|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2010
13.8.2009 18:09:57   
Anonimen
punce, evo mene nazaj z dopusta... groznega dopusta zame.. sinek in mož sta uživala, jaz sme ga pa v hotelu preležala... dobila sme gnojno angino in sem na antibiotikih :( Ospen je moj najboljši prijatelj... :(

brala za nazaj vas nisem, jutri pa komaj čakam NS

grem zdaj razpakirat, pa potem kako več rečemo...

anonimna V.

(odgovor članu Bauky)
  Neposredna povezava do sporočila: 1701
13.8.2009 18:16:57   
Astralis
Decve, nekaj vam moram zaupat. Mogoce bo za en mali roman, ampak tole se splaca user posted image

Ze iz SLO imam dobre izkusnje s terapijo, ki se ji rece kraniosakralna osteopatija  (ali kraniosakralna biodinamika) - neinvazivna palpacijska terapevtska metoda (prakticira jo odlicen terapevt Milan Vidmar v Domzalah, ce pogooglate na to ime, pridejo ven kontakti, vkolikor vas zanima).
Pred leti sem imela 3 prometne nesrece v 2h letih, ki so mi premaknile vratna vretenca in iz te sibke tocke so se mi vrstile neznosne migrene. Ta Milan Vidmar me je v 6 seansah cisto "popravil" in za nekaj let je bil blazen mir.
V nosecnosti so se mi migrene vrnile in ker ne smem jemati nobenih tablet, sem pa v Pragi, sem se odlocila najt terapevta tu. Danes sem bila na 1. seansi. FANTASTICNO!!!!

Ne samo, da se je moje telo takoj spomnilo in se harmonicno odzivalo, ta zenska ima najboljse izkusnje ravno z nosecnicami. Seansa zgleda zelo staticno, a cutiti je vse cisto zares. In to takoj.

Oblecena sem se ulegla na mazasno mizo, na hrbet. Z blazino mi je podprla glavo in pod koleni. Pokrila me je. Sedla je na stol poleg mene in mi rahlo polozila eno roko k boku, drugo pa pod ramo. Najprej se je povezala z mano, da sva harmonicno dihali, potem je zacela enotiti moje energetsko polje tako. Bilo je najprej zelo prijetno kot da se potopis v jakuzzi, a potem me je zvil jok, pa je vprasala, od kod je in mi tja polozila roko... V hipu sme se umirila. je rekla, da je bilo do stresa in da gre lepo samo. Moj dih se je kmalu umiril in cisto sem zaplavala v alfa stanje. Potem, je pocasi presla na vrat. Samo polozila je roke spredaj, pa zadaj na vretenca, pa na senca... to se je dogajalo. Sumelomi je v usesu, custila sem kako je grlo povezano z vretenci in desnim usesom. Tocno pravo tocko je nasla. Imela sme zaprte oci, pa se pod vekami vrtele, kot bi jih nekdo nevidno premikal. Noro. Pa z vsako gesto bolj osvobajajoce in sveze. Niti najmansji napor ali bolecina. Vseje cutiti od znotraj. No in zdaj pride to najbolj noro.

Nato je polozila svoje roke na moje prste na nogah. V kolkih meje zacelo greti. Bili sva tiho. Hrbtenica mi je vibrirala in toplota se je preselila v trebuh. Naenkrat so mi zacele tect solze srece. Kar vzdihovala sem od blazenosti. Namrec na lepem sem za zaprtimi ocmi zagledala zllati mehurcek in v njem svojo zdravo srecno bebico, zacutila sem metulje v trebuhu in povezanost s tem bitjecem kot se nikoli doslej. Popolno!!!user posted image Terapevtka pa:"Cisto vedno jokam od ganjenosti, kadar sem takole prisotna povezanosti deteta z maminim poljem".

Potem je pocasi zakljucila proces, jaz pa sem se morala na mizi "poravnati", ker se mi je na lepem zdelo, da sem ves cas lezala cisto skrivencena. Terapevtka je rekla, da je to dobro, ker se telo vrnilo v optimalno lego in zdaj lahko vidim, kako me je migrena skrotovicila. Potem je pripomnila naj poskusim it na cimmanj UZ, ker to otrocka menda strasno pika.  Moje dete naj bi bilo zdravo in zadovoljno v mojem trebuhu, a najini energetski polji se nista bili povezani. Je rekla, da ce trpim jaz, trpi dete, ce imam migreno jaz in se hocem fentat, to tesnobo cuti tudi ta mala dusica.

Nato je potrdila, kar ze vem iz SLO od Vidmarja... Da je ta terapija superfajn, ko npr. nosecnice zacne boleti kriz in se da te kosti lepo neinvazivno spraviti v optimalno lego. Da lahko asisitira pri porodu in pomaga odpreti porodne kanale. Da sta mama in otrok pri porodu povezana s spiralno energijo, ki je prav tista, ki kot spirala potegne otroka iz maternice skozi medenicne kosti in da epiduralna recimo to povezavo prekine.

Malo sem jo hecala, da ja, pospesiti odpiranje in porod ni problem, ublaziti bolecino pa je. Pa je rekla, da lahko tudi to naprogramiramo v mozganih tako, da bolecino zamenjamo z informacijo za pritisk recimo...

Skratka, danes sem dozivela protipol strogemu genetskemu racunanju % in moram reci, da boljse ne bi mogla izbrati.

Kakorkoli ze, imam prerojen vrat, glavo lahko in misice koncno sproscene, glas nezen in nasmeh na obrazu (kar ze dolgo ni bilo). Ne vem, kako je mozno, ampak cutim ko se dete giblje, pa se ni 13 tednov.

danes sem pa res user posted image srecka user posted image Naj traja.

Upam, da vas ta moja izkusnja vsaj zabava, ce pa zelite vec informacij, se pa dam pocukat za rokav :)

user posted image , A.

(odgovor članu rosa 2)
Neposredna povezava do sporočila: 1702
13.8.2009 19:15:54   
valentinčica30
Dobrodošle vse nove, bo februarja taka gužva v porodnišnicah, da bojo mogli še kako novo odprtuser posted image user posted image user posted image .
Meni se trenutno nič ne da, najraje bi spala. Sicer pa to ni nič novega.
Tašča in moj dragi sta lepo moj krompirček skopala, jaz sem bila pa nadzorni, kaj je lepo gledat druge ko delajouser posted image user posted image .
Drage moje uživajte, jaz grem spat.

(odgovor članu Astralis)
Neposredna povezava do sporočila: 1703
13.8.2009 20:03:22   
smuki
Amelie - najprej user posted image user posted image ... sploh si ne znam predstavljam, kaj prestajaš.
Pozdravček tudi vsem novim članicam... uf, bo veselo februarja... in tako je tudi prav.

Midva sva pa danes imela NS, in sicer v NM pri dr. dr. Klarič Kamin. Zdravnica je strašno prijazna, vzela si je ful časa, tako da sva bila noter cca 45min. Rezultati so bili dobri NS 1,7 in tveganje 3300. Vseeno sem pa dala še kri.
Najbolj sem bila presenečena, ker je sestra uspela prepričati mojega, da je šel zraven noter in potem je tako not padel, da je bolj on spraševal, kot jaz. Se je pa vse lepo videlo, pokazal/a nam je celo jeziček.
Jaz sem bila itak čist fascinirana. Ker pa je bil moj z mano, sva rekla, da nočeva vedet spola (čeprav mene je ful mikal, da bi vprašala in ko sem gledala... se mi je zdelo, da se ni nič videlo, kar bi spominjalo na fantka... ampak sejje vseeno). V glavnem vse je OK. Ja, pa še to-ful je velika biba. Zdaj je že dobrih 7cm, tako da so mi spremenili tudi datum poroda - glede na velikost ploda bi imela PDP 17.2., vendar mi je spremenila sedaj samo za 3 dni (zato, da bom lahko kao dlje na porodniški) in imam zda PDP 23.2. (na roj. dan moje seke, katera bo šla tudi z menoj na porod).

Zdaj grem pa počivat, ker sem taaaaaaaako zmatrana.

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 1704
13.8.2009 20:35:34   
Aja1
Dobrodošle nove user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  in vsem za lepe rezultate na NS! user posted image user posted image user posted image

8. in 9.2. bo pa gužva. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu smuki)
Neposredna povezava do sporočila: 1705
13.8.2009 21:33:08   
valentinčica30
Aja sem mogoče spregledala, kakšni so bili rezultati DHT?

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1706
13.8.2009 22:03:54   
MANA 7
ninček1....jaz sem iz celja.

Punce že kaj razmišljate o porodu??

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 1707
14.8.2009 7:08:31   
Aja1
Valentinčica - DHT je bil zelo podoben NS, malo jo je poboljšal, tako da je ok. user posted image

Danes pa lije kot iz škafa. user posted image  100 m imam do službe in sem mokra do kolen. Sem že možu naročila, da bi pripelje natikače, ker imam tudi nogavice v čevljih čist mokre user posted image user posted image . Me je prov zalilo. user posted image

(odgovor članu MANA 7)
Neposredna povezava do sporočila: 1708
14.8.2009 8:33:34   
bili83
jutro pupe.

pri nas se sonce neki poskuša prebit izza oblakov, pa ne vem če mu bo ratalo.
vse nove nosečke, dobrodošleuser posted image vsem, ki ste imele preglede pa čestitkeuser posted image user posted image user posted image
Zdaj sem ravno brala, da naj bi se v drugem tromesečju zredile za 5,5 - 6,5 kg. ufff... res upam, da se ne bom za večuser posted image
sicer pa nas je res kar nekaj februark - in poleg mene imata PDP 2.2. še moja soseda (no, iz sosednje ulice v naselju) in od moje svakinje svakinja (torej od njenega moža sestra).user posted image

ok, pozdravila sem vas, zdaj pa me čaka najprijetnejši del službe...user posted image

se beremouser posted image user posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1709
14.8.2009 11:10:51   
Cappy96
Ojla!

Dobrodošle nove user posted image  user posted image !
Amelie, zate pa user posted image , da bo naslednjič vse ok user posted image !

elaaa, a je trtobol user posted image  res posledica dojenčkove lege? Jaz danes hodim s polžjo hitrostjo. In pa super, da so tvoje bolečine popustile!

Astralis, vau..... lepo je prebrat tako lepo novičko! Prav vidi se, da imaš veliko nove pozitivne energije! Le tako naprej!!!

bili, ne me strašit s toliko kilami v 3 mesecih user posted image  user posted image  - jaz sem jih prvič vse skupaj pridelala 6,1- in to brez kakršnih koli začetnih slabosti!

Anonimna V., tebi pa čimprejšnje okrevanje user posted image !

mana, jaz konkretno o porodu še ne razmišljam. Verjetno se bom tudi tokrat odločila za EA- je ne morem prehvalit.

Tudi sama sem redna obiskovalka WC-ja: podnevi in ponoči.

Drugače pa pa je pri nas tako turobno, oblačno vreme.

< Sporočilo je popravil Cappy96 -- 14.8.2009 11:25:41 >

LANA, najina sreča...........26.05.2007
ANŽE, naš mali sonček.....10.02.2010

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 1710
14.8.2009 11:22:32   
Cappy96
Jah, sej....tisto kar me je pa najbolj razkurila v tem tednu, sem pa pozabila povedati:
služba, itak in babe user posted image - žal se ne morem drugače izrazit user posted image .
Za nosečnost sem povedala šefinji, s katero se dobro razumeva in pa še trem sodelavkam, s katerimi hodimo na kavo. Moja "cimra" me pa itak kar naprej neki dribla: kaj pa je s tabo- ko sem bila na bolniški, kako je bilo na pregledu, kontroli, bla, bla.... in ji jaz trapa povem. Ona pa pravi: čestitam, a še kdo ve in rečem, da ne, razen onih treh. 5 minut po najinem pogovoru steče v sosednjo sobo in reče: A veste, da je Cappy noseča? user posted image   
Sem vesela, da sem, samo gre za princip, je........ti user posted image !

Potem pa še po ovinkih izvem, kaj si misli še ena sodelavka o user posted image : "jah, enim se pa res ne da delat"- to sicer ni letelo dobesedno na mene, sliši se pa enako. S tem da ima sama več otrok, kot je slovensko povprečje.

Se opravičujem, samo sem se morala skašljat, če ne me bo razneslo!

Pa lep vikend vsem

LANA, najina sreča...........26.05.2007
ANŽE, naš mali sonček.....10.02.2010

(odgovor članu Cappy96)
Neposredna povezava do sporočila: 1711
14.8.2009 14:51:30   
Astralis
Cappy,

Ne imet slabe vesti zaradi svoje nosecnosti , to je tvoja prirojena pravica, zenske smo ze tako ali tako diskriminirane, sploh pa na delovnem mestu. Koliko vas ima izkusnje nenehnih 1 letnih pogodb o zaposlitvi za dolocen cas, ker se je pricakovalo, da boste sle slej ko prej na porodnisko? Pa tudi naivno pricakovat, da bodo vsi tako veseli, kot smo me, je utopija.

Bi pa recimo te tvoje sodelovke vprasala, v cem so tako nezadovoljne? Sovrazijo svoje delo? Partnerje? Otroke? Zakaj namesto nerganja in klevet raje ne naredijo spremembe pri lastnih izbirah?

Ves, zakaj? Ker je lazje in netvegano svoj gnev stresat na nekom bolj obcutljivem. In to si v tem hipu prav ti.

Najtezje je it iz udobnega varnega polozaja in stopiti v neznano, pa ceprav je tam moznost 100% izboljsanja obstojecega stanja. Klasika, da so vsi prepricani, da nimajo izbire... Kar pa ni res...

Tudi ti jo imas in zdajle te ta izbira sili v to, da pocivas, se imas kar se da rada in se ne obremenjujes z nepomembnimi reakcijami... To dete te potrebuje celo in bolj kot katerakoli sodelavka. Ni je bolj temeljne naloge kot je dati temu bitju pogoje, da zivi.

poglej nad sivo mreno, tam je vse OK.

(odgovor članu Cappy96)
Neposredna povezava do sporočila: 1712
14.8.2009 19:08:29   
zvesta
tako, pa se vam javljam še jaz :) anonimna V., ki sedaj ne bom več anonimna...

za nami je NS, ki je bila super... 1:3315, ki ja za mojo starost kar v redu..

detecu lepo bije srček, malo je pobrcal, potem pa se ni dal motiti in je spal, spal, spal.... kljub žokanju, tresenju, počepih... je dete spalo... :)

Ima lepo okroglo glavico, nosek, sesa prst in spi. Velik je 6 cm, kar ustreza starosti, tako da PDP ostaja enak.

Tako, zdaj bom pa lahko bolj sproščeno čvekala z vami, ko se mi ni potrebno skrivati. Čeprav moram še vsem povedati, ne vedo še niti domači.

lep pozdrav od anonimne V. user posted image

(odgovor članu Astralis)
Neposredna povezava do sporočila: 1713
15.8.2009 8:18:01   
punsha
Dobro jutro vsem skupaj.
Takole, vam pripravim eno user posted image za lepši začetek dneva. Upam da ste dobro spale.
Jaz sem pa že kar pridna, sem že za kruh zamesila, njamiuser posted image .
Lepo izkoristite tole praznično sobotouser posted image

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 1714
15.8.2009 8:18:13   
zvesta

user posted image

user posted image

user posted image

PDP
NICK (starost)              (?user posted image ,?user posted image  )          KRAJ          
xx.2.
Komarka (30)             (2.user posted image  ,1user posted image )             ?                              user posted image    
busybee882006(?)     (3.user posted image  ,2.user posted image )           ?              
BOSTINA (?)                (?.user posted image   ,?.user posted image )            ?             
protina(?)                    (?user posted image , ?user posted image )                ?                              user posted image
Astralis(36)               (3. user posted image , 0. user posted image )                Praga                   user posted image          
MATEJKA_(28)           (3.user posted image , 2. user posted image )                MB                        user posted image
biina
(?)                       (? , ? )                ?         
marjetica11                                                                               user posted image user posted image

2.2.
bili83 (25)                       (1user posted image ,0user posted image )              Ptuj                        user posted image  

3.2.
Lana)*                              (2 user posted image , ? user posted image )                                            

4.2. 
twixy (28)                 (3.user posted image  ,0.user posted image )      Tujina                               user posted image
punsha(28)               (1.user posted image , 0.user posted image )         gorenjska                        user posted image

5.2.  
ninu  (32)                      (2.user posted image  ,1.user posted image )         gorenjska               
ToBoNi (?)                   (?.user posted image   ,user posted image )            ? 
elaaa (31)                    (1.user posted image ,0.user posted image )          ?                                 user posted image  

6.2.
Kora33 (33)               (3 user posted image , 1 user posted image )          ?                                   user posted image
bambi14 (?)               (2 user posted image , 1 user posted image )            ?             

7.2.         
Irsa (?)                       (?user posted image ,1.user posted image )           ?               

8.2.
Aja1  (31)                  (2 user posted image , 1 user posted image )          dolenjska                   user posted image
Valentinčica (30)      (3 user posted image , 2 user posted image )           dolenjska                    user posted image
rosa2(28)                   (2 , ?   )             okolica Celja

9.2 
kanna  (26)                  (2.user posted image  ,1.user posted image )        ?                 
anemona(?)                    (1.user posted image ,0.user posted image )                ?                           user posted image
ninček1(30)                   (?user posted image , ?user posted image   )              MB                         user posted image    
MANA7(26)                   (? , ?   )                                           

10.2.             
Zariya (?)                      (?.user posted image ,?.user posted image )          ?                                   user posted image
Cappy96(32)                 (2.user posted image , 1.user posted image user posted image )        ?                                  

11.2.
niwci (25)                     (2.user posted image   ,0.user posted image )         NG, KK                        user posted image

12.2.
Nattasha (30)               (1.user posted image  ,0.user posted image )           MB                              user posted image

14.2.
Lily86 (23)                    (1user posted image ,0 user posted image )                MB                         user posted image
plouse (29)                      (1 user posted image ,0  user posted image )               ?                         user posted image

15.2.
bipi (31)                        (3. user posted image   ,1. user posted image )               ?                          user posted image
zirafa76(32)                  (2.user posted image   ,1.user posted image            CE, Bratislava            user posted image
Kati81 (?)                      (3. user posted image ,1. user posted image user posted image )            LJ                        user posted image

16.2.
Liagal (26)                     (? user posted image , ? user posted image )           ?       
mucica2 (25)                     (? , ? )          Celje

17.2.   
Zofy (31)                      (2 user posted image , 1 user posted image )             Ljubljana                 user posted image
gapii27 (28)                 ( 1user posted image , 1user posted image  ?)       Rogaška Slatina     user posted image user posted image

katy_                             (2 user posted image , ? user posted image )                         

18.2.
P1ka23 (?)                     (1 user posted image , 0 user posted image )                ?
Jada82 (?)                       (1. user posted image , 0. user posted image )                Bled    
Alanis (32)                       (3. user posted image , 1. user posted image )               LJ                   user posted image            

19.2.

julieb(30)                         (1user posted image , user posted image 0)            Pomurje                 user posted image    

20.2.
silmarillion (?)                     (2user posted image , 1.user posted image )           ? 
zvesta (29)                    (3 user posted image , 1 user posted image )                Lenart                    user posted image
vaney (26)                      (2 user posted image ,1user posted image )           Dolenjska                 user posted image

23.2.

rožica26(26)                 (2.user posted image ,1.user posted image user posted image )          Domžale                   user posted image
smuki(29)                        (2. , 0. )              Posavje          

24.2.

ursulina(29)                 (3 ,1  user posted image )                  ?                

25.2.
Anonimna (?)                (?user posted image ,?user posted image )               primorska                 user posted image
Rocio (28)                       (1.user posted image ,0.user posted image )                       LJ                user posted image

26.2.
lunca83 (26)                 (1.user posted image ,0.user posted image )                ?                         user posted image
*dotika*(30)                 (3.user posted image , 0.user posted image )                                            user posted image

27.2.

t*e*j*k*a(26)                (2. user posted image ,1. user posted image )              Konjice        user posted image user posted image
babajči(?)                       
(2. user posted image ,1. user posted image )                   ?                  user posted image

28.2.

JanaB(33)                      (1. user posted image , 0. user posted image )               ?         

junehope(?)                    (2. user posted image , 1. user posted image )                  ?

vita(?)                             (2.user posted image , 1.user posted image user posted image )                PO                   user posted image
Bauky(?)                         (? , ? user posted image )               Dolenjska                 

4.3.

dreja80(29)                 (2.user posted image , 1.user posted image user posted image )                   LJ                user posted image

SKUPAJ FEBRUARSKE NOSEČKE  2010  = 60

Z nami so pot začele:

**špela, skitnica, abundancija, binabina, Bacek, amelie010

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:  
PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

user posted image

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi v nosečnosti:
    PREGLEDI            

• Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila

LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

• nosečnost in delo:

TUKAJ                                      TUKAJ  

•  

user posted image  

(odgovor članu niwci)
  • Neposredna povezava do sporočila: 1715
    15.8.2009 8:18:21   
    zvesta

PREGLEDI:

17.8- julieb(2), elaaa(2), *dotika*(NS), lunca83(NS), Bauky(NS)
    18.8 - zvesta(3), rožica26(NS)
    20.8. -anonimna primorka (NS)
    21.8.- niwci(2)
    24.8. - Aja1(2)
    25.8.- Lily86(3) 

26.8. - Zariya (2), bili83(4), zirafa76
    1.9.- punsha(4), rožica26(2)
    2.9.- nincek1(3), zirafa76(2), Zofy(2), lunca83(2)
    14.9 - *dotika*(2)
    16.9.- babajči(2)
    30.9.- busybee882006
    8.10. - mucica2(3)

*prvi pregled
    *drugi pregled (in nadaljnji)
    *merjenje nuhalne svetline

(odgovor članu niwci)
    Neposredna povezava do sporočila: 1716
    15.8.2009 8:19:29   
    zvesta
    Malo sme osvežila seznamčke, čeprav se en znajdem najbolj. Dajte preverit, če je pri vsaki vse kot treba.

(odgovor članu zvesta)
    Neposredna povezava do sporočila: 1717
    15.8.2009 9:12:36   
    punsha
    Mene pa nekaj zanima. Sedajle sem brala na tej ringaraja strani tale razvoj otroka po tednih, nosečniški koledar. Pa sem gledala... v 15 tednu je plod velik 10 cm, v 16 pa kar 16 cm (potem naprej 17t je 18 cm...) in piše da gre spremembo v merjenju. Ali se od sedaj naprej kako drugače meri al kako, ne več od temen do trtice? No mi ni nič jasno. Se pravi, je moj korenjak sedaj velik že okoli 16 cm. Ampak v drugi tabeli rasti ploda po tednih je pa večji razpon med 24 in 25 tednom, ko je med tednema 4 cm razlike. Ali katera kaj ve kako je....

(odgovor članu zvesta)
    Neposredna povezava do sporočila: 1718
    15.8.2009 9:23:44   
    punsha
    no sem še malo brskala in ugotovila, da so zapisane različne meritve, nekje je od temena do trtice (dobrih 11 cm), drugje pa je merjen cel otročiček, ki pa je sedaj res velik že okoli 16 cm.

(odgovor članu punsha)
    Neposredna povezava do sporočila: 1719
    15.8.2009 9:47:31   
    kora33
    ola...evo nas ...končno smo spet doma.....
    no saj je bil lep dopust...dalmacija je seveda čudovita....vožnja včeraj 13 ur.....in...doma je najlepše.....
    malo sem brala za nazaj...pozdravljene nove nosečke......
    smo imeli smolo na dopustu...med drugim....mali je padel na skalah in si prebil...malo....brado in odlomil košček stalne enkice....sem bila čisto na tleh.....pol sem si rekla...no ...lahko bi bilo huje....lahko bi si zlomil cel zob...prebil celo glavo...
    ali ima katera izkušnjue z odlomljenimi zobmi...odlomil se je čisto mičkemn košček...pa še vse to je bilo v morju, tako da ga itak nismo iskali....zob ne miglje in ne boli....kaj naredijo...pustijo...ali naredijo belo plombico.....?????mičkeno se vidi...ni pa ravno kriza...no bomo videli, kaj v ponedeljek poreče zobozdravnica....
    sem pa še dolžna poročilo s pregleda...sem bila v četrtek 6.8....pa smo potem kar smuknili na morje...user posted image ok...raste...vnetja kao ni več...mene pa še vseeno občasno srbi vhod v nožnico...pa se kar namažem s kremo...pa je boljš.....naslednji pregled imam 7.9.......daleč...bomo skoraj že na polovici......
    no tolko zaenkrat......
    se pa tekom vikenda še javim kaj...
    lp

(odgovor članu punsha)
    Neposredna povezava do sporočila: 1720
    15.8.2009 9:49:59   
    kora33
    PREGLEDI:

17.8- julieb(2), elaaa(2), *dotika*(NS), lunca83(NS), Bauky(NS)
    18.8 - zvesta(3), rožica26(NS)
    20.8. -anonimna primorka (NS)
    21.8.- niwci(2)
    24.8. - Aja1(2)
    25.8.- Lily86(3) 

26.8. - Zariya (2), bili83(4), zirafa76
    1.9.- punsha(4), rožica26(2)
    2.9.- nincek1(3), zirafa76(2), Zofy(2), lunca83(2)
    7.9. - kora33(4)
    14.9 - *dotika*(2)
    16.9.- babajči(2)
    30.9.- busybee882006
    8.10. - mucica2(3)

*prvi pregled
    *drugi pregled (in nadaljnji)
    *merjenje nuhalne svetline

(odgovor članu zvesta)
    Neposredna povezava do sporočila: 1721
    15.8.2009 10:02:45   
    Kati81
    kora 33 meni se je v mladosti isto zgodilo v bazenu in mi je zobozdravnica samo nekaj kao plomba dodala na zob se ne vidi in ne čuti.
    Mene je pa prej moja 2letnica presenetila ko je rekla: Kaja bi rada dojenčka.
    Včeraj pa je ležala zraven trebuha in sem  ji rekla naj zapoje pesmico dojenčku ter se je naslonila na trebuh in zapela Kuža pazi.
    Sem bila tako srečna.

(odgovor članu kora33)
    Neposredna povezava do sporočila: 1722
    15.8.2009 11:07:06   
    Alanis
    IZVIRNO SPOROČILO: zvesta
    tako, pa se vam javljam še jaz :) anonimna V., ki sedaj ne bom več anonimna...

Tebe se pa spomnim iz Julijk 2007! user posted image  Jaz sem julijka 2008 (spremenila sem si nick), ko sem bila 1. noseča sem brala tudi vas (julijke 07) in sproti spremljala kaj se je vam dogajalo cca 1 leto pred nami, je bilo kar zanimivo branje. user posted image
    Kako si? Kako kaj Izak?

(odgovor članu zvesta)
    Neposredna povezava do sporočila: 1723
    15.8.2009 11:09:17   
    Alanis
    IZVIRNO SPOROČILO: punsha

Mene pa nekaj zanima. Sedajle sem brala na tej ringaraja strani tale razvoj otroka po tednih, nosečniški koledar. Pa sem gledala... v 15 tednu je plod velik 10 cm, v 16 pa kar 16 cm (potem naprej 17t je 18 cm...) in piše da gre spremembo v merjenju. Ali se od sedaj naprej kako drugače meri al kako, ne več od temen do trtice? No mi ni nič jasno. Se pravi, je moj korenjak sedaj velik že okoli 16 cm. Ampak v drugi tabeli rasti ploda po tednih je pa večji razpon med 24 in 25 tednom, ko je med tednema 4 cm razlike. Ali katera kaj ve kako je....

Nekaj meritev inaš še tukaj:

http://www.baby2see.com/medical/charts.html

http://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart

(odgovor članu punsha)
    Neposredna povezava do sporočila: 1724
    15.8.2009 11:10:40   
    Alanis
    Šibam spakirat do konca in potem pičimo v BK, Kolpa here we come!!!

(odgovor članu Alanis)
    Neposredna povezava do sporočila: 1725
    Stran:   <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
    Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
    Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
    photo
    Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
    Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
    Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
    пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?