Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 12.8.2009 22:16:56
|
|
|
|
barika
|
tu ni še nič videt, sem pa ravno prejšnji teden ujela enega, ko sem šla na balkon
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 12.8.2009 22:21:22
|
|
|
|
jpnincy
|
Dober večer so ! Po dooooolgem času se vam spet oglašam. Končno sem zaključila s službo, porodniško nastopim čez 2 dni. Tudi meni je CSD danes nakazal € . Z nami pa je tako: danes sem imela drugi CTG in je vse ok . Vendar, naš korenjak ni ravno navdušen nad tistimi aparati na katerega ga priklopijo . Vse skup mi je skor 2x dol padlo, ker je ful brcal ravno v tisti krogec in trakec, ki meri njegov pulz . Počutim se ok, čeprav sem prejšnji teden dobila tak nahod, ki ga nisem imela že najmanj 5 let (to se lahko samo meni zgodi, da se sredi avgusta, sredi največje vročine prehladim kot bi bilo zunaj -15 stopinj ). Ampak, zdaj je že boljše, čeprav me fuuul bolijo rebra na desni strani (predvidevam da od kašlja, nisem pa čist prepričana) in spati na desni strani je nemogoče, na hrbtu itak ni šans, ostane mi samo levi bok. Predstavljajte si....vsako noč/celo noč spati samo na levem boku . Katastrofa.... Mi je pa prejšnji teden na pregledu delala tudi UZ in je že obrnjen z glavco navzdol, tehtal pa je 2247g. Kot večina od vas si tudi jaz BLAZNO želim, da bi rodila vsaj kakšen dan pred rokom, sam da ne bi bilo čez. Ampak je to odvisno od , kdaj bo želel pokukati na svet. Tako, to bo za danes vse. Naj vam povem, da vas skos redno berem, le oglasim se poredko, ker ne utegnem vsega komentirat. Aja, in še par podatkov za seznam: [u]- naslednji pregled/CTG 19.8.09, pridobljeni kg: +9, porodnišnica SG, starost 26 (od aprila dalje) Imejte se lepo in mirno noč vsem skupaj!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 12.8.2009 22:37:41
|
|
|
|
tulpek
|
IZVIRNO SPOROČILO: jullie ..kdaj se to gleda??..utrinke mislim..že zdaj al ob 23h?..pri nas je oblačno tako, da vprašanje, če se bo kaj videlo.. Js sem videla danes 3, moj pa še dva, ki sem ju zgrešila. Potem sem pa obupala .
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 12.8.2009 22:53:56
|
|
|
|
Sarchi
|
IZVIRNO SPOROČILO: barika SArči, jaz sem mojmu rekla, če grema gledat..pa se je zabubil pred rač ..bom šla pa sama evola jzt sm glih tko nardila, spravla sm se iz ležečga stanja na en lep sprehodek...sama moj ma delo ....in mi ni uspelo nobenga vidt....je pa sprehodek pasal
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 12.8.2009 22:55:53
|
|
|
|
škorpijončica
|
midva sva se tud šla romantiko pa sva si celo ležalnik na vrt odnesla. vidla sva več kot 10 utrinkov, potem so pa oblaki vse zakadili. Bova šla mogoče čez kakšno uro še enkrat, ker je zunaj tko lepo hladno...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 13.8.2009 6:53:36
|
|
|
|
sontschica
|
dobro jutro vidim, da ste se nekatere šle romantiko pa sej je prav tako. jaz sem šla pa zgodaj spat, ker prejšnjo noč nisem nič spala... zdej pa pijem kavo, potem pa spet CTG... se slišimo kasneje..
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 13.8.2009 7:30:48
|
|
|
|
baby blue
|
dobro jutro dober dan Midva tudi nisva včeraj utrinkov gledala ker je bilo čisto oblačno in zabasano skoraj do tal in se ni videlo nič Bo pa naslednjič boljša vidljivost Pa še malo čez 23 uro sem se zbudila zaradi tega pogledala skozi okno in balkon pa nič sami črno-sivi oblaki Danes grem pa z sestrco pa mogoče mami mal v šoping še...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 13.8.2009 8:09:26
|
|
|
|
Bety11
|
Utrinki.. ...Jaz in otroci, ležalnike na balkonu in čakali 23h....Pa nič posebnega... ...Utrinkov toliko, kot ve druge dni....grrrrrrrrr....Toliko sem se utrudila od premetavanja na mrzlem zraku, da sem potem v sobi spala trdno vse do jutra... ..he he..vsaj nekaj dobrega... Avgustovke.....blagor vam, ker čakate samo še dva tedna..... Jasmina...HB, da je vse OK in da so napovedi zgodnjega poroda bile babje čenče... .... Hemeroidi....nadležna stvar....Meni pomaga umivanje (mrzla voda in milo), mazanje s kremo in nič oprijetih hlačk ali polno sedenja....Hrana pa itak mora biti bogata s sadjem, da nisi zaprt.... V lekarni si bom naslednji mesec kupila še kremo narejeno samo za hemeroide, ker le ta ublaži skeleči občutek....Namažeš in porineš not, pa nekaj časa ležiš na boku....H ostane na svojem mestu.... Malo se je ohladilo od zunaj in mi je lažje.. Tulpek... ..Zakaj moraš meriti temperaturo telesa in če boš imela 38 takoj v bolnico? Ali kaj sumijo, da ni OK? Kje je VilaMalina? Si predstavljate, da jaz če bom čez rok, rodim oktobra????Za crknt..... Lep dan želim...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 13.8.2009 8:17:17
|
|
|
|
veselka
|
jutro, moja se je očitno umirila. učer zvečer ni blo nič razgrajanja (že 2. zapored), dons zjutraj tudi ne, čez dan se pa malo pretegne pol je pa spet mir. je kr čudn, k je bla prej obupen razgrajač. a gibe se šteje v sklopih, al vsak gib posebej? ker v MŠ so rekli po sklopih, nekateri pravijo vsak gib in pol si zmeden . ker če je vsak gib, jih je itak lahko že v prvih treh minutah 5 in pol ne razumem v čem je sploh fora. še dobr da imam jutr pregled, da povem G. kaj vem, a bom že mela CTG. spim še vedno trdno, še na wc se odvlečem v napol spanju. zadnjič sm skor na wcju nazaj zaspala . je pa spanje zgolj na bokih res že zorpno. večinoma sem na levem. včasih se dam na hrbet ampak ne za dolgo, ker me pol še hitrej lulat prime. me pa že ramenski obroč od spanja na boku boli, pa boki.... pa 3 povštre premikam iz boka na bok, ko se obračam
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 13.8.2009 8:18:09
|
|
|
|
barika
|
Jutro Bety, kolikor jaz vem, se lahko oteok pri visoki temp. pregreje.38 je pa že kr vročina, no mene že 37 zje***be čist, pa ne vem, kje se me glava drži. drugače pa pri nas ni bilo nič utrinkov, sem pa vsaj spala ko polh
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 13.8.2009 8:22:58
|
|
|
|
JaLuca
|
Dobro jutro jaz pa nisem gledala utrinkov, me je prej sfalilo, ponoči pa sem šla samo 1x na wc, sem se zdaj malo naspala. Moj je šel k zdravniku, upam, da bo s kolenom vse vredu, zdaj pa ga čakam z zajtrkom, da ga v miru pojeva, sta pupi danes šli v vrtec. Bom imela čas, da posteljino operem, pa prah pobrišem, pa še nekaj malenkosti postorim, pa kosilo, saj teh 5 ur pa hitro mine. Koš za plenice uporabljam kar navadnega, zavijem pa plenico v navadne vrečke za smeti (za zelenjavo in sadje), pa ko grem na sprehod, mimogrede odnesem v kanto, pa sem trenutno še vedno v bloku, pa mi je tak lažje. Škoda denarja za to. Jaz pa ne grem v Hoferja po plenice, tak da moj paket ostaja za katero .
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 13.8.2009 8:29:23
|
|
|
|
tulpek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bety11 Tulpek... ..Zakaj moraš meriti temperaturo telesa in če boš imela 38 takoj v bolnico? Ali kaj sumijo, da ni OK? Nič ne sumijo in ni mi treba merit, ker če bi imela 38, bi tako opazila. Pač rekla je, da ob tako povišani T se moram pokazat. Verjetno vsem tako reče . Je pa nadomestna G.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 13.8.2009 8:31:14
|
|
|
|
veselka
|
uf, js bom tud dons v Hoferja tuki pri nas skočila, sam mora pridt iz službe, ker mi je peš predaleč. upam, da bodo še kej imeli. no, pa sej domnevam, da imajo zalogo. do kdaj pa je akcija?
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 13.8.2009 8:31:41
|
|
|
|
tulpek
|
IZVIRNO SPOROČILO: veselka jutro, moja se je očitno umirila. učer zvečer ni blo nič razgrajanja (že 2. zapored), dons zjutraj tudi ne, čez dan se pa malo pretegne pol je pa spet mir. je kr čudn, k je bla prej obupen razgrajač. a gibe se šteje v sklopih, al vsak gib posebej? ker v MŠ so rekli po sklopih, nekateri pravijo vsak gib in pol si zmeden . ker če je vsak gib, jih je itak lahko že v prvih treh minutah 5 in pol ne razumem v čem je sploh fora. še dobr da imam jutr pregled, da povem G. Po sklopih so rekli nam. Saj je logično, če naenkrat premakne nogico in rito je to en gib in ne dva. Če pa najprej rito, čez nekaj minut pa še nogico, pa sta dva. Vsaj js si to tako predstavljam. Ima pa moj spet žurko. Spim pa super, pred spanjem grem na wc in zdajle sem šla .
< Sporočilo je popravil tulpek -- 13.8.2009 8:32:50 >
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 13.8.2009 8:34:08
|
|
|
|
SONČEK LARA
|
Dobro jutro no danes pa je eden boljših dni. Zakaj? Sem se lepo naspala . Danes nisem reagirala na Larine klice, od morja naprej bi ona ponoč mal k mamici prišla, pa da jo božam pa cartam. Skrajni čas da spet dobim spalnico sam zase oz. za naju. Tiste ki že imate sončke, tole odvajanje od pleničk, nama je čez dan uspelo, ponoči je bila tud en teden suha, zdej pa spet...pa sem ji dala kar pleničko nazaj za čez noč. Bety...sva na istem, če mi mali zamudi kak dan, bom rodila oktobra...en tak čuden mesec. Košek za plenice...če bi še enkrat izbirala, ga ne bi kupila, potrata denarja. Ker drekec smrdi tko al pa drgač. Večji ko je koš dlje časa se tisto malo sranje paca tam notri in ko to odpreš lahko cel dan luftaš sobo. Ne hvala. Sranje gre takoj iz hiše v kanto na dvorišču Zdej ste me pa spomnile, da morm oprat še ležalnik, pa stolček...ajoj...kok me dela še čaka. no danes bom rihtala slikce in prilepim svojo Pozdravček
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 13.8.2009 8:34:08
|
|
|
|
altaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bety11 Avgustovke.....blagor vam, ker čakate samo še dva tedna.... Ja...še 14 dni do PDP. Sicer nobenega občutka da bi se kaj posebnega dogajalo. Ok, okorna sem, to je normalno, edino medenična kost me boli ker mali verjetno pritiska pa še širi se. To je pač moje predvidevanje . Drugače pa ok in nič ne zgleda da bi se nam kam mudilo. In tako kot komaj čakam, tako me je tudi strah. Pa ne poroda, temveč materinstva. Razmišljam o odgovornosti, o tem norem današnjem svetu, vzgoji... Pač novo obdobje, novi izzivi, novi lepi trenutki. Kot da bi še včeraj hodila z dvema čopkoma, 3x preveliko šolsko torbo na ramenih in se igrala s punčkami, "jutri" pa bom mami... Noro.. Grem delat k drugač kr neki bluzim
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 13.8.2009 8:39:32
|
|
|
|
SONČEK LARA
|
tole za javno banko...sam pošljem obrazec na njihov naslov in to je to. Potem oni meni pošljejo tist paket ki ga imam s sabo v P. ???
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 13.8.2009 8:39:51
|
|
|
|
altaja
|
Pravjo da se pred porodom umiri. Torej še en znak da se pri nas nič ne dogaja.
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 13.8.2009 8:48:12
|
|
|
|
yenny
|
jaz tudi ne bom šla po plenice,vam velikodušno odstopim! Saj meni so tudi všeč,samo kaj,ko sem jih jaz kupila že pred meseci,sicer navadne bele,ker sem bila ravno takrat v fazi nakupovanja in sem nujnoooo rabila vse! To je tako,če se človeku mudi pa čeprav je bilo do septembra še kar lepo obdobje! Včeraj sem imela kontrolni UZ-obrnjeni po predpisih proti izhodu,edino ne vem kaj naj si mislim o kilaži,smo čisto čisto spodaj 2000g,res ne vem!Nič kaj dosti ni komentirala ginekologinja,kontrolo imam čez 14 dni,se pravi 25.8.!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 13.8.2009 8:55:48
|
|
|
|
polari
|
IZVIRNO SPOROČILO: veselka ...je pa spanje zgolj na bokih res že zorpno. večinoma sem na levem. včasih se dam na hrbet ampak ne za dolgo, ker me pol še hitrej lulat prime. me pa že ramenski obroč od spanja na boku boli, pa boki.... pa 3 povštre premikam iz boka na bok, ko se obračam Se podpišem!!!! Nič mi več ne paše....pa zjutraj me vse boli...
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 13.8.2009 9:06:09
|
|
|
|
JaLuca
|
IZVIRNO SPOROČILO: SONČEK LARA Tiste ki že imate sončke, tole odvajanje od pleničk, nama je čez dan uspelo, ponoči je bila tud en teden suha, zdej pa spet...pa sem ji dala kar pleničko nazaj za čez noč. [/quote Prva je bila več kot leto čez dan suha, ponoči pa pri 3 letih, prej težko, ker sem jo morala navaditi, da prespi celo noč, ker se je ogromno zbujala od bolezni (pred operacijo, je še pogosto bruhala ponoči). Drugo (zdaj septembra 2 leti), čez dan suha, čez noč ji dam plenico, ampak vidim, da ji bom lahko prej umaknila kot prvi, je večkrat suha. Pridejo pa pri otrocih tudi obdobja, ko misliš, zdaj pa bo, potem pa začnejo spet lulati ali kakati v hlače. Bo že, pač malo več potrplenja in pucanja, za ponoči pa je najboljše da na rjuho daš nepremočljivo preprogo na to še daš eno rjuho, da slučajno ponoči ne preoblačiš cele posteljice. Sonček Lara, kaj je tvoja pupa že stara dve leti?
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 13.8.2009 9:09:09
|
|
|
|
tulpek
|
IZVIRNO SPOROČILO: SONČEK LARA tole za javno banko...sam pošljem obrazec na njihov naslov in to je to. Potem oni meni pošljejo tist paket ki ga imam s sabo v P. ??? Ja.Edino če si kje blizu lj boš mogla sama po paket.
< Sporočilo je popravil tulpek -- 13.8.2009 9:10:29 >
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 13.8.2009 9:09:35
|
|
|
|
tulpek
|
IZVIRNO SPOROČILO: altaja Pravjo da se pred porodom umiri. Torej še en znak da se pri nas nič ne dogaja. Sploh ni treba, sestri je še v porodni brcal.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 13.8.2009 9:24:01
|
|
|
|
SONČEK LARA
|
JaLuca...lara je bila prejšnji mesec stara 2leti. čez dan je suha zdele že kr dobre tri tedne. Tudi čez noč je bila ves ta čas suha plenička in sem rekla, ja nič pa vzemimo še to in glej ga vragca vse mokro sam pleničko sem vzela. No tko da sem ji jo montirala nazaj gor. Pa vsak otrok je zase, eni prej eni kasneje. Samo zdej ne vem ali ji naj kr vzamem plenico čez noč, bomo pač en teden mokri, pol bo pa že pogruntala al kako to gre.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 13.8.2009 9:25:51
|
|
|
|
SONČEK LARA
|
Tudi meni je otroček brcal še v porodni, tako da to, da naj bi se otroček pred porodom umiril lih ne verjamem. Je odvisno pa čist od prostora, moje telo vedno poskrbi da je otroček na comfort. Ker imam ogromno plodovnice in se lahko kobaca in dela prevale vse do konca
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?