|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2009 2. del
12.8.2009 22:40:26   
Anonimen
user posted image

jst grem zdj pa nad kahlo, polno kamilicnega caja cepet.
nimam banje, da bi sla lahko se notr kuhat. pa baje parna kopel iz kamilic pomaga pri mehcanju MV!user posted image

(odgovor članu Cavalierka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3351
12.8.2009 22:42:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sasa84

jutr je pa 13 (petek trinajsti pa to...),

Prvič me je zvil na petek 13. - sva se lih selila, še spat nisva šla, sam pojstlo sprobat, no rodila sem 14. sam pišuka da je mel datum tud nekej zravn user posted image

(odgovor članu sasa84)
  Neposredna povezava do sporočila: 3352
12.8.2009 22:44:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

user posted image

nimam banje, da bi sla lahko se notr kuhat. pa baje parna kopel iz kamilic pomaga pri mehcanju MV!user posted image

Se inhalirej mal za dihalne poti pa to user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3353
12.8.2009 22:48:35   
Joob
Ooooooooo šiiiiit, jst vas več ne dohajam...pa kdaj mate tok časa, da naklofate tok strani???user posted image Čist ste divje.

Najprej morm pokomentirat oz met pripombo na tiste, ki ste še kar nekaj pred rokom in zganjate tak halo...pa kam se vam tako mudi, otročiček in pa mati narava že vesta kdaj bo čas za prihod na svet...zato pupe...diiiihajte.user posted image user posted image

Pri nas se popolnoma nič ne dogaja...tut prav...ko bo bo...imam pa jutri pregled ...ctg in gin.pregled, pa bomo videli na čem smo.

Pupe res no, ne divjajte...vse ob svojem času!user posted image

Velik problem spremeni v majhnega, majhnega v nikakršnega....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3354
12.8.2009 22:51:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

user posted image

Se inhalirej mal za dihalne poti pa to user posted image

sj mi bo preplozalo do pljuc!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3355
12.8.2009 23:12:04   
kerala
Joj, me kako urco ni, pa že spet ne uspem sledit, sem hotela še par stvari pokomentirat, pa sem vse pozabla.user posted image

Zima, drži se jutri Da bo čimlažje in čimhitreje!

Miška, na koliko pogosto ti pa delajo UZ? Ti si pri Jordanovi, a ne? No, še par dni, pa bo čist zares akcija!

Meni je, tako kot Aprilčici in Anji, nazadnje UZ pogledala v 31. tednu, po tistem pa nič. Tako da se mi niti ne sanja, kaj pričakujem. Glede na prejšnji dve sem tam nekje v povprečju Ampak nikoli ne veš... Sem se pa prav zdaj spomnila, da si klahko izmerim obseg trebuha, da vidim, če se je kaj povečal od zadnjič (saj točno kdaj ne vem, ampak je manj kot mesec) - in je zrasel še za 5cm, zdaj je že 113cm, kar pomeni, da mali tudi raste! Upam, da moja logika drži, kaj anč?

anč, kdaj so ti pa ugotovili premalo plodovnice? Ma velikost trebuščka pa naj ne bi imela velik veze, a se motim? in kljub temu ti noče narediti UZ? Pilek, jaz bi tudi bila čist besna!
Si pa dobra, da še v Ikeo šibaš v tem stanju. Jaz zdaj zadnji teden nisem prav več za nikamor - razen za v Rim...

Sicer pa še vedno nič od ničuser posted image  bi bilo treba verjetno še eno žlico. Prebrala pa sem, da celo zagovorniki "naravnih" porodov smatrajo ricinusovo olje kot enega naravnih sprožiteljev in zato sprejemljivega, veliko bolj kot svečke in ostalo, s čimer ti porod sprožijo v P. 

Malo sem še potelovadila, sem delala vaje za odpiranje + shiatsu masaža danes + malinov čaj + ricinus... rezultat pa nula - to ni pošteno!

Prej sem pa klicala enega lika, ki se ukvarja s prodajo avtomobilov in se nekaj dogovarjala, da bi našega za enega drugega zamenjali. Je rekel, da bo malo pregledal in da me jutri pokliče. Pa sem mu povedala, da me mogoče ne bo ker naj bi šla jutri rodit. Pa se je krohotal, da en dan pred porodom še avto kupujem... Jao, res več ne vem kaj bi počela!

Toliko kot danes pa še nisem napisala - se vidi, da sem čist nervozna... sorry k vam težim!

Živa, 12.1.1995
Duna, 12.6.1996
Taras, 20.8.2009 (54cm, 3.980g)
1. mesec: 61cm, 4.945g
2. mesec: 66cm, 5.415g
3. mesec: 67cm, 6.245g
6. mesec: 76cm, 8.060g

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 3356
12.8.2009 23:12:21   
Anonimen
A bi kera sendvič z mortadelo, slanino in šunko? Sej je ržen kruh s semeni tko da poln koš zdravja user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3357
12.8.2009 23:15:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kerala

Prej sem pa klicala enega lika, ki se ukvarja s prodajo avtomobilov in se nekaj dogovarjala, da bi našega za enega drugega zamenjali. Je rekel, da bo malo pregledal in da me jutri pokliče. Pa sem mu povedala, da me mogoče ne bo ker naj bi šla jutri rodit. Pa se je krohotal, da en dan pred porodom še avto kupujem... Jao, res več ne vem kaj bi počela!

HAHAHAHA iiissstooooo!!! Jest grem v petek registrirat novga user posted image  Mislim kaj mi je tega treba, sej po porodu tko al tko 6 tednov nau nč od mene user posted image

(odgovor članu kerala)
  Neposredna povezava do sporočila: 3358
12.8.2009 23:15:45   
Anonimen
kerala, men ga je do zdaj cist vsakic naredla. sam vpisana imam samo 2 in danasnjega.

anja, ne mi s sendvici, ker vsako noc romam u hladilnik in si sendvice delam, pol pa se u posnu basem z njimi!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3359
12.8.2009 23:34:45   
Muca83
miska, to je bil pa res lep komentar user posted image Ampak vseeno raje ne bi, če bi lahko izbirala. No, izbira itak samo user posted image , bomo videli kateri datum ji je všeč.
Ampak, miska, ti pa imaš voljo za viseti na RR, na vseh možnih temah te najdem. A bomo iz porodne sobe tudi dobile živo poročanje o dogajanju? user posted image user posted image user posted image

Hehehe, ene pa zdele avte kupujete. Noro! Pri meni je bila pa to prva stvar, ki sem jo kupila. Pa sem očitno prelepga kupla, je ful policajem všeč in ga slikajo user posted image user posted image Pazite punce, da boste prelepe avte kuple.

Ampak še vedno mi ni nobena povedala kako je z uporabo intimnih mil če si šivan tam spodaj. A je kul ali peče kot user posted image ?

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3360
13.8.2009 3:36:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Muca83

Ampak še vedno mi ni nobena povedala kako je z uporabo intimnih mil če si šivan tam spodaj. A je kul ali peče kot user posted image ?

Ej ne vem a peče al ne - sem spirala samo z vodo, se mi zdi da cel teden po porodu, ampak nisem bla šivana, samo mal "odrgnjena", pa je vseen peklo pri lulanju.

Jest pa ne morem spat! Ob 4:30 gremo via Belgrade pa se mi tolk ne gre user posted image  Krnaprej ramišljam "kaj pa če me kej prehiti, itd.". Ma grozna sm s tem psihiranjem user posted image  

(odgovor članu Muca83)
  Neposredna povezava do sporočila: 3361
13.8.2009 6:13:43   
kerala
Evo, danes se pa še jaz pridružujem nespečnicam. Noč sicer ni bila nič grozna, sem spala od 11h do 5h, samo pol po lulanju nisem mogla več zaspat. Danes imam rok, pa sem o tem razmišljala al bo kaj ali ne, pa še malo o avtuuser posted image , pa je bilo konec spanja!

Anja, glede intimnih mil nimam pojma, jaz nisem takrat nobenega uporabljala, sicer zakaj bi bilo pa treba, večkrat z vodo spereš, pa je! Tudi ostalih ran ponavadi ne umivam z milom.
Pa si se le odločila za Bg, ja bravo, saj bo vse OK!  A ti si tudi avto kupila, super, a takega bolj velikega, zdaj ko vas bo več?user posted image
Muca, super za leeeeepi avtouser posted image , moj bo tut lep, samo upam, da policajem vseeno ne tok zlo!

Ampak včeraj nismo pa nobenega novega user posted image  dobili, ali se motim? Joj, moramo danes nadoknadit - nas ima en kup rok, bomo vidli, če bo kaj - Zima itak, pa mogoče eee, pa jaz seveda tudi!

Živa, 12.1.1995
Duna, 12.6.1996

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3362
13.8.2009 7:54:21   
Joob
Juutro,
pri nas se je začelo nekaj dogajatiuser posted image ...od 6ih zjutraj imam na cca 7 do 8 minut popadke in pojavila se je rdeča sluz...sem klicala v P, če se lahko pridem pokazat in je rekla gospa, naj počakam še kake 2 do 3 urice, da bodo na 5 minutk in takrat gas v P...mali očitno res pakira kufre, ker ga ne čutim.
aaaaaaa...ne dojemam...kr začelo se je...user posted image

Velik problem spremeni v majhnega, majhnega v nikakršnega....

(odgovor članu kerala)
Neposredna povezava do sporočila: 3363
13.8.2009 8:53:19   
Anonimen
jutrooooo!!!
oooo, joob!user posted image user posted image user posted image user posted image velik srece pa cimlazji porod...

(odgovor članu Joob)
  Neposredna povezava do sporočila: 3364
13.8.2009 8:57:57   
hruškolinka
Živjo!

Naj povem svojo izkušnjo glede epizotomijske rane in intimnih mil:
Prve tri dni po porodu sem si skoraj vsakič, ko sem šla lulat (kar je bilo vsake 2 uri), sem se šla še pod tuš spodaj splaknit najprej z mlačno vodo, potem pa sem še z mrzlo vodo rano hladila ene pol minute). Se mi zdi, da je kar fajn, da čimbolj spiraš rano, da se hitreje celi. Potem sem jo osušila s papirnato brisačo. Doma sem sem rano tuširala malo manj pogosto, ampak vsake par ur pa že. Obvezno pa po veliki potrebi. Nič brisanja, kar direkt pod tuš! Jaz sem bila rezana skos do riti, skratka kar velika in precej boleča in pekoča rana.  Doma sem tudi začela uporabljat intimno milo. To pa čisto zato,  ker  ima čičša tak  bljak vonj, da sem  vsaj  za par minut mal lepše dišala, pa tudi bolj čisto sem se počutla. Vsak dan je bilo bolje, 9  dan sem že na riti sedela. Danes je 13 dan in me ne boli čisto nič več (pravzaprav me že včeraj ni).
Priporočam HIGIENO; HIGIENO in še enkrat higieno, pa bo rana kmalu v redu. Pa kadar imate priliko, gate dol in noge narazen, ali pa vsaj vložeg na stran umaknite, da bo rana čimveč na zraku, ker se hitreje celi, kot če je skos na vlažnem, pa še vname se ti lahko.

lp

(odgovor članu Joob)
Neposredna povezava do sporočila: 3365
13.8.2009 9:12:06   
hel32
Dobro jutro

Spali, dobro, 2x lulanje, noge me bolijo od včeraj, ko 100user posted image , eh, saj bo. Danes me čaka še hladilnik, pa pecivo morem spečt, pa suh kruh v
multipraktik vrečt, za drobtine, no in to je to.
Me pa za vikend čaka malo več dela ker bomo streho prekrivaliuser posted image user posted image , se mi ni, ah, saj bom imela pomoč.

Zima, se pridružujem lepim željam, dihamo s tabo!

Intimno milo- jaz uporabljam Chyli antibacterial in mi odgovarja, ga imam tudi v torbi za v P.

Joj, joške, sem se spomnila komentarja sestre pri diab. sam prsi pa nimate nevem kako velikih user posted image user posted image user posted image user posted image , baba neumna, ko bi vedelča, da sem imela prej A
Zdaj pa C, nebi tega rekla, pa ne zgledajo tako velike, ampak mi ni druga prav kot C košarica, verjetno imam tako velik trebuhuser posted image user posted image user posted image
Joob, srečno, če gre zares, dihamo s tabo!user posted image user posted image
Hruškolinka, to si zelo poučno napisala, in kr dobrodošla informacijauser posted image  za tiste, ki bodo 1x rodile, jaz sicer nisem imela prvič hudih tečav s čiščo, je bila v 2 tednih končana, se pa zna zgodit, da bo zdaj bolj dolgo trajalo.

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu Cavalierka)
Neposredna povezava do sporočila: 3366
13.8.2009 9:13:25   
Anonimen
joj punce, jst oa nervozna postajam!!!!

(odgovor članu hel32)
  Neposredna povezava do sporočila: 3367
13.8.2009 9:15:05   
*anč*
oj!

dans sm pa tok slabo spala . me je sred noči začel bolet spodnji del trebuha in križ, ampak tko konstantno kot pri M, pa otrdevat, pol mi je blo mal slabo, želodec je krulil, ni da ni . jst sm pa sam razmišljala kaj vse morm še narest preden grem in upala, da se umiri. in se je , ampak se mi zdi, da nisem več daleč od cilja .

Razveseljujeta nas dva sončka; Tristan in Kiara.

(odgovor članu hruškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3368
13.8.2009 9:25:46   
*anč*
aprilčica  ja, sej glih zato, ker vem kako bi stvari mogle zgledat in kako jih drugi ginekologi (npr. pušenjak) tretirajo, mal paniko zganjam. eh, sej pol ko mala fino brca se pomirim user posted image . ne boš verjela, ampak tipanje trebuščka da zelo veliko informacij in tudi težo znaš pol, ko jih veliko potipaš približno ocenit , tko da ti kr verjemi. .

kerala 
seveda ma vezo velikost trebuščka. v porodništvu se sicer ne meri obseg, ampak razdalja simfiza-fundus (dolžina maternice), ki je dober pokazatelj rasti otročka. no, pri meni je ta razdalja premajhna in se premalo veča, zato sem hotla uz, kjer sva ugotovili malo plodovnice. naslednjič se ji pa ni zdel pomembno to kontrolirat user posted image   v porodnišnici pa to redno čekirajo ...

drugače se mi zdi čist nepotrebno delat uz na vsakem pregledu, ker maš dost dejavnikov, ki ti povejo, da bi bilo kaj narobe in greš pol na  uz.  če pa kej ni kot po knjigi pa mislim, da so kontrole več kot dobrodošle. sm pač bolj za preventivo.

mehčanje in odpiranje MV  je pa zelo težko napovedat. čim več je otrdevanja trebuha in user posted image , tem prej. sam iz trdega in zaprtega do mehkega in odprtega ne gre iz dans na jutr.

(odgovor članu *anč*)
Neposredna povezava do sporočila: 3369
13.8.2009 9:26:11   
kerala
Joob, srečnouser posted image ! Naj bo čimlažje in čimhitreje!

Odpravljam se na pregled. Sem se vsa poštimala, umila lase, pripravila torbo, pobrila spodaj... sva najprej probavala z mojim, pa ga je bilo preveč strah, da bi me porezal user posted image , tako da sem se pol kr sama z ogledalcem zrihtala. Sredi britja sem pa britvico zamenjala z novo, pa sem se takoj 3x fajn vrezala, zdaj mi je pa nerodno, da me bodo tako gledali user posted image

Uglavnem, dršte pesti, da not ostanem! Čeprav nisem čist prepričana oz. kar fajn dvomim v to - nekaj me je sicer ščipalo zjutraj, sam niso bili pravi popadki, kaj šele redni. Zdaj pa bolj nič kot kaj. Upam, da me bodo vsaj pogledali, če sem kaj odprta. No, pa še to moram videt, kdo je dežuren, da ne bom glih pri tanajbolj groznem G rojevalauser posted image  

Javim, karkoli že bo.

Srečno vsem, ki ste na poti v Rim...

Živa, 12.1.1995
Duna, 12.6.1996

(odgovor članu hruškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3370
13.8.2009 9:28:58   
*anč*
muca  epiziotomijsko rano se spira z mlačno ali hladno vodo čimvečkrat na dan, mil se ne uporablja. nekateri priporočajo tudi spiranje s kamilicami. 

(odgovor članu *anč*)
Neposredna povezava do sporočila: 3371
13.8.2009 9:33:40   
Anonimen
kerala, drzim pesti, da bo tako kot si ti zelis. srecno na pregledu!

anc, pa saj po mojem tko kot si ti meni rekla, ca bi bilo kaj narobe, bi ukrepali. madona, si delamo skrbi, ki nam jih ni treba!
jst pa moram danes vse pospravit pa porihtat do konca, ce jutri slucajno res rodim....
sam se bojim, da se mi ne bo zelja izpolnila:(
sam, pravis anc, ce gre za posteljico, da sprozijo? pa tud opazovat me se mi zdi brezveze 1 teden pred rokom. al domov, al ven! kaj mislis?
joj sem zivcna!!!!

(odgovor članu *anč*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3372
13.8.2009 9:34:13   
*anč*
joob  drži se! user posted image

kerala  tebi pa želim uspešen pregled!

(odgovor članu *anč*)
Neposredna povezava do sporočila: 3373
13.8.2009 9:36:07   
*anč*
miška   ne znam ti natančno povedat kak je postopek. eno pa sigurno drži, če sta ali mama ali otrok kakorkoli ogrožena se nosečnost prekine. 

(odgovor članu *anč*)
Neposredna povezava do sporočila: 3374
13.8.2009 9:36:52   
Anonimen
Če se zgodi, da začne plod zaostajati v rast, ima premalo plodovnice in slabše pretoke skozi žile v popkovnici, pa moramo včasih sprožiti porod.

to sem nasla na mon-u...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Oblačila za nosečnice
majch

Kje kupujete nosečniška oblačila? (Kakšna se vam zdi ponudba? Kaj pa cene? Zapišite v komentar)

trgovine v slo (85%)

trgovine v tujini (8%)

na spletu v slo (3%)

na spletu v tujini (4%)

Število vseh glasov: 130

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!