Bety11
|
Dobro jutro! Kar lepo sem spala, ker ni več tiste vročine... Obseg trebuha, višina trebuha, velikost otroka.....Obseg trebuha ni merilo velikosti otroka. Višina maternice v trebuhu je tisto pomembno. Tipajte trebuh od popka navzgor in vas bo kar bolelo....Potem boste pa zatipale en rob, kjer ta neprijetnost preneha...To je vrh maternice....Izmerite metrom od sramne kosti do tistega roba in cm povedo, koliko ste v resnici noseči (koliko tednov)....Če so velika odstopanja od PDP-ja, nekaj je narobe.....Če je preveč cm, potem je mogoče res, da boste prej rodile....Če je pa manj...hmmmm...Pa na žalost, vaš zaostaja v rasti...... Tiste, ki ste še 15 dni pred koncem, pa boste teško to izmerile (če ste res toliko pred koncem!!!), ker pri 38 tednih vrh maternice doseže žličko in se začne spuščati. Naj bi izmerjeni cm ostali isti (od 38 in več)..... Pušenjak pravi, da edino, kar v primeru zaostajanja v rasti pomaga, je pitje Omega 3 kapsul (ribje olje) in to 3x2 na dan..... En mesec pred koncem zelo malo lahko stvar popraviš, če je karkoli narobe..... Pri meni je obseg trebuha velik, (predvidevam!), ker sem imela že tri otročičke v njem in zadnji je tehtal 4,5 kg, pa Damjan zdaj ima veliko prostora za uživanje.....Zato se ni še obrnil....Je pa za obrat glavice navzdol čas od 34t pa do 36t....Vsaj tako sem prebrala..... Moj voziček....hmmmm....Tašči sem rekla, da je njen voziček v redu in primeren rabljeni robi,če ne odličen.....Midva pa bova vseeno kupila voziček, ki sva si željela, ker imava še zraven lupinico, košaro..... Pa ročaj vozička je obrnjen proti otroku, kar je meni pomembno..... Jaz ne komentiram vaših nakupov dragih torb, izbrane kozmetike, specialnih znamk otroških posteljnin.....ker ste mlade mamice in je prav lepo prebrati, da ste pripravljene toliko denarja dati za te reči.......To mi je lepše slišati, kot da za otroke ne mislite zapravljati preveč, sebi pa privoščite najdražji lak, maskaro, mleko za telo...... Jaz sem bolj racionalna in ekonomična... ..Za posteljnino sem tako naredila....Kupila sem otroško posteljnino v Sparu (10 eur) in sem vse dala na pol, pa sem dobila 2x posteljnino za dojenčka.... ..... Kar uživajte v pričakovanju in kupujte, kar vam srce želi.....Saj ste lahko ponosne mamice in vaši srečni! Nosečniški pas.....Ta ne poleni mišic, temveč ohrani vezi, ki držijo maternico......Pred leti tega ni bilo in imam jaz te vezi nategnjene, če ne pretrgane......Brez pasa bi mi vse skupaj ven padlo, bi se prej začela odpirat... Toliko za danes....Srečno vsem na CTG-ju, pregledih..... Pa obdržite čimdlje v trebuhu, ker se tako prej in lažje redijo, kot po prezgodnjem porodu.....Preberite samo stanje nedonošenčkov......Če so rojeni okrog 24 tedna, še zdaj ne morejo doseči težo 1 kg, čeprav je ta otrok toliko star kot naši, ki še brcajo v varnem zavetju...... LP
|