Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Avgustovke 2009 2. del 6.8.2009 11:53:45
|
|
|
|
Anonimen
|
tancy, porodniska traja 105 dni. potem pa je starsevski dodatek, al nek tazga. u bostvu isto, sam se 1x se bomo morale trajbat po socialni.... pac so porodnisko razdelili na 2 al celo tri dele.dejansko pa bomo na "porodniski" 12 mesecev.
|
|
|
|
RE: Avgustovke 2009 2. del 6.8.2009 11:54:52
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: eee35 miška: jaz sem si šla prav oblečt tangice, da vidim, kako to zgleda, pa ne bom probala na mojem , obup!!!! Mislim, da brez imam več šans za . Mogoče pa ga bom probala napast v popolni temi hahahaha, si jih sla res probat????? pa si jih spoh vidla???
|
|
|
|
RE: Avgustovke 2009 2. del 6.8.2009 12:00:03
|
|
|
|
23tina
|
tanchy-prvo vlogo k si jo oddala je samo za 105 dni,ker v teh 105 dneh mora porodniško nujno nastopiti mama,po teh dneh pa lahko tud oče tako da se mislm da se potem ponovno odda vloga! vsaj tako sem jo jaz razumela na CDS!
|
|
|
|
RE: Avgustovke 2009 2. del 6.8.2009 12:00:47
|
|
|
|
Anonimen
|
aja, se nek sem vas hotla vprasat.oz. hocem vprasat ze kak mesec, pa zmer pozabim. tega se CELO spomnim iz prejsnjih nosecnosti.ampak, a ve kdaj zaslisite nek zvok iz trebuscka, ko da bi pocil kak baloncek, alpa da bi nekdo tlesknil z jezikom? men se to dogaja veckrat na dan, pa pojma nimam kaj bi to lahko bilo.
|
|
|
|
RE: Avgustovke 2009 2. del 6.8.2009 12:11:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Men se skoz nekej pretaka not. Pa ne vem a gre to drekec čez ovinke al tamala balončke dela V glavnem, ko mi je odtekla voda je bil podoben filing (kot da bi v kotličku za wc un vrtinec začutu).
|
|
|
|
RE: Avgustovke 2009 2. del 6.8.2009 12:18:17
|
|
|
|
Tanchy
|
Aja? Men ni pa nobeden omenu, da bom mogla še enkrat papirje oddajat , tut na CSD ne, pa sem bila 2x tam. Kr neki, kt da pol ne bomo mele druzga dela kt si papirje rihtat . A plačilo pa potem vseen ostane enako? Upam, ker sem lahko kar zadovoljna s tem glede na to, da sem pri prvem imela čistega mini minimalca.
|
|
RE: Avgustovke 2009 2. del 6.8.2009 12:26:02
|
|
|
|
SAŠA77
|
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute tancy, porodniska traja 105 dni. potem pa je starsevski dodatek, al nek tazga. u bostvu isto, sam se 1x se bomo morale trajbat po socialni.... pac so porodnisko razdelili na 2 al celo tri dele.dejansko pa bomo na "porodniski" 12 mesecev. jaz sem zadnjič klicala kako je s tem podalšanjem ali moram še enkrat oddajat vlogo,pa mi je rekla na csd-ju da ne ampak da se to naredi avtomatsko in da dobimo domov kr odločbo o podalšanju,razen za podalšanje po enem letu če zaprosimo za podalšanje dodatnih 3 mesecev pa moraš oddati ponovno vlogo vsaj 2 meseca cca pred iztekom enega leta,lp
|
|
RE: Avgustovke 2009 2. del 6.8.2009 12:27:31
|
|
|
|
Anonimen
|
ajaaaa, no se boljse, da nam ne bo treba skakat okoli. to nisem vedla, da se avtomatsko podaljsa.
|
|
|
|
RE: Avgustovke 2009 2. del 6.8.2009 12:27:55
|
|
|
|
modrasmotka
|
oj glede CSD men je sam rekla da je velik papirovja in da naj se ne ustrašim ni pa nič rekla da naj bi potem prišla novo vlogo oddat. saj pomoje itak vedo da mora to trajat do takrat k smo nastople porodniško in da avto matsko po 105 dneh pošlejo novo vlogo. mislim da nimamo kaj skrbet drgač se še pa lahko pozanimamo čestitke vsem ki ste rodile nekatere še pa pridno čakamo...
|
|
|
|
RE: Avgustovke 2009 2. del 6.8.2009 12:30:58
|
|
|
|
romana24
|
CSD: tudi meni lansko leto ni blo treba nič letat okol. Proti konci 3mesečne porodniške sem dobila odločbo za nego otroka za 9m. Tko da pol nanese eno leto. Miška mogoče pa že poje v bušiju : Ne grem, ne grem ne grem še ven, sem lena premočno
|
|
|
|
RE: Avgustovke 2009 2. del 6.8.2009 12:32:37
|
|
|
|
Anonimen
|
Miška mogoče pa že user posted image poje v bušiju : Ne grem, ne grem ne grem še ven, sem lena premočnouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bo na vidla vraga ne grem, ne grem, ne grem se ven......
|
|
|
|
RE: Avgustovke 2009 2. del 6.8.2009 12:35:52
|
|
|
|
Tanchy
|
IZVIRNO SPOROČILO: SAŠA77 IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute tancy, porodniska traja 105 dni. potem pa je starsevski dodatek, al nek tazga. u bostvu isto, sam se 1x se bomo morale trajbat po socialni.... pac so porodnisko razdelili na 2 al celo tri dele.dejansko pa bomo na "porodniski" 12 mesecev. jaz sem zadnjič klicala kako je s tem podalšanjem ali moram še enkrat oddajat vlogo,pa mi je rekla na csd-ju da ne ampak da se to naredi avtomatsko in da dobimo domov kr odločbo o podalšanju,razen za podalšanje po enem letu če zaprosimo za podalšanje dodatnih 3 mesecev pa moraš oddati ponovno vlogo vsaj 2 meseca cca pred iztekom enega leta,lp vsaj neki. Sam jih je pa treba non stop čekirat če je vse ok, pa da dobimo odločbe....da ne bo potem slučajno kaj narobe .
|
|
RE: Avgustovke 2009 2. del 6.8.2009 12:41:23
|
|
|
|
Reby
|
IZVIRNO SPOROČILO: SAŠA77 IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute tancy, porodniska traja 105 dni. potem pa je starsevski dodatek, al nek tazga. u bostvu isto, sam se 1x se bomo morale trajbat po socialni.... pac so porodnisko razdelili na 2 al celo tri dele.dejansko pa bomo na "porodniski" 12 mesecev. jaz sem zadnjič klicala kako je s tem podalšanjem ali moram še enkrat oddajat vlogo,pa mi je rekla na csd-ju da ne ampak da se to naredi avtomatsko in da dobimo domov kr odločbo o podalšanju,razen za podalšanje po enem letu če zaprosimo za podalšanje dodatnih 3 mesecev pa moraš oddati ponovno vlogo vsaj 2 meseca cca pred iztekom enega leta,lp Ja, tako je, kot je napisala SAŠA77, s tem, da moraš sporočiti na CSD, ko rodiš oz. sporočiti datum rojstva. Potem ti pa pošljejo še eno odločbo za dopust za varstvo in nego otroka.
|
|
|
|
RE: Avgustovke 2009 2. del 6.8.2009 12:49:30
|
|
|
|
Anonimen
|
no, punce, jst grem ......pa ne rodit ampak s svojim starsem. se javim proti veceru alpa jutri zjutraj. ce bo pa karkoli, pa javim sams!
|
|
|
|
RE: Avgustovke 2009 2. del 6.8.2009 12:56:01
|
|
|
|
eee35
|
miška: ja, tangice se je vidlo...v rito so se mi ZAŽRLE , šele zdaj sem vidla, da sem se RES zredila. Si bom nabavila ene takšne velikanske gate, kot za stare mame, moj bo sigurno navdušen, hehe. Glede zvokov iz trebuha: JAAAAAA sem mislila, da samo pri meni neke čudne zvoke spušča, pa še ne vem, kaj točno je spušča , ampak je res takšen zvok, kok si opisala...
|
|
|
|
RE: Avgustovke 2009 2. del 6.8.2009 14:12:58
|
|
|
|
ema82
|
Punce pozdravljene! Nisem se velikokrat javila,a vam vseeno sporočam mojo veselo novico,da sem 3.8. ob 1:40 rodila prečudovito punčko Emo,težko 3650g in veliko 53cm.Rodila sem pa ekspresno hitro,od prihoda v porodno sobo do rojstva je minilo manj kot 15min! Vsem ki so že rodile iskrene čestitke,tistim,ki pa še čakate pa želim čim krajši in lažji porod!!!
|
|
|
|
RE: Avgustovke 2009 2. del 6.8.2009 14:14:43
|
|
|
|
Drnula
|
ojla čveke, jaz sem doma. Ctg je bil ok in Merlo je obrnil ploščo. Najprej mi je naredil pregled, da me še zdaj vse boli in krvavim (me je opomnil da bom). Meni, da se bo zgodba ponovila iz 1. in sem pač tako naštimana, da se otrok ne more spustiti dol saj je še čist tam visoko gor in nič ne kaže da se bo v kratkem kaj zgodilo. Tako da lahko greva gor na cr lahko pa še čakam in čakam in hodim na ctg-je tja ene 10 dni. Jaz sem ga kar gledala in vprašala če je zdaj moja odločitev to in je rekel ja in mi dal vedeti da pričakuje odg v nasl. minuti. Vprašala sem ga za varianto, da mi kako drugače sproži porod pa on meni da to pa ne kar tako čez prst, da se otroku godi dobro in zdaj nima smisla sprožati. Potem mi je sam še rekel naj grem domov in pridem spet čez kak dan na ctg. Jaz domov, precej zmedena, spet čist nekaj novega. Moj je doma in ima Neco čez jaz pa semi mogla kar malo odspati in premisliti in sem se sprijaznila zdaj da bom imela cr. Ok, bo pač cr. Ni me pa minil pritisk zardi gibov, ki so vseeno precedj leni in redki. Zdaj če že mora bit cr bi menda najraje videla naj bo čim prej. Bom videla, jutri bom šla verjetno spet na ctg da bom mirna da je z vse ok. Potem pa se sicer odvisno od dohtarja. Tud če jre Merlo tako reku vem da ni nujno, da bo drug dohtar naslednjič ravnal enako. Verjetno ne. Merlu pa kot dohtarju kar verjamem v strokovno presojo glede možnosti. Tako. Še mal pa bodo kuhani makaroni in gremo jest. Čieprav sem prav brez apetita. No, solata mi kar paše.e Lepo se imejte, naj vsaj vam steče po željah. Saj vem, da ko bom imela v rokah bom čist zadovoljna sam bi pa rada zaključila to agonijo.
|
|
|
|
RE: Avgustovke 2009 2. del 6.8.2009 14:21:23
|
|
|
|
Ayo
|
Punce moje!! jaz se pripravljam za odhod v P. Namrec G je odlocil oz. predlagal CR. Masina kaze, da bomo imeli spet velikana (danasnja ocena 4kg), zato je vecja nevarnost, da se mi vse raztrga v primeru da gremo po naravni poti glede na to da se do danes se ni nic zgodilo. Ceprav ctg je pa lepo pokazal popadke na 10min ampak seveda to je premalo in je tezko predvidet, kdaj bi res dobila prave popadke za rodit. Nic, ko so mi predlagali CR in to je jutri ob 7.30 zjutraj, se mi je seveda naredil cmok v grlu in solzne oci, saj sem bila do konca v upanju, da bo slo po naravni poti. In potem seveda moj Gabriel, sem ga hotela videt, tako da sem letela prejle v vrtec predno gre spat, da sva sla na en sok, da sem ga polupckala, ker ob 15.30 moram biti v P. Potem ga gre iskat mozek, zvecer pa prideta tasc in tasca. Joj ga pogresam, celo pot sem v avtu jokala in se mi gre na jok!!! Kaj bo sele jutri, ko bo (koncno) dobil bratca oz. sestrico. Nic punce, se grem pocasi pripravit, Aprilcica oz. Sams jutri zjutraj pricakujta sms, da vam sporocim novicko. Pogresala vas bom en pa pridne bodite! Pa-pa
|
|
RE: Avgustovke 2009 2. del 6.8.2009 14:24:02
|
|
|
|
Ayo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Drnula Moj je doma in ima Neco čez jaz pa semi mogla kar malo odspati in premisliti in sem se sprijaznila zdaj da bom imela cr. Ok, bo pač cr. Ni me pa minil pritisk zardi gibov, ki so vseeno precedj leni in redki. Zdaj če že mora bit cr bi menda najraje videla naj bo čim prej. Bom videla, jutri bom šla verjetno spet na ctg da bom mirna da je z vse ok. Potem pa se sicer odvisno od dohtarja. Tud če jre Merlo tako reku vem da ni nujno, da bo drug dohtar naslednjič ravnal enako. Verjetno ne. Merlu pa kot dohtarju kar verjamem v strokovno presojo glede možnosti. Drnula in srecno. Nimas kaj, vazno da bo z in nami vse ok!!
|
|
RE: Avgustovke 2009 2. del 6.8.2009 14:29:27
|
|
|
|
tejči77
|
Drnula, , mogoče je pa res tako najboljše kot je Merlo rekel. Kaj greš jutri potem na CTG in bo še dan D? Ali boš morala še čakat, da ti datum določijo? ema82, čestitke , ampak to je bil pa že kar turbo expresni porod. Imaš kakšen recept, kako ti je to ratalo??? Jaz sem iz "pregleda". Izvid za vodo je ok, pritisk tudi, ostajamo na +10 kg in to je to. Vprašala me je če čutim otroka, sem rekla, da se je kar umiril. Naslednji pregled mi je dala en dan čez rok, to je 14.08. in babike ne boste verjele, takrat mi bo naredila celo CTG. Saj itak ne bom dočakala. Sem komaj prilezla domov, tako me je začelo zvijati. Ah, pa še kosilo moram zdajle na ekspres skuhati.
|
|
RE: Avgustovke 2009 2. del 6.8.2009 14:31:27
|
|
|
|
tejči77
|
uh, ayo, srečno
|
|
RE: Avgustovke 2009 2. del 6.8.2009 14:40:01
|
|
|
|
Anonimen
|
No evo še mene s pregleda. Sem dobila napotnico za rodit in grem jutri zjutraj v P na sprožen porod. Pritisk zadnjič ni bil poslaedica dneva ampak zgleda kar stanje, ki se trenutno pri meni ne misli spremenit... Sicer je CTG nekaj malega pokazal, ampak nič pretresljivega. No sem klicala v P in sem rekla da na napotnici piše NUJNO pa so rekle, da ni take panike, naj pridem zjutraj med 7 in 8 tja. No to je to... Danes greva z mojim še v kino (mi ga je končno uspelo prepričat ), pa pripravila bom še vse potrebno in to je to... Nimam pa od nobene od vas telefonske, tko da nevem komu naj kaj sporočim...
|
|
|
|
RE: Avgustovke 2009 2. del 6.8.2009 14:49:26
|
|
|
|
eee35
|
Punce, ki greste jutri na sprožitev poroda, ali na cr, držite se!!! Drnula, jaz bom jutri tudi v Postojni, mogoče še meni bojo kaj pametnega rekli. Verjetno v neskončnost tudi ne morem čakat, da se ta mali redi...Ker pol itak ga ne bom naravno ven spravila...
|
|
|
|
RE: Avgustovke 2009 2. del 6.8.2009 14:56:44
|
|
|
|
aprilčica07
|
ayo, drnula: mislim na vaju, zdržita še malo, kmalu bo vsega konec in boste pestvale zakladke, srečno obema! živa: tudi tebi vse dobro, pa da bo hitro konec! Ostalo pokomentiram drugič. :):)
|
|
RE: Avgustovke 2009 2. del 6.8.2009 14:57:26
|
|
|
|
aprilčica07
|
ema: čestitke za pupiko!
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?