Anonimen
|
Dober večer babuške ! Ravno poskušam novo večerno taktiko, jojme vsak večer je neka nova . Ob 19.50 sva pridno zaspali, je spala kakšnih 15 minut, potem se je zbudila in se mi smejala ter gledala kot sova . Vzela sem jo iz posteljice, jo poskušala uspavat, sploh ni bila zaspana, sva popili malo vode, sedaj pa že dobre pol urce leži v posteljici in se igra, pogovarja ... počasi jo zmanjkuje in navijam, da jo bo zmanjkalo ne da bi vedela, kdaj . Vsake toliko grem do nje, jo pokrijem, dam lubčka, malo pobožam, pa spet odidem. No, bomo videli . pasenje kravic - A se vaši otročki medtem, ko pasejo kravice tudi slinijo in včasih kaj polijejo? Pri nas je to na sporedu vedno, ko se pasemo, pa zdaj ne vem, ali pasemo prevečkrat, predolgo ... ali je to pač normalno? matcar - Super za očko in vid! Blueeyes - Si pa prva, ki vidi podobnost z mamico! Baje ima moje ustnice, za ostalo pa ne vemo . Ponavadi jo ljudje gledajo, pa mene, pa očija ... pa še kar gledajo, pol pa jim kar jaz rečem, da tudi mi ne vemo, komu je podobna . Očitno je neka svoja mešanca, čeprav seveda ima tako moje kot očijeve poteze. Glede teže Gaje pa se sploh ne sekiraj, Ela je imela pri 3 mesecih 5.050, je pa res, da je imela porodno težo nižjo. Važno, da je Gaja zdrava, vesela in nasmejana , pač vsak mesec pa se ne ozira na statistiko . Glede zanašanja pri pasenju kravic, pa poskusi sledečo vajo: preden začneta pasti kravice, naj ti leži na hrbtu, pa ji pokrči eno nogico in jo zvračaj na eno stran, in ponovi vajo z drugo nogico. Gotovo bo šlo v eno stran težje oziroma ne bo pustila, da jo obrneš s pokrčeno nogico. Tudi Ela je bila nagnjena z glavo v eno stran pri pasenju in sedaj je že vse ok. Delava pa res vsak dan to vajo, ki nama jo je pokazala na razvojnem. krfjolca - Stokrat hvala za linke, če bi že prej vedela za to stran, bi gotovo že midva z dragim jedla te kašice . Na koncu bomo vsi trije na otroški hrani . ninica23 - Sploh se ne sekiraj glede P, saj veš, da je vsak otrok poglavje zase in se nima smisla ozirati na statistiko. Če je zdrav in nasmejan, mu gotovo nič ne manjka oziroma nima nič preveč. Nalini - Jeah za pregled in tako fajn mere! sobra - Že 5 mesecev? Uau, čas pa res beži . Čestitke! Sonček85 - Joj, ubogi Aleks . Ela mu pošilja poljubčka in objemček, da se čim prej pozdravi . Glej na vse skupaj takole: ko bo prebolel to virozo, bo še toliko močnejši, saj se bo njegov obrambni mehanizem okrepil z dodatnimi protitelesi . Se pa tudi jaz spomnim, kakšna je bila Ela prvi in drugi dan, ko je imela virozo: čisto fuč, samo je spala, ko je bila budna, pa še rokic ni premikala, samo ob telesu jih je imela, tako je bila brez energije . Sem jo takrat še stokrat bolj lubčkala. Ne vem sicer, kako je to možno, ker jo že sedaj samo lubčkam . Vročino pa mu poskusi vzeti s svojimi dlanmi - čim več leži poleg njega, tudi ko spi, in mu z rokami drži rokice in nogice. Jaz sem to počela celo noč in nama je pomagalo. Sem resda zelo slabo spala, toda za Elo vse. Pa zanimive ugotovitve ritma ... hm ... . kpmk - Super za pregled in mere! Cveta28 - Očitno Laura potrebuje več tvoje ljubezni. Tako kot se veča potreba po hrani, se veča tudi potreba po pozornosti in cartanju, predvidevam. Naši zakladki se namreč vedno bolj zavedajo sveta in vedno bolj uživajo v maminem naročju in normalno se mi zdi, da kot male muce predejo in mijavkajo, če mamica odide . Saj, ko bo čas za to, da se odcepijo od mamice, pa bomo me komplicirale in jih vlekle nazaj . Glede igranja do zadnjega diha pa smo ravnokar imeli takšno situacijo. Če sem zgoraj v postu še upala, da bo Ela sama zaspala, sem zdaj ob 21.45, ko je zaspala v mojem naročju potem, ko je dve urci brcala v svoji posteljici, ugotovila, da se pač sama ne zna umiriti, razen če ji slučajno uspe, kot recimo danes, ko mi je po dolgem času zaspala kar v ležalniku, medtem ko me je opazovala, kako listam Avonov katalog . Tako da, ni kaj, igra je zanimiva reč in očitno je naše nadebudneže treba enostavno vzeti iz sveta igre in poslati v spanec. Tudi Ela je minutko jokala, potem pa zaspala kot ubita. Moj me že priganja, pravi da je moja minutka že zdavnaj mimo , lepe sanje , NenaLena
|