Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 9:49:51
|
|
|
|
baby blue
|
Jst srčno upam da bo avgusta... Ker bi tole res rabila za nakup previjalne mizice... Sploh če nas naša punca preseneti in nas prej obišče... Mi je pa ravno sestrična rekla ki me je klicala prejle če sem že rodila in da naj počakam vsaj še dva tedna ali pa naj rodim 3.9. da bosta njena hčerkica in moja točno 5 mesecev narazen
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 9:51:00
|
|
|
|
Erdbeere
|
IZVIRNO SPOROČILO: veselka IZVIRNO SPOROČILO: jullie IZVIRNO SPOROČILO: Tanik v kolikem času kar ste oddale papirje na CSD je prišla odločba? js sem odločbo o višini porodniške dobila v petih dneh ( pa je vikend bil vmes).. niso pa mi poslali odločbe o paketu oz. kdaj mi nakažejo denar.. a ste ve to dobile?? ja. jest tud mislim, da sem oboje dobila, ker imam dva listka...bo pa mislim, da 15.8. nakazano ja. Tanik ti pa možno da res septembra šele dobiš, ker imaš bolj proti koncu septembra rok.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 9:51:24
|
|
|
|
Sarchi
|
jutro sonosečke, danes sem pa kar dolgo poležala....ve ste pa že čist v akciji glede shranjevanje matičnih celic, sva se midva odločila za javno banko (razlog tudi pomanjkanje everčkov za privatno), ker če komu lahko pomagava s tem zakaj pa ne in zakaj bi to proč metali. srčno pa upam da sama tega ne bova nikoli potrebovala. zgaga....meni pomaga dcl hladnega mleka, donat, kadar je pa situacija taka da noče nehat pa po posvetu z G. vzamem rupurut (seveda z njimi ne smeš pretiravat ampak meni je reku da kakega komot vzamem). jasmina in tadej super da se je umirilo, sedaj pa kar lepo počivaj. malinove liste sm jaz kar pri tašči dobila, k ima ful malin in mi je posušila liste, sicer ni ravno pravi čas bil za trganje in sušenje, ker naj bi se to maja in junija počelo, mi smo julija, amapk jzt bom kar to pila. odločbo CSD za izpolnjevanje pogojev in prejem denarja sem jaz dobila v petih dneh od oddaje papirjev. kdaj bojo pa nakazali pa ne vem? V kolikem času ste dobile pol nakazilo.? odejica za iz porodnišnice, vzela bom tetra pleničko in eno tanko dekico flis. upam pa da bo tko toplo da se nam ne bo treba zavijat. zdej grem pa v mesto in potem me čaka likanje cunjic....še dobro da je dns že bolj oblačno in bo to opravilo mal lažje. bušiji so lepi lepi in že vsi veliki
< Sporočilo je popravil Sarchi -- 3.8.2009 10:01:27 >
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 9:51:55
|
|
|
|
eltea333
|
Pozdravljene ! Same lepe slikce trebuščkov! veselka v ajd sta še dve lekarni, mogoče lahko dobiš tam? Medigo v C3 ali Sonček pri sladolednem vrtu za shranitev matičnih celic se nisva odločila Mislila sem, da sva za ime vseeno že zmenjena, pa sva se včeraj spet pogovarjala in se še vedno ne strinjava Jst res ne vem, kdaj bo ta najin otrok dobil ime Imate ve že vse izbrana imena? Cunjic za malega imam tudi jaz cel kup - vsakemu, ki me je vprašal, če bom kaj rabila, sem rekla, da ja, potem pa so me zasuli - sam so si itak ful različne - ene za fantka, druge za punčko, ene bolj za zimo, druge za poletje. Bolj malo jih je za začetek, tam od 3 mes do 1 leta jih imam največ, nekaj pa še celo za potem. Lotila sem se pranja, potem pa moram še vse presortirat, da sploh vidim, kaj imam. Tle je tako soparno! Lep dan in čim manj nosečniških težavic želim vsem!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 9:54:17
|
|
|
|
Tanik
|
IZVIRNO SPOROČILO: klaja Tanik jaz sem odločbo iz CSD-ja dobila po enem tednu. pri meni je danes en teden,no jih kličem v sredo,mogoče me danes že pošta čaka doma. jullie, meni so rekli če oddaš papirje do konca julija,dobiš nakazan denar med 13.-.15.8., če pa oddaš avgusta pa šele nakažejo septembra.
Žan 4.10.2009:50 cm, 3050 g 6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec) 30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec) 11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 9:58:02
|
|
|
|
baby blue
|
Tanik držim pesti da te kmalu pošta preseneti doma Evo dudica prekuhana sedaj pa počasi še pranje potem si bom pa počasi začela postopoma pripravljat torbo za v P... Kmalu bodo naši dnevi D tukaj... Sem pa ravno po mailu dobila da je moja sošolka postala mamica in en sošolec očka... Res je pravi babyboom...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 9:59:37
|
|
|
|
Tanik
|
saj lih zato sem oddala v juliju,da dobim dinarčke nakazane v avgustu.
Žan 4.10.2009:50 cm, 3050 g 6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec) 30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec) 11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 10:04:26
|
|
|
|
Sarchi
|
IZVIRNO SPOROČILO: baby blue Tanik držim pesti da te kmalu pošta preseneti doma Evo dudica prekuhana sedaj pa počasi še pranje potem si bom pa počasi začela postopoma pripravljat torbo za v P... Kmalu bodo naši dnevi D tukaj... Sem pa ravno po mailu dobila da je moja sošolka postala mamica in en sošolec očka... Res je pravi babyboom... baby blue ...he, tudi jaz mam danes na sporedu priprava torbe za v P, ker je res vse bliže pa še tko pogosto lažni popadki in da nas ne bo ravno presenetlo tanik ma men je tud rekla k sm oddala v juliju da bi moglo bit v avgustu nakazilo in ga tud jzt težko pričakujem ;)
< Sporočilo je popravil Sarchi -- 3.8.2009 10:05:14 >
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 10:07:53
|
|
|
|
baby blue
|
Lažnih popadkov k sreči še nimam... Ampak torbo bom pa kar pripravila ker nikoli ne veš... Bolje da je pripravljeno kot pa da bomo potem hiteli in pol pozabili ker ne bo časa... Moj pa tudi ne bo točno vedel kaj naj prinese... Za malo bom pa tudi potem ko operem cunjice pripravla torbo in jo dala na avtosedež da bo moj potem samo pograbil in prinesel
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 10:20:48
|
|
|
|
Bety11
|
Danes vas samo lepo pozdravljam, ker nimam kaj novega za povedati.... Uživajte, ker bo končno dež....Že vse življenje opažam, da se vreme spremeni po 2.8. ....TIste hude vročine se ustavijo, noči postanejo bolj mrzle in dež je bolj pogost.... ((( Ena koss se je oglasila in povedala svoje stanje s pregleda, pa se jaz te ženske sploh ne spomnim! )))
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 10:29:01
|
|
|
|
polari
|
Veselka, od kod te si, da dežuje? Pri nas na Ptuju je vroče za crknit.....zavlekla sem se na kavč pa ventilatorček sem si vklopla... Jasmina in tadej, da se je umirilo. Matične celice: nisma se odločla, niti nisma kaj dosti razmišljala o tem..... Zgaga, mene včasih peče tudi, ko sem lačna...da dol padeš....zdaj me že nekaj časa ni zvečer, ker ne jem več tak pozno, pa spim rahlo dvignjena...jaz malo mleka spijem.....jaz bi brez mleka umrla... , še brez vode lažje preživim... Bety11, kaki lepi buši Jaz grem v petek oddat papirje za CSD...ko mi plačo vpišejo...jaz imam samo 7 mesecev delovne dobe..... Kaj če bi katera napisala seznamček, kaj bo za vzela v P? Jaz sem tu malo izgubljena.... Sem bla na tržnici in sem si sadje kupla....če mi v tej vročini sploh ni za jest...
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 10:33:42
|
|
|
|
Tanik
|
IZVIRNO SPOROČILO: polari Veselka, od kod te si, da dežuje? Pri nas na Ptuju je vroče za crknit.....zavlekla sem se na kavč pa ventilatorček sem si vklopla... v LJ je tudi padlo nekaj kapljic,to je tudi vse.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 10:34:32
|
|
|
|
baby blue
|
Pri nas na Jesenicah je oblačno in prav fino... Pa na vsake toliko časa zagrmi ampak je fino ker je sveže... polari za v P za dojenčka bom jst vzela naslednje: - 6 pleničk (3 tetra in 2 za enkratno uporabo) - 1 povijalno plenico - 2 bodija in eno majčko - žabice, kapico pa kompletek (ne vem še kakšen) pa dudico za vsak primer in pa odejico iz flisa
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 10:36:33
|
|
|
|
chebelica21
|
Kepica to se je meni zgodilo prejšnji teden, sem si z žajbljem izpirala usta in aronal zobno pasto sem začela uporabljat in je bilo potem po treh dneh že veliko boljše, sedaj pa več ni ne duha ne sluha o vnetih dlesnih,... Vem pa da je zelo boleče in občutljivo,...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 10:41:11
|
|
|
|
Bety11
|
Picabo.. Zdaj te že en mesec ni med nami...in sem hudo zaskrbljena...Nazadnje si odšla na morje za tri tedne in si obljubila počitek, ker te je vse bolelo in špikalo....Dvomim, da si še na morju in da se nam nočeš oglasiti.... Kar sumim, da je nekaj narobe.... v mislih sem s tabo, naj bo kar hoče samo, da sta z dobro.....
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 10:50:44
|
|
|
|
polari
|
IZVIRNO SPOROČILO: baby blue Pri nas na Jesenicah je oblačno in prav fino... Pa na vsake toliko časa zagrmi ampak je fino ker je sveže... polari za v P za dojenčka bom jst vzela naslednje: - 6 pleničk (3 tetra in 2 za enkratno uporabo) - 1 povijalno plenico - 2 bodija in eno majčko - žabice, kapico pa kompletek (ne vem še kakšen) pa dudico za vsak primer in pa odejico iz flisa oooo, ko bi tudi tu malo zagrmelo....meni je ful všeč tako vreme... O, hvala za inf. o . bom jaz tudi tak pripravla.
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 10:54:15
|
|
|
|
baby blue
|
Tako so nam svetovali v MŠ in upam da bo zadostovalo... Tiste punce ki imate že pripravljeno za za v P... A bi lahko poslikale kompletke za odhod domov da vimi kako lepi bodo princi in princeske ker jst sem enostavno čisto v dilemi kaj naj vzamem s seboj oziroma kaj naj pripravim... Za sedaj imam samo jopico
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 10:59:45
|
|
|
|
tulpek
|
IZVIRNO SPOROČILO: barika Jutro VČeraj vam je pa dogoajalo ... no meni tudi. smo šli zvečer na Šmartinsko jezero (Tulpek, ful lepo so zrihtali, samo je perveč stopnic ), pa so me vročina in stopnice tako zjahale, da sem dobila migreno ... in potem sem ceeeloooo noč bruhala ko vidra, mali brcal 100 na uro, pa še krči so me v meča grabl. Danes sem pa čist crknjena, ne paše mi ležat, sedet, niiiččč, morem pa it par stvari v mesto zrihtat, malega mi bo pa mami pazla... v glavnem ...danes sem aut Barika, a stopnice da so . To pa res ni zdaj za it. Kaj pa z vozičkom se da kaj tam vozit, ali je čisto preveč stopnic? Upam, da boš kmalu boljše, na tiste stopnice pa ne grem, zihr je zihr, me ne mika tvoja situacija.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 11:01:21
|
|
|
|
tulpek
|
IZVIRNO SPOROČILO: baby blue Glede shranjevanja matičnih celic... Midva sva se odločila da jih ne bova shranila nikamor... Priznam da je k temu pripomoglo pomanjkanje evrčkov Punce, če celic ne mislite shranit samo zaradi evrčkov, jih lahko daste v javno banko zastonj. Še vseeno boljše kot nič. Povezave do informacij in prijavnico pa imate nekje pri koncu seznama.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 11:02:30
|
|
|
|
kepica
|
baby blue, res rabimo povijalno plenico? Hm...potem mi to še manjka. Se pa že od zjutraj pripravljam, da poslikam kompletek. Evo, ga bom sedajle in ga prilepim
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 11:03:57
|
|
|
|
tulpek
|
IZVIRNO SPOROČILO: veselka aja, pa danes smo dopolnili 36 tednov ... sam še mal čaj malinovih listov v lekarni tega ne prodajajo... pa nekako sem dobila vtis, da ženska niti ni dojela, kaj hočem oz. za kaj gre. tako da... hmmmmmmmmm Ja, veselka... še malo, pa bo. Js kr ne morem verjet, da sem že v 37. tednu... kar minilo je . Danes si res pripravim torbo za v P. Me že moj priganja glede tega . Čaj malinovih listov sem kupila v biotopicu, ne vem pa, če ga pri vas imate.
< Sporočilo je popravil tulpek -- 3.8.2009 11:05:11 >
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 11:05:10
|
|
|
|
baby blue
|
kepica očitno ja ker sem si zapisala na hitro takrat v MŠ ko je dala tiste prosojnice gor... Sej jst bom kupila samo eno ali dve... Ker bom tako uporabljala potem te za enkratno uporabo... waaaaaaaaaa nekatere ste že v 36 ali 37 tednu... Prav kmalu boste pestovale in se crkljale z zakladki
< Sporočilo je popravil baby blue -- 3.8.2009 11:06:23 >
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 11:05:21
|
|
|
|
klaja
|
Nakazilo denarja iz CSD-ja pa je odvisno kdaj daš vlogo not, jaz imam tudi rok konec septembra in bom dobila že sedaj v avgustu nakazano. Zdaj ne vem če se gleda to, da če daš do konec meseca noter, da dobiš potem v naslednjem mesecu. Za v porodnišnico bom pa imela za tako kot je napisala Baby Blue, če bi pa bilo fejst hladno pa še kako jopico. Nisem pa še kupila kompleteka, grem po 15. po nakupih. Sicer imam en kompletek pripravljen, ampak ta je za prvo silo, če me kaj preseneti, bom ga pa slikala, ko ga kupim.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 11:10:09
|
|
|
|
Tanik
|
kakšno številko kompletka boste nesle v porodnišnico,jaz se še zmeraj ne znam odločit? ugotavljam da nimam 56 številke,no dva bodija pa eno pižamco pa ene par majčk. vse ostalo je večje.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 11:15:36
|
|
|
|
baby blue
|
Tanik isto vprašanje mene muči... Imam ene par bodijev št. 50/56 ostalo pa vse 62... Pomojem bom vse kar 62 vzela
|
|
|
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?