Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke-3.del 12.8.2009 22:53:44
|
|
|
|
mamamajča
|
eh, če je oblačno. niti zvezd ni.... malo še počakam.... grem pod tuš, malo pozno, pa dobro je
|
|
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke-3.del 12.8.2009 22:57:14
|
|
|
|
katka37
|
mamamajča, boljše pozno kot nikoli, na srečo sem se jaz že prej, sem vedela, da bo adino pivo trajalo dolgo
|
|
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke-3.del 12.8.2009 22:59:07
|
|
|
|
ada2
|
mene je pa zebsti začelo... ampak ne grem prej notri, dokler ne vidim vsaj enega utrinka.
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke-3.del 12.8.2009 23:01:20
|
|
|
|
katka37
|
ada, koca.....uporabi sive celice, jaz sem cela zadekana
|
|
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke-3.del 12.8.2009 23:02:43
|
|
|
|
ada2
|
IZVIRNO SPOROČILO: katka37 mamamajča, boljše pozno kot nikoli, na srečo sem se jaz že prej, sem vedela, da bo adino pivo trajalo dolgo pri adi vse traja dooolgo včasih, ko sem se s sestrinim možem vozila na ptuj v šolo, je skoraj živce zgubil zraven, ker sem od ormoža do ptuja jedla pol žemlje....
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke-3.del 12.8.2009 23:03:56
|
|
|
|
ada2
|
no, grem si še po koco.... mater kombinacija, pivo iz hladilnika, pa koca
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke-3.del 12.8.2009 23:05:54
|
|
|
|
katka37
|
IZVIRNO SPOROČILO: ada2 no, grem si še po koco.... mater kombinacija, pivo iz hladilnika, pa koca paše, ne
|
|
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke-3.del 12.8.2009 23:06:56
|
|
|
|
ada2
|
tak, oprema je, pa ura je čez 23, predstava se lahko začne...
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke-3.del 12.8.2009 23:10:12
|
|
|
|
katka37
|
misliš da bo kaj tin se oglaša, grem gledat
|
|
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke-3.del 12.8.2009 23:14:31
|
|
|
|
ada2
|
pa ne grem prej spat, pa četudi se totalno zapijem tu zunaj saj pol bom itak zvezde vidla kak mi plešejo okrog glave glih se fajn jasni tu nad našo hišo... mogoče se bo pa le kaj vidlo.... samo ulična svetilka je malo premočna
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke-3.del 12.8.2009 23:19:59
|
|
|
|
ada2
|
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke-3.del 12.8.2009 23:21:44
|
|
|
|
katka37
|
ati nocoj dežura ne vem, če bo kaj, je še malo oblačno na to da se zapiješ pa še boš morala malo počakati, morajo prej mlekarno zapreti
|
|
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke-3.del 12.8.2009 23:23:13
|
|
|
|
katka37
|
Space - Rad bi opozoril na meteorski dež Perzeidov dne 12. avgusta zgodaj zjutraj. To je najboljši čas za opazovanje tega vsakoletnega in verjetno najbolj slikovitega meteorskega roja (počasne, dolge in ponavadi obarvane sledi), ki se imenuje po ozvezdju Perzej, iz katerega ti meteoriti navidezno prihajajo kot ostanek repa kometa Swift-Turtle. Pričakovano število meteoritov znaša 1-2/minuto (kar je prav visoka številka), čeprav je dajati takšne napovedi izjemno nehvaležno delo. Na žalost je trenutno luna že skoraj polna. Zaradi njene svetlobe bodo vidni le najsvetlejši meteoriti. Zato bo najboljši čas za opazovanje meteorskega roja v torek zgodaj zjutraj pred sončnim vzhodom, ko bo luna že zašla (lunin zahod je ob 2. uri zjutraj). Predviden vrh aktivnosti perzeidov je 12. 8. med 13.30 in 16.00 uro (11.30 - 14.00 UTC). nič ne bo, tako dolgo pa ne bom čakala
|
|
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke-3.del 12.8.2009 23:23:25
|
|
|
|
ada2
|
ej katka.... moj je zdaj vprašal, če imaš ti tudi prenosnika.... pa sem mu rekla že prej, da si tudi zunaj.... no, pa je reko, da je mislil, da imaš tak dolge kable joooj, pa kaj mam jaz to za deda??????
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke-3.del 12.8.2009 23:23:58
|
|
|
|
katka37
|
ojoj, kaj klafram....
|
|
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke-3.del 12.8.2009 23:24:44
|
|
|
|
katka37
|
, dolgi kabli ja.............
|
|
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke-3.del 12.8.2009 23:28:04
|
|
|
|
ada2
|
IZVIRNO SPOROČILO: katka37 Space - Rad bi opozoril na meteorski dež Perzeidov dne 12. avgusta zgodaj zjutraj. To je najboljši čas za opazovanje tega vsakoletnega in verjetno najbolj slikovitega meteorskega roja (počasne, dolge in ponavadi obarvane sledi), ki se imenuje po ozvezdju Perzej, iz katerega ti meteoriti navidezno prihajajo kot ostanek repa kometa Swift-Turtle. Pričakovano število meteoritov znaša 1-2/minuto (kar je prav visoka številka), čeprav je dajati takšne napovedi izjemno nehvaležno delo. Na žalost je trenutno luna že skoraj polna. Zaradi njene svetlobe bodo vidni le najsvetlejši meteoriti. Zato bo najboljši čas za opazovanje meteorskega roja v torek zgodaj zjutraj pred sončnim vzhodom, ko bo luna že zašla (lunin zahod je ob 2. uri zjutraj). Predviden vrh aktivnosti perzeidov je 12. 8. med 13.30 in 16.00 uro (11.30 - 14.00 UTC). nič ne bo, tako dolgo pa ne bom čakala meni ni nič več jasno še pred kako uro sem pa nekje brala, da luna "crkuje" in je že čisto pri koncu, pa se bo zato super vidlo...., pa da bo najbolj vidno takoj po 23 uri ef....(tak bi adam rekel eh...)
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke-3.del 12.8.2009 23:28:06
|
|
|
|
katka37
|
to bo pravo, samo mislim da sma zamudili Slo-Tech - Danes zvečer se vam splača zazreti v nebo in si zaželeti kakšno željo. Vsako leto konec julija in v začetku avgusta namreč Zemlja potuje skozi meteorski roj Prezeidov, najbolj pa bo ta pojav viden prav danes. Opazujejo ga že več kot 2000 let, vir vseh teh delcev pa je komet Swift-Tuttle, ki ima obhodni čas 133 let. Letos nam bo nekoliko ponagajala Luna, saj je jutri zadnji krajec, tako da bo Mesec oddajal kar precej svetlobe. Zaradi tega se splača v nebo pogledati zgodaj zvečer, pred 22.30, ko vzide Mesec. Kljub temu lahko pričakujemo lep meteorski dež, ki ob vrhuncu lahko doseže do 60 utrinkov na uro. Astronomski vrhunec bo dosegel med 19.30 in 22.00 uro, lepe prizore pa si bo moč ogledati tudi kasneje, saj se bo tekom noči radiant - to je navidezna točka na nebu, iz katere letijo meteorji), pomaknil visoko na nebo, a bo žal moteč element Luna. Idealni čas za opazovanje je torej okrog desete ure zvečer.
|
|
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke-3.del 12.8.2009 23:34:07
|
|
|
|
ada2
|
ok, jaz od tu lune sploh ne vidim.... vidim jo le, če stopim na ograjo, na prste in se nagnem malo čez (izredno nevarno početje, se zavedam kljub popitemu pivu in tega ne počenjam... pogledala sem samo toliko, da sem videla kakšna je - nekje na polovici, se pa manjša) zgleda pa, da se oblaki kar precej kopičijo, ker na hipe se ne vidi čisto nič....
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke-3.del 12.8.2009 23:36:21
|
|
|
|
katka37
|
od tu pa se luna kar vidi, samo je delno za oblaki počasi bom odpeketala, jegera je zmanjkalo, moram jutri v nabavo
|
|
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke-3.del 12.8.2009 23:40:09
|
|
|
|
ada2
|
ja, saj jaz bo tudi šla... pivo sem spila.... zdaj sem pa lačna postala, grem si po tortilje pa omakco...
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke-3.del 12.8.2009 23:41:28
|
|
|
|
katka37
|
ajde, lepo spite drugič ko bomo buljile v nebo pa se bomo zmenile za skupinsko seanso in prigrizke lahko noč
|
|
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke-3.del 12.8.2009 23:42:36
|
|
|
|
ada2
|
IZVIRNO SPOROČILO: katka37 ajde, lepo spite drugič ko bomo buljile v nebo pa se bomo zmenile za skupinsko seanso in prigrizke lahko noč zgučano lahko noč!
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke-3.del 12.8.2009 23:46:02
|
|
|
|
mamamajča
|
mislim.... kaj to moreš bit ful izobražen, da se spomniš sest v avto pa se odpelat domov? joj no! Eh, grem spat! Lahko noč!
|
|
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke-3.del 13.8.2009 0:32:41
|
|
|
|
suncicica
|
tak pa sem zamudla jeger in pivo party.....:( samo nevem kaj bi jaz pila....tisto cmigo od vina ki so mi jo sorodniki podarili mislec da rabim alkohol ????
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Najlepše ime za fantka po vašem izboruVsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?