Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 3.8.2009 21:10:26
|
|
|
|
lananai
|
IZVIRNO SPOROČILO: pokica_ Drugače pa kooooomaj čakamo sredo, upam da bo vse ok...da gremo v LJ na maxilo; in skrajno skrajno upam, da bo Koželjeva povedla kaj o operaciji v bližnji prihodnosti. Ker si mali več ne dovoli pipat po ustih, je tolk močen, da kr ruva vse stran od sebe, se obrača na vse možne strani. Joj, pokica, mislim na vas in držim pesti. blue, hvala za slikice! Sej sem šla za nazaj gledat in neki celo najdla. Neki pa ne. Lepi ste!
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 3.8.2009 21:12:33
|
|
|
|
lananai
|
Tisa pa s tatijem pleše na Vesno Pisarović.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 3.8.2009 21:17:11
|
|
|
|
petrazg
|
K.tja... Tinkara je v Dravljah, čez cesto pri tavelikem Mercatorju. Mojca vrtci so to... Tvoj bo tam čisto zraven koseške tržnice , če se ne motim, a ne? No, bomo videli kako bo naš sprejel spremembo... imam pa posvet z njegovo vzgojiteljico konec avgusta. Me pa že sedaj želodec boli, ko ne vem kam bomo Lukata naslednje leto dali v varstvo Pokica... dobro zrihtajte v Ljubljani
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 3.8.2009 21:44:37
|
|
|
|
Anonimen
|
a ve se že dobivate z vzgojiteljicami ? mi nismo dobili zaenkrat nobenega odgovora v zvezi z vlogo o znižanju plačila za vrtec....kako pa potekajo kaj priprave ? so kakšna navodila al kako ? mi namreč nismo dobili še popolnoma nič....
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 3.8.2009 21:46:50
|
|
|
|
Anonimen
|
cepljenje za rotavirus - nam ga je P toplo priporočala, glede na to, da gre najstarejši v vrtec.... me pa zanima kaj se zgodi v primeru, da dobi ta virus med temi cepljenji ? razmišljam namreč, da gremo s 1.sept v vrtec, 3.sept imamo prvo cepljenje, naslednje pa potem čez tri mesece....kaj pa vmes ? ali ni to še bolj nevarno ? ampak izolirat ga pa tudi ne morem ?!
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 3.8.2009 21:49:15
|
|
|
|
ledenka
|
lina, imaš ZS mali je komaj zaspal. no, zaspal je šele, ko sem šla iz sobe očitno bomo to začeli prakticirat.
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 3.8.2009 22:00:46
|
|
|
|
Anonimen
|
petrazg, ja... imam po svoje kar srečo, ker imam taščo vendarle blizu. zadnje čase se mi celo zdi, da me ne moti več toliko. jutri jo bom pokoristila (če bo imela čas, seveda), da bo popazila Urbana, medtem ko bova z Oskarjem v vrtcu (sicer je vzgojiteljica rekla, da ni panike, če pridem z obema, a vseeno se mi zdi, da bom lažje komunicirala, če bom prišla samo z Oskarjem). Mojca vrtce pa imajo tudi v Kosezah, ne? Dravlje so mi malo manj znane (edino do pošte znam peš in do Hipermarketa) mi je bil vedno všeč tisti Mojca vrtec, ki je zraven tržnice... so sicer naredili halo s strešno kritino. ampak mi je še vedno všeč! na splošno pa, kolikor se z Oskarjem sprehajava in srečujeva tele vrtičkarje, so mi vzgojiteljice vse kar prijazne (vedno nekaj ogovarjajo Oskarja, tako da si je vrtec s tem naredil en velik plus pri njemu). sem si ravno načrpala mleko (130 ml v 3 minutah! iz ene joške! me katera prehiti??), da ne bom paničarila s časom. pokica_ čisto razumem tole z upiranjem. pri nas se Urban tudi noče kar tako popedenati kot prej... že kaže močan karakter! se že sprašujem, zakaj moja sinova želita postati alfa že tako zgodaj?? za sredo pa ti že v naprej tudi jaz pošiljam pikepoke (za Anejčka!) !! hitim še perilo obesit,... prav prijeten dežek je zunaj (smo šli kar vsi štirje danes do knjižnice - in si je moj zaželel, da bi Urbana nosil v traku... sta bila prav luštna in slišala sem še komentar "glej jo, mamico" - Oskar pa škorenjčke, so mu očke kar zažarele ob velikanski luži - hop vanjo in že je hotel z rokami zajeti vodo, da bi nas pošprical, a se je na srečo ustavil in ugotovil, da je voda umazana, če ne bi... )
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 3.8.2009 22:09:30
|
|
|
|
Anonimen
|
*lina* vlogo za znižanje plačila vrtca moram jaz še dopolniti (en podpis pa potrdila, da res plačujeva kredit za stanovanje)... imam časa do 15. avgusta. se mi zdi, da potem dobiš položnico enkrat do 15. septembra? zdaj sem se spomnila, da bo verjetno potrebno javiti še na CSD, da bo Oskar v vrtcu,... za vzgojiteljico so nam pa na 1. roditeljskem sestanku, ki smo ga imeli junija, dali telefonsko številko vzgojiteljice, da jo pokličemo (ko izvemo, h kateri skupini so nas dali) v avgustu in se zmenimo za individualno uro spoznavanja (sem klicala danes in sva se zmenili kar za jutri)... tako da otrok malo spozna osebo, kateri ga bomo prepustili v varstvo, da ona spozna Oskarja in njegove šibke in močne točke, da mi vemo, komu ga prepuščamo,... naj bi pa imeli še en roditeljski sestanek (skupni) konec avgusta, a takrat pa bomo prešpricali, ker bomo na morju. za uvajanje smo pa dobili ene knjižice oz. mini navodila,... in danes sem si v knjižnici sposodila eno knjigico na temo vrtca, ki jo bova prebrala,... kakšno mu bom kupila,... potem pa bomo ribico vrgli v vodo in videli kako plava:)) pa od zdravnika moramo dobiti potrdilo, da je zdravstveno pripravljen za vrtec. cepljenje proti rotavirusu bomo pa preskočili. sem se odločila, da bom otročke cepila samo z nujnimi cepljenji. in mogoče proti klopnemu meningitisu (ga je moj oče dobil letos in je kar trajalo, da se je pobral)
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 3.8.2009 22:12:49
|
|
|
|
Leela
|
pokica v sredo čakamo na dobre novice . blue dej mirkej se no! lina za priprave kaj in kako za vrtec najbolje da pokličeš. Pri meni ni bilo ne duha in sluha o pripravah in sem klicala in je ravnateljica rekla, da pridem prvi dan in se potem vse zmenim. Saj to pa veš, da je fino biti zraven pri uvajanju (vsaj kakšno urco). Sicer je to odvisno tudi od samega vrtca in vzgojiteljic.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 3.8.2009 22:15:02
|
|
|
|
Leela
|
lahko noč
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 3.8.2009 22:15:59
|
|
|
|
Anonimen
|
ledenka imaš ZS
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 3.8.2009 22:31:51
|
|
|
|
Anonimen
|
Leela, lahko noč.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 3.8.2009 22:44:21
|
|
|
|
pokica_
|
IZVIRNO SPOROČILO: lananai IZVIRNO SPOROČILO: pokica_ Drugače pa kooooomaj čakamo sredo, upam da bo vse ok...da gremo v LJ na maxilo; in skrajno skrajno upam, da bo Koželjeva povedla kaj o operaciji v bližnji prihodnosti. Ker si mali več ne dovoli pipat po ustih, je tolk močen, da kr ruva vse stran od sebe, se obrača na vse možne strani. Joj, pokica, mislim na vas in držim pesti. blue, hvala za slikice! Sej sem šla za nazaj gledat in neki celo najdla. Neki pa ne. Lepi ste! Da se ne ne bom vsaki posebej zahvaljevala, res hvala vsem za lepe želje v sredo! Jutri je že torek! Pa itak da vam javim kako smo opravili in kaj bojo rekli. Bo treba počasi it v mižale, ampak malo pa še le pobrskam po RRu ker sem fuuuull v zaostanku.
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 3.8.2009 22:48:56
|
|
|
|
lake
|
Da se mal javim predno grem spat, obiski so šli, večerja je uspela, sladica še bolj, ne pa še mal kock ostal, tko da lahko pridete, če pa zmanjka bom pa nove nardila. Je Taja dobila za darilo kengurujčka, ga bova jutri sprobale, ko greva na cepljenje, da ne bom vozička sabo vlačla če bo dež. Me je strah celjenja k hudič. Najraj bi rekla da kašlja da je ne bojo cepli, čeprov vem da more bit.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 3.8.2009 22:54:55
|
|
|
|
Anonimen
|
lake, s cepljenjem bo vse v redu! Taja pikice še čutila ne bo! Če pa, se bo hitro pomirila. za kengurujčka... res priročno za takšno vreme - vzameš samo še dežnik pa je! zadnjič si govorila o negativni plati ležalnikov - kaj točno si s tem mislila?
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 3.8.2009 23:10:54
|
|
|
|
lake
|
Sej bolj me je strah stranskih učinkov kasnej, vročina, razdraženost... Poklicna deformacija mi ne da miru. Sm brala članek, evo bom prepisala: Močno omejuje otrokovo svobodo gibanja in njegovo pobudo, poleg tega lahko zaradi neprimerne drže pride tudi do okvar hrbtenice. Dojenček naj ne bo v gugalne stolčku več kot uro dnevno. Sej gugalni tolček je ležalnik al sm jst blond. Jst jo not ne prvežem, tko da mislm da ma dost prostora da lahko miga, ne vem.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 3.8.2009 23:25:00
|
|
|
|
lake
|
Zdej pa že komej gledam tko da grem spat, icer je pa že poldvanajstih, bo čez par ur budnica. Lahko noč!
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 3.8.2009 23:34:18
|
|
|
|
Anonimen
|
lahko noč, lake! jaz sem Oskarju po prvem cepljenju za vsak slučaj dala pol žličke Calpola, obkladki niso bili potrebni. je bil drug dan povsem ok... prvega je pa res bolj prespal. druga cepljenja pa niso bila problematična. službeno strast daj pa kar na stran, saj si na porodniškem dopustu! našemu Urbančku ležalnik (gibljivi stolček) zadnje čase (dva, tri dni,... danes je še zjutraj kontriral, ko ponavadi lenobno pospi še kakšno urico v ležalniku) niti ne paše več toliko kot prej (mogoče je ravno to, da ima omejeno gibanje,... zdaj ga večkrat postavljam na kavč ali posteljo ali tla,... in ga res vse bolj veseli pasenje kravic). saj otrok sam pove, nakaže, kako mu najbolj odgovarja = tisti, ki so bolj lenuščki, bi pač namesto v ležalniku pri miru ležali na tleh... (??) tudi jaz grem v mižalčke! bomo danes dobro spali, vem! lahko noč z-majčice in z-majčki!
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 4.8.2009 6:54:04
|
|
|
|
Anonimen
|
no pa dobro jutro leela, modrookica hvala za čestitko ob pregledu no včeraj popoldne sem bla v LJ. na prvem G. pregledu, in mi je moja G. predpisala tabletke antibejbi, da slučajno ne bom prehiter zanosila ker sem mela dva CR ampak pazi to: pridem se čekiram, se vsedem pred ambulanto ki je delala moja G. še zicnem se ne pa že pride v sestra in me pokliče vse skupaj sem bla v leonišču 15 min. še nikol, vedno sem čakala po uro ali več pol k smo šli pa domov se je pa ulilo k pr norcih, ljubljana do brezovce naprej pa nič, v logatcu je šele zvečer začel padat, a ni to zanimivo kr neki
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 4.8.2009 7:13:53
|
|
|
|
Dudica1
|
DOBRO JUTRO
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 4.8.2009 7:49:27
|
|
|
|
lake
|
Dobro jutro! Bedn vreme. A ne more bit vreme tko da je lgih prov, da ni prevroče, pa da je sonček, pa da ne dežuje.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 4.8.2009 8:01:11
|
|
|
|
maja1488
|
Pokica, za aneja. Lina, s cepljenjem bo vse OK, boš vidla. Tavečja je imela sam oteklino ene 3 dni ampak to je zato, ker ni bla sproščena. Aja, JUTROOOOO! Se mi zdi taprav an, da kej pospravim. Se mal bojim, da bo tavečja zakuhala. Sem ji zmerla vročino in je blo 36.8. Ponavadi ima med 35.5 in 36. No upam, da bo šlo skozi brez bolezni. Zarja ima pa vsako jutro zabasan nosek in mormo pucat. Spala sem super, baje je bil moj ene 5x pri maši, ker je bla žejna, pa čez 10 minut jo je lulat, pa pol spet žejna... Nakoncu je obupal in kr pri njej zaspal. Zarja pa je spala od 20 do 6. Zdej že jutranjo rundo spi. Grem kej nardit, pa vsa počekiram še pol. A za jutri velja? Od 10 v mercatorju ob igralnici?
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 4.8.2009 8:13:04
|
|
|
|
FLASK_A
|
Jutro Kaj počnete s čmrlji, ko niso v varstvu? Naš ima zdaj cel mesec prosto- zdej je naš ati na dopustu, potem ima pa varuška dopust. Nimam pojma, kaj bi z njim počela Pa taka mama... Samo delat jih znam Poki, srečno v sredoooo!!!!!! Naj bo prva operacija že čimprej! A kilaža gre lepo gor?
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 4.8.2009 8:25:39
|
|
|
|
lake
|
A kera ve kok stane knjižica za cepljenje? Sej najbrž je ne dobiš zastonj.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 4.8.2009 8:27:01
|
|
|
|
FLASK_A
|
Punce, kako ste uvajale malčke na kahlo? Jaz sem probala, pa nekako ne zna... Všeč mu je ideja o kahlici, pa nagradi če bo lužica/kakec, ampak polula se pa v gatke. Nikoli ne reče, da ga tišči, tudi če ga vprašam. Mu je bilo pa tako všeč... Ko je šel počivat, je ves vesel pokazal posrano posteljo, plenica je bila zraven (si jo je slekel). In on prosi za čokolado, ker je bil priden :)) Itak, samo ni bil priden v kahlo, ampak na posteljo!!! Uf, smo pucali ko nori. Torej- KAKO!!!!??!
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Najlepše ime za fantka po vašem izboruVsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?