![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 8.8.2009 9:31:08
|
|
|
|
asso
|
IZVIRNO SPOROČILO: dskubin Zadnjič sem pa slišala, da zdravstvena zavarovalnica za aparat za zobe ne krije, če je potreba po porekciji nastala zaradi dude ali prsta po drugem letu starosti. A ve katera kaj več. Naš Aljoša ga bo zaradi dude nujno rabil. Diti ima tudi še prst . Ma kaj ti rabi pri ortodontu pri 10ih rečt, da je imel pri 4ih dudo? Ja, prst je dosti teže ukinit kot dudo... po mojem bo naša imela še v šoli Je, pa res tako po novem. Ortodont določi ali je to razvojna napaka ali drugega izvora. Kar ni razvojno je plačljivo... tako, da to je preverjeno s strani ortodonta in žal zgleda, da po novem jih bo večina plačevalo ortodontne storitve edino mogoče se bojo izognili tisti, ki bodo imeli poznanstva in spet smo tam... V glavnem katastrofa.
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 8.8.2009 17:54:48
|
|
|
|
n€na
|
IZVIRNO SPOROČILO: asso IZVIRNO SPOROČILO: n€na posledica moje oblike čeljusti in zob je prst Do kakšne starosti pa nisi mogla brez, da je tako stanje Ajej, kaj me čaka pri Tarin jaz sen imela prst do 10 leta, dokler nisem šla v šolo v naravi in me je bilo sram da bi me kdo vidu, da vlečem prst in takrat sem nehala Mi pa mami ni nikakor mogla preprečit je poizkusila vse živo že ko sem bila dojenček...mi je namazala z pelinom in je rekla, da sem dvakrat ven špuknila in je bil prst spet dober Sestrični je pa njena mama rekla, da ji bo prst namazala s kurjim drekom enkrat ko bo spala pa je v prvo palilo....pri meni pa ni vžgalo
|
|
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 8.8.2009 17:58:42
|
|
|
|
n€na
|
...sem pa jaz dobila nastavek za moj novi zobek jutri mi ga bo montrial in potem mi bo gratis še malo pobelil zobke in pol se lahko spet kaj dobimo...se bom lahko normalno smejala
|
|
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 9.8.2009 12:13:19
|
|
|
|
asso
|
Ojli, da nas malo dvignem z druge strani... Danes sem čisto brez volje oz. začelo se je z voljo, ko nas je Tarin ob 8-ih zbudila. Je sama prišla ven iz postelje in nas iskala po hiši Je spila mleko in nekaj časa po tem je zbruhala... Nakar je zaspala na kavču še preden sem uspela posesat njeno packarijo... No, da jo ne motim sem se lotla barvanja ograje... ampak seveda mi ni uspelo dokončat, ker sem šla sesat po tleh, nakar sem mogla še kavč, ker je ponovno bruhala na kavč... V glavnem katastrofalen dan. No, vsaj kavč imam lepo posesan in preoblečen Vmes sem spekla še biskvit za torto, zvečer jo samo dokončam... in zdej sem totalno brez volje. Tarin je šla ob 11.30 na pojstlo spat in zdej kar spi... Nastia je pri mojih in noče pridet domov. No, vsaj jaz bom šla gor na kosilo in bomo vidli, če bo ona še gor, ali pride domov. Zdej pa je dobro, da dvignem rit... in grem likat. Aja, pa še glede računalnika, ki nam je crknu... smo naročili drugega, ga dobili, no zdej čakamo le še na instalacijo... in med tem nam ta stari užge Jah, pač Murphy. No, vsaj boljši od tega bo bil, ker itak ta je katastrofa... IZVIRNO SPOROČILO: n€na ...sem pa jaz dobila nastavek za moj novi zobek jutri mi ga bo montrial in potem mi bo gratis še malo pobelil zobke in pol se lahko spet kaj dobimo...se bom lahko normalno smejala
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 10.8.2009 9:36:53
|
|
|
|
nektarina
|
JUTRO............. kaj je to zatišje Asso in Nena : vedve ste še edine pridne , ki kaj napišete tudi čez vikend. za Nenin zobek
|
|
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 10.8.2009 10:24:24
|
|
|
|
asso
|
Jutro še od mene... danes je stanje s Tarin malo boljše, glede na to, da je vsaj vodo zadržala v sebi. Smo pa šli včeraj ob 19-ih do dežurne, ker je po tem ko je dve uri zdržala brez bruhanja in je nekaj malega dala vase (predvsem vodo) ponovno bruhala pa sem raje šla jo pokazat, ker oni boljše ocenijo koliko so zdehidrirani in glede na to, da je cel dan samo spala... No, na srečo je bila kar se dehidracije tiče v redu in nam svetovala, da če bi še 1x bruhala, da naj gremo gor... No, po tem je bila kar dobre volje (tudi primla svečka za zbijanje vročine) in je po poti jedla palčke in pila malo vode. Tudi doma je bila spet nagajiva in klicala sosede... tako, da sem se malo oddahnila. No, ponoči je klicarla non stop za pit tako, da je bila noč , ampak je vsaj pila in ni zbruhala (no razen ob 1 zjutraj...). In danes zjutraj pije vodo, drugo noče dat vase. Ampak važna je zaenkrat voda. Popoldne pa kličem doktorco... Ampak baje, da je neka bruhalčna viroza v giru... Zjutraj sem šla dve urci v službo (ker smo imeli še presenečenje za sodelavčin rojstni dan...), zdej pa doma in ne vem kje se bi lotla. Najraje bi šla spat, in verjetno bom to tudi storila, dokler se prej Tarin ne zbudi.
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 10.8.2009 10:37:04
|
|
|
|
zrak
|
za Tarin Nena kako je? sem držala pesti za vaju.. Mi smo vredu, razen tega, da je vsak dan kaka nova črnica na nogah, polupljeni komolci itd..
|
|
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 10.8.2009 13:33:56
|
|
|
|
NAVT
|
Nobene debate tukaj! Danes je moj prvi delovni dan po dopustu. Vroče je ko pes!!!! Za vikend nam je kuhala Brina, malo prej so mi sporočili, da je prevzela štafeto Neža. Aljošo boli trebušček in je odpadel njegov današnji odhod v vrtec. Upam, da se do srede poštimamo, da le izvedemo praznovanje za RD. V soboto smo ga že skenslali. Še enkrat ga ne bi prestavljali.
|
|
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 10.8.2009 16:49:16
|
|
|
|
n€na
|
IZVIRNO SPOROČILO: zrak Nena kako je? sem držala pesti za vaju.. Žalostno moja pikica ni od prejšnjega tedna nič zrastla in sem dobila napotnico za čiščenje...mi je rekla, da naj grem čimprej...in bom šla kar v sredo, ker je ravno moj doma in me bo lahko peljal in me prišel iskat, ker menda po narkozi ne moreš vozit...ne vem nima nobenih izkušenj...še to ne vem kam moram v bolnici sploh it....SBI sploh ne poznam..ma bom že...se moram najprej sploh sprijaznit s tem...ampak bolje sedaj kot pa kasneje... ...je pa hudo ja...nisem si mislila, da je lahko to tako boleče(pa saj je samo pikica) tok ko se veseliš tok si lahko ali pa še boj na koncu razočaran
|
|
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 10.8.2009 17:08:50
|
|
|
|
Sibil_
|
Nena Upam, da čimprej prideš k sebi, čas bo omilil bolečino. Asso - baje da so se nekateri otroci zastrupili v Kopru na kopališču, tako sem slišala pravit. Kaj je Tarin jedla sladoled tam slučajno? LP, Sibil RR
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 10.8.2009 17:22:26
|
|
|
|
asso
|
Nena, očitno je moglo bit tako. Vse slabo je za nekaj dobro, čeprav v tem trenutku ne moreš razumet. IZVIRNO SPOROČILO: Sibil RR Asso - baje da so se nekateri otroci zastrupili v Kopru na kopališču, tako sem slišala pravit. Kaj je Tarin jedla sladoled tam slučajno? Aja Ne, Tarin je res jedla sladoled, ampak v Izoli in verjetno, če se bi ona zastrupila se bi tudi jaz. No, zdej je že super. Vročine nima nič in tudi kosilo je normalno pojedla in da ne povem kaj še vse zraven in spila je tudi vsega....
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 10.8.2009 20:37:21
|
|
|
|
majrim
|
nena.... ...je že bolje tako...sem jaz vprašala enkrat lLovšina,ko sem bla NA OPERACIJI,zakaj je tolko tega...pa je reku,da skoraj vsaka 4 to doživi...še ne --- drugače pa se nam kar neki dogaja ..v.čeraj smo videli delfine ---zdej je super,ker delam samo zjutraj in smo več skupaj ,pa tudi na kakšen obisk lahko skočimo nektarina...hvala za pozdrave
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 11.8.2009 8:05:13
|
|
|
|
zrak
|
Nena mi je prav hudo za vaju.. poglej zs Majrim.. wow... to je pa res izkušnja.. mislim, pa da če jih srečam medtem ko plavam.. ne bi bila lepa.. saj v paniki ne bi vedela kaj je.. glede bruhanja- sem pa slišala , da je neka taka viroza v zraku..
|
|
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 11.8.2009 8:17:59
|
|
|
|
asso
|
Jutro, IZVIRNO SPOROČILO: zrak glede bruhanja- sem pa slišala , da je neka taka viroza v zraku.. Ja, jaz tudi, ampak ne samo slišala tudi izkusili smo Ma je mimo. Še dva dni, da pride totalno k sebi, potem pa ponovno v vrtec. Še dobro pa, da smo imeli Nastio drugje, da ni še ona fasala.
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 11.8.2009 9:51:55
|
|
|
|
nektarina
|
IZVIRNO SPOROČILO: asso Jutro, IZVIRNO SPOROČILO: zrak glede bruhanja- sem pa slišala , da je neka taka viroza v zraku.. Ja, jaz tudi, ampak ne samo slišala tudi izkusili smo Ma je mimo. Še dva dni, da pride totalno k sebi, potem pa ponovno v vrtec. Še dobro pa, da smo imeli Nastio drugje, da ni še ona fasala. Upam,da NI zopet kaj novega... jaz sem imela prejšni teden eno tako noč . Sem bruhala na veliko ampak na srečo samo jaz. Drugi so vsi lepo spali in tudi potem nobeden ni imel kakšne posledice. kaj je bilo še zdaj ne vem. KAj pa je ta štorija z sladoledi??? Kaj še tega se moremo izogibat. NAVT za familijo, da ne bo več bolezni. Pri vas gre pa eden za drugim. Asso: tudi za vas MAjrim. priden tvoj dragi, ni pozabil pozdravit.
< Sporočilo je popravil nektarina -- 11.8.2009 9:52:42 >
|
|
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 11.8.2009 13:14:39
|
|
|
|
NAVT
|
Nena, drži se! Res je tako, da je v vsaki negativni stvari tudi nekaj pozitivnega, a če je vse skupaj na prvi pogled popolnoma absurdno. Neža je boljša. Ponoči je še kuhala, dopoldne je bila menda že boljša. Zunaj se boljše diha, a v pisarni je še vedno včerajšnja vročina. Nikakor, da jo preženemo.
|
|
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 11.8.2009 15:00:20
|
|
|
|
n€na
|
Dan, pri nas gre pa vse narobe Me je klicala svakinja da sta tamala dva dobila neke izpuščaje za katere je v dežurni rekla, da ne ve kaj je /če še nebi prebolela koz bi jih zdravila za to), in rekla, da ni nič kaj takega....Zala je bila skozi z njima...Danes jih je pa svakinja peljala k otroškemu zdravniku pa sta dobila antibiotike...ne vejo pa ali gre za krastavico ali kako drugo infekcijsko okužbo...jaz jo peljem čez pol urce k zdravniku, da se prepričam, kako je na stvari Hvlala za vzpodbudne besede, tako mi je dosti lažje
|
|
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 12.8.2009 11:05:31
|
|
|
|
asso
|
Ojla, ma kje ste danes vse Jaz sem z otroci doma, ker sem še danes Tarin zadržala doma, da pride totalno k sebi. In malo izkoristim za barvat ograjo... A mogoče katera ve, koliko časa ima garancijo bela zalivka, ki jo doplačaš. Namreč danes mi je padla cela bela plomba, ki sem si jo naredila cca. eno leto nazaj in se mi ne da vsako leto na novo plačevat. Sej bi si dala tudi črno, ampak moja zobarca bi rekla, da mi ne bo držala na zobu, in da svetuje belo (enkrat mi je takoj naslednji dan črna padla dol in mi potem zaradi tega dala belo, ki sem jo seveda plačala).
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 12.8.2009 21:27:46
|
|
|
|
majrim
|
jaz pa s črnimi nisem nikoli imela problemov ---ma res,kje ste vse'''''''????---na dopustih al kaj''??
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 13.8.2009 7:42:14
|
|
|
|
NAVT
|
Evo, mi smo včeraj le izpeljali praznovanje in se imeli fajn. Neža se je po kratkem postopku (takoj ko je staknila nekje flomaster) nališpala. Z zeleno si je "nalakirala" nohte (beri prske) na nogicah, si "tetovirala" noge in popravila rožice na oblekici. Pol je bila pa ful važna, ko je dobila pripombe, da je lepa Otroci so se imeli fajn, nič ni bilo grizenja in cukanja, torta je bila fina, le slikati s prižganimi svečkami se nismo uspeli, ker nas je vedno kakšen nadebudni pihalec prehitel.
|
|
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 13.8.2009 10:51:31
|
|
|
|
n€na
|
dan, evo jaz sem včeraj vse uredila, sedaj pa se mojemu pustim razvajati Se vam moram zahvalit za vaše vzpodbudne besede, s katerimi sem res lažje sprejela dejstvo, da to pač mora biti tako ...moj pravi, da bodo pa naslednjič kar dvojčki Pa pridite kaj na plano, da se bom jaz imela, sedaj ko sem na bolniški, s kom menit Asso za plombe ne vem ampak delajo jih pa tako, da ti sigurno kmalu ven pade, a bodo kmalu spet kaj zaslužili...jaz imam z njimi srečo, tako z belimi kot z temnimi, čeprav sem se odločila da bom temne zamenjala z belimi in to mi počasi uspeva... Sem bila pa pri enem super zobozdravniku, ki mi je vse delal brez narkoze in ko me je zabolelo je nehal vrtat...je reku, da ko zaboli je dovolj vrtanja, ker če boli se tako uničuje živec in če uničimo preveč živcev lahko zob umre(tako mi je razložil). Imejte se..
|
|
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 13.8.2009 10:59:11
|
|
|
|
asso
|
Nena, lepo je videt, da si boljše... Tri mesece počakaj in v novo akcijo. IZVIRNO SPOROČILO: n€na moj pravi, da bodo pa naslednjič kar dvojčki Joj, se mi je prav koža naježila, ko pomislim... IZVIRNO SPOROČILO: n€na Pa pridite kaj na plano, da se bom jaz imela, sedaj ko sem na bolniški, s kom menit Asso za plombe ne vem ampak delajo jih pa tako, da ti sigurno kmalu ven pade, a bodo kmalu spet kaj zaslužili...jaz imam z njimi srečo, tako z belimi kot z temnimi, čeprav sem se odločila da bom temne zamenjala z belimi in to mi počasi uspeva... Sem bila pa pri enem super zobozdravniku, ki mi je vse delal brez narkoze in ko me je zabolelo je nehal vrtat...je reku, da ko zaboli je dovolj vrtanja, ker če boli se tako uničuje živec in če uničimo preveč živcev lahko zob umre(tako mi je razložil). Do kdaj si pa na bolniški? Jah, itak bom verjetno spet plačala. Jaz sem tudi naletela na eno tako zobarco, ki je delala brez narkoze in to celo živc mi je čistla brez. Itak jaz za navadno vrtanje sploh nočem narkoze, mi pa je enkrat morala živc ščistit in mi da narkozo. Po narkozi pa meni slabo (verjetno podzavestno strah) in potem ni upala več mi dat narkozo tako, da mi je kar na živo in me ni skoraj nič bolelo... žal sem jo mogla menjat, ker je bila šolska
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 13.8.2009 11:14:14
|
|
|
|
asso
|
Nekaj za malo smeha... vsaj zame je bil tu
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 13.8.2009 11:25:06
|
|
|
|
n€na
|
IZVIRNO SPOROČILO: asso Nekaj za malo smeha... vsaj zame je bil tu Sem se nasmejala ...po tem napisanem sodeč moj ne spada v to kategorijo, ki ne znajo delat dveh stvari na enkrat , ker moj ne pije, ne kadi in ne igra kart Na bolniški bom pa do 10. 9. je reku moj dohtar, da moram počivat in psihično priti k sebi, pa čim več moram med ljudi
|
|
|
|
RE: Južna Primorska 2.del 13.8.2009 11:29:18
|
|
|
|
asso
|
IZVIRNO SPOROČILO: n€na Sem se nasmejala ...po tem napisanem sodeč moj ne spada v to kategorijo, ki ne znajo delat dveh stvari na enkrat , ker moj ne pije, ne kadi in ne igra kart Sej moj niti ne... ampak dveh stvari naenkrat . Ja, to je res težka... jaz mu včasih kaj naročim, potem pa ni narejeno in zdej sem pa že čist flegmatik in na pol potiho rečem. Ja, pa sej moški ne morejo delat dveh stvari naenkrat
|
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.