|
RE: Samo mama, žena in gospodinja 8.8.2009 23:33:03
|
|
|
|
Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: decembrka Sicer pa govoriti o hitenju kot v eni skrajnosti, kot da se hiti 24 ur dan še zdaleč nisem mislila. Mislila sem pač na obveznosti, ki jih imamo v vsakdanjem življenju in ki smo zaradi teh obveznosti vezani na uro. Ne verjamem, da si sploh na kaj mislila . Govorila si o tempu, v katerega si ujeta in o ideji, ki si jo kupila v medijih in druzbi okrog sebe in za katero verjetno nisi sama ne ves, kaj konkretno predstavlja, razen imaginarne kategorije hiter tempo danasnjega casa. To je samo eden od artiklov, ceprav samo navideznih, ki jih danes dobimo na trgu in dobrina, ki jo vecina kupi, ker pac pase v danasnji cas. Joj mičica, zdaj mi je pa res mal slabo ratal. Ti res ne moreš o tem razpravljat, ko če prav vem imaš samo enega otroka pa še tega ne glih vsak dan, tako da ne moreš nekoga kot je decembrka, če se ne motim s tremi otroki, sploh primerjat po količini dela, ki ga nekdo mora opravit, če hoče biti v bajti kolikor toliko normalno, ne da se ti podgane zaredijo, pa če nočeš biti v sporu z družbo, ki zahteva, npr. da pelješ otroka na pregled, da greš na roditeljski, ali če nočeš škodit otroku, pa ga recimo ne pelješ v glasbeno ali na trening.... Če ne opraviš enormne količine dela, enostavno ne loviš začetka s koncem in ti delo ostaja ali nisi na tekočem z dogajanji ali pa živiš v kameni dobi . Oprano, vsaj za silo popucano in urejeno pa tudi že mora bit, ker v svinjaku živet pač ne moreš, pa sem jaz daleč od nekega picajzla, ki bi imel visoke standarde, poleg tega mi tudi otroci mnogo pomagajo. Koliko je obveznosti, ki jih ne folgam, ti sploh povedala ne bom, če omenim, da sem bila samo se mi zdi da 1x pri vsakem otroku na govorilnih urah letos, pa vse ostale obveznosti sem tudi skenslala na minimum, to najbrž veliko pove o vsem skup. Vendar je teh obveznosti s tremi otroki oz. večjo familijo toliko, da se ti meša mnogo popoldnevov od vsega skup. potem ti pa en, ki ima ljubi božji cajt na tem svetu bluzi o tem, da je hitenje ena fama, propaganda.... Prid k nam za en mesec, pa skrbi za vse, če si upaš. Si ne, ker imaš raje službo. Ker je bila tvoja izbira hobi (beri služba) pred familijo ali z majhno falimijo. In tvoja služba je hvala bogu tolk neproblematična in si srečna v njej, ti toliko daje, pa očitno nimaš glih tečnih šefov, da ne čutiš neke norišnice. Vesela sem zate. Ampak a veš, nekdo ki ima pa rad materinski poklic, povezan z eno veliko familijo in vsem ostalim kar zraven spada, pa je v totalni histeriji s časom, ker ga družba dobesedno prisili v to norenje. Moja vrednota je taka, da imam možnost samo finančno životariti, če želim biti samo mama in gospodinja (z več dela, kot ga imaš ti vse skup s službo vred), ali pa hoditi v službo in vzeti v zakup totalno hitenje in utrujenost. Kakšno izbiro sploh imam? Nimam je. Ti imaš izbiro, ker so tvoje vrednote drugačne. Jaz in meni podobni je pa nimamo, smo pred ultimatom: norenje ali samo en otrok (matr, če bi imela samo enega, se mi pa zmeša od hudega, tako sem si otroke želela, trpela bi še bolj kot zdaj). Vendar nimaš pravice trdit, kako si sami naredimo hitenje, če nimaš blage veze kaj pomeni imeti malce večjo familijo, ker je to precej žaljivo do vseh, ki kar ornk garamo. Ja, odločitev je bila naša, ker smo stali pred nemogočo izbiro, ampak ja, nimaš pravice sodit o vsem skup, ker našega lajfa ne živiš. In še en ja, imamo pravico tudi kdaj okol tega pojamrat, ker je bila naša možnost že v začetku slabša kot vaša. Družba tako hoče, ali drugače rečeno, več vas je, ki ste precej ambiciozne, kot takih, ki smo malo manj. Vendar to ne pomeni, da ima kdo od nas prav ali ne prav. Samo različni smo. IN neumno se je okoli tega prepirat. Še bolj nevljudno poniževat tiste, ki so ostali doma in ne cenit njihovega dela. Nič čudnega, da se kdo boji ostat doma. Če možje razmišljajo tako, kot tele naše rr-jevke, da se ženske, ki ostanejo doma samo praskajo, potem uboga mislnost slovenska. Eh, brez veze.
|
|
|