|
RE: Samo mama, žena in gospodinja 8.8.2009 11:39:09
|
|
|
|
ga. Novakova
|
Decembrka - moj mož zasluži približno 1.500€, lahko je pa tudi manj, saj je plačan od količine dela, od provizije. Katere stroške si mislila? Dva avtomobila imava že od časa, ko sva se spoznala. Jaz še vedno vozim tistega, ki sem si ga s svojo plačo kupila pred poroko, mož pa je pred tremi leti svojega zamenjal in sedaj plačuje leasing. Samo enega otroka pa imava, ker imam težave in ne morem zanositi. Janja - si morda iz Ljubljane? Pika Zoja - saj jaz se ne počutim krivo, ker sem doma, po prebranem pa vidim, da sem tarča posmeha. Si me pa nasmejala s svojo trpečo cankarjansko mamo. Krtek - saj jaz veliko uporabljam Internet, a vidim, da se norčuješ iz mene in daješ besedi gospa slabšalen prizvok, ker sodelujem na forumu, ko imam čas. Hvala? Žanka - srečna sem in zadovoljna s svojim življenjem, film pa je življenje vsakega od nas, mi pa smo njegovi scenaristi. Naš scenarij je drugačen od vašega, a zato še ni potrebno ponižati. Opis dneva je približen, nikakor ni treba, da je vsak dan točno tako, saj pravim. A osnovne stvari so vsak dan enake. Namesto knjižnice je lahko tudi sprehod ob Savi, namesto torte pizza ali kaj takega. Improviziraš. Kredit in leasing pa ni enako. Če pa misliš, da je bil moj sin včeraj za kaj prikrajšan popoldan, ko sem sodelovala tukaj, pa se motiš. Izmišljevala bi si pa, če bi napisala, da nič ne delam. Ne hodim v službo, a to ne pomeni, da lenarim. Bambina - seveda sem sinu vedno na voljo in mu nudim, kar mislim, da je pravilno in potrebuje, v to pa spada tudi socializacija. Nisem posesivna mama, ki svojega otroka ne bi izpustila iz roke. Vrtec za štiri ure tega ne izključuje. Zakaj pa naj bom depresivna, če živim po svoji odločitvi? Ne poveličujem ne sebe, ne tega, da nisem zaposlena. Želim samo spoznati kakšno mamico, ki tudi ne hodi v službo. Nikomur ne trkam na vest. Iščem nova poznanstva. Cmokec - nihče mi ne plačuje delovne dobe, sem pa življenjsko in nezgodno zavarovana ter na moje prihranke tečejo obresti, mož pa mesečno varčuje 50€, skupno. Nenamensko. Miška - pišemo se Novak in vsakdo, ki me osebno ne pozna, mi reče gospa Novak ali gospa Novakova. Špelina - to je tisto, za kar sem si jaz rekla, da se mi ne sme zgoditi. Ni službe na tem svetu, in denarja, ki bi odtehtal vrednost mojega otroka. Katja - nisem zaposlena in ne pišem knjig. Ti se najbolj norčuješ iz mene, pa ti nisem nič naredila. 5ra28 - ja, rada tečem, tako s slušalkami na ušesih, rekreativno. To me pomirja, sprošča, dobro se počutim vmes in potem. Kavo tako pijem samo BK, kadim ne, alkohola ne pijem skoraj nič. Nisem tista, ki bi svoj čas zapravljala na pijačkah ob klepetih. Raje doma ali kje na obisku, boljše je vzdušje, cenejše je, zanimivejše. Renata - škoda, ker si tako daleč. Z veseljem bi te spoznala, ker vidim, da razumeš, da biti doma ni lenarjenje in igranje gospe. Mi gremo sicer na dopust samo enkrat na leto, a se imamo takrat luštno za celo leto. Nikomur nisem mislila stopiti na žulj, ne trkam na vest, ne ponižujem. Zakaj ve počnete to meni? Brati je kot avtoterapija.
|
|
|