tims
|
IZVIRNO SPOROČILO: **mirjam** IZVIRNO SPOROČILO: _rebeca_ če pa ne vidita, da gledam, pa sem že opazla kako kdo koga po glavi tolče al pa za lase vleče user posted image user posted image Pikeca navihana! Si ju kar predstavljam, kako se na skrivaj špikatauser posted image tiste z večimi otroci - en nasvet prosim!!! smo se zadnjič s prijatelji menili ( trije pari in vsi imamo enoletnike doma) ali pustit otroke ko se cufajo za stvari, da se sami zmenijo ali posegati vmes in jim govoriti da se to ne sme...ker naša je če ji je kateri kaj vzel dobila kar histerični napad, drug je pa le malo pojamral pa je blo. ful ne vem kako ravnati v takih primerih, saj bi rada da je ana lepo vzgojena in da zna deliti stvari z drugimi, hkrati pa naj bi se tudi sama znala postaviti zase...nasvet prosim! Pri nas v družbi je tako da se otroci zmenijo med sabo. Ne skačemo za vsako stvar u luft. Dobro,če bi se začelo kakšno prerivanje, lasanje ipd, to ja. Drugače pa recimo tudi Nino doma navajam na to, da ne more dobit takoj vsega, kar ji pade na misel. Dostikrat se zgodi, da kakšne igrače povoha ne, potem pa ko jo jaz vzamem v roke, je pa to naenkrat njena najljubša in se začne jok, ker ji ne dam. Jah lej, zdej boš pa mal počakala, se bom jaz igrala z njo, ko sem bom pa nehala, jo boš pa dobila. Malo ponavadi trmari in joka, pa se ne dam motim. Ko se jaz igrače naveličam, ji lepo ponudim in jo vedno vzame vsa zadovoljna, da jo je dobila. Sej pol se ponavad z njo igra glih dobre dve minute. Skratka, tudi Timu ne dovolim, da bi ji dal igračo, če se on z njo igra, samo zato, ker začne jokat. Se mora navadit, da ne dobi takoj vsega.
|