|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  118 119 [120] 121 122   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2009 2. del
7.8.2009 20:43:24   
HeGa
Vau kolk novih dojenčkov!

Čestitke vsem mamicam user posted image user posted image user posted image !

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 2976
7.8.2009 20:44:34   
go_ta
hej, punce! malo vas prebiram, ko najdem čas, se pa posvečamo najinemu Nikotu. Uglavnem, čestitam vsem avgustovkam, madona vsak dan je ena, sploh ne sledim večuser posted image
Najin sonček je čez dan kar priden, ponoči se 2x, 3x zbudi, ampak kar se mora, ni težkouser posted image  Zjutraj pa popoldne gremo mal ven ... uglavnem uživamouser posted image  Vsak dan je kaj novega.
Navijam za vse, ki ste ostale, da hitro dobite v roke svoje sončkeuser posted image  Se še tipkamo!

23. 7. 2009 - Niko (50 cm, 3460 g)
1. mesec: 56, 4715
3. mesec: 64, 7030
4 meseci 3t: 7980
6. mesec: 71,5, 8590

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 2977
7.8.2009 20:51:54   
eee35
miška: pa ne mu rečt, zakaj rabiš ricinus, lahko rečeš, da je dobro razkužilo, ali kaj takšnegauser posted image Evo, kakšen pokvarjen lažnivc sem!

go-ta: zavidam ti!!! Super, da uživaš v materinstvu, fajn, da se oglašaš, saj pol itak se bomo na to drugo temo preselile, a ne? Še 90 strani pa itak nimamo drugeuser posted image

(odgovor članu go_ta)
Neposredna povezava do sporočila: 2978
7.8.2009 20:56:29   
Anonimen
eee, sj res!!!!!dobra ideja!!!!
ja goti in ostalim pa sem tud jst fous...ce verjamete!user posted image

(odgovor članu eee35)
  Neposredna povezava do sporočila: 2979
7.8.2009 21:04:53   
hel32
Hruškolinka, dobra, podrobna porodna zgodba, pa kako expresno je bilo to!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ko bi pri meni šlo tako hitro.
Altaja, mislim, da nisi edina, ki bo tu do konca meseca, jaz sem še tudi tuki! Bova sami, še z parimi puncami!

A ste slišale za naval os v SLO?

Kritino za strerho že imamo doma, zdaj pa naj samo še vreme drugi vikend zdrži, in jaz, da jim lahko skuham hrano, no potem bi pa rada imela en teden
zase, da se malo odpočijem, pa malo dam na počitnice, in cel teden LENARIM!
Nič, grem pod tuš.

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 2980
7.8.2009 21:08:06   
aprilčica07
hrušolinka: čestitke za fantka in porod!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
go ta: lepo, da se oglasiš tudi kaj tle gori... kako vam gre?
saša84: to je ena taka fanj sladica za poletne dneve, ne rabiš pečt, nardiš na podoben način kot tiramisu, isto bejbi keksi namočeni v mleku in pol gor zmes iz navadnih jogurtov, smetane, sadja.. skratka enostavno in za prste obliznit.. če hošeč pa točen recept povej, ti napišem, ni blema...user posted image
miska: ma mene vedno spravijo v smeh tvoji posti... a zdaj si rio mare tudi pojedla??user posted image user posted image user posted image

Nič, jst grem pa na eno pivičko zdaj. Je moj opravil nalogo in mi dostavil bandidose cuba libre in ožuljsko pivo. Se moram samo odločit kaj bom zaužial..

Lepo se mejte in se beremo jutri. user posted image

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2981
7.8.2009 21:10:20   
hel32
Go-ta, pridnega sinčka imaš, da tako pridno ponoči spi, pa vem, da ni težko, če se mora.Pa prav zavidam ti, da že imaš tolk vlkega dojenčka.
Miška, jaz nevem, če bi kr tak pila ricinus, meni so ga sicer 1x dali v bolnici, in je šlo sem ga pa v 37 tednu dobila,
ampak, ker sem imela visok pritisk in beljakovine v vodi, tk, da je blo treba, no tega zdaj v bolnici ne delajo več.

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 2982
7.8.2009 21:13:32   
Anonimen
haha, ma kaj naj z rio mare????
hel, ja sem brala ja da so ti ga dali. sam prej ga je lucy spila, pa jo je zacelo po misiji na skoljki sraufat na 15 minut, zdj je pa ni vec na forumuuser posted image

(odgovor članu hel32)
  Neposredna povezava do sporočila: 2983
7.8.2009 21:21:09   
kerala
Ojla,
vidim, da se je dogajalo danes! Jupi, koliko novih dojenčkov! Kmalu pridemo vse na vrsto!
Ayo, Drnula in Romana, čestitke za princeske user posted image user posted image user posted image  - zdaj pa samo cartanje...
Hruškolinka, tebi pa čestitke za princa! Pa super, da je porod tako lepo tekel, sem kar požirala tvojo porodni zgodbo!

Aprilčica, si mi naredila gušte s tem pecivom! Bomo zelo vesele (verjetno tudi marsikatera druga) če napišeš recept kar tle gor!

eee35, ti boš pa tudi malo prehitela naš datum, a? Te imam na sumu...user posted image

Sem hotela še marsikaj pokomentirat, samo sem vse sproti pozabla, je bilo skoraj 5 novih strani, moji možgani pa trenutno na počitnicah...
Joj, se pozna tudi med vožnjo, se mi zdi da nisem dobro skoncentrirana. danes sem 2x tako na hitro morala bremzat, joj kriiiza

Aja, se vam pridružujem ljubiteljicam piva, meni tudi nenormalno paše, sem svojega že prej popila (pa še cigaretko zravenuser posted image , ti ti, punce bi me zmlele, če bi me vidleuser posted image )

Katera je zdaj naslednja - Miška itak, kaj pa ostale? Po moje je M1978 tudi že mamica. Lucy, ti pa obvezno sporoči kako se je obnesel ricinus. Če misli moj user posted image  kaj zavlačevat tja čez rok, si ga jaz tudi privoščim. Moji si pa vsi želijo, da bi rodila 12., k sta že obe moji babnci na ta datum.user posted image

Jaz sem bila pa danes na shiatsu masaži za hitrejše odpiranje. Mmmmmmm je pasalo... Bomo vidli, v kombinaciji z vsem tistim malinovim čajem mora že kaj delovat!

Premike sem pa jaz kak dan tudi čutila bolj redko. Vprašala sem G ali en sklop gibov šteje kot en gib, pa je rekla, da posebaj šteje vsak gib, tako da jih je še vedno krepko čez 10. No, danes je pa spet bolj živahen in nimam kaj štet.
Mojega sem nagovarjala, da greva mal plavat, pa tudi on ni več za to, pravi naj kar počivam. Tako da je očitno res konec za letos.user posted image

Nič, grem naredit nekaj za jest, pol pa tuš pa horizontala... Upam, da se vse lepo naspite, vključno z Ayo

Živa, 12.1.1995
Duna, 12.6.1996
Taras, 20.8.2009 (54cm, 3.980g)
1. mesec: 61cm, 4.945g
2. mesec: 66cm, 5.415g
3. mesec: 67cm, 6.245g
6. mesec: 76cm, 8.060g

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2984
7.8.2009 21:24:22   
Anonimen
kerala, ayo bo se manj spala, je dobila danes punciko!!!!
si spregledala verjetnouser posted image

(odgovor članu kerala)
  Neposredna povezava do sporočila: 2985
7.8.2009 21:25:10   
Anonimen
aja saj si vidla.....jao jao tud brat ne znam vec

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2986
7.8.2009 21:47:44   
kerala
Miška, ja veš sem videla, da ima Ayo punčko - ma manj kot je spala prej skoraj več ne more - če bo Ilenia pridna, se bo zihr naspala!

Živa, 12.1.1995
Duna, 12.6.1996
Taras, 20.8.2009 (54cm, 3.980g)
1. mesec: 61cm, 4.945g
2. mesec: 66cm, 5.415g
3. mesec: 67cm, 6.245g
6. mesec: 76cm, 8.060g

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2987
7.8.2009 21:52:23   
mony5
ISKRENE ČESTITKE VSEM NOVIM MAMICAM IN NJIHOVIM SONČKOM!!!user posted image user posted image user posted image

In končno smo jo dočakali, 19.8.2007 se nam je pridružila princeska ZOJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2988
7.8.2009 22:28:04   
aprilčica07
kerala: v tolažbo, jst sem si danes tudi cigaretek prvoščlauser posted image user posted image user posted image pa me tudi nobeden ni videl, niti moj, čeprav mi ne nič reče, ker itak kadim uber malo, ampak mi je tako zadišalo, da nisem mogla mimo.... če paše, nouser posted image

alora recept za jogurtovo pecivo: bom kr sem gor naklofala, prav? najprej daš v pekač eno plast bejbi keksov in jih poliješ z mlačnim mlekom (če imaš rada bolj sočno malo več mleka, drgači malo manj).. v skledi pa zmešaš 3 navadne jogurte in 15o gramov cukra v  prahu, ter en vanilijev cukr.. ne rabiš mešalnika, ker je vse tekoče.. pol v  to daš  želatino, jst dam 10 lističev od dr. oetker in to premešam ter vse skupaj dam za 15 minutk v hladilnik (to zmes, ne pekača in keksov).. pol ko vzamem zmes ven, notri vmešam še 2 smetani sladki (jih stepem posebej in dam v zmes) ter v to vse skupaj vmešam sadje, po želji, danes sem dala borovnice, pa maline in neke divje robidnice.. in to vse skupaj polijem po  keksih..  ter dam za 3 ure v hladilnik, da se strdi.. meni je ful dobro, pa ni preveč sladko in poleti paše, saj lahko tud malo po svoje nardite.. meni je pomembno, da ne rabim vključit pečice..user posted image user posted image  

Tako, zdaj si grem pa noge namazat in sebe namazat proti komarjem, ker jih imamo za izvozuser posted image user posted image user posted image Mali spi,  moj tudi, je kao dežuren, ampak trenutno je mir in spi.. Jst pa itak, tle gori, da vidim, če je še kašen nov bejbi... Jutri bo pester dan, komaj čakam.. Sicer me neki doli boli, nevem ali imam kašen živec vkleščen, ker je taka čudna bolečina, da mi kr noga odpove, pa kolk me boli, ampak se ne dam, na fešto bom šla, amgari na pol mrtva ha hauser posted image user posted image user posted image user posted image

Nočko čvekice moje!user posted image user posted image

(odgovor članu mony5)
Neposredna povezava do sporočila: 2989
7.8.2009 22:31:49   
aprilčica07
Sem pozabla, hel32: super sobica za vašega fantka je! sem pogledala album in je res cartkano vse skupaj..user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 2990
7.8.2009 23:28:18   
Sanikaa
Ayo, Romana24, Drnula in Hruškolinka čestitam od srca in želim veliko objemanja, ljubčkanja in crkljanja user posted image user posted image user posted image user posted image

Anč moja porodna zgodbica ni glih taka pozitivna. Prvič mi je bil porod precej lažji in precej manj boleč. Z mojimi popadki je rekla babica da bi lahko cel dan lahko kofetkale , tak da sem po predrtju mehurja takoj dobila drip.  Otročiček se ni dovolj spustil in so ga dvakrat ročno naštimavali v kanal (boli ko samuser posted image user posted image user posted image , ko babica ročno širi cervix čez otrokovo glavo). Mogoče je sve bilo tudi težje, ker nisem skoraj nič spala pred porodom in na koncu mi je zmanjkalo moči. Pozitivna stran je da je bila super babica , ki me je odlično vodila in upoštevala moje želje. Ko smo otročička dobile v porodni kanal, je vse bilo dokaj hitro končano. Nič me ni rezala,  HB nisem nič počila tako da sem spodaj že suuuper. Mi2 sva se kar trudila z mazanjem in prvič in drugič in se je kar obneslo (prvič sem mal počila in sem imela 2 notranja šiva). Leo je bil pa skoraj identičnih mer kot Vid in babica je uspela rešiti stvar user posted image user posted image user posted image
Po štirih urah je končno na svet prikolcal naš kolca-Leo (res veliko je kolcal v trebuščku in zdaj vsaj dvakrat dnevno). Bolečina res v trenutku mine ko otroka dobiš v roke in nastane blaženo stanje srečeuser posted image user posted image .
Punce sam en majhen nasvet ..res veliko počivajte ker veliko moči boste rabile v porodni sobi in upam da vas moja porodna zgodba ne bo ustrašila , ker vsak porod je drugačen , pa celo pri isti ženskiuser posted image
lp se beremo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2991
7.8.2009 23:32:51   
TjasaJ
Čestitke novim mamicam in seveda vašim bebicam!!!

hruškolinka - hvala za porodno zgodbo; mene je potem vedno manj strah, ko berem. Moj sine je tudi zelo velik - ima 4kg, pred 14 dnevi obseg glavice 33 cm... Očitno se da tudi tako bebo rodituser posted image

go-ta - uživajte kar naprej tako. Je lepo slišat, da ni samo muka prvi mesecuser posted image

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 2992
8.8.2009 1:33:24   
Muca83
No, da se malo javim, da ne boste mislile, da sem šla v Rim user posted image

Danes je bila spet akcija s stenami za bebico. Zjutraj naju je razveselilo dejstvo, da so vsi fleki prišli čez novo barvo, potem se je moj matral s fenom, da vidi, če je to vlaga - brez uspeha. Potem pa se je lepo odločil in vse fleke spraskal ven iz zidu in je moral zelo globoko izpraskati. Nato je luknje (30 kom!) pokrpal z izravnalno maso, pošmirglal in še 2x pobelil. Zdaj je pa super lepo user posted image Samo še medvedke nazaj namestim in bo spet pripravljeno. No, končni izračun je, da so naju nalepke za 2 eur stale cca 50 eur user posted image

Poleg tega pa so mi dan polepšali še naši kolegi v modrem, ki so mi poslali tako lepo slikico mojega avta skupaj s položnico. Grrr... tako redko vozim, pa še takrat me narajmajo. user posted image Je pa to moja prva kazen in kar lepa za prvič (250 eur + 3 kazenske točke). Še dobro, da še vedno obstaja polovička v 8 dneh.

Drugače pa nobenih posebnih znakov, da bi se kaj dogajalo. Se pa vsak dan težje udobno namestim. Me hitro začne hrbtenica matrat.

Čestitke vsem novim mamicam!!!! user posted image user posted image user posted image

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu TjasaJ)
Neposredna povezava do sporočila: 2993
8.8.2009 6:37:07   
modrasmotka
jutro
že od 5 ne morem spat.
se zbudim grem na vc in najdem rjavkast sluz na hlačkah pa malo mokre kot da bi par kaplc odtekl vode.na veliko potrebo sm že 2x šla v spodnjem delu trebuha me pa boli kot da bi hotla M dobit.
kaj mislite se gre počasi že zares se grem v bolnico pokazat?
snoč me je ob 00:40 2x tako zaštihal v nogah in križu istočasno da se še premaknat nisem mogla pa sm useen šla spat ker kr pri prvem krču nisem še tojk paničarla.
aja pa narahlo me v križu pika?
ka mislite bo to počas akcija???

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 2994
8.8.2009 6:37:20   
Reby
IZVIRNO SPOROČILO: Sanikaa

Ayo, Romana24, Drnula in Hruškolinka čestitam od srca in želim veliko objemanja, ljubčkanja in crkljanja user posted image user posted image user posted image user posted image  

Tut jaz se pridružujem čestitkam user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2995
8.8.2009 7:03:02   
Anonimen
modrasmotka, jap, mislim, da je to to!!!user posted image user posted image user posted image
ajoj Muca, lepo darilo od moz postave so dobila.
Hel pohvale za sobico in vozicek tudi od mene.
jst sem se tukaj . grozdje, pivo, ananas ni imelo nikakrnega ucinka. sem bila zdaj na wc, pa sem se morala kr mal pomatrat!user posted image user posted image
gaby????kje si??????

(odgovor članu Reby)
  Neposredna povezava do sporočila: 2996
8.8.2009 7:04:11   
Anonimen
u Sanikaa....kar tezek porod. ci ne predstavljam, da mi med popadki se tamalo tlacijo v kak kanal!!!!ampak zdaj si zmagala!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2997
8.8.2009 7:16:36   
Tanchy
Jutro!!!

Iskrene čestitke hruškolinki za Martina user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

In seveda je lepo prebrat porodne zgodbice user posted image . Se pravi zaenkrat ste vse preživele user posted image  in se crkljate s sončki!!!!

Jaz sem pa full vesela, da smo že 1 teden po popadkih, odluščitvi čepa, pa še vedno user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Ne morem verjeti, ampak zdaj sem se sestavila skupaj in sem že ene 2, 3 dni kot nova, sploh počutje se mi zdi je skoraj odlično user posted image . Kot kaže se mi je mali včaraj spustil malo nižje, vsaj zdi se mi, da je full nižje pod joškami. No, počakamo še do konca naslednjega tedna, tam do četrtka ali petka, pol smo pa pripravljeni za rodit user posted image , da bo samo ene 14 dni prej, če že mora bit. Čeprav pripravljeni smo itak že, no, sam naj mali še mal počaka.

V torek pa imam CTG in verjetno pregled pri drugem G, ker je moja šla na dopust - me prav zanima kakšen način dela je pa tam.

modrasmotka mene včasih tudi uščipne, pa full zaboli od križa naprej, drži kar nekaj časa, ampak to je samo ene 2x zaporedoma, potem se pa umiri. Bi rekla, da so popadki oz. da se telo pripravlja, samo jaz bi počakala na redne ali vsaj približno redne popadke. Me pa zanima če katera ve koliko časa naj popadke merimo oz. koliko časa naj trajajo, da potem gremo v P?

Najlepše je živeti za svoje otroke!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2998
8.8.2009 7:20:46   
Anonimen
glede popadkov....
jst moram takoj sibat.je rekla zdravnica, ce zacutim 3x zaporedoma na 20 minut naj se odpravim. se dobro, da jenisem poslusala, ker bi bila ze ene 5x v lj za brezveze.
ce si kje blizu porodnisnice mislim da ko so tam od 5-7 minut.

(odgovor članu Tanchy)
  Neposredna povezava do sporočila: 2999
8.8.2009 7:31:13   
modrasmotka
pomoje bo res toto
ker velikokrat me je uštihnal v nogi,križu pa nisem dajala pozornosti na to
danes me pa bolečina v spodnjem delu trebuha kar ne pa ne spusti,se po turško usedem pa začutim narahl v križu.
sj sm mojga že zbudla  sm mu naročila da naj taščo odpele starejše vnuke pazit ampak se mora kr obrnat ker med tem časom mu kavo skuham pa stuširam se.
mislim da vem kaj je posledica tega in da res gre za res.snoč se mi je po dolgem času zluštal user posted image pravjo pa da orgazen pospeši.
tako da očitno bo
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  118 119 [120] 121 122   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  118 119 [120] 121 122   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?