Anonimen
|
Dober večer babuške ! Ela pridno spančka že od 20h, je namreč nazadnje spala ob 16.30, potem pa je nisem več uspavala, sama pa tudi ni zaspala, tako da je bila tako utrujena, da je zaspala v eni minuti . Še jamrat ni imela časa . Sedaj vsak dan vsaj 3-krat, če ne celo večkrat, paseva kravice in se mi zdi, da jo to orng utrudi. Je pa najina muca že kakšnih 14 dni na 5 obrokih in četudi nazadnje je ob 18.30, potem do 6h zjutraj nič več ne je. Zvečer enostavno noče jesti, ampak hoče samo vodo. Gospodična že pazijo na linijo . Smo pa drugače še vedno na 120 ml, kako pa ve ostale, ki ne dojite? veronikab - Bravo za uspavanje! Je dober občutek, ko otrok zaspi brez, da bi jokal, a ne? Jaz vedno bolj ugotavljam, da je Elo potrebno čez dan čim bolj zmatrati, saj je najbolj sitna takrat, ko je zaspana, vendar pa še ne dovolj, da bi se lahko umirila in zaspala. Je pa najbrž tako, da bodo vedno kakšni večeri, ko bo vse mimo ritma, saj tudi sami nismo vedno enako razpoloženi za spanje. Cveta28 - Ti si SC z očali, a ne? detelja - Ela je res prava mala filozofinja - po mamici, ki je po študiju, dolgem jeziku in "kompliciranju" tudi filozofinja. Se namreč včasih kar nekam zagleda in razmišlja. Ne vem sicer, kaj razmišljajo skoraj 4-mesečni dojenčki, ampak očitno se ji dogaja . Pa tudi jaz bom Elo lepega dne kar pojedla, tako je sladka, ko se mi smeji . Zjutraj, ko se ob 6h zbudiva, previjeva in najeva, greva direktno v najino posteljo, kjer potem do 9h spi med nama (vmes se očka vstane in gre v službo). Vsako jutro, ko jo položim, je tako srečna, da se kar smeji, me gleda in se mi smeji, pa še ko očke zapre, se še kar smeji . Ti trenutki, ko sva z glavami samo nekaj centimetrov narazen in se gledava iz oči v oči, druga drugi smejiva, Ela me drži za roko in si jo tišči k nosku in me voha ali si jo tišči v usta ... so tako nepozabno čudoviti trenutki, da bi v tistem hipu lahko kar umrla od sreče . GH - Punce, ki že začenjate z GH, super, toda vseeno bi vas rada opozorila, da ni dobro preveč hiteti, saj se rado zgodi, da pride do alergij na hrano tudi zato, ker otrok začne jesti GH, ko še njegovo črevesje ni dovolj zrelo za njo (črevo je preveč prepustno in spusti v kri prevelike delce hrane, ki jih potem telo zazna kot tujke in tukaj je alergična reakcija na določeno vrsto hrane). Seveda se bo vsaka odločila sama, toda morala sem vas opozoriti, upam da niste jezne. nmagk - Odlično, da se imate tako fajn! Naj zadnji dnevi minevajo čim bolj počaaaasi. krfjolca - Res se približuje polna luna in jaz tudi čakam, da vidim, če vpliva tudi na Elo tako kot na mojega dragega. Mojega kar orng meče . Pa super za nasvete glede kašic, bomo poleg doma pripravljenih tudi mi šli kar v DM, kjer tudi kupujemo pleničke, po te Alnatura. Mislim, da je glavna prednost doma pripravljenih v tem, da je noter res samo sadje in zelenjava, brez nekih E-jev, konzervansov in različnih dodatkov, ki jih v te kupljene morajo dati, da lahko nekaj mesecev stojijo v trgovini. Toda za rezervo pa je fajn, da jih imamo. Grem počasi v posteljo k mojemu dragemu (me že čaka ), lepo spančkajte , lepe sanje , pa se tipkamo, NenaLena
|