat. Samo polozila je roke spredaj, pa zadaj na vretenca, pa na senca... to se je dogajalo. Sumelomi je v usesu, custila sem kako je grlo povezano z vretenci in desnim usesom. Tocno pravo tocko je nasla. Imela sme zaprte oci, pa se pod vekami vrtele, kot bi jih nekdo nevidno premikal. Noro. Pa z vsako gesto bolj osvobajajoce in sveze. Niti najmansji napor ali bolecina. Vseje cutiti od znotraj. No in zdaj pride to najbolj noro. Nato je polozila svoje roke na moje prste na nogah. V kolkih meje zacelo greti. Bili sva tiho. Hrbtenica mi je vibrirala in toplota se je preselila v trebuh. Naenkrat so mi zacele tect solze srece. Kar vzdihovala sem od blazenosti. Namrec na lepem sem za zaprtimi ocmi zagledala zllati mehurcek in v njem svojo zdravo srecno bebico, zacutila sem metulje v trebuhu in povezanost s tem bitjecem kot se nikoli doslej. Popolno!!! Terapevtka pa:"Cisto vedno jokam od ganjenosti, kadar sem takole prisotna povezanosti deteta z maminim poljem". Potem je pocasi zakljucila proces, jaz pa sem se morala na mizi "poravnati", ker se mi je na lepem zdelo, da sem ves cas lezala cisto skrivencena. Terapevtka je rekla, da je to dobro, ker se telo vrnilo v optimalno lego in zdaj lahko vidim, kako me je migrena skrotovicila. Potem je pripomnila naj poskusim it na cimmanj UZ, ker to otrocka menda strasno pika. Moje dete naj bi bilo zdravo in zadovoljno v mojem trebuhu, a najini energetski polji se nista bili povezani. Je rekla, da ce trpim jaz, trpi dete, ce imam migreno jaz in se hocem fentat, to tesnobo cuti tudi ta mala dusica. Nato je potrdila, kar ze vem iz SLO od Vidmarja... Da je ta terapija superfajn, ko npr. nosecnice zacne boleti kriz in se da te kosti lepo neinvazivno spraviti v optimalno lego. Da lahko asisitira pri porodu in pomaga odpreti porodne kanale. Da sta mama in otrok pri porodu povezana s spiralno energijo, ki je prav tista, ki kot spirala potegne otroka iz maternice skozi medenicne kosti in da epiduralna recimo to povezavo prekine. Malo sem jo hecala, da ja, pospesiti odpiranje in porod ni problem, ublaziti bolecino pa je. Pa je rekla, da lahko tudi to naprogramiramo v mozganih tako, da bolecino zamenjamo z informacijo za pritisk recimo... Skratka, danes sem dozivela protipol strogemu genetskemu racunanju % in moram reci, da boljse ne bi mogla izbrati. Kakorkoli ze, imam prerojen vrat, glavo lahko in misice koncno sproscene, glas nezen in nasmeh na obrazu (kar ze dolgo ni bilo). Ne vem, kako je mozno, ampak cutim ko se dete giblje, pa se ni 13 tednov. danes sem pa res srecka Naj traja. Upam, da vas ta moja izkusnja vsaj zabava, ce pa zelite vec informacij, se pa dam pocukat za rokav :) , A.
|